Herkese güveniyorum, kırılıyorum ve sinirimi yanlış insanlardan çıkarıyorum. Ne olur bakın..

-stargirl-

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
172
69
13
24
Ablalarım merhaba. Sizlerle önemli bir sorunumu anlatmak ve fikir almak için yazıyorum. Ben 17 yaşındayım. Ve benim asıl sorunum şu; herkese çok fazla güveniyorum. Hemen her şeyi paylaşıveriyorum. Kendi kendime söz veriyorum bir daha kesinlikle net sınırlar koyacağım herkese her şeyi anlatmayacağım diye. Ama bazen çok çıkmazda hissediyorum ve hemen paylaşıyorum içimde ne varsa.

Mesela kuzenim. Benle yaşıt ve erkek. Ona küçüklükten beri hayatımda olanları bir araya gelince anlatırım. Ve ona güvenmeyeceğimi iyice anladım son zamanlarda, çünkü anne ve babasına anlatıyormuş bunu anladım. Ve inanamadım. O bana neler neler anlatır ama ben hala birine dememişimdir. Bugün çok ağladım çünkü gerçekten ona güveniyordum ve rahatlıkla anlatırdım. Dünyam karardı resmen. Ya o benim kuzenim değil mi arada kan bağı olan biri of cidden çok kötüyüm beni hiç sevmiyorlar sanırım bizim sülale.

Bir de zaten parçalanmış bir ailenin çocuğuyum diyebilirim, o yüzden ilgi ve sevgiye çok ihtiyacım var sanki. Biri durduk yere benim benim bir özelliğim hakkında olumlu bir şey dese mutluluktan ne diyeceğimi bilemiyorum.

Bir diğer sorunum da, sinirimi farklı insanlardan çıkarmam. Beni gerçekten iyi anlayan birisi var hayatımda, abi hatta baba gözüyle bakabileceğim bir ögretmenim. O mükemmel bir insan bunu biliyorum ama bazen onun en ufak yanlışına bile kendi kendime trip atıyor, alıngan davranıyorum o da hissediyor. Oysa insanlar bana ne kazıklar atarken kalbimi ne derece kırarken o beni anlamaya çalışan çok iyi kalpli birisi ve onu herkesten çok seviyorum. Sinirimi ondan çıkarmam çok saygısızca duruyor zaten bana bazen beni dövüceksin gibi hissediyorum falan dedi. O zaten beni anlayan tek insan diyebilirim ama ben diğer saçma insanlar kalbimi kırarken bir şey demeyip ona alınarak onu da elimden kaybedeceğimi biliyorum. Beni seven kimse kalmayacak yani.

Lütfen bana yardım edin ya böyle olmak istemiyorum.

Canim benimm diye sarilasim geldi sana :)
Üzülme hiç hayal kirikligina ugraman bile bir tecrübe senin icin insanlara güvenmemen gerektigini anlamissindir simdi
Daha neler göreceksin universiteye gidince anlayacaksin asil hayati..
Calisma hayatinda da anlayacaksin insanlar 3 kuruş icin insan bile sattiklarini . O yüzden bunlari hic kafana takip üzülme bile derslerine bak arkadasliklar edin ama kararli ol kimseye güvenme

Benim de size sarılasım geldi, yüreğiniz ne kadar güzel öyle..
Canım yana yana olgunlaşacağım yani, umarım öyle olur umarım umarım da herkese güvenmem artık :) Çok teşekkür ederim..

Bak sen yaşlardayken kardeşim gibi yakın bir arkadaşımla bir sebepten kavga etmiştik. Sonrasında yıllarca görüşmedik. Üniversiteyi bitirdikten sonra bu arkadaşım bana ulaşıp benden özür diledi. İnan ben o zaman neden kavga ettiğimizi bile hatırlamıyordum :) Bir süre sonra bugün alındığın bu mevzunun bir önemi bile olmayacak inan bana. Kuzenin de sen de çok gençsiniz. Ama maşallah öz eleştiri yapabilecek kadar da olgunsun. Belki insanlara tepki vermeden evvel bi durup düşünebilirsin. Böylece sevdiğin insanları da kırmamış olursun.

Dostlarını seçerken sana iyi anlamda bir şeyler katan insanlar olmasına dikkat et. Sen zaten kendini derslerine ve sonrasında işine gücüne verir boş işlerle uğraşmassan donanımlı insanları da hayatına çekersin. Umarım kuzeninle aranı düzeltirsin. Sevgiler :)

“Her zaman seni üzecek birileri olacaktır. Yapman gereken insanlara güvenmeye devam etmek, ancak kime ikinci defa güveneceğine daha fazla dikkat etmektir” Gabriel garcia marquez
Çok beğendiğim sözünü hatırlattı. Güven duygusu çok değerlidir, kaybetmeyelim bence, sadece biraz daha öngörülü olmaya çalışmak lazım.
İnsan sevdiğine kırılırmış, yaşın gereği ve yaşadıklarından dolayı hassas olduğun için sonradan pişman olacağın tepkiler veriyormuşsun. Sana bu kadar değer veren ve seni anlayan birisi bunları hoşgörebilir. Sonradan pişmanlığını dile getirir, hangi tepkiyi neden verdiğini anlatıp özür dilersen aranızdaki bağ bozulmaz hatta seni daha iyi anlamaya devam eder. Ne şanslıymışsın ki böyle bir öğretmene sahipmişsin.
Başarılar ve mutluluklar dilerim.

Umarımmm , çok ama çok teşekkür ederim..

Çooook teşekkür ederimm
Evet öyle, bu konuda çok sanslıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…