• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes üstüne düşeni yaparsa hiçbir sıkıntı yaşanmaz..

Yani bazı kesimle yok şuna mecbur değilim buna mecbur değişim kahvaltı hazrlamam sabah uyanmam ister yaparm ister yapmam mecbur muyum diyor demem o ki aile anlayışı bu mudur ???

sizin kendi aile anlayışınız yok mu ?
diğer insanların anlayışı ile mi hayatınızı şekillendireceksiniz ?

Yani bazı kesimle yok şuna mecbur değilim buna mecbur değişim kahvaltı hazrlamam sabah uyanmam ister yaparm ister yapmam mecbur muyum diyor demem o ki aile anlayışı bu mudur ???
Canı öyle istemiştir.
Kocası sorun etmiyordur yada ediyordur.
Öyle görmüştür.
Öyle hoşuna gidiyordur.
Bla bla bla.

Sizin konuyu açma amacınız sizin gibi olmayan insanları yargılamak için yandaş bulmak gibi geldi.

Hoş elinize ne geçecekse?

Mesela kocanızla daha mı iyi olacaksınız? Yooo.

O yüzden sizi ilgilendirmeyen mevzuları boşverin

Senin msjna cevap yazmak ile hata yaptgmi farkettim
Evet benim mesajıma cevap yazma. Çünkü dert ettiğin konu senin üzerine vazife değil. Bu o ailenin sorunu. Sen kocana kahvaltı mı hazırlamak istiyorsun, kalk hazırla. Beriki hazırlamak istemiyordur, hazırlamaz.
Burada seni alakadar eden hiçbir şey yok.
Kadının kocası ses etmiyorsa ya da ediyorsa da seni bağlayan bir şey yok.
Alt tarafı bir çay demleyip sofraya 3 tabak koyuyorsunuz bu sizi ne daha mutlu bir aile yapar ne daha iyi bir kadın. Herkes kendi evinin içine baksın. Başkasının hayatını da ona bıraksın

Canı öyle istemiştir.
Kocası sorun etmiyordur yada ediyordur.
Öyle görmüştür.
Öyle hoşuna gidiyordur.
Bla bla bla.

Sizin konuyu açma amacınız sizin gibi olmayan insanları yargılamak için yandaş bulmak gibi geldi.

Hoş elinize ne geçecekse?

Mesela kocanızla daha mı iyi olacaksınız? Yooo.

O yüzden sizi ilgilendirmeyen mevzuları boşverin
Can sıkntisi şekerim herkesin burdanoluş amacı gibi...

Eşimle ikimiz de çalışıyoruz. Şu an o iş değiştirdi. Saatlerimiz ortalama aynı. Her gün birimiz yemek yapar. Haftada 2 kere yardımcı gelir temizlik yapar. Onun dışında bir gün o bir gün ben temizleriz. O yemeği yapmazsa kendi gününde hayatta yapıp da önüne koymam. Ütüleri de bölüşüyoruz. Kazandıklarımızdan 1500er lira eve veriyoruz ikimiz de. Üstü de bizim. Karışmayız paralarımıza. Ben mutluyum hayatımdan.

Kadın: niye iş yapıyorum ?yemekleri yapmaya mecburmuyum ? Beni köle olarakmi aldin?çocuklara hep ben bakıyorum ? Sofrayı ben kurup kaldırıyorum ? Bütün herşey bana bakıyor ..bulaşıklar, ütüler ,çamaşır , neden ????
Erkek: Sabahtan akşama kadar çalişiyorum,gelir gider benden soruluyor ..sizin için yaşiyorum..kendim için hiçbirşey yapamıyorum..elektrik su faturalar hep benden vs...
Aramizda bu zihniyette bir sürü insanlar var..aksi şeklindede var ..
Peki nasil geçer bu hayat sizin anlayışınız nedir ??????

Bu ev hanımı bir kadının serzenişleri mi?
Eğer öyleyse çocuk konusu dışında hepsine sorun ne diyorum? Eğer bir taraf çalışıp diğer taraf çalışmamayı eviyle ve ailesiyle ilgilenmeyi seçtiyse sözsüz ve yazısız bir anlaşma yapılmış demektir.
Bir nevi iş bölümü yani.

Ama eğer kadın da akşama kadar dışarıda mesai yapıyorsa erkek bencil ve hazırcıdır derim. Benim hayatımda olmadığı için çaresini de bilmiyorum. Sanırım evdeki işleri bir yardımcıya devretmek bir çözüm olabilir.

Back