• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes dikkat genital bölge ağdası!!fronkülit ve bilgiler

malory

Guru
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
273
1
296
İstanbul
Herkese selam ,uyarı olsun diye yaşadıklarımı ve öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.jinekoloji bölümündede başlığım var ama burayada öğrendiklerimi yazmak ve sizleri uyarmak istedim.şehir değiştirdigim için genital bölge agdasını farklı bir yere yaptırmak zorunda kaldım,yeşil bir ağdayla yapıyordu genital bölgeyi,bacak ve kollar sir ağda.temizde bir yere benziyordu.ancak ilk agdadan sonra genital bölgem ve bacak kenarlarım anırmal yandı kızardı.ciğer yanıgı gibi,sonrada karardı.15 gün gibi bir süredede geçti.alışacaktır dedim.çok üstünde durmadım.ikinci kez gittigimde eve gene anormal kırmızılıklar ve bir beze ile dönmüştüm.
Tabi acaip panik oldum.çünkü genital bölgede şişlik beze iltihap gibi birşey yaşamamıştım daha önce.iki kadın doğum doktoru dolaşmak zorunda kaldım.öğrendiklerim:
-fronkülit olmuştum yani kıl kökü iltihabı.çekilen kılın yerine bakteri yerleşiyor,kendine kapsül yapıyor ve orada kist gibi bir doku oluştuyor.tedavisi ağızdan ve üstüne sürülen antibiyotikler.genede gecmesse iş içini boşaltma vs operasyonlara kadar gidiyor.o yüzden ağda sonrası bakımı çok önemli,bilmediginiz yere yaptırmak riskli bildiginiz yer bile olsa gerekli enfeksiyon önleyici önlemleri almalısınız.
-genital bölgeye agda sonrası sürülen bir jel var vagi-form adı.o bölgeye özgü rahatlatıcı enfeksiyon önleyici bir ürünmüş.bunu sürmek mecburi degil ama bakteri kapmasını önlemek için muhakkak önlem alınmalıymış.
-her ağda oldugumuzda bu kıl kökü iltihabı ile karşı karşıyaymışız.(ki benim genital bölgem lazerli lazerin görmedigi son kalan bi kaç kıl için gitmiştim ağdaya
-lazer içinde hersey tertemiz oluyor diye düşünmeyin.evet çok ama çok azalıyor,ama biyerden sonra görmedigi yerler muhakkak kalıyor,istanbulda çok iyi bir yere yaptırmıştım ben lazeri buna ragmen agdaya giderdim düşünün yani,sıfır tüy hayal

Bunları sizlerle paylaşmak istedim belki bir kişiye faydam olur diye.ben şimdi bezemle oturmaktayım heryerimde kıpkırmızı.antibiyotik krem ve hap kullanıyorum,doktorun verdiği.umarım gecer.bir dahaki ay ne yapacagımı bilmiyorum.bu tarz seyler yasayan arkadaşlar yazarsa bana çok mutlu olurum.gelişmeleride buradan yazacağımki böyle birsey yasayacak bir arkadasıma faydam olsun

ov ondan bende de var. daha doğrusu deri altında beyaz beyaz kitleler var. hem de iki tane. biri küçük ama. ve ben doktora bile gitmedim. ağdayı kendim yapıyorum. öyle aşırı bir kızarma falan olmamıştı. geçen yıl da bir tane olmuştu ama kendi kendine bir süre sonra geçmişti. bir ay önce yeniden oldu. çok rahatsız oluyorum ama basit bir şey zannetmiştim ya ilaç mı gerekiyormuş.

ben kendım yapıyorum ağdasını ama bır ara sankı beze gıbı bısey vardı bendede sonra kendılıgınden gectı elımle dokununca böyle sert bır sıvılce cıkıcakda cıkamıyo gıbıydı ıc kısımdaydı hafıfte arka tarafa doğru ama vajına bölgesınde göremedim sadece dokunduğumda elıme degıyodu ben ona rağmen agda yaparken orayada sürdüm sımdı öyle bı durum yok

ben kendım yapıyorum ağdasını ama bır ara sankı beze gıbı bısey vardı bendede sonra kendılıgınden gectı elımle dokununca böyle sert bır sıvılce cıkıcakda cıkamıyo gıbıydı ıc kısımdaydı hafıfte arka tarafa doğru ama vajına bölgesınde göremedim sadece dokunduğumda elıme degıyodu ben ona rağmen agda yaparken orayada sürdüm sımdı öyle bı durum yok

bende de öyleydi. demek ki geçebiliyor kendiliğinden. geçer umarım benimkiler

ov ondan bende de var. daha doğrusu deri altında beyaz beyaz kitleler var. hem de iki tane. biri küçük ama. ve ben doktora bile gitmedim. ağdayı kendim yapıyorum. öyle aşırı bir kızarma falan olmamıştı. geçen yıl da bir tane olmuştu ama kendi kendine bir süre sonra geçmişti. bir ay önce yeniden oldu. çok rahatsız oluyorum ama basit bir şey zannetmiştim ya ilaç mı gerekiyormuş.
Canım bende ilk defa oldugu için korktum.çok özel bi krem degil antibiyotikli krem verdi

Zamanla geçiyor heralde.bilemedim.

Back