• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes Çok Zayıfladığımı Söylüyor

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
bir gün buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi. Çünkü 16 yaşından beri sürekli diyet yapan biriydim. her zaman 5-6 kilo fazlalığım vardı ve ben hayatım boyunda zayıflamaya çalıştım. Ne kadar diyet ve spor yaparsam yapayım basenlerim bir türlü incelmiyordu. Geçen yaz daha da sıkı diyetler denedim ve işe başlayınca da zayıflamak daha kolay oldu benim için. En son 48 kiloya kadar düştüm. Boyum 1.62 falan. 48' e inince artık hiçbir fazlalığımın kalmadığını gördüm. 34 beden kotlara girer oldum. Fakat bu sefer de başta erkek arkadaşım ve çevremdeki herkes çok sağlıksız ve çocuk gibi gördündüğümü eski halimin daha iyi olduğunu söyleyip duruyorlar. Başlarda houşma gidiyordu ama artık rahatsız olmaya başladım bu yorumlardan. Sanırım bu zayıflama bende psikolojik takıntı oldu. her sabah tartılıyorum 48'in üstüne çıkmış mıyım diye. Eğer çıktıysam üzülüyorum ve o gün çok az yiyorum. Neden böyle oldum anlamadım. Çevremdekiler doğru mu söylüyor. Ben de bugünden itibaren 1-2 kilo almaya karar verdim . Aslında üst taraftan kilo almak istiyorum ama yapısal olarak direk basenlere gidiyor ve rahatsız olduğum beni bunalıma sokan da basenlerim. Bölgesel kilo almak da mümkün değil tabiki ama en azından sabahları pekmez-tahin vs yesem öğlenleri de protein ağırlıklı sağlıklı beslensem biraz yüzüme renk gelir mi? Bu şekilde problemi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
böyle gidersen eğer anoresiya olursun.bence bi dr dan yardım alman gerekir.bende şimdi düşünüyorum.keşke 70 kiloya düşebilsem diye.bpyum 173 ama kilom 78 :((((((((((

canım ben önceleri bu boya 60 kiloydum. 40 beden pantolon giydiğimi bilirim.. sırf incelmek uğruna denemediğim diyet kalmadı ama yıllar sonra bu kadar zayıflamayı başardım.
tabi basenleri yok edeyim derken üst taraf tahta gibi oldu. yakışmadığını söylüyor herkes. Bilmiyorum ne yapsam.

şöyle bir şeyler yapabilirsin.. kilo almaya çalışırken basenlerini çalıştırırsan (sporla) alacağın kilo üst tarafa gider.. Bir arkadaşım yüzünden kilo almak istiyordu, onunda kalçalarına gidiyordu kilo, böyle yaparak istediğini başarmıştı.. sende deneyebilirsin.

bende senin gibi 1.65 boyda 48 kiloyum..bana da cok cok zayifsin falan diyolar ki ben önceden de öyle asiri sisman degildim..yni 53-54 falandim düsün...ama insanlarin gözü alismis kilolu yada balik etli insan görmeyeonun icin biz olara asiri zayif geliyoruz..ben sahsen öyle düsünüyorum...ki banada cook zayifsin diyenlerde sunu ekliyor ardin"aman daha fazla zayiflama...simdi manken gibisin...dahada zayiflarsan bu sefer yüzünde cöker cirkin olursun..."sonra bana bunu nasil basardigimi soruyorlar...gipta ile bakiyorlar..
yai diyecegim su ki:sen evet cok zayifsin ama bu zayifik nerenden gitti en cok??yani yüzünde mi cöktü??solgun mu gözüküyosun...yoksa sadece bölgesel mi...karin basen vs..ki eger yüzünde cöktüyse bencede bi kac kilo alabilirsin...yüzünün güzelligi ortaya ciksin diye...yok eger yüzün ayniysa bence onlari takma...dedigim gibi bizim türk milletinin huyudur bu zaten...zayifa cook zayif sismana da cok sismansin diyolar...
ben halimden mesela cok memnunum...kilo da almayi düsünmüyorum...birde ben sporla verdigim icinkas kaybi vede yüzde cökme olmadi bende...kiloyu nasil verdiginde önemli cünkü..sadece diyetle verdiysen yüzün cökmüstür

bende senin gibi 1.65 boyda 48 kiloyum..bana da cok cok zayifsin falan diyolar ki ben önceden de öyle asiri sisman degildim..yni 53-54 falandim düsün...ama insanlarin gözü alismis kilolu yada balik etli insan görmeyeonun icin biz olara asiri zayif geliyoruz..ben sahsen öyle düsünüyorum...ki banada cook zayifsin diyenlerde sunu ekliyor ardin"aman daha fazla zayiflama...simdi manken gibisin...dahada zayiflarsan bu sefer yüzünde cöker cirkin olursun..."sonra bana bunu nasil basardigimi soruyorlar...gipta ile bakiyorlar..
yai diyecegim su ki:sen evet cok zayifsin ama bu zayifik nerenden gitti en cok??yani yüzünde mi cöktü??solgun mu gözüküyosun...yoksa sadece bölgesel mi...karin basen vs..ki eger yüzünde cöktüyse bencede bi kac kilo alabilirsin...yüzünün güzelligi ortaya ciksin diye...yok eger yüzün ayniysa bence onlari takma...dedigim gibi bizim türk milletinin huyudur bu zaten...zayifa cook zayif sismana da cok sismansin diyolar...
ben halimden mesela cok memnunum...kilo da almayi düsünmüyorum...birde ben sporla verdigim icinkas kaybi vede yüzde cökme olmadi bende...kiloyu nasil verdiginde önemli cünkü..sadece diyetle verdiysen yüzün cökmüstür

kaç beden kot giydiğini sorabilir miyiim?

Yapı olarak kilolu bir insan olmadım hic hatta okudugum yerde su yeme isini o kadar abartmıstım ki canım istememis, acıkmamısım hic önemli degil sırf can sıkıntısından sürekli yemek yiyordum. Dedigim gibi Allahtan hızlı kilo almıyorum ve iste bu saglıksız beslenmeden dolayı 2-3 kilo bölgesel incelmek istiyordum biraz spor, biraz dikkat sonucu basardım ama midem kücüldü ve cok az yemeye basladım il dısında okuyordum cok agır ve kötü olaylar yasadım ve kötü etkilendim arkasından derslerimin kötü gitmesi anlayacagın hersey zincirleme geldi ve 48-49 kilo' dan bu arada boyum 1.57 falan 42-43 kiloya düstüm zayıfım ama cirkin bir zayıflıgım yok. Ve bana cok zayıfsın, cirkinsin, kilo al diyen insanların hepsi' nin zayıflamaya calıstıgına sahit oldum. :53:

Ben kendimi böyle cok cok seviyorum cünkü bel, göbek, basen bölgemden sikayetim vardı hatta üst bölgeme göre, yine o bölgeler iyi seviyede ama gögüs hic kalmadı desem yeridir zaten kücüktü simdi hic yok gibi.. :50:

Bunun dısında aynen senin ki gibi bende de takıntı olustu her yedigim sey bana kilo olarak geri dönecekmis gibi düsünüyorum agızımın tadiyla yemek yiyemiyorum halbuki, yine az yemiyorum normal yiyorum, saglıklı seyler yemeye dikkat ediyorum ama öyle bir takıntı kaldı iste bende de. Bide benim söyle bir dezavantajım var kaslarım cok zayıf.. Hal böyle olunca, aldıgım 1-2 kilo bile fizigimi kötü gösteriyor benden bir kac kilo fazla olan insanlarla aynı kiloda duruyorum hatta onlar fit duruyor, ben bir acayip. :27:

Bence kafanı takma insanlar ne derse desin benim ailem, benim icin ideal olan kiloyu bile begenmiyorlar onlara zayıf geliyorum. İlla 55-60 olacagım ancak o zaman '' heeeh simdi oldu '' derler. :37:

Son düzenleme:
bende aynı sorunları yaşıorum canm 60 kiloydum ve basenlerdendi benmkide. sonra birdenbire zayıflamaya başladm ve yüzüm çöktü 52 kiloyum şu an almak için uğraşıyorum ama nafile

bende aynı sorunları yaşıorum canm 60 kiloydum ve basenlerdendi benmkide. sonra birdenbire zayıflamaya başladm ve yüzüm çöktü 52 kiloyum şu an almak için uğraşıyorum ama nafile

naptin da kilo verdin ve neden geri alamiyosun ki istahin mi kacti

ben öyle birdenbire kilo vermedim çok uğraştım, aylarca. spor yaptım diyetler denedim. kitaplar okudum doktora gittim. kolay olmadı.
ama 52-53'den sonrası istemdışı gelişti. iştahım gerçekten azaldı belki iş yoğunluğundan yemek yemeye ve yemek düşünmeye fırsatım olmadı. sonradan buralara kadar düştüm ama zayıf görünüyorum şuanda. demek ki ideal kilom buymuş. çünkü 50'yi geçtiğim zaman üst bacaklarım şişmanlamaya başlıyor vücut yapım gereği ben de hoşlanmıyorum o görüntüden. böyle olunca da üst gövdem çocuk gibi.

Bende kilo alamıyorum malesef.Önceden kiloluydum (63) sonra birden 49 a düştüm üzüntüden artık alamıyorum:( keşke hep 63 olsaydım. çevremdeki herkes çok zayıflamışsın bune ya dediklerinde ağızlarını burunlarını kırasım geliyor:9:
Ama benim kilo kaybım üzüntüden ancak morelim düzgün olunca alıyorum kilo :(

Birgün kilo almak istiyorum diyeceğim hiç aklıma gelmezdi.

valla kilo almanın en güzel yolu bebe bisküvisine tereyağı sürüp yemek.... 36 bedenden 40 a çıktım lise yıllarımda öyle ben. bi daha yemekmi töbeee... tadı çok güzen bi başladımmı alamıyorm kendimi:56::56:

valla kilo almanın en güzel yolu bebe bisküvisine tereyağı sürüp yemek.... 36 bedenden 40 a çıktım lise yıllarımda öyle ben. bi daha yemekmi töbeee... tadı çok güzen bi başladımmı alamıyorm kendimi:56::56:

hadi ya ebeb bisküvisine tereyağı güzlmi oluyo deniyim ne iyimiş bisküvi ama bi türlü deniyemdm bide çok şey denedk olmadı yararı.masrafda olamsn diyrm artık ya..düşünn artık sizin yine iyi 25 yaşında 39 kiloyum 1.50-55 boyundym artık siz düşünn nişanlıyımda off..

o boya 48 kilo gayet uygun bence. tam ideal bir kilo.daha fazlası çok çirkin durur. şuan sen zayıf değilsin ki boyuna göre. tam uygun bir kilodasın. bence kilo almaya falan çalışma.boyun fazla uzun değil kilo alırsan kötü durur bence.erkek arkadaşın basenleri olan göbeği olan bi sevgili istemez heralde :D erkekler bzen öle sçma sapan yorumlar yaparlar sen uyguladgındada sonucun kötü oldgnu söylerler :D o yüzden sen nasıl mutluysan öyle kal. ideal kilona gelmişsin kimseyi dinleme bnce

Back