- 6 Ekim 2008
- 405
- 82
- 643
bir gün buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi. Çünkü 16 yaşından beri sürekli diyet yapan biriydim. her zaman 5-6 kilo fazlalığım vardı ve ben hayatım boyunda zayıflamaya çalıştım. Ne kadar diyet ve spor yaparsam yapayım basenlerim bir türlü incelmiyordu. Geçen yaz daha da sıkı diyetler denedim ve işe başlayınca da zayıflamak daha kolay oldu benim için. En son 48 kiloya kadar düştüm. Boyum 1.62 falan. 48' e inince artık hiçbir fazlalığımın kalmadığını gördüm. 34 beden kotlara girer oldum. Fakat bu sefer de başta erkek arkadaşım ve çevremdeki herkes çok sağlıksız ve çocuk gibi gördündüğümü eski halimin daha iyi olduğunu söyleyip duruyorlar. Başlarda houşma gidiyordu ama artık rahatsız olmaya başladım bu yorumlardan. Sanırım bu zayıflama bende psikolojik takıntı oldu. her sabah tartılıyorum 48'in üstüne çıkmış mıyım diye. Eğer çıktıysam üzülüyorum ve o gün çok az yiyorum. Neden böyle oldum anlamadım. Çevremdekiler doğru mu söylüyor. Ben de bugünden itibaren 1-2 kilo almaya karar verdim . Aslında üst taraftan kilo almak istiyorum ama yapısal olarak direk basenlere gidiyor ve rahatsız olduğum beni bunalıma sokan da basenlerim. Bölgesel kilo almak da mümkün değil tabiki ama en azından sabahları pekmez-tahin vs yesem öğlenleri de protein ağırlıklı sağlıklı beslensem biraz yüzüme renk gelir mi? Bu şekilde problemi olan var mı?
Son düzenleyen: Moderatör: