ackie Lindsey, 8 yıl önce baş dönmesi, halsizlik, ellerinde uyuşma ve mide bulantısı gibi sorunlar yaşamaya başladı. Doktorlar herhangi bir teşhis koyamayınca sorunu kendi araştırmaya başlayan Lindsey, üç yıl süren araştırmaları sonucunda EMAD'ı keşfetti.
Milliyet
EMAD'ın kendi yaşadıklarına benzer sorunlara neden olduğunu öğrenen kadın, elektrikli aletlerden uzak durduğunda bu sorunları yaşamadığını farkedince elektriği hayatından çıkardı.
İngiltere'deki doktorlar Lindsey'nin hastalığını tanımlayamasalar da o oluşan alerjik reaksiyonları engellemek için koruyucu elbise giyerek dışarı çıkmak zorunda kaldığı belirtiliyor.
Giydiği elbisenin gümüşten olduğunu ve peçe giymek mecburiyetinde kaldığını söyleyen Lindsey, alerjisi yüzünden hayatındaki tüm elektrikli ürünleri çıkarmak zorunda.
Yemek ısıtma, pişirme dahil her türlü elektrikli ihtiyacını mumlarla karşılayan Lindsey "Benim kıyafetimi arı ile uğraşan kişilere benzetiyorlar, haklılar" diyor. Elektriğe ve her türlü manyetik alana alerjisi olan kadın suyu bile 12 saatte mum ile ısıtıyor
İnsanların kendisini anlamasını beklediğini söyleyen Lindsey, "Sıcak su için 12 saat beklemek zorunda kalıyorum, tatile gitmek istiyorum" diyerek üzgünlüğünü belirtiyor.
Lindsey manyetik alan oluşturan Wifi ağının bulunduğu ortamların kendisini öldürebileceğini söylüyor. Lindsey, elektromanyetik alan ölçüm cihazını yanına almadan dışarı çıkmıyor.
İnsanların hasta olduğuna inanmadığını, yaşadığı sorunların psikolojik olduğunu düşündüklerini söyleyen Lindsey, "Ailem ve arkadaşlarım aklımı kaçırdığımı düşünüyor. Komşularım çılgın bir arıcıya benzediğimi söylüyorlar" diyor.
EMAD, İngiltere'de hastalık veya engellilik olarak kabul edilmiyor.