Hergün mide bulantısı çekiyorum..

edss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2011
1.158
617
133
merhaba kızlar midemden dolayı bir rahat göremiyorum her gün midem bulanıyor ilaç içmekten bıktım hemen hemen hergün motilium içiyorum (1,5 yıldır) bu ilacın başka bir zarar vereceğinden korkuyorum doktora gittim reflüye benziyor dedi lütfen yardım edin siz mide bulantısının geçmesi için neler yapıyorsunuz? Bu ilaç zarar verir mi?

merhaba,

yeni üye oldum siteye ve konuyu görünce hemen cevap yazmak istedim.

6 aydır mide bulantısı ve isal durumu var. Sürekli doktordayım ama hala bir çözüme ulaşamadık. Kolonoskopi ve endoskopi yapıldı. Birkaç doktora gitmeme ragmen hepsi farklı ilaclar ve teşhisler koydu. İş hayatımda da cok sıkıntı yaşıyorum uzun bir süre izin kullandım. Fakat hala çözüm bulamadık. Birçok ilaç kullanmama ragmen sık sık tekrar ediyor rahatsızlığım.

canım bende de aynı zamanda gaz problemi var ben 2 ilaç içiyorum düzenli olarak motilium ve meteospamsly bana iyi geliyor ama ilaç içmekten bıktım başka çaresi olsa ben endoskopiden korktuğum için doktorada gitmiyorum artık.

geçmiş olsun allah şifa verir inşallah tüm hastalara

kendimi bildim bileli mide bulantısı ekşime ve şişkinlik çekiyorum nerdeyse her gece yatmadan kusuyorum ilaçlar hiç fayda etmiyor.
ben bütün cesaretimi toplayıp bu pazartesi endoskopi yaptırdım boğazımı uyuşturduğu için hiç ağrı filan hissetmedim cumartesi sonuçlara göre tedavim başlıyacak inşaallah. bence sen de endoskopi yaptır inanki korkulacak bişey değil hergün mide rahatsızlığı çekmekten çok çok iyidir

canım korkma bende cok korkuyordum ama kolonoskopi ve endoskopiyi aynı anda uyutularak oldum o yuzden bırsy hıssetmesım. Tek kotu olan kolonoskopının ılacları benı mehfettı ıcerken. Endoskopıde korkulcak bırsey yok merak etme. Ama ısın gercegı ben yaptırmama ve ılac kullanmama ragmen hala aynı sıkıntıları yasıyorum. Mıde bulantısı ıshal halsizlik vs. Bir ara sureklı kusuyordum ama o yok artık cok sukur sadece bulantı var arada. Ama artık piskolojımıde cok etkılıyor. 6 aydır bu sıkıntıları cekıyorum 2 ay oncede kolonoskopı ve endoskopı oldum gastrıt ve ınce bagırsakta ıltıhap cıktı fakat tedavıler hastalıgımı tamamen ortadan kaldırmaya yaramıyor. 3-4 doktora gittim hepsi baska ılac verıp konusuyor. Çok sukur halıme artık sukretmekten baska carem yok

sağolun :) evet korkularımın üstüne gitmem gerekiyor bugün yine çok kötüydüm karnımda şişkinlik gün boyu inmedi çok gazım vardı bide üstüne mide bulantısı allah hepimize şifa versin

Benımde hamılelıkte baslayan ve 1.5 senedır gecmeyen bulantılarım var oguruyorum gaz gıbı bısı var sankı mıdemde kusmuyorum ama ogurtu ve su cıkarıyorum bıcok ılac denedım. Arad bıkac defada agır mıde kramplrıyla acıle gıttım serum falan verdıler . Endoskopı yaptr dedıler bı sonrakı hafta yaptırcm ama 1 haftadırda famo.. Kullanıyorm mıde koruyucu bulantılrm azaldı gıbı psıkolojıkmı cozemedım ha bulnyr ama cok sıddetlı dııl eskıden yollrda oguruyordum yınede endoskopiye gırıcem ama bakalım sorn varsa herlde belli olur deılmı

evet bellı olur. Benımde bellı oldu ama malesef tam anlamıyla gecmedı . Bunların yanı sıra bende halsizlik de var. Hiçbirsey yapmak ıstemıyorum. Ve mıde-bağırsak hastalıklarını etkıleyen faktorlerden bırıde psıkolojıymıs. Ne yapıcagımı sasırdım. Isten cıkmayı falan bıle dusunuyorum. Mıde bulantısı - gaz- ishal oldugunda bırde ustune halsızlık mahfedıyor benı

benimde geçmeyen mide bulantılarımın tüm testler sorunucu psikolojik oldugu anlasıldı.gitmediğim doktor içmediğim ilaç kalmadı.en son istanbulda bir profesore gittik.düşük dozlu bir antidepresanla iyileştim.lakin ilacı içmesem yine nüksediyor.sizinki de belki psikolojiktir ama bunu ancak testler yapılıp hiçbir sorun bulunamadıgında anlayabılırsınnız.. acil şifalar diliyorum herkese..

mide ile ilgili rahatsızlıklarda psikolojik durum doğrudan etkili. ben de yıllarca mide rahatsızlığı yaşadım. gastrit ve reflü var. sonunda gözümü kararttım ve anestesisiz endoskopi oldum. helicobakter philory de çıktı. neyse zamanla yediklerime dikkat ettim. mideme zarar veren her şeyden uzak durdum. moralim yerindeyken zaten sıkıntılarım da azalıyordu. son 1 yıldır bir kaç istisna dışında mide sorunumu kontrol altına aldım sanırım. düzenli ve sağlıklı yiyerek, spor yaparak ve kaygımı azaltmaya çalışarak başardım. eğer bana dokunucak ama çok sevdiğim bir yemek yiyeceksem de lansorumu içip yedim. ilaç tedavim bittikten sonra bitkisel çözümlerle devam ettim. örneğin bulantılarınız için zencefil öneririm. balla karıştırıp yiyin. ya da çayı var..

benimde yıllardır geçmek bilmeyen bulantı ve akabinde kusmalarım var...endoskopi yaptırmadım ama psikolojik olduğunu düşünmeye başladım. endoskopi yaptrmadan psikiyatiye gitmem de bir zarar olur mu acaba ? ya psikolojik değilse :S Allah kimseye vermesin...kusmak fobim oldu artık resmen......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…