• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hergün en az 70 defa Estağfirullah ve etubu ileyh okuyalım

Namaria

Ve Kefâ Billâhi Şehîdâ
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
7.939
24.096
348
36
Hanımlar günlük Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem en az 70 kez tevbe istiğfar edermiş. Biz de günlük en az 70 defa ya da 100,okuyalım en azından hatırlayacağımız bir sayfa olsun istedim..
Katılmak isteyen okuduğu kadarını yazar.
İstiğfarın en kısası Estağfirullah ve etubu ileyh demek
en güzeli de Estağfirullah el aziym el kerim ellezi la ilahe illa huvel hayyul kayyum ve etubu ileyh demektir.

Hangisini okumak isterseniz ondan okuyalım. Günlük de bildirim yapalım inşallah.
Allah tevbeleri kabul olan kullarından eylesin cümlemizi....

tevbe istiğfar ile ilgili bilgiler verelim:

Kur’an-ı Kerimden Ayetler

Allah, Tevbe Edenleri ve Arınanları Sever. (Bakara – 222)

Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah'a dönün. (Tahrim - 8)

Arş'ı yüklenen ve bir de onun çevresinde bulunanlar (melekler) Rablerini hamd ile tesbih ederler, O'na iman ederler Müminlerin de bağışlanmasını isterler: Ey Rabbimiz! Senin rahmet ve ilmin her şeyi kuşatmıştır O halde tevbe eden ve senin yoluna gidenleri bağışla onları cehennem azabından koru! (derler). ( Mü’min – 7 )

Yine onlar ki Allah ile beraber (tuttukları) başka bir tanrıya yalvarmazlar Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar ve zina etmezler Bunları yapan günahı (nın cezasını) bulur; Kıyamet günü azabı kat kat arttırılır ve onda (azapta) alçaltılmış olarak devamlı kalır Ancak tevbe ve iman edip iyi davranışta bulunanlar başkadır; Allahı onların kötülüklerini iyiliklere çevirir Allah çok bağışlayıcıdır engin merhamet sahibidir. ( Furkan : 68-70 )

Ancak kim işlediği zulümden sonra tevbe eder ve (davranışlarını) düzeltirse, şüphesiz Allah onun tevbesini kabul eder. Muhakkak Allah bağışlayandır, esirgeyendir. (Maide-39)

Tövbe edenleri, (Allah'a) kul olanları, hamdedenleri, seyahat edenleri , rükû ve secde edenleri, ma'rufla emredenleri, münkerden nehyedenleri (yasaklayanları), Allah'ın hudutlarını muhafaza edenleri ve mü'minleri müjdele! (Tevbe 112)

Sünnet-i Nebevi’den Nakiller

İbnu Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: "Bir adam Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a gelerek: "Ben büyük bir günah işledim, buna tevbe imkanım var mı?" dedi. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Annen var mı?" diye sordu. Adam: "Hayır yok" dedi.
"Peki teyzen de mi yok?" dedi. Adam: "Hayır, var" deyince Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): "Öyle ise ona iyilik yap!" diye emretti."
Tirmizî, Birr 6, (1905).

Yahya İbnu Ebî Râşidin İbnu Ömer'den naklettiğine göre, İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın şöyle söylediğini işitmiştir: "Kim şefaat ederek, Allah'ın haddlerinden birinin tatbik edilmesine mani olursa Aziz ve Celil olan Allah'a muhalefet etmiş olur. Kim bilerek bâtı1 bir dâvayı kazanmaya çalışırsa ondan vazgeçinceye kadar Allah kendisine buğzeder. Kim mü'mine onda olmayan bir kötülüğü nisbet ederse, bundan tevbe edinceye kadar cehennemliklerin vücudlarından çıkan irinlerden hâsıl olan çirkefin içine iskan eder. Kim haksız bir dâvaya yardımcı olursa, Allaah'ın gazabını kazanmış olarak döner."
( Ebü Dâvud, Akdiye 14, (3597, 3598). )

Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Âdemoğlu için iki vâdi dolusu mal olsaydı, mutlaka bir üçüncüyü isterdi. Âdemoğlunun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tevbe edenleri affeder."
Buhârî, Rikâk 10; Müslim, Rikak 116, (1048); Tirmizî, Zühd 27, (2338).

Hz. Ebü Bekri's-Sıddik (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz."
Tirmizi, Daavât 119, (3554); Ebü Dâvud, Salât 361, (1514).

el-Eğarru'l-Müzeni (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Şurası muhakkak ki, bazan kalbime gaflet çöker. Ancak ben Allah'a günde yüz sefer istiğfar eder (affımı dilerim)."
Müslim, Zikr 41, (2702); Ebü Dâvud, Salât 361, (1515).

Hz. Ebü Bekri's-Sıddik (radıyallâhu anh) bana şu hadisi rivâyet etti ve bu rivâyetinde Ebü Bekir doğru söyledi: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı dinledim, demişti ki: "Günah işleyip arkasından kalkıp abdest alarak iki rekat namaz kılan sonra da AIIah Teâla hazretlerine tevbe eden her insan mutlaka mağfiret olunur." Sonra da şu ayeti okudu. (Meâlen): "Onlar fena bir şey yaptıklarında veya kendilerine zulmettiklerinde Allah'ı zikrederler, günahlarının bağışlanmasını dilerler. Günahları Allah'tan başka bağışlayan kim vardır? (Al-i İmrân 135). Tirmizi, Tefsir Al-i İmran, (3009); Ebü Dâvud, Salât 361, (1521) İbnu Mâce İkâmetu's-Salât 193, (1395).

Müslim'de Ebu Hüreyre'nin bir rivayeti şöyledir: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Nefsim kudret elinde olan Zât'a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah işlemeseniz, Allah sizi toptan helak eder; günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi."
Müslim, Tevbe 9, (2748).

Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah Teâla Hazretleri diyor ki: "Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) ümid ettikçe ben senden her ne sâdır olsa, aldırmam, ben seni affederim. Ey Ademoğlu! Senin günahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana dönüp istiğfar etsen, çok oluşuna bakmam, seni affederim. Ey ademoğlu! Bana arz dolusu hata ile gelsen, sonunda hiç bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz dolusu mağfiretimle karşılarım."
Tirmizi, Da'avat 106, (3534).

Yine Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Allah Teâla Hazretleri (şu ayetle) ümmetim için bana iki eman indirdi:
1. Sen aralarında olduğun müddetçe Allah onlara (umumi bir) azab vermeyecektir.
2. Onlar istiğfarda bulundukları müddetçe, Allah onlara azab vermeyecektir" (Enfal 33).

Ben aralarından ayrıldım mı, (Allah'ın azabını önleyecek ikinci eman olan) istiğfarı Kıyamete kadar aralarında bırakıyorum."
Tirmizi, Tefsir, Enfal (3082).

İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Son nefesini vermedikçe Allah, kulun tevbesini kabul eder. " Tirmizî, Da'avât 103, (3531); İbnu Mâce, Zühd 30, (4253).
 
Son düzenleme:
100 okudum Rabbim kabul etsin inşallah
 
Allah razı olsun canım çok güzel düşünmüşsün Rabbim kabul etsin inşallah 100 okudum
 
Namaria Namaria canım güzel konu olmuş.Günlük koşuşturmadan tövbe etmeyi unutuyoruz oysaki bilerek bilmeyerek işlediğimiz bir sürü günahımız var maalesef :( inşallah bu vesile ile bizde tövbesi kabul olanlardan oluruz .Hayırlı olsun diyorum ,bugün için 100 tane okudum.
 
Namaria Namaria canım güzel konu olmuş.Günlük koşuşturmadan tövbe etmeyi unutuyoruz oysaki bilerek bilmeyerek işlediğimiz bir sürü günahımız var maalesef :KK43: inşallah bu vesile ile bizde tövbesi kabul olanlardan oluruz .Hayırlı olsun diyorum ,bugün için 100 tane okudum.
Amin canım benim ben de bu düşüncelerle açtım başlığı maalesef unutuyoruz Rabbim affettiği kullardan eylesin cümlemizi nefesine sağlık canım Rabbim kabul etsin.
 
Namaria Namaria canim tam olarak ne okuyacagimizi yazar misin ?
Ben biraz eksigim bu konularda bende okumak isterim.
Canım estağfurullah ve etubu ileyh okuyoruz ya da uzun hali estağfurullah el aziym el kerim ellezi la ilahe illa huvel hayyul kayyum ve etubu ileyh ikisi de tevbe istiğfar duası 70 - 100 ne kadar okursan yazıyosun canım benim
 
Canım estağfurullah ve etubu ileyh okuyoruz ya da uzun hali estağfurullah el aziym el kerim ellezi la ilahe illa huvel hayyul kayyum ve etubu ileyh ikisi de tevbe istiğfar duası 70 - 100 ne kadar okursan yazıyosun canım benim
Tmm canim .
"estağfurullah el aziym el kerim ellezi la ilahe illa huvel hayyul kayyum ve etubu ileyh. " okurum yazarim canim.
 
Back