Eki Görüntüle 592815
Örgü Şapka Yapımı Anlatımlı
Beden : 1-2 Yaş grubu. Büyük beden için ölçüler parantez içindedir.
Malzemeler:
ANCHOR "Yeni Truva" El Örgü İpliği (%80 Polyakrilik, %20 Yün) Yaklaşık 100 gr. # 717 Mavi Yaklaşık 50 gr. # 709 Kırmızı Yaklaşık 50 gr. #712 Beyaz 5 numara 1 çift örgü şişi
Kullanılan Örgüler :
1/1 lastik - Düz örgü
Ölçü : 21 ilmek- 28 sıra 10 cm2 eşittir.
UYGULAMA
Şapka : 5 numara örgü şişine mavi iplikle 92(96) ilmek atarak, 14 sıra 1/1 lastik örün. 15. sıradan itibaren aynı iplikle düz örgü örmeye devam edin. Örgü boyu 1/1 lastikten itibaren 5 cm. - 14 sıra olduğu zaman verilen motif şemasını takip ederek 1-23 sıralarını 1 kez uygulayın. Daha sonra motif şemasının 24-29 sıralarını tekrarlayarak örgüye devam edin. Aynı zamanda motif şemasının 24. sırasını uygularken şapka tepesini yapabilmek için sıra başında 21(22) ilmeği motif şemasını takip ederek örün. Sonraki 3 ilmeği (örgü ortasından 2 ilmek eksiltme işlemini uygulayarak) 1 ilmek olarak düz örün. Sıradaki 43(45) ilmeği, şemayı takip ederek örün. Sonraki 3 ilmeği aynı şekilde 1 ilmek olarak düz örün. Kalan 22(23) ilmeği motif şemasını takip ederek örün. Böylece sıra sonunda 2 adet ilmek eksiltme noktası ve 4 adet ilmek eksilmiş olacaktır. Sonraki her 2. sırada aynı ilmek eksiltme noktalarından 19 kere 2 ilmek eksilterek örgüye devam edin. Örgü boyu 1/1 lastikten itibaren 27 cm. - 76 sıra (28 cm. - 80 sıra) uzunluğa ulaştığı zaman şişte kalan 12(16) ilmeği açık olarak şişten çıkarın. Açık ilmeklerin içinden iplik geçirip, sıkıştırarak sabitleyin.
Bitirme: Şapka arka ortasını birleştirin. Mavi iplikten 1 tane püskül hazırlayın. Yaklaşık 5 cm. uzunluğunda kordon hazırlayarak, püskülü şapka tepesine tutturun.
Yazının Kaynağı: Yumak Çocuk El Örgüsü Desen kitabı
Süppeeerrr bir paylaşım
birçok örnek aldım...
çoookkk teşekkürler...
aynı dertten muzdaribiz canımcanım merhaba sanırım sende bebısın ıcın bıseyler ordun ya ben örguye yenı basladım yakadan öreye baslayacagımda nasıl yapılıyor nettekılerden hıcbısey anlamadım ben
aynı dertten muzdaribiz canım
ben netten aldığım düz modelleri yapıyorum
yakadan başlanan modelleri ananemiz ve teyzemiz yapacak
amabayramda annemlerin yanına gideceğim ellerinde yazılı varsa alır paylaşırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?