kız veya erkek çocuğunuza göre süsleyebilirsiniz.
şapkamızın yan kısımlarını oluşturan parçayı örmeye başlıyoruz.7 ilmek atarak şapkamıza başliyoruz. düz örgü modelimiz. arkayı ters olarak örün.
2.sıraya geçtik ilmeklerin arasına 1er ilmek dolayarak örücez şimdi.1 ilmek ör 1 dola 1 ilmek ör 1 şişe ip dola.son ilmek örülene kadar böyle devam.arka sırayıda yine ters örüp hiç bir şekilde arttırma yok.13 ilmek olacak.
3.sıraya geldik şimdi yine arttırıcaz bu sırada bir önce arrtırdıgımız ilmeklerden sonra arttırıcaz....2 ilmek ör 1 dola 2 ilmek ör 1 dola son ilmek tek örülecek.16 ilmek olacak.arka sırayı yine ters olarak ör.
artık yavaş yavaş örnek ortaya çıkmaya başladı. 4.sırada 3 ilmek örüyosun 1 dolayarak artırıyosun. sıra sonuna kadar böyle 3 ör 1 arttır. sıra bitiminde yine arkayı ters ör.
5.sıraya geldik artık örnegi anlamışsınızdır.4 ilmek ör 1 arttır.
6.sırada 5 ilmek ör 1 arttır.
7.sıra 6 ilmek ör 1 dola .bu şekil örmeye devam.
11.sıraya geldigimizde artık şişteki ilmeklerimiz 10 olacak.bu sıraya kadar artırdık şapkamızın yan kısmı nerdeyse tamamlandı.
10 ilmek olduktan sonra artırmalarımızı bırakıyoruz ve ters örgü haroşa yapıyoruz.4 sıra haroşa örüp kesiyoruz.ben haroşaya ön kısımdan öne dogru örerek başlıyorum ve 4.sırayıda yine ters şekilde öne dogru kesim yaparak bitiriyorum hem son sıranın haroşası oluşuyor hemde kesme işlemini yapmış oluyorum.
kenar kısımlarını birbirlerine birleştirerek dikiyorum.bu şekil oluştu merak etmeyin böyle kalmıycak.yanlış oldu büzüştü diye endişelenmeyin
elinizle şekli biraz çekiştirin bollaştırın ve düzeltin işteee düzeldi gördünüzmü?
şimdi bu ördüğümüz parçadan birtane daha örüceksiniz.oda diğer tarafın parçası olacak.
şapkamızın başın üst bölümünü oluşturacak kısma geldik.
25 ilmekle başlıyoruz.4 sıra haroşa örüyoruz.sonra düz örgüye geçiyoruz .85 sıra düz örgü örüyoruz.
yine 4 sıra haroşa yaparak bitiriyoruz.düz bir parça örüyoruz işte resimde görüldüğü gibi
şapkamızı birleştirmenin zamanı geldi.yuvarlak parçamızı alıyoryz diktiğimiz dikiş yerinin oldugu yere bir iğneyle işaret koyuyoruz 2 üçgen şekil atlıyoruz diğer kısmada bir iğneyle işaret koyuyoruz resimde görüldüğü gibi.iki parçayıda aynı şekilde işaretliyoruz.
işaretlediğimiz yerin bir tarafından diğer ördüğümüz düz parçayı tutturuyoruz.diğer iğneye gelene kadar parçanın etrafında daire çizecek şekilde tutturuyoruz .iğneliyoruz ki dikmeden önce herhangi bir yerinde kayma yanlış birleştirme olursa düzeltme imkanımız olsun.öbür yuvarlak parçayıda diger kenar kısmına gelecek şekilde birleştirip kontrol ediyoruz.tamamsa dikebiliriz.
şapkamıza boyun bağı yapıcaz.bir parça ipi dolayarak kordon yapabilir veye kurdale dikebilirsiniz..burda kordon geçirmeyi gösterdim bilmeyen olursa diye.
ğeçirdiğiniz ipi kordonon en uçkısmındanda geçirin ve çekin.sabitleşsin .kordonun yeri çocugun boyun yapısına veya kilosuna göre yer deyiştirebilir.dikkat edin
bu benim kızımın bebeklik şapkası annem inçi dikmiş orta kısmına çok kullanışlı ve çok şık duruyor çocuğun kafasında ben çok severek kullanmıştım sizde memnun kalırsınız sanırım.
bunuda düz ördüm erkek için olabilir.artık bakalım beyenecekmisiniz bakalım .düşünce ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
bebeklerinizle mutlu saglıklı günler dilerim.
altinsaatler