Örgü Her Zevke Hitap Edecek Bebek Örgüleri ( Resimleri ve Tarifleriyle ) Paylaşalım mı ?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,


Nako Baby Şiş No: 4

Üç ilmek başlanır, iki yandan arttırarak 9 ilmek olana kadar haroşo örülür9 cm ördükten sonra iki yandan 4’er ilmek bırakılıp, ortadaki 1 ilmeğin iki yanından arttırılarak 52 ilmek olana kadar haroşo örmeye devam edilirDaha sonra örgünün iki tarafında bırakılan 4’er ilmek haroşo arada kalan 48 ilmek 4 sıra düz 4 sıra ters olarak 20 sıra örülürBaştan 9 ilmek örülür, 14 ilmek kesilip kol yeri açılır4 ilmek örülür, 7 ilmek kesilip, kuşak yeri açılırKalan ilmekler örülürBir sonraki sırada kesilen 4 ve 9 ilmek, şişe ilmek atarak kapatılır56 sıra iki yanda 4’er ilmek haroşo ve arada kalan ilmekler 4 sıra düz 4 sıra ters olarak örülürBaştan 9 ilmek örülür, 14 ilmek kesilip ikinci kol yeri açılır, kalan ilmekler örülüp, sonraki sırada kesilen 14 ilmek şişe ilmek atılıp kol yeri kapatılır16 sıra örülüp, iki yanda 4’er ilmek haroşo örülüp haroşoların bittiği yerden kesilerek 9 ilmek kalana kadar örülürKalan 9 ilmek 9 cm örülüp, 3 ilmek kalana kadar iki yandan kesilirSon 3 ilmek bir alınarak örgü bitirilir

orgum
 


YAŞ: 0-1
MALZEMELER: ANCHOR “Bebe” el örgü ipliği
Renk No: 1096 Sarı (Yaklaşık 100 gr)
3 numara şiş
UYGULAMA
22 ilmekle başlayın 5 sıra haraşo örün Kol ve ön bant 6 ilmek olacak şekilde ortada kalan 10 ilmeği düz örün (4 sıra düz örgü, bantlarda 2 sıra haraşo olacaktır) Ön yuvarlağı vermek için kol bantına kadar haraşo örün, geri dönün, bunu iki kez tekrarlayın Böylece ön bant 5 sıra haraşo, koltuk 2 sıra haraşo olacaktır Aynı yöntemle 5 bölüm oluşturun (Ön yuvarlaklık sağlandı) Bant yanlarından 1′er ilmek kesin, (Orta düz 8 ilmeğe indi) 3 cm örün Tekrar 1′er ilmek kesin, (orta düz 6 ilmeğe indi) Bu şekilde örerek, çizim doğrultusunda 10 cm oluşturun Diğer yanı da aynı yöntemle örün (önler tamamlandı) Arka yaka için 16 ilmek atın, şişinizde 52 ilmek olacaktır Bantlarla birlikte 28 ilmek olan arka yakayı 4 sıra haraşo, 15 cm düz örgü 5 sıra haraşo örün kesin (Arka tamamlandı) Yanları tığ oyası yardımıyla birleştirin Kenarlara tığ oyası yapın Önüne bağcık yapıp, yeleği tamamlayın

orgum
 
Eki Görüntüle 621809

yeleğin önleri örneğin yanında ilmek kesildiği için yuvarlak oldu arkayı 80 ilmekden başladım önleri 70 ilmekden başladım robasını haraşo olarak örüp bitirdim

arkayı robaya kadar bu örnekle ördüm
NASIL ÖRDÜM
yeleği nakonun bebe yünü ile 80 ilmek olarak arkayı başladım 6 sıra haraşo ördüm ve üzerine yukarıdaki örneği kurdum koltuk kısmına gelince birkaç ilmek kestim vu haraşo olarak örüp bitirdim
önleri 70 ilmek başladım arkaya yaptığım örneğin sadece bir motifini ön lere koydum ve her ön yüzde örneğin yanındaki ilmekden bir ilmek kestim ilmek kesip robaya kadar azalttım bu sayede önler yuvarlak oldu robayı haraşo olarak bitirdim 4 adet düğme iliği yaptım bittikden sonra dikip etrafına tığla bir sıra dolgu oya yaptım
örnek 6 ilmek ters 6 ilmek düz olarak kurulur
10 sıra örülür
bu kutuların üzerine 2 sıra düz örgü örülür
üzerine resimdeki gibi 10 ilmek ters örgü yapılır iki ilmek düz örgü yapılır 2 sıra olarak
tekrar 2 sıra daha düz örgü geçilir ve örnek tekrarlanır

orgum
 


NASIL ÖRÜLDÜ

45 ilmekle başlıyoruz.10 sıra haraşo örüyoruz. HARAŞO-Gidiş ve geliş sırasında düz örüyoruz.
10 sıra haraşodan sonra önde ne kadar burun genişliği yapacak isek o kadar ilmek bırakıyoruz örneğimizde 8 ilmek bırakıldı.İlmek sayımız 44 idi.Bu durumda ortada 8 ilmek kalacak şekilde ,bu 8 ilmeğin sağında 18 ilmek, solunda 18 ilmek olacak.Şimdi 17 ilmek örüyoruz 18 .ilmek ile 19.ilmeği beraber örüyoruz.7 ilmek düz örüyoruz.8.ve 9.ilmeği beraber örüyoruz.Burada örgüyü ters çeviriyoruz.İlk İlmek boş alınacak toplam 7 ilmek örülecek 8. ve 9. ilmek beraber örülecek.Tekrar geri dönülecek bu işlem Yeterli yüksekliğe erişinceye kadar devam edecek.Yeterli yükseklik; ayak ucu ile ayak bileği arasındaki mesafe.örneğimizde 13 sıra örüldü.Sağ ve solda kalan ilmek sayısı ise 10 'ar ilmek oldu .Şimdi haraşo örgümüze devam edebiliriz.
6 sıra daha haraşo ördükten sonra bağçıkların takılacağı delikleri yapıyoruz.İlk ilmek boş, şişe bir doluyoruz 2 ilmek beraber alıyoruz gene bir doluyoruz 2 ilmeği beraber alıyoruz bu sıranın sonuna kadar devam ediyor.Bundan sonra 2 sıra daha haraşo örüp lastik örgüye geçiyoruz.LASTİK ÖRGÜ;1 ilmek düz 1 ilmek ters .Geliş ve gidiş sıralarında düzler düz,tersler ters örülecek.14 sıra lastik ördükten sonra bütün ilmekleri kapatıyoruz.
Bot Patiğimizi hafif nemli bir bez ile ütüleyip dikiyoruz.Bağcıkları ben zincir çekerek yaptım.Güle güle kullanın.

hobimasam
 
Son düzenleme:
kız veya erkek çocuğunuza göre süsleyebilirsiniz.




şapkamızın yan kısımlarını oluşturan parçayı örmeye başlıyoruz.7 ilmek atarak şapkamıza başliyoruz. düz örgü modelimiz. arkayı ters olarak örün.
2.sıraya geçtik ilmeklerin arasına 1er ilmek dolayarak örücez şimdi.1 ilmek ör 1 dola 1 ilmek ör 1 şişe ip dola.son ilmek örülene kadar böyle devam.arka sırayıda yine ters örüp hiç bir şekilde arttırma yok.13 ilmek olacak.
3.sıraya geldik şimdi yine arttırıcaz bu sırada bir önce arrtırdıgımız ilmeklerden sonra arttırıcaz....2 ilmek ör 1 dola 2 ilmek ör 1 dola son ilmek tek örülecek.16 ilmek olacak.arka sırayı yine ters olarak ör.
artık yavaş yavaş örnek ortaya çıkmaya başladı. 4.sırada 3 ilmek örüyosun 1 dolayarak artırıyosun. sıra sonuna kadar böyle 3 ör 1 arttır. sıra bitiminde yine arkayı ters ör.
5.sıraya geldik artık örnegi anlamışsınızdır.4 ilmek ör 1 arttır.
6.sırada 5 ilmek ör 1 arttır.
7.sıra 6 ilmek ör 1 dola .bu şekil örmeye devam.
11.sıraya geldigimizde artık şişteki ilmeklerimiz 10 olacak.bu sıraya kadar artırdık şapkamızın yan kısmı nerdeyse tamamlandı.
10 ilmek olduktan sonra artırmalarımızı bırakıyoruz ve ters örgü haroşa yapıyoruz.4 sıra haroşa örüp kesiyoruz.ben haroşaya ön kısımdan öne dogru örerek başlıyorum ve 4.sırayıda yine ters şekilde öne dogru kesim yaparak bitiriyorum hem son sıranın haroşası oluşuyor hemde kesme işlemini yapmış oluyorum.
kenar kısımlarını birbirlerine birleştirerek dikiyorum.bu şekil oluştu merak etmeyin böyle kalmıycak.yanlış oldu büzüştü diye endişelenmeyin
elinizle şekli biraz çekiştirin bollaştırın ve düzeltin işteee düzeldi gördünüzmü?

şimdi bu ördüğümüz parçadan birtane daha örüceksiniz.oda diğer tarafın parçası olacak.
şapkamızın başın üst bölümünü oluşturacak kısma geldik.

25 ilmekle başlıyoruz.4 sıra haroşa örüyoruz.sonra düz örgüye geçiyoruz .85 sıra düz örgü örüyoruz.

yine 4 sıra haroşa yaparak bitiriyoruz.düz bir parça örüyoruz işte resimde görüldüğü gibi
şapkamızı birleştirmenin zamanı geldi.yuvarlak parçamızı alıyoryz diktiğimiz dikiş yerinin oldugu yere bir iğneyle işaret koyuyoruz 2 üçgen şekil atlıyoruz diğer kısmada bir iğneyle işaret koyuyoruz resimde görüldüğü gibi.iki parçayıda aynı şekilde işaretliyoruz.
işaretlediğimiz yerin bir tarafından diğer ördüğümüz düz parçayı tutturuyoruz.diğer iğneye gelene kadar parçanın etrafında daire çizecek şekilde tutturuyoruz .iğneliyoruz ki dikmeden önce herhangi bir yerinde kayma yanlış birleştirme olursa düzeltme imkanımız olsun.öbür yuvarlak parçayıda diger kenar kısmına gelecek şekilde birleştirip kontrol ediyoruz.tamamsa dikebiliriz.
şapkamıza boyun bağı yapıcaz.bir parça ipi dolayarak kordon yapabilir veye kurdale dikebilirsiniz..burda kordon geçirmeyi gösterdim bilmeyen olursa diye.
ğeçirdiğiniz ipi kordonon en uçkısmındanda geçirin ve çekin.sabitleşsin .kordonun yeri çocugun boyun yapısına veya kilosuna göre yer deyiştirebilir.dikkat edin
bu benim kızımın bebeklik şapkası annem inçi dikmiş orta kısmına çok kullanışlı ve çok şık duruyor çocuğun kafasında ben çok severek kullanmıştım sizde memnun kalırsınız sanırım.



bunuda düz ördüm erkek için olabilir.artık bakalım beyenecekmisiniz bakalım .düşünce ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

bebeklerinizle mutlu saglıklı günler dilerim.

altinsaatler
 
Son düzenleme:
Bereket Kumbarası

Malzemeler
bebe yünü
şiş no 5
tığ no 3
teneke cola kutusu
ince uçlu makas
plastik göz-burun-bıyık
yün iğnesi
boncuk elyaf

Hazırlanışı
Cola kutusunun üstü para atmak için kesilerek açılır. 18 ilmek başlanır. 10 sıra düz örgü yapılır. 11.nci sırada 1 ilmek örülür, 1 ilmek arttırılır. 36 ilmek para atılacak yere kadar örülür. İlmekler ortadan ikiye ayrılır, para atılacak yerin bitimine kadar ayrı ayrı örülüp sonra tek şişte birleştirilir. Kutunun sonuna kadar örülür. Daha sonra 1 ilmek örülüp 2 ilmek bir alınıp kesilir. İlmek sayısı18’e düşürülür. Kalan 18 ilmek kesilerek ilmekler kapatılır. Baştan ve sondan büzülerek, kutunun etrafına sarılarak dikilir.



Ayakları için;

4 zincir çekilip kapatılır. 12 tane sık iğne yapılır. Arttırmadan 5 sıra örülür. İçine boncuk elyaf doldurulup gövdeye dikilir.



Kulaklar için;

10 zincir çekilir, her ilmeğe tek batarak sık iğne yapılır. Sonraki ilmeğe 4 tane sık iğne yapılıp dönülür. Baştaki ve sondaki ilmeklerde arttırarak 3 sıra sık iğne yapılıp dikilir.



Kuyruğu için;

Ponpon yapılıp, yapıştırılır. Göz, bıyık, burun yapıştırılıp kumbara tamamlanır.

Kaynak : deryabaykal
 


Malzemeler
Koton İp
Tığ No. 2,1 mm

Hazırlanışı
​8 zincir çekilip kapatılır. 8 sık iğne yapılır. Her ilmeğe tek batıp 10 sıra örülür. İçine elyaf yerleştirilir. İkinci renge geçilip her ilmeğe çift batarak sık iğne yapılır. 22 ilmek olana kadar arttırarak 4 sıra örülür. 6 sıra her ilmeğe tek batarak sık iğne yapılır. Sürpriz yumurtanın içine boncuk konulur. Yumurta örgü yuvanın içine yerleştirilir ve 16 ilmek kalana kadar eksilterek 3 sıra örülür. Ana renge geçilip 16 ilmek eksiltilerek 8 ilmeğe düşülür.

ÇINGIRAK
10 sıra örülüp. Önceki işlem tekrarlanarak ikinci sürpriz yumurta yerleştirilir. Bu şekilde 3 tane yapılıp ana renkle 20 sıra sık iğne yapılır. İki uç birbirine dikilir.

Kaynak : deryabaykal
 


Yelkenler Fora Değil Yelkenler Yelek

Malzemeler
Bebe yünü
Tığ no 2.1 mm

Hazırlanışı
Yapılışı – Ön İçin



Beyaz yünle 36 zincir çekilir. Her ilmeğe tek batarak 18 sıra ikili trabzan yapıır. Kol için 5 ilmek yaka için 2 ilmek bırakılır. Sonraki sırada kol için 2, yaka için 2 ilmek bırakılır. İki sıra kesmeden örülür. Sonraki sıralarda yaka için 3 defa 2 ilmek bırakılır. Kol kestikten sonra toplam 8 sıra örülür. Aynı şekilde diğer ön parça örülür.



Arka İçin



70 zincir çekilir. Her ilmeğe tek batarak 18 sıra ikili trabzan yapılır. Örgünün her iki tarafından 5’er ilmek bırakılır. Sonraki sırada 2’şer ilmek bırakılıp kol kesme işlemi tamamlanmış olur. 6 sıra daha örülüp arka parça bitirilir.



Yelkenli



Mavi iple 15 zincir çekilir. Her ilmeğe tek batarak çakma sıkiğne yapılır. Her iki taraftan 1’er ilmek artırarak 3 sıra daha örülür.



Yelkenleri İçin



Somon iple 15 zincir çekilir. 1 sıra çakma sıkiğne yapılır. 8 sıra tek taraftan 1’er ilmek eksiltip örülür. Aynı şekilde diğer yelkende örülür.



Direk İçin 2 kat



Mavi iple 25 zincir çekilir. Resimde görüldüğü gibi dikilir.



Kaynak : deryabaykal
 



Dugg Patik

Malzemeler
Koton İp
Şiş No. 5
Tığ No 3.5 mm

Hazırlanışı
BÜYÜK

55 ilmek başlanır.

1. Sıra: 25 ilmek haroşo örülür. 1 ilmek arttırılır, 5 ilmek örülür, 1 ilmek arttırılır, 25 ilmek örülür.

2. Sıra: Haroşo örülür.

3. Sıra: 25 ilmek örülür, 1 ilmek arttırılır. 7 ilmek örülür, 1 ilmek arttırılır. 25 ilmek örülür.

4. Sıra: Haroşo örülür.

Bu şekilde 2 defa arttırılır. Daha sonra arttırmadan 8 diş haroşo örülür. Ortada 8 ilmek düz bırakılır. 8 defa düz ilmeklerin iki yanından örgünün düz tarafında 1’er ilmek kesilir. Bu işlem bitince 5 diş haroşo örülüp, örgü kesilerek kapatılır. 2 tane 5 sıra hanım dilendi bey beğendi motifi örülür. Patiğe dikilir. Üstüne resimde görüldüğü gibi çiçek örülüp dikilir.

KÜÇÜK

3 ilmek başlanır. Aynı şekilde arttırılır. 7 diş haroşo örülür. Ortada 8 ilmek bırakılıp 6 defa kesilir. 5 diş haroşo örülüp, kesilerek kapatılır. 3 sıra hanım dilendi bey beğendi motifi örülüp patiğe dikilir.


Kaynak : deryabaykal
 


Koala

Malzemeler
Koton İp
Tığ No. 2,1 mm
Boncuk Elyaf
Yün İğnesi
Makas

Hazırlanışı
BAŞ
5 zincir çekilip kapatılır. 12 sık iğne yapılır. 7 sıra aralarda arttırarak örülür. 5 sıra her ilmeğe tek batarak örülür. Boncuk elyaf doldurulup 4 sıra eksiltilerek örülüp kapatılır.

GÖVDE
6 zincir çekilip kapatılır. 12 sık iğne yapılır. 3 sıra aralarda arttırılarak örülür. 10 sıra her ilmeğe tek batarak sık iğne yapılır. Boncuk elyaf doldurulur. 2 sıra eksiltilerek örülüp kapatılır.

KOL-BACAK
4 zincir çekilip kapatılır. 8 sık iğne yapılır. 1 sıra her ilmeğe çift batarak örülür. 7 sıra her ilmeğe tek batarak örülüp, boncuk elyaf doldurulur.

KULAK
Kahverengi iple 4 zincir çekilip kapatılır. 10 sık iğne yapılır. Ekru iple 7 ilmeğe çift batarak sık iğne yapılır. Resimde görüldüğü gibi birbirine dikilip, göz ve burun işlenir.

Kaynak : deryabaykal
 


Burgulu Bere

Malzemeler
Orta Kalınlıkta Yün
Şiş No. 5

Hazırlanışı
​80 ilmek başlanır. 4 sıra düz örülür. İki renkle 26 diş haroşo örülür. 20 ilmek kalana kadar aralardan eksilterek 6 sıra örülür. 20 ilmek kalınca ilmekler çift alınarak eksiltilir. Kalan 10 ilmek iğne ile toplanıp, berenin yan kenarı dikilir.

BURGU İÇİN
16-18-20 zincir çekerek 3 farklı boy yapılır. Her ilmeğe 3 defa batarak ikili trabzan yapılır. Hazırlanan burgular berenin tepesine dikilir.



Kaynak : deryabaykal
 


Kardan Adam Beresi

Malzemeler
Bebe Yünü
Şiş No. 5

Hazırlanışı
​80 ilmekle başlanır. 4 sıra haroşo örülür. Sonraki sırada 8 ilmek düz 2 ilmek ters, 8 ilmek düz, 2 ilmek ters olarak sıra sonuna kadar örülür. Bu şekilde 8 tane saç örgüsü hazırlanır. 8 sıra sonra burgu yapılır. 8 sıra daha örülür. Daha sonra 17 cm tekli pirinç örülüp örgü kesilerek kapatılır.

ŞAPKA
Her saç örgünün, pirinç örgüyle birleştiği sırada farklı renklerle 9 ilmek şişe alınır. 2 sıra düz örülür. Sonra her sıra başında 1’er ilmek kesilir. 3 ilmek kalınca hepsi birlikte toplanıp, zemine dikilir.


BAĞCIK
100 zincir çekilir.

PONPON
60 defa 3 parmağa sarılarak yapılır.

Resimde görüldüğü gibi Kardan adamların yüzü işlenir ve dikilir.


Kaynak : deryabaykal
 



Pembe Ajurlu Bere

Malzemeler
Orta Kalınlıkta Yün
Şiş No. 6

Hazırlanışı
74 ilmek başlanır. 4 sıra çift lastik örülür.

AJUR İÇİN
1.Sıra : Sıra başındaki iki düz ilmek, aradan ilmek alınıp arttırılarak 3 düz ilmek olarak örülür. 2 ters, 2 düz, 2 ters örülüp, takip eden iki düz ilmeğe arttırma işlemi uygulanır. Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir.

2.Sıra: Sonraki 3 sırada düz ilmekler düz ters ilmekler ters olarak örülür.

3.Sıra: 4'üncü sırada, sıra başındaki ilmek düz örülür, arttırılan ilmek boş bırakılır, sonraki ilmek düz örülür. Böylece arttırılan 3 ilmek 2 ilmeğe düşülür. 2 ilmek ters örülür. Sonraki iki düz ilmekte aradan arttırma işlemi yapılır. Bu sırada önceden yapılan ajur tamamlanıp, yeni ajur oluşturulur. Her üç sırada bir ajur yapılarak 30 sıra örülür. 16 ilmek kalana kadar aralarda keserek 6 sıra daha örülür. Son kalan 16 ilmek toplanarak dikilir. Kenarlar birbirine dikilerek bere tamamlanır.


Kaynak : deryabaykal
 



Tavşan Patik

Malzemeler
Orta kalınlıkta yün
Şiş no 5
2 adet düğme

Hazırlanışı
25 ilmek başlanır. 8 diş haroşo örülür. 9.sırada 15 ilmek kesilir. Kalan 10 ilmek 6 diş haroşo örülür. Daha sonra kesilen 15 ilmek arttırılır. 8 diş haroşo örülür. Örgü kesilerek kapatılır.



Bandı için



35 ilmek başlanır. 2 diş haroşo örülür. Bu arada bir tarafına 2 ilmek keserek ilik açılır.



Kulaklar için



11 ilmek başlanır. 1 diş haroşo örülür. 4 ilmek örülüp, takip eden 3 ilmek birlikte alınıp, eksiltilir. 1 sıra kesmeden örülür, sonraki sırada, 3 ilmek örülür. Takip eden 3 ilmek birlikte alınır. Bu işleme 3 ilmek kalana kadar devam edilir. Kalan 3 ilmek birlikte alınıp kulak tamamlanır.



Dikişi



Patik ikiye katlanır, topuk ve tabanı dikilir. Burun kısmı büzülerek dikilir. Örülen bandın 6 cm’lik bölümü patiğe dikilerek tutturulur. Kulaklar, düğme dikilip patik tamamlanır.

Kaynak : deryabaykal
 


Bot tarzında örgü bebek patiği yapımı

PATİK: İstediğiniz renk ipi kullanarak 32 ilmekle başlayıp 4 sıra haraşo örün. Sonraki sırada 10 düz örün ve 12 ilmeği keserek 6 ilmek yapın (her 2 ilmeği 1 ilmek yaparak) ve kalan 10 ilmeği düz örün. Böylece 26 ilmek olacak. Sonraki sırada ise ortadaki 6 ilmeği kesip 3 ilmek yapın. Sonraki sırada ise 3 ilmeği kesip 1 ilmek yapın. Kalan 21 ilmeği (10+1+10) ikiye bölüp iki ayrı parça halinde önce 2 sıra düz sonra 8 sıra 2 ters 2 düz lastik örüp bitirin.
İÇ KAPAK: Arzu ettiğiniz renk ipi kullanarak 24 ilmekle başlayıp 1 ters 1 düz 18 sıra lastik örüp bitirin. Elde ettiğiniz parçayı patik lastiğinin 3 sıra altından, içten dikin.
2 x 100 gram
6,5 numara şiş tek kat ip

marifetlikadin
 


Kız bebekler için çok şirin bir elbise modeli. Yazın sıcak havalarda bebeğinizi serin tutacak ve çok şık olmasını sağlayacak; tatlılığına tatlılık katacak tığ işi, papatya motifli bir kıyafet.

Bebek Elbisesi Nasıl Örülür
Yaka kısmından başlanır. 100 zincir üzerine, 2 sıra trabzan örülür. 5 yapraktan oluşan papatya motifleri birbirlerine tutturularak 15 tane örülür.
Motiflerin üzerine zincir çekilerek, 2 sıra trabzan ile doldurulur. 25 motiften oluşan 2′nci sıra tekrarı yapılır. Motiflerin üzerine zincir çekerek 2 sıra trabzan ile doldurulduktan sonra kol kısmı ayrılır.
Etek kısmı 3 zincir çekilir, ip almadan 2 trabzan atlayarak batırılır. 2′nci sırada 4 zincir çekerek, ip almadan batırılır. Bu 3 kez tekrarlanır. 3′üncü sırada 4 zincir çekerek, 3 kez tekrarlanır. 4 trabzan, bir önceki trabzanın yan tarafından doldur. Bu işlem 28 sıra tekrarı ile yapılır.
20 No. 100 Gr. Örgü ve Şal İpi Renk No: Beyaz 444


marifetlikadin
 


Bebek Yeleği Nasıl Örülür

Çok şık bir desenli bir bebek yeleği ve ayrıntılı anlatımı

Örgü arkadan başlanarak öne doğru devam eder ve bir bütün olarak örülür.
Yelek Arka Kısım: 80 ilmekle başlayarak 3 sıra haraşo örüp modele geçin, örgü boyunca her 2 taraftan 12′şer ilmek haraşo olarak götürülür.
Model: 1. Sıra: 12 ilmek haraşo, 5 ilmek düz, 2 ilmeği beraber örün, 1 ip dolayın, 1 ilmek düz örün, 1 ip dolayın, 2 ilmeği birlikte örün, 36 ilmek düz örün, 2 ilmeği beraber örün, 1 ip dolayın, 1 ilmek düz örün,
1 ip dolayın, 2 ilmeği beraber örün, 5 ilmek düz örün, 12 ilmek haraşo ile sırayı bitir.
3. Sıra: 12 ilmek haraşo, 4 ilmek düz, 2 ilmeği beraber örün, 1 ip dolayın, 3 ilmek düz, 1 ip dolayın,
2 ilmeği birlikte örün, 34 ilmek düz örün, 2 ilmeği beraber örün, 1 ip dolayın, 3 ilmek düz örün, 1 ip dolayın, 2 ilmeği beraber örün, 4 ilmek düz örün, 12 ilmek haraşoyla sırayı bitirin.
Bu şekilde ortadaki düz ilmekler 7 adet oluncaya kadar arttırmaya devam edin yani toplam 4 kere arttırmış olacaksınız ve baklavanın kenarlarında 4′er tane delik oluşacak. Baklavayı 7 ilmeğe kadar açtıktan sonra aynı işlemleri tersine uygulayarak baklavayı kapatın.
15 santim bu şekilde modelli ördükten sonra koltuk altı kesimini 2+2+2+2 olarak yapın. Toplam boy 29 santim olduğunda ortadaki 24 ilmeği ense için 3 sıra haraşo örün. Haraşodan sonraki sırada 24 ilmeğin başından ve sonundan 4′er ilmeği haraşo olarak devam ettirirken arada kalan 16 ilmeği bir seferde ense oyuntusu için kesin. Sonraki sırada 4′er haraşoya 2′şer ilmek çıkararak 6′şar ilmekle haraşoya devam edin. Böylece yakayı örmeye başlayın.
Ense kesiminden 13 santim sonra kol oyuntusu için kestiğiniz ilmekleri 2+2+2+2 olarak tekrar arttırın. Aynı sırada yeleğin ilik ve düğme bölümleri için 6 ilmek haraşoyu 12 ilmeğe çıkararak modeli 13 santim daha aynen örmeye devam edin. 13. santimden sonra modeli bitirerek tüm ilmekleri 2 sıra haraşo olarak örün. Bundan sonraki her sırada sağdan ve soldan 1 ‘er ilmek eksilterek örgüye devam edin. Şişinizde 13 ilmek kalınca örgüyü bitirin. Yeleğin kenarlarına tığ ile oya yaparak süsleyin.


marifetlikadin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…