• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her türlü bağımlılıktan kurtulalım mı? Sizi sıkan rutinleri gelin, yenelim!

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Merhaba,

Öncelikle bir uyarı. Bu başlık, insanların kurtulmak istedikleri şeylerin illa ki kötülendiği, herkesin kurtulması gerektiğinin söylendiği bir başlık değildir. Mesela, A'yı bırakmaktan konuşmamız, A kötüdür herkes bıraksın demek değildir...

Bu başlıkla istediğim, yapmaktan zevk alarak başladığımız, ancak sonraları bağımlılık haline gelen ve bu yüzden bizi rahatsız eden herşeyden destekle kurtulmak. Kendi kendimize oluşturduğumuz duvarları yıkmak, cesaret etmek, adım atmak.

Mesela, makyajı bırakmak! Birkaç günlüğüne de olsa, makyaj yapmadan evden çıkabilme özgürlüğüne sahip olmak, kendine bunu kanıtlamak. Ya da her gün güleryüzle davranmak zorunda hissettiğin, aslında sana hiç iyi davranmayan o gıcık kıza sonunda tavır almak, altta kalmamak! Ayrılan erkek arkadaşı artık aramamak!

Bben kendi zincirlerimi makyajla yaptım, makyajı bırakarak kırdım. Yapıyorum bir şey, ben ben olmuyorum sanki, makyajlı halim ben değilim, benim doğal güzelliğim o seviyede değil, kendimi kandırıyorum sadece.

Hissettiğim bunlardı. Her gün yapa yapa insan kendi halini soluk, hastalıklı algılıyor. Aslında böyle olmak zorunda değil dedim. Gerçekten solgun muyum, yoksa kendimi çok parlak yaptığım için normali solgun mu görüyorum?

Böyle düşündüm ve bıraktım. Şu an inanın makyaj yapınca kendimi daha az güzel görüyorum. Ohhhhh, sabah kalkınca aynı ben, öğlen aynı ben, akşam aynı ben. Ha, hiç mi müdahale etmiyorum, yooo, kirpiklerimi kaşlarımı birkaç ayda bir boyatıyorum mesela, ama onların etkisi hem kalıcı hem de yavaş yavaş geçtiği için fark çok belli olmuyor.

Bir sınıf arkadaşım var mesela, bence çok güzel kız, ama çok makyaj yapıyor, sonra bazen yılda 1-2 sınav döneminde makyajsız geliyor, millet nooldu hasta mısın, solgunsun diyor. Ne alakası var, kız aslen süper görünüyor, ama sadece ben görebiliyorum :hihoyyyt

Haydi bakalım kızlar, var mı kurtulmak istediğiniz bir limitiniz? Mesela açık ayakkabı giymek isteyeniniz? Hadi atlayın bakalım yüksekten, hissedin özgürlüğü!

Bence cok mantıkllı. Ve güzel bi konu:1hug:
Ben de kendimden olmayan seyleri istemiyorum artık yüzümde
Boğuyo makyaj
Rahatsız olup hepsini silmek istediğim oldu kac defa. ben değilim çünkü o

Ama benim makyajdan önce kurtulmam gereken daha sacma bağımlılıklarım var.
Kendini beğenmeme ve sürekli oflama puflama mesela.
Acaba hakkımda ne düsüncekler diye düsünme hastalığı :(
Hadi kurtulalım ..

Benimde var takıntım :D sürekli düşünme ve bu düşüncelerin aynı konular arasında dönmesi. ve alınganlık...

Hayır ya,öyle sürekli takıntı haline getirdiğim yok ama ..
Okuldaki kızlar falan cok güzel,ben beğenemiyorum kendimi
Mutlu olamıyorum ..öyle

Güzel bir konu...
Şu an aklıma sadece sigara ve kola geliyor..İnşallah hayatımdan çıkacaklar...
şu ana kadar niiye bırakmadın diye sorarsanız denedim ama beynimde bitirmemiştim..
ve bittiiii bu geceden sonra...
Sağlıklı anne sağlıklı çocuk değilmi..
Allahım yardımcı olacaktır...
En önemli şeyler bunlar şimdilik,diğerlerinede sıra gelecek:)
Güçlüyüm,iradeliyim...

Benim sigarayı bırakan tanıdıklarım oldu. Bu iki madde için de doktor yardımı almak lazım, çünkü bildiğimiz gibi sadece psikolojik bağımlılık değil, fiziksel bağımlılığa da neden oluyorlar. Anne de olacaksanız bırakmanız şart. Hem düşünün, niye var ki aslında sigara? Niye içiliyor bu kadar? Beni insanlığımızın sigara bağımlılığında en çok üzen şey, tamamen manasız, yararsız, özentiyle edinilen bir huy olması. Düşünün, intihar etmeye çalışmıyorken habire zehir içiyorsunuz, bir de bunun için para ödüyorsunuz... Sağlığın, cildin, ten kokunuzun vs bozulması da cabası. Hiç düşünmeyin hemen devletin herhangi bir sağlık kurumuna gidip sigarayı bırakma kararınızı söyleyerek başlayın bence.

alınganlık annemde de var. çok zor bir huy, hem insanın kendi hem de çevresi için. değiştirmek amacıyla herhangi bir şey düşündünüz mü?

:) değiştireryim yerine başka bir huy alayım... şöyle tez canlı olayım en iyisi.. daha dışa dönük oolmak gibi huyları tercih ederim kaydirigubbakcemile3
istemekle olmuyor sanırım...
sürekli olmuyor :1: zaten :hulya:

çok güzel bir konu bence neden ilgilenilmemiş şaşırdım
benim de bir sürü takıntım var yok oram şöyle yok buram böyle
ayrıca minenes makyajı bırakmayı ben de çok istiyorum zaten öyle çok yapmam ama tamamen doğal ve güzel olmak daha mutlu ediyor insanı
keşke elimizdekilerin değerini bilebilsek

duygusal hayatta karamsarlık
aynı konuları srüekli düşünmek, bi nevi takıntı
bunları aştığımı düşünmek bile güzel. ahh bir de gerçekleştirebilsem aşmayı.

güzel bi konu, bu konuda insan kendi kendine bırakmak istediği şeyi, nefret ettiği ya da onu çok rahatsız eden bişeyle bağdaştırabilir, bence bu yöntem iyi bi motivasyon sağlar.

ailemi kırarım diye devamlı streslenmekten bıktım artık, annemden babamdan bahsediyorum.
kendi kararlarımı almak uygularken de artık tedirgin olmak istemiyorum. bugüne kadar hep kendi kararlarımı uyguladım ama uygularkenki o streslerim hiç bitmedi..
artık eşşek kadar olduğumu onlara anlatabilmeliyim :umursamaz:

Çok sıkılganım,sinirlenince düşünmeden konuşuyorum.. Aklıma getirmek istemediğim benim için hiç bi ifade etmeyen biri sürekli aklıma geliyor. Bunlardan kurtulmak istiyorum !

eğer buna bağımlılık denirse 1 fincan kahve kk ve flickr .com dan dünyayı takip etmek

benimde takıntım çok hemde epeyce çok.makyajla kurtulmaya başlamış konu sahibi arkadaşımız ama ben makyajda yapmam bana çevremdekiler makyaj yap diyip duruyorlar kendine bak bakımlı ol diyorlar ama süslenince püslenince herkes bana bakıyor çok dikkat çekiyor gibi oluyorum birisi bana bakınca hep ayağım burkuluyor ilginç ama gerçek:)en önemli şey sürekli ayrılıp barışmaktan bıktığım erkek arkadaşımdan kurtulmak istiyorum ama yapamıyorum ayrıldıktan sonra hemen başlıyorum aramaya mesaj atmaya beynimden çıkartamıyorum virüs gibi beynime işliyor adeta:(yapamıyorum onsuz ama onunlaykende olmuyor çıkamıyorum bu işin içinden.bu takıntımdan vazgeçemiyorum.ah beynime bir format atsamda bütün herşeyi silsem hiç bişeyi hatırlamasam ne güzel olurdu:)

aklımaza getirmek istemediğimiz düşünceyi kovalamak daha kötü, üstüne gideyim belki zamanla sıkılırım düşüncesi dahada içine itiyor sorunun, ne yapmak gerek peki. bence en iyisi düşünmeye bile fırsat yaratmadan bişeylerle meşgul olmak, çalışmak kitap okumak oyalanmak gibi....

Back