Her Telden Ekonomi...

merhaba arkadaşlar...

yine yoğun bir gün... böyle diyorum da, yoğun olmadığında da, durağanlıktan şikayet ediyorum... :)

işi olmayan, işi olursa,
ev hanımı olan, iş kadını olursa,
evi olmayan, evi olursa,
eşi olmayan, eşi olursa,
parası olmayan, parası olursa,
çocuğu olmayan, çocuğu olursa,

olursa, olursa, liste uzar gider, mutlu olacağını düşünüyor..... ama bunların belki de hepsine sahip olup,mutlu olmayan insan sayısı da yadsınamayacak kadar çok.... neden herkes mutsuz, mutlu olmanın formülü ne?

sanırım bizler kanaat etmiyoruz, sorun burada... kimse elindekilerin kıymetini, kaybetmeden bilmiyor.... oysa hayata güzel bakabilen bir insan, şartlar ne olursa olsun, mutlu olmasını bilir.... belki de hayata bakış açımızı değiştirmeliyiz...

tamaaam, değişik bir ruh halindeyim şu anda, az sonra, fabrika ayarlarıma dönerim... :)

:işsiz: @meyraa iyi misin?

ben de... :)

kaç yıldır ara ara buralardayım, az önce, birkaç kişi hariç, kimsenin hakkında bir şey bilmediğimi farkettim, yani çalışıyor mu, evli mi, yaş, çocuk, nereli vs. ama çoğunun fikir yapısını az çok biliyorum... tuhaf... :)
o_O çalışıyor mu......çalışıyom
:KK70:Evli mi.......bekarim
:KK70:yaş......32
:KK70:çocuk.....1 adet 2,5 yaşında muhabbet kuşum,
:KK70:nereli.....doğma karabük..10 yıldır bolu

Tanıştığıma memnun oldum :KK48:

:)
ben de memnun oldum canım... :)

ne iyi oldu ya, insan az çok fikirlerini bildiği insanların, özelliklerini de bilince güzel oluyormuş... :)

hadi bakalım, devamı gelsin... :)

mesleğin neydi canım... :)

muhabbet kuşları o kadar yaşıyor mu yaa… :işsiz: hatırlıyorum da, küçükken babam biz üç kardeşe, karne hediyesi birer muhabbet kuşu almıştı, ama hatırladığım kadarıyla çok yaşamamışlardı... :KK17:

mesleğin neydi canım... :)

muhabbet kuşları o kadar yaşıyor mu yaa… :işsiz: hatırlıyorum da, küçükken babam biz üç kardeşe, karne hediyesi birer muhabbet kuşu almıştı, ama hatırladığım kadarıyla çok yaşamamışlardı... :KK17:
7-8 yıl yaşayan muhabbet kuşları var..yaşları büyüdükçe kafeslerini benimsiyorlar..:KK66: 2 aylıkken babam aldı..doğum günü hediyesi olarak ..bülbül benim evladım ..

:-) annecik.. babacık.. cici kus..maviş.. bebeğim.. dilosum..napıyon.. gel..hayatim..canim mavişim..bunlari söylüyor :KK70:sanirsin evde insan var :KK70:

Bedensel engelli hemşireyim ..mesleğimin 3.yılında araç ici trafik kazası geçirdim.. 15gun yoğun bakım.. 3 ay servis..1.5 yıl süren fizik tedavi süreci..

T10_t12 sinir tam kesi var..uzun yürüme cihazıyla ayağa kalkıyorum.. 2 çubuk arasında yürüme..iş yaşamım tekerlekli sandalyede ..

Karakterim meselesi hiç bir şeyi kafaya takmam..o ne demiş bu ne demiş.. asla umrumda olmaz..:KK73:

@meyraa abla mi diyeyim..meyra mi diyeyim..bilemedim şimdi :-)

7 sene olmus, bende yazarken fark ettim calisiyorum devlet memuruyum
Evliyim ama esimle uzak sehirlerdeyiz.
Cocugum yok, bu anki sartlarda olmasi da imkansiz ama vermemeyi secen Rabbim neyle odullendirir bilemem, basim gozum ustune. Cok teselli msjim var bu forumda, ogrendigim andan itibaren cok kucuk zamanlarda huzunlendim
Esim tanistigim gun ogrendi ailesi de biliyor hic bir ima dahi yasamadim
Annem kardesim le buyudum babam la gorusmuyorum.
Oyle iste..

7-8 yıl yaşayan muhabbet kuşları var..yaşları büyüdükçe kafeslerini benimsiyorlar..:KK66: 2 aylıkken babam aldı..doğum günü hediyesi olarak ..bülbül benim evladım ..

:-) annecik.. babacık.. cici kus..maviş.. bebeğim.. dilosum..napıyon.. gel..hayatim..canim mavişim..bunlari söylüyor :KK70:sanirsin evde insan var :KK70:

Bedensel engelli hemşireyim ..mesleğimin 3.yılında araç ici trafik kazası geçirdim.. 15gun yoğun bakım.. 3 ay servis..1.5 yıl süren fizik tedavi süreci..

T10_t12 sinir tam kesi var..uzun yürüme cihazıyla ayağa kalkıyorum.. 2 çubuk arasında yürüme..iş yaşamım tekerlekli sandalyede ..

Karakterim meselesi hiç bir şeyi kafaya takmam..o ne demiş bu ne demiş.. asla umrumda olmaz..:KK73:

@meyraa abla mi diyeyim..meyra mi diyeyim..bilemedim şimdi :-)

maşallah ya, seninki konuşuyormuş da... :)

En iyisini yapıyorsun, insanları memnun edemezsin, kendi doğrularınla yaşayacaksın...

Hepimizin bir imtihanı var, ne zaman, hangimizin başına ne geleceği meçhul...önemli olan, imtihanın ne olduğundan çok, imtihanı nasıl karşıladığımızdır... Rabbim beterinden korusun ve imtihanımızı kolay eylesin ...

Meyraa de canım meyraa, ne ablası ... :)

7 sene olmus, bende yazarken fark ettim calisiyorum devlet memuruyum
Evliyim ama esimle uzak sehirlerdeyiz.
Cocugum yok, bu anki sartlarda olmasi da imkansiz ama vermemeyi secen Rabbim neyle odullendirir bilemem, basim gozum ustune. Cok teselli msjim var bu forumda, ogrendigim andan itibaren cok kucuk zamanlarda huzunlendim
Esim tanistigim gun ogrendi ailesi de biliyor hic bir ima dahi yasamadim
Annem kardesim le buyudum babam la gorusmuyorum.
Oyle iste..

Maşallah canım, ne güzel bir bakış açın var... vardır onda da bir hayır, biz bilemeyiz.... belki de o güzel sabrın sonunda öyle bir nimete erişeceksin ve o zaman, bütün çile bu güzel ödül içinmiş , diyeceksin... inşallah...

Anlayışlı bir eş ve aile de şansın olmuş, ne güzel... Rabbim daim etsin...

İyi akşamlar arkadaşlar....

İş çıkışı kardeşime uğradım, az önce eve geldim...

Bize diyorsun, iyi de, sen kendinden neden bahsetmiyorsun, diyenleri duyar gibiyim... :))

Gerçi beni çoğunuz biliyor zaten... :)

Bilmeyenler için; mali müşavirim, kendi ofisimde çalışıyorum, denetim ve danışmanlık yapıyorum, evliyim ve ikisi erkek, biri kız, üç evladım var, İstanbul’da ikamet ediyorum, Trabzonluyum....

Buraya gelenlerin hepsi de, benim için ayrı ayrı değerli, bizim gibi olmayanlar gelmiyor zaten...

O nedenle maddi/manevi bütün sıkıntılarımızı, hayallerimizi, kısaca hayatı paylaşıyoruz...

Her türlü paylaşıma varım ve elimden geldiğince de maddi/manevi destek olmak isterim, ister genelden, ister özelden, hiç çekinmeden paylaşımda bulunabilirsiniz benimle... :KK200:

Maşallah canım, ne güzel bir bakış açın var... vardır onda da bir hayır, biz bilemeyiz.... belki de o güzel sabrın sonunda öyle bir nimete erişeceksin ve o zaman, bütün çile bu güzel ödül içinmiş , diyeceksin... inşallah...

Anlayışlı bir eş ve aile de şansın olmuş, ne güzel... Rabbim daim etsin...

Evet esimden oncede hic korkmadim evlenmem demedim.. esime o gun guvendim ve hic cekinmeden soyledim.. ailesine soylemesini ben istedim.. ne gunlerdi.. keske her konuya boyle bakabilsem beceriyorum ama huysuzlugum tutuyo arada :KK70:

Evet esimden oncede hic korkmadim evlenmem demedim.. esime o gun guvendim ve hic cekinmeden soyledim.. ailesine soylemesini ben istedim.. ne gunlerdi.. keske her konuya boyle bakabilsem beceriyorum ama huysuzlugum tutuyo arada :KK70:

Olacak o kadar canım :)

dikeni olmasa, gülün ne anlamı kalırdı, di mi ama... :)

merhaba arkadaşlar...

yine yoğun bir gün... böyle diyorum da, yoğun olmadığında da, durağanlıktan şikayet ediyorum... :)

işi olmayan, işi olursa,
ev hanımı olan, iş kadını olursa,
evi olmayan, evi olursa,
eşi olmayan, eşi olursa,
parası olmayan, parası olursa,
çocuğu olmayan, çocuğu olursa,

olursa, olursa, liste uzar gider, mutlu olacağını düşünüyor..... ama bunların belki de hepsine sahip olup,mutlu olmayan insan sayısı da yadsınamayacak kadar çok.... neden herkes mutsuz, mutlu olmanın formülü ne?

sanırım bizler kanaat etmiyoruz, sorun burada... kimse elindekilerin kıymetini, kaybetmeden bilmiyor.... oysa hayata güzel bakabilen bir insan, şartlar ne olursa olsun, mutlu olmasını bilir.... belki de hayata bakış açımızı değiştirmeliyiz...

tamaaam, değişik bir ruh halindeyim şu anda, az sonra, fabrika ayarlarıma dönerim... :)

bu ruh hali güzelmiş...aynı ayarda kal derim :)

ben de az az herkes kendini tanıtsın diyecektim..
.ha bir de bir fikrim var.mesela kızlar şu şu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?fikirleriniz nedir? gibi ortaya bir şeyler atıp hoş sohbetler çıksa nasıl olur diyecektim.

ilk ben başlıyayım mı?
çalışmıyorum,ama ev hanımı olarak da görmüyorum kendimi çünkü ne ev gezmesi ne üçbeş hatta onbeş tarifli tabaklı gösteriş sohbetleri yok bende.biraz az gönüllüyüm galiba.tv de de belgesel ve haberler dışında izlenecek bir şey bulamıyorum.
ama arıyorum.bu ara bir iki kere bir kanalda ''başka bi kafa ''adlı program dikkatimi çekti.benlik bir şeymiş.
kitap okumayı severim.tiyatroya gitmeyi de.1 yıldır gitmedim çok özledim.
9 yaşında bir kızım var.neredeyse tüm vaktimi o alıyor.fakat artık kendime de vakit ayırmayı istiyorum..
buralardayım hep.okuyorum...arıyorum...bana uyanı...hah bu işte diyeceğim satırları.
bir de gözlemliyorum...insanların davranışlarını,tercihlerini, nedenlerini sorarım kendime..çok tatlı şeyler var.
sorguluyorum...bir insan kk ya neden yazar..ya da bir kadın...neden en mahremini anlatır.hiç tanımadığı birinden çare umar...bulur da.bence yalnızdır...bence anlaşılmamıştır anlaşılmak ister..

hadi bu konu da polemiğimiz olsun,ne dersiniz?
kk ya neden yazarız?

H
ben de az az herkes kendini tanıtsın diyecektim..
.ha bir de bir fikrim var.mesela kızlar şu şu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?fikirleriniz nedir? gibi ortaya bir şeyler atıp hoş sohbetler çıksa nasıl olur diyecektim.

ilk ben başlıyayım mı?
çalışmıyorum,ama ev hanımı olarak da görmüyorum kendimi çünkü ne ev gezmesi ne üçbeş hatta onbeş tarifli tabaklı gösteriş sohbetleri yok bende.biraz az gönüllüyüm galiba.tv de de belgesel ve haberler dışında izlenecek bir şey bulamıyorum.
ama arıyorum.bu ara bir iki kere bir kanalda ''başka bi kafa ''adlı program dikkatimi çekti.benlik bir şeymiş.
kitap okumayı severim.tiyatroya gitmeyi de.1 yıldır gitmedim çok özledim.
9 yaşında bir kızım var.neredeyse tüm vaktimi o alıyor.fakat artık kendime de vakit ayırmayı istiyorum..
buralardayım hep.okuyorum...arıyorum...bana uyanı...hah bu işte diyeceğim satırları.
bir de gözlemliyorum...insanların davranışlarını,tercihlerini, nedenlerini sorarım kendime..çok tatlı şeyler var.
sorguluyorum...bir insan kk ya neden yazar..ya da bir kadın...neden en mahremini anlatır.hiç tanımadığı birinden çare umar...bulur da.bence yalnızdır...bence anlaşılmamıştır anlaşılmak ister..

hadi bu konu da polemiğimiz olsun,ne dersiniz?
kk ya neden yazarız?
Hiç tanimadigin birine bir şey anlatmak tanıdığın birine bir şey anlatmaktan daha kolay bence:KK51:

H

Hiç tanimadigin birine bir şey anlatmak tanıdığın birine bir şey anlatmaktan daha kolay bence:KK51:

belki de tanıdığın kişi anlayacak kapasitede değil..oysa burada mutlaka birileri vardır.

uykun mu geldi sempatik kız....tat lı geceler...sahi bu yaz bir nişan durumun vardı.özel olmaz ise ne oldu...nişanın oldu ise tebrikler...o kişi çoook şanslı..seni .çok takdir ediyorum yazılarından.bir ara girmemiştin merak etmiş sormuştum da kaynamıştı o ara.etiketlemeyi bilmiyordum heh..

X