her tarafımda erkek tipi kıllar var artık yaşamak bile istmiyorum her gören iğreniyor ne olur yardım

missbonnus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2014
14
3
36
merhaba buraya yeni üye oldum benim bir derdim var ben 18 yaşındayım ve uzun süredir bende kıllanma var hemde erkek tipi kıllanma ben artık yaşamak bile istemiyorum çünkü bir kız için çok kötü bir durum.
kendimi kız gibi hissetmiyorum resmen göğüslerimde kıllar vr göbeğimde var banyo yapmak bile istemiyorum daha önce ilaç kullandım yarım bıraktım çünkü kilo alıyodum ve spora başladım ben 165. boyunda 70 kiloyum spora gittim fakat kilo veremedim doktora gittiğimde polikistik overim oldugu için kilo veremezsin dedi. peki ben şimdi ne yapayım? bunun çaresi yok mu? herkes görüyor artık hastalıgımı ve iğreniyorlar ama benim suçum ne? akıl verin ben şimdi ne yapacagım? ömür boyu böyle mi yaşayacagım? lazer dediler ama doktor dediki lazer yapsanda yine çıkar polikistik overi yok etmek gerek. kilo verirsen hastalıgın gecer dediler ama kilo veremiyorum birde diyorlar ki hastalıgın yüzünden veremiyorsun. 5 senedir bunu çekiyorum bunun yüzünden okulu yarım bıraktım liseyi okumadım.

canım öncelikle çok geçmiş olsun .sorununun çözümü için aynı sorunları bir dönem yaşamış biri olarak öncelikle bulunduğun kentteki bir hastanede endokrin bölümüne gitmeni öneririm. onlar sana kist için gerekli ilaçları verirler. ve sonrada aktif kıllanman durduğunda da lazere başlarsın canım. lütfen bu sorun için hayatı kendine zehretme. inan bana 3 ayda sonuç alınıyor.

Hemen git ve hormon testlerini yaptır. Hormonlarda bir sorun var mı önce onu öğren. Eğer varsa tedavisine başla acil olarak. Ayrıca polikistik over için tedaviye başla. Asla ihmal etme. Lazer için şunu söyleyebilirim daha yaşın 18 yani lazer yaptırsan bile o tüylerin tekrar çıkma ihtimali olabilir. Ayrıca böyle bir mesele yüzünden okulu bırakmakla da hata yapmışsın. Dışarıdan bitirmeni tavsiye ederim.

okulu bıraktım çünkü artık herkes fark etmişti biliyordu dalga geçen çoktu orda artık okuyamazdım şimdi de evden dışarı çıkmıyorum. ancak böyle sitelerden neler yapabilirim diye yardım alıyorum ama bir şey yaptıgım yok

o bölüm devlet hastanelerinde var mı bilmiyorum ki. doktot dedi lazer yapsanda tekrar çıkar dedi o yüzden çarem yok gibi geliyor artık bilmiyorum ne yapsam yani ben varya kolye bile takamıyorum çünkü herşeyden önce ilk olarak tüyler göze batıyor direkt soruyolar bune iğrenç diye.

Başka bir doktora görünün.
Kestirip atmış doktor ne demek kilo veremezsiniz belki geç verirsiniz ama başarırsınız.
Bu rahatsızlığı olan çok kişi var dikkat ettiği zaman kilolarını koruyabiliyorlar.
Tüy ya da kıllanma konusu ise iyi bir endokrin takibi ile hallolur.Ya da en aza indirgenir.
Karamsar olmayın utanılacak bir şeyde yok tanıdığım kişiler evet zor ve uğraştırıcı olsa da hayata gülümseyerek bakıyorlar.
Evlendiler çocukları da oldu evet uğraştılar bazı şeyler için ama karamsar olmayın iyi bir doktora gitmek ve denk gelmek için uğraşmak lazım.
Mesleğini iyi yapan tespitleri doğru olan ve yönlendiren bir doktor her işi kolaylaştırmanıza yardım edecektir.

endokrin bölümü devlet hastanelerinde var canım ben samatya'ya gitmiştim... tedavini ihmal etme ben de pko luyum ve 102 kilodan 68e kadar düşebildim (boyum 172---50 bedenden 38 bedene) yani başarılamayacak bir şey değil. yasminle beraber endokrinin verdiği ilacı kullandım (şeker hastalarının tokluk hapı)... bence doktorun moral bozmuş başka bir doktora gitmeni öneririm...
2 sene yasmin kullandım bu sırada 23 kilo vermiştim ve kistlerim yok denecek kadar azalmıştı. son kilo verişim pko ile ilgili değildi ( annem kilo vermezsen mezuniyet kıyafeti dikmeyeceğini söylemişti) ama ona da faydası oldu tabii.
tüylenme sorunu gerçekten çok can sıkıcı göbek, göğüs hatta çene ve favori bölgesi
pko tedavimden sonra yani hormonlar düzenlendikten sonra da iğneli epilasyon yaptırdım şimdi ne iz var ne tüy daha önce hiç almamışsa genelde 2. ye gitmenize bile gerek kalmıyor aynı bölge için

okulu bıraktım kısmını okumamışım benim sıra arkadaşım erkekti ve "kız senin sakalların çıkmış" demişti. gerçekten çok moral bozucu anlayabiliyorum seni o gün eve gidince almıştım çenemdekileri

favorilerim yüzünden saçımı toplamak istemiyordum...

ama okulu bırakman çok yanlış güven kendine herkes tamamen tüysüz olmuyor ki...

polikistik over de stres çok önemli etken ne kadar stresliysen o kadar zor kilo verirsin... aşırı stresli olduğumda 2 haftada 5-6 kilo bile alabiliyorum...

hayata karış kendine bir uğraş bul ve okuluna açıköğretim veya yeni bıraktıysan normal şekilde dön mutlaka...

Duzelebilir bir sorun. Neden bu kadar dert ettin ki? Hormon tahlili yaptir,doktorun ona göre bir yol cizer

Cnm sana tavsiyede bulunamıcam ama yalnız değilsin seni en iyi anlayan benim bende pko var ne yaptıysam olmadı tüylenme adet düzensizliği saç dökülmesi sivilce hatta kel kaldm diyebilirim bende senin gibi üniyi bıraktım evden çıkmıorum herkes yüzüme vuruodu 1 senede bambaşka biri oldum benik yaşımda 20 kilo verince düzelir mi bilmem ama sen kimseye kulak asma o kiloları verebilirsin banada öle dediler 10 kilo verdim vermeyede devam ediyorum faydadı oldumu olmadı kimisine oluyor ama en azından o göbekten kurtuldum sen direk bi endokrinciye ve bir diyetisyene görün dilerim dertlerinden kurtulursun

Canım üzme hiç kendini.
Bana da kilo veremezsin dedi dr lar ama gerçekten yediklerine dikkat edip spor yapınca veriliyor.
Ben üstüne düşünce 9 kilo verdim hem de zorlanmadan.
Kıllanma da dedikleri gibi PKO önce tedavi edilmeli daha sonra rahatlıkla lazer olabilirsin.

canım hangi şehirdesin bilmiyorum ama herhengi bir devlet hastanesinde ek ödeme yapmadan tedavi olabilirsin. eğer istanbulda isen çapa ve vakıf üniversitesi hastanesini tavsiye edebilirim. inana bana bende bu yollardan geçtim. ama sonuçta başardım. eminim ki sende başarabilirsin. ayrıca hiçkimse yada hiçbirşey senin ruh ve beden sağlığından önemli değil bunu unutma.

Aynen arkadasim bende ole bir derdum var suratimda kollarim goguslerim dosum karnim neresi okrsa vicudumn her yani killa kapli okuldakiler heo dalga gecerdi hatta 1 sene doktora gittim kac kere test yaptirdim.ama hic bisi cikmadi ne pko. Ne p.over hic bisi cikmsdi ama cik tuyluyum vr utanyorum evli oldgm haldr lazerede gittum bitmiyor malesef !!!!

tiroidlerinize bakıldı mı ondan da olabiliyor tüylenme?
ben iğneli epilasyonla çözümü buldum önceden aldığım yerler ilk 4-5 ayı yoğun olmak son aylar da 2 ayda bir falan gitmek üzere 1 sene sürse de hiç almadığım yerler tek seferde bitti...lazere göre daha pahalı oluyor toplamda sanırım e tabi daha acılı ama sonuç emin ellerdeyseniz kesin... bebeğim olursa nasıl emzireceğim diye düşünürdüm ama şimdi hiçbir şey yok

Valla bende bir sene.lazere gittim suratima ama hic bir sonuc rlde etmedi hamile.kalnva gidemedim emziriyorum iki sene olcak gitmeyeli yuzu.h iple temizliyorum belki.igneliyrde basvururum daha sonralari yom troidlerime baklmadi heralde butun kan testinde her seyine baktik dediler.ama nlmiuorum.yinede ..

yüzde lazer etkili olmuyormuş diye duymuştum ben de... iğnelinin iyi yanı ışın olayı olmadığı için hamilelik ve emzirme döneminde de yapılabilmesi, 8 aylık hamile kadının göbeğine bile yapmış benim gittiğim yer bebek oynuyor bir yandan ben epilasyon yapıyorum demişti
yüzümü cımbızla alıyordum ben de hep ama batıklar siyah siyah çıkmaya başlayınca iki günde kökler gözüküyordu, saçlarımı toplayamıyordum yanaklarımdakilerden dolayı

Canım bu nasıl doktor hem kilo vermen lazım demiş hem de kilo vermezsin demiş.Böyle çelişkili konuşan bir doktora asla güvenmem.Öncelikle doktorunu değiştir ve hormon testlerini yaptır.Özellikle insülin direncine baktır,bunun için bir ilaç veriyorlar ve zayıflamana yardımcı oluyor.Bende pko yok ama görüntüsü var ve bu ilacı kullanıyorum,diyetisyenle birlikte 8 kilo verdim 2 ayda İmkansız diye bir şey yok canım,önce pozitif ol,kendini sev ve tedavine başla iyi bir doktorlaYavaş kilo veriyorum ama veriyorum sonuçta :)

Aynen yaa bnde oleydim iste smdi iple temizliyorum iki haftada bir valla ip daha iyi lazern varya:)

canım benim çoğumuzda var o kıllardan ama okulu falan bırakmıyoruz. okuluna devam etmen lazım. kimsenin nasıl göründüğü kimseyi ilgilendirmiyor unutma bunu. hormonlarına baktır sen doktora git. göbeğini falan kimse görmüyor zaten şimdilik. sen görünenleri almayı çalış diğerlerinin çoğu tedavi olduktan sonra dökülür zaten kendiliğinden. benim de çıkıyor her yerimden ama alıyorum işte yapacak bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…