Yok abla belli zaten biz önümüze bakacağıztamam demişler ve yapmamışlar. bitti gitti. önünüze bakın artık. hem böylece kimseye minnetiniz olmaz.
Düğünden sonra önümüze taş olmasinlarda
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok abla belli zaten biz önümüze bakacağıztamam demişler ve yapmamışlar. bitti gitti. önünüze bakın artık. hem böylece kimseye minnetiniz olmaz.
Koşa koşa gitmedim canım . Çok isteyenim vardı bizimde vaktimiz gelmişti. Bunaldim ve nisanlandim olay bu.kosa koşa evlenmeye heves ettiniz
ama hiç parlak görünmüyor durum
Allah pişman etmesin
O an kafam hiç tinlamadiki .Yapmazlarsa yapmasınlar kendi bilecekleri iş de, ben olsam şu emanet bilezikleri asla taktirmazdim. O millete gösteriş yapacak diye oyun mu oynayacağım. Geri alacaksan hiç takma derdim. Rezil olunacak bir şey madem olsun hanımefendi.
İyi de gelinliğin hakkında onları söz sahibi yapan nişanlın ve sensin.Öyle de . Ona kalırsa düğüne 4 gün kala gelinlik bakacağım .
Zaten bana çok koyuyor bunlar . Düğünden sonra ne yaparım bilmem.
Ailemin sehrinde tuttuk canım. Rabbime bin şükürBari ailenizin şehrinde yapın evinizi. Belli çünkü size hep aileniz destek olacak.
Altınları sakın sakın vermeyin. Bu tipler böyle hic bir cacık yapmayıp bir de üstüne altınlara el koyuyolar. Gözünü açık tut gerekirse yık ortalığı altınlarını bankaya ya da ailene ver.
Abla doğru da hiç içine oturmadi mi ben çok üZülüyorumNeden üzülüyorsunuz ki. Ben evlendikten sonra takıları satıp eşyalarımı aldım. KV de nişanda 2 ince bilezik haricinde düğünde takı bile takmad. Hiç umrumda bile değil ben de ayda 1 bir gezmeye gidiyorum yanlarına :) ne kadar ekmek o kadar köfte. Kafam daha rahat böyle.
Sağolun gerçekten . Dugun tarihi ayarlandi duyuruldu geçti artık da her şeyi biz yapacağiz . Nisanlimla hallederiz inşallah rabbim yardimcimiz olurValla normalde bende derdim aileler çocuklarına illaki düğününü onunu bununu yapmak zorunda değil belki maddi durumları yok diye ama sizin durum farklı .
Ailesi baya bildiğin vurdumduymaz,varyemez daha ne kadar bu anlamda tabir varsa hepsiler.Ne demek hiç bişeyine yardım etmemek,üzerine para verseniz kabul edecekler nerdeyse.Siz de herşeyinizi yapın,baktınız çok sıkıntıya giriyosunuz düğünü erteleyin en azından.Rahat rahat zamana yayarak kendınızı bunaltmadan yapmış olursunuz.Çünkğ maddiyat evlenınce çiftlerın arasında gerçekten büyük problem oluyor.
Allah yardımcınız olsun
Kinasinlar onu kinayacaklardi sonuçta. Neyse olmuş gitmiş. Beklentiye sokma konusunda haklısınız bence. Tamam kimseye güvenip düğün yapılmaz ama annme babam şunu şunu biz alacağız dese bana o masraflar için para ayırmam mesela. Düğüne günler kala yok biz almıyoruz derlerse ortada kalırım. İnsan anne babasına da guvenemeyecek mi? Belki onları beklentiye sokmasa siz bu sene değil seneye evlenmeyi planlayacaktiniz, biraz daha para biriktirip. Şimdi ya düğünü erteleyeceksiniz ya da bi yerdelerden borç alıp evleneceksiniz. Başka çare yok.O an kafam hiç tinlamadiki .
Salak kafam. Benim akrabalarim kinardi o cekip gidecek sonucda evine.
Aynen öyle ki önceden kız evlendirmis ney bilmiyor adetleriBenimkiler de yapiyor ve surekli dillerinde "biz kendimiz evlenmistik siz ne sanslisiniz" ya da sakayla karisik nisanlim icin x'in bana cok borcu var diyo. Bin kere deyince saka olmuyo iste.
Acikcasi ben de senin gibi dusunuyorum ailenin vazifesidir evlendirmek. Simdinin erkek aileleri utanmasalar ogullarini ic guveysi verecekler.
Ben her seyin ucuzuna kactim mesela ona ragmen dunyalari yapmis gibi davraniyolar.
He bir de yeni donem erkek ailelerinin su lafi meshur "ayy biz hic bilmiyoruz bohca nasil, esyalarin hangisi bize dusuyo, ceyizler nasil gidiyo ayy bilmiyoruz, bilmiyoruz, bilmiyoruz..." Hic bilenine denk gelmedim kac arkadasim nisanli. Bilmiyosan ese dosta sor.
Tek çare altınları almak zaten. O da nasıl olacak nasıl alacağım bilmiyorumBari ailenizin şehrinde yapın evinizi. Belli çünkü size hep aileniz destek olacak.
Altınları sakın sakın vermeyin. Bu tipler böyle hic bir cacık yapmayıp bir de üstüne altınlara el koyuyolar. Gözünü açık tut gerekirse yık ortalığı altınlarını bankaya ya da ailene ver.
Yalnız benim yazdığım dini kaynaklarda olan çocuğun anne baba uzerindeki hakları inanmiyorsaniz internet elinizin altında ."Hayır efendim senin çocuğuna üç vazifen var. Isim koymak ,dinini öğretmek ve evlendirmek. "Kime göre neye göre vazife çok pardon ?
Evlenecek cesaretiniz varsa bir zahmet kendi kendinizi idame ettirin,aileler sizin yükünüzü çekmek zorunda mı ?
Nişanlınızla çalışın kazanın yapın,abartmazsanız çok da rahat alırsınız herşeyi,ben de yeni evlendim,iki tarafta da yük olmadım.
Tatlım yenirkenden kastın nişanın sanırım,takıyı geri alması hoş olmamış ama genel anlamda sizi haksız gördüm.
Ailemin sehrinde tuttuk canım. Rabbime bin şükür
Tek çare altınları almak zaten. O da nasıl olacak nasıl alacağım bilmiyorum
2 ay sonra evleneceğim o belli de. Benim zoruma giden ışte baştan desene .Kinasinlar onu kinayacaklardi sonuçta. Neyse olmuş gitmiş. Beklentiye sokma konusunda haklısınız bence. Tamam kimseye güvenip düğün yapılmaz ama annme babam şunu şunu biz alacağız dese bana o masraflar için para ayırmam mesela. Düğüne günler kala yok biz almıyoruz derlerse ortada kalırım. İnsan anne babasına da guvenemeyecek mi? Belki onları beklentiye sokmasa siz bu sene değil seneye evlenmeyi planlayacaktiniz, biraz daha para biriktirip. Şimdi ya düğünü erteleyeceksiniz ya da bi yerdelerden borç alıp evleneceksiniz. Başka çare yok.
Deniyim bakalım. Sende yazmayı unutma: )Altınları kaptırmamak için burada konu ac istersen. Bakalım böyle aile müsveddelerine karşı nasıl önlem almış kk kadınları baya bi fikir çıkar bence
Öyle mi diyorsun. Şimdi yere mi üZülüyorumyemin ederim böylesi daha iyi. yaptıkça gözünüze sokup beklentiye de girebilirler. uzak olsunlar siz de uzak olun eşinizle mutlu olun. ne kadar müdahil olurlarsa o kadar söz hakkı bulurlar kendilerinde bunu unutmayın.
Tek çare altınları almak zaten. O da nasıl olacak nasıl alacağım bilmiyorum
kesinlikle öyle ilerde anlayacaksın bu dediğimi. her şeyi yaptıklarını düşün biz onu yaptık bunu yaptık diye yüzgöz olacaklar. gelip gidecekler her şeye karışacaklar. en iyisi siz kendinize göre yapın huzurlu olun bitsin mis ya.Öyle mi diyorsun. Şimdi yere mi üZülüyorum