• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her şeyi kendi başına sırtlanmak zorunda kalmak

kedivekeder

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
182
136
103
merhaba.
13 yaşımdan beri çalışıyorum. sonunda lise ikide okulu bırakıp açıktan okumaya ve okurken de tabii çalışmaya devam ettim. 8 dönemde 89 puanla açık öğretimi bitirdim.

girdiğim işte 4. ayda yükseldim -iki üç senelik çalışanlar benimle aynı mevkide.- inşallah nisanda da müdür olacağım. yediğim, içtiğim, giydiğim hepsi benim paramla aldığım şeyler.

hayatta başıma gelen iyi kötü şeyleri hep kendim çektim. hep kendi başıma göğüsledim her şeyi. benim yaşımdaki üniversite okuyor. inanın bana işten eve döndüğümde duşa girecek vaktim bile olmuyor neredeyse durup ders çalışacak vakit bulmak çok zor. anneme de finansal anlamda yardımcı olmaya çalışıyorum.

fakat artık hakaret küfür etmeden anlatmak da çok zor ama bir eli yağda bir eli balda özel üniversitelerde bol bol para döküp torpille giren insanları benim karşıma getirmelerinden bıktım yoruldum artık. onun kızı şunu okuyor bunu yapıyor bilmem ne.

herkesin benden beklentisinin olması yaptığım şeylerin kimse tarafından takdir edilmemesini geçtim artık. imkan meselesi olduğunu kimse anlamıyor. ben her akşam 11de eve giriyorum yemek yiyip yatıyorum sabahtan yine işe gidiyorum. çalışabildiğim tek vakit otobüste işe giderken, dönerken. ne dershaneye verecek ne özel hoca tutacak durumum var.

Allah olana daha çok versin kimsenin malında gözüm yok ama benim gözüme sokulmasına da tahammülüm kalmadı artık. çekip gitmek istiyorum çoğu zaman. bugün büyük kuzenim aramış annemi torpil sağ olsun ikiyle ikiyi dört yapamayan kızını çok iyi bir yerde işe sokmuşlar utanmadan anlatıyor. annem de bak diye bana anlatıyor. ne diyeyim ki çok doldum kimseye de anlatamıyorum buraya yazmak iyi gelir diye yazıyorum.

Allah yardımcısı olsun herkesin

Ailene ve etrafına yedirdigin parayı kes biraz birikim yap ve işten çik 1 sene dişini sikarsan eminim universiteyi kazanirsin o potansiyel var sende.
Niye calismiyorsun derlerse herkes gibi bende sadece derslerime konsatre olmak istiyorum dersin. Kazandiktan sonra da filancanin anası babası gibi aylık okul masrafimi karsilayin deyin.
Zaten tuttugunu koparan birisiniz olmazsa ennkotu ihtimal hem çalışır hem okursunuz ama mutlaka okuyun. Bunu kendiniz için yapın.
Bir ömür sirtinda tasirsin birgun indirirsin senden kötüsü olmaz insanlar nankör çünkü. Artık kendi hayatinizi düşünme vakti gelmedimi

Torpille ise giren vasıfsız birinin yerine gün gelir başka bir torpilli alınır ama siz ayakları yere sağlam basan işini hakkıyla yapan azimli biri olarak elbet bir gün karşılığını alacaksınız. Ayrıca annenizin yaptığıda hiç hoş değil size destek olacağına bir de başkalarını örnek gösteriyor. Annenizde olsa ezdirmeyin kendinizi kimsenin söylediğini de takmayın siz harika bir insansınız çok güçlü birisiniz Allah yolunuzu açık etsin

Ailene ve etrafına yedirdigin parayı kes biraz birikim yap ve işten çik 1 sene dişini sikarsan eminim universiteyi kazanirsin o potansiyel var sende.
Niye calismiyorsun derlerse herkes gibi bende sadece derslerime konsatre olmak istiyorum dersin. Kazandiktan sonra da filancanin anası babası gibi aylık okul masrafimi karsilayin deyin.
Zaten tuttugunu koparan birisiniz olmazsa ennkotu ihtimal hem çalışır hem okursunuz ama mutlaka okuyun. Bunu kendiniz için yapın.
Bir ömür sirtinda tasirsin birgun indirirsin senden kötüsü olmaz insanlar nankör çünkü. Artık kendi hayatinizi düşünme vakti gelmedimi
bu sene üniversite sınavına gireceğim. o zamana kadar para biriktereceğim bu sene kazanamazsam önümüzdeki sene biriktirdiğim parayla çıkacağım işten. bunların ağız kokusunu çekmekten daha iyidir. çok teşekkür ederim yorumunuz için sağolun

Siz daha ne yapacaksınız..gayet çalışıyorsunuz işte..buna izin bermeyin..sizde hergün yaptıklarınızı anlatın,anlasınlar

Annenizi anlamak gerçekten zor.sizin gibi takdir edilmeye layık bir kızı varken kıymet bilmiyor.

Torpille ise giren vasıfsız birinin yerine gün gelir başka bir torpilli alınır ama siz ayakları yere sağlam basan işini hakkıyla yapan azimli biri olarak elbet bir gün karşılığını alacaksınız. Ayrıca annenizin yaptığıda hiç hoş değil size destek olacağına bir de başkalarını örnek gösteriyor. Annenizde olsa ezdirmeyin kendinizi kimsenin söylediğini de takmayın siz harika bir insansınız çok güçlü birisiniz Allah yolunuzu açık etsin

Ben sizi çok takdir ettim.
İnsanlar hiçbir konuda susmaz ki.
Sizin gücünüz, başarınız, olgunluğunuz hangisinde var?
çok teşekkür ederim çok sevindim böyle düşünen ince insanlar görünce:)

hayatta başarı sadece üniversite ile ölçülmez ki. bakın var olan eğitiminiz ve çalışkanlığınız ile yükselmişsiniz olduğunuz yerde.
tabi inşallah okumaktan keyif alacağınız bir bölüm kazanırsınız ama kendinizi bunları düşünerek yormayın.

Hayat tam anlattıgin gibi zaten,er ya da geç bunun farkına varacaktın. Sen erken hayata atildigin icin erken farkına varmışsin.Senin istediklerine sahip olan insanlardan da hayat karşılığını alacak merak etme.Herşeyin bir bedeli var çünkü hiç bir şey bedava değil bu hayatta,er ya da geç ödemesini yapıyorsun başkasından aldıklarının. Ancak sende zamanla anlayacaksın ki kendi emeğinle kazandığın en güzeli.Allah sana bu fırsatı vermiş,kimseye Eyvallah in yok ,kimseye muhtaç değilsin ,bence bu çok kıymetli bir şey.Kazandığın tecrübe hiçbir şeyle değiştirilemez.Ancak ne istediğini iyi bilmen lazım,hiçbir şey için geç değil hayallerinden vazgeçme.Bu tecrübe ile daha emin ve doğru adımlar atacağına inaniyorum.Ayrıca bazen yaşadıklarımız bir okuldan daha faydalı.

Emeğe çok inanan biriyim.
Torpilmiş, tanıdıkmış nefret ederim ve bir gün insanın ayağına dolanacağını çok iyi bilirim.

Aileniz ayrıca o insanları neden size söylüyor ki, hem çalışıp hem okumuşsunuz.
Sunulsaydı keşke aynı imkan size de ama bunu yapmayıp neyle neyi kıyaslıyorlar, şaşılacak iş.

Güçlü insansınız, böyle devam.
Dış mihraplara kapılmayın, bildiğiniz yoldan şaşmayın.
Size bir şey olmaz, insanın yaşamı boyunca edinebileceği en güzel ilkeyi edinmişsiniz, kendinizin klavuzu olmuşsunuz...

Siz verdiğiniz emeklerin, çabanın meyvesini toplayacaksınız. O torpille gelenler zaten saygıyı hiçbir zaman haketmeyecek. Yüzlerine gülünüp arkasından konuşulan olacaklar. Er ya da geç kazanan siz olacaksınız. En azından elinizdekinin kıymetini bileceksiniz.

Sanırım bu başkalarının çocuklarıyla kıyaslama huyu hemen hemen her ailede var...Siz kendinizi bildikten sonra gerisi boş.Kendinizi daha çok geliştirmeye bakın.

merhaba.
13 yaşımdan beri çalışıyorum. sonunda lise ikide okulu bırakıp açıktan okumaya ve okurken de tabii çalışmaya devam ettim. 8 dönemde 89 puanla açık öğretimi bitirdim.

girdiğim işte 4. ayda yükseldim -iki üç senelik çalışanlar benimle aynı mevkide.- inşallah nisanda da müdür olacağım. yediğim, içtiğim, giydiğim hepsi benim paramla aldığım şeyler.

hayatta başıma gelen iyi kötü şeyleri hep kendim çektim. hep kendi başıma göğüsledim her şeyi. benim yaşımdaki üniversite okuyor. inanın bana işten eve döndüğümde duşa girecek vaktim bile olmuyor neredeyse durup ders çalışacak vakit bulmak çok zor. anneme de finansal anlamda yardımcı olmaya çalışıyorum.

fakat artık hakaret küfür etmeden anlatmak da çok zor ama bir eli yağda bir eli balda özel üniversitelerde bol bol para döküp torpille giren insanları benim karşıma getirmelerinden bıktım yoruldum artık. onun kızı şunu okuyor bunu yapıyor bilmem ne.

herkesin benden beklentisinin olması yaptığım şeylerin kimse tarafından takdir edilmemesini geçtim artık. imkan meselesi olduğunu kimse anlamıyor. ben her akşam 11de eve giriyorum yemek yiyip yatıyorum sabahtan yine işe gidiyorum. çalışabildiğim tek vakit otobüste işe giderken, dönerken. ne dershaneye verecek ne özel hoca tutacak durumum var.

Allah olana daha çok versin kimsenin malında gözüm yok ama benim gözüme sokulmasına da tahammülüm kalmadı artık. çekip gitmek istiyorum çoğu zaman. bugün büyük kuzenim aramış annemi torpil sağ olsun ikiyle ikiyi dört yapamayan kızını çok iyi bir yerde işe sokmuşlar utanmadan anlatıyor. annem de bak diye bana anlatıyor. ne diyeyim ki çok doldum kimseye de anlatamıyorum buraya yazmak iyi gelir diye yazıyorum.

Bsllaha torpille Ve parayla lise mezunu oLan çocuklarını devlet işine sokanıda gördüm.Benım çalışmaktan vucufum bıtap dusuyor.Kpss de o kadar uzakkı .Çok yuksek puan almam lazım bulundugum yerde işte yok çıkamıyorum ısımdrn.Çevreyı bısverınn.Insanlar hep konusur .Bırakın konuşsunlar.

Bb
merhaba.

bence azmin takdire şayan.kesinlikle alkışlıyorum seni.bunu yapamayan birçok genç var.kiminde para var ama sendede azim var istek var.Allah gayretini artırsın gönlüne göre versin kardeşim

merhaba.

Sen azimliymissin daha güzellerini bileğinin hakkıyla kazananilirsin.Bosver her konusulani konusani dinler kafaya takarsan geçmez bu ömür...

Liseden çıkmana izin vermeselerdi o zaman. Çalıştırmasalardı seni. Okutsalardı. Sanki onlar okutmak istemiş de sen okumamışsın gibi muamele yapıyorlar.

Back