Her şeyı herkese sormak zorunda mıyım !! :(?

E

EU1

Ziyaretçi
Arkidişler benım garıp sorunum war sanırım, eskıden kendı kararlarımı kendım alan bı kızdım böle kucukken 13-16 yas arası,
ama mesela ablam süreklı anneme sorar o sölemeden hareket etmez sureklı sorar cok dalga gecerdm bende aynı oldum

eskıden en kötu karar kararsızlıktan ıyıdır derdım,
ama hata yaptıgımı gore gore ya demek yanlıs baskalarına sormalıyım dedım ve artık anneme ona buna şuna herkese sorup sonra en dogru gelenı yapıyorum,

mesela bı iş gorusmesıe gıttım 500 kısıye soruyorum gırsem mı dıye,
cogunluk ne derse onu yapıyorum

bazen bırı bısey ıstıo onu yapıyorum aama ıstemeden yapıyorum

neden böle yım ben nası duzeltılır sızce? kendıme guven meselesı degıl guvenım var
ama bısey yapıyorum sonra herkes bööö naptın yıne pasta yıne hatalısın dıye tepeme cıkıor

mısal son işime gırdım gırene kadar kımse bısey demedı işe bı gırdım herkes aılem anem babam ablam vs ustume cullandı salak pasta yıne ne ıse gırdın ne aptalsın falan dıye canımı okudular,
herkes bsey soyluyo ben hep kendı bıldıgımı mı okuyayım nası yapayım

sız nası yapıyosunuz? hayatınızda kararları nası verıyosunuz

canım ben insanların bır şeyler yaptığında tecrubelerden yararlanmalarından yanayımm..
herhangibir konuda çok yakın gördüğüm bildiğim insanlara fikirlerini beyan etmelerini isterim...
ve daha sonra karar aşamasına gelince kendim karar veririrm...
böylede olmalı zaten...
kımse benım adıma karar vereremez.
sonradan karardan pişman olacakasamda ben üzülür mutlu olacaksamda ben sevinirim...
fikir beyan edenlerede saygı duyar hiçbir şekılde kararımı etkılemelerını istemem...
sonuçta koskocaman kız olduk...
bu yuzden bılmedığın bır konu hakkında güvendiğin insanlardan fikir almak görüşlerini öğrenmek iyi bir yöntemdir..

evet, ben de soruyorum cok kişiye ama sanırım normalden cok görus alıyorum ? bu normal mi ,
yani basıt seyler ıcın kararları sız mı verıyorsunuz onu da baskasına mı soruyosunz ?

Cocuk yaslarda insanin gozu daha kara oluyo sanirim ilerleyen yaslarda da kendi aldigin kararlar
sonucu bir iki olumsuz sonucla karsilasmissan gozun korkmustur ki
bunu annene-babana, cevrene danissan olacagi varsa yine olabilir...

Yani herkesin yanilma payi, hata yapma payi, alinan kararlar sonucu olumsuz vak'alarla karsilasma olasiligi vardir...:1rolleyes:

Bence bu durum senin kendine olan ozguvenini sarsmamali, iyi yada kotu kendi kararlarini alabilmelisin hayat senin hayatin bundan etkilenecek olan birincil kisi yine sensin kendini gereginden fazla yargilama ha buyuk onemli kararlarinda dusuncelerine guvendigin insanlara danisabilirsin ama bunu karsina cikan her insana danismakta absurdluk olur...

Sen ne yapiyorsun dersen buyuk kararlar alirken ince eleyip sik dokuyorum, aklina guvendigim insanlara da fikir danisiyorum sonucta son karari ben aliyorum...kaydirigubbakcemile5

canım tabıkı buyuklere sorup onların fıkrınıde almak cok guzel..sonuşte hayat tecrubelerı var..
bızım goremedıklerımızı onlar daha ıyı sezıyorlar..
en azından başına gelecek bır sey olursa tamamıyle sen pişmanlık yaşamazsın..
ama ınsanın ne yapıcagı adımını nasıl atıcagıda onemlıdır...
kararsızlık cok kotu zaman zaman bende yasarım...
bır turlu ışın ıçıçnden cıkamam...ama kendımızde bır bıreysek...
aılemıze danıştıktan sonra son kararıda bız vermelıyız....
bazen oyle durumlar olurkı o an aılemız yanımızda olmaya bılır.....
o yuzden ne yapacagımıza nasıl davranacagımıza...
kararlı olup ona gore adım atmalıyız canım..

evet, ben de soruyorum cok kişiye ama sanırım normalden cok görus alıyorum ? bu normal mi ,
yani basıt seyler ıcın kararları sız mı verıyorsunuz onu da baskasına mı soruyosunz ?

yok öyle basit kararlar olduğu zaman sormuyorum...
kendim veriyorumm..

Bugüne kadar hep sorunlarıma muhakkak bir kaç cvp bir kac cözüm bulurum.
Uygulamakda bazen tereddüt ederim.
Basit konularda asla kimseye danışmam. Oan ne hissedersem ne yapmam gerekse mantıgımla birlikte ona karar veririm.
Hayatımı 360 derece değiştiricek kararlarda yine cıkış yollarım olur ama yinede sağlam iş yapmak istediğimden bi kaç arkadaşıma sorarım öyle yaparımsengözlerimebaksanab

Aileme pek birşey danışmam. Çünkü kendi ayaklarımın üstünde durmayı cokküçük yaşta öğrettiklerinden kendimde hep her sorunu cözücem kanısını görüomsengözlerimebaksanab

cnm merhaba bunu yaşayarak öğrenebilirsin.kendi verdiğin kararlarmı yoksa çevrene sorup danışarak aldığın kararlarmı daha isabetli oluyor.bu birazda insanın yapısıyla alakalı birşey mesela ben herzaman sormam kendi fikirlerime ve seçimlerime güvenirim.ama bazende fikir almak iyi oluyor eğer aklıma yatarsa onuda yapıyorum.başkalarının tavsiyelerini dinle ama son kararları sen ver.herkes hata yapar niye etrafındakiler bunu salaklıkla bağdaştırıyor anlamadım.doğrular hatalarla öğrenilir.bir daha aynı yanlışı yapmamak kaydıyla.güvendiğin sana doğru yolu gösterdiğinden emin olduğun büyüklerin varsa hata yapmadanda doğruyu buabilirsin.tecrübe insan hayatında çok önemlidir.bunlardan faydalanabilirsina.s.

herşeyıme kendim karar vermişimdir
bi kere babamı dinledim şu işe gir diye pek hayırlı olmadı
korkulur seni yönlendirmeye der :nazar:

ermiş miyim neyim -tatlicadiarzu-

ben cok zaman dınlıyorum , soruyorum
bazen geregınden cok şeyı geregınden fazla kısıye soruyorum

mesela bu sıteyı ben tasarlamıs olsam rengın bu tonda pembe olacagı konusu ıcın rahat 25 kısıye sorardım
sonra genel ortama neyse onu alırdım sonra kendı ıstegımı dusunurdum, sonra bu renk olursa ınsanların dusuncelerını hıslerını sonra mutlu olup olmıcaklarını, modayı genel sıtelerın renk duzenıne bakardım
yahu bu kararı verebılmek ne kadar zor gördunuz,
sonra bunların hepsıını alıp 50 kısıye daha son fıkır olarak sorardım kımın kararı daha guzel geldıyse her kım duzgun söledıyse ona uyardım sıteyı o renk tonda yapardım,
sonra pısman olabılıyorum tabı

ah dıyorum bunu soyleyen 5 kısıden bırı sorunlu dıgerı co k mutlu dıgerıbı garıp dıgerı hep pembe gıyıyor e tabı bu rengı secıcekler halbukı dogru olan bu degıl,
düşünsenıze bu kadar düşünülür mu bı sıte rengı tonlaması hakkında,
ve her konuda bu boyle,

sacım normalde röfle mesela röfleye devam mı kesım nası olsun cıla olsun mu sonra röflesı ınce mı kalın mı nereye ne zaman bunları dusunurken 1ayı gectı aynı konuyu dusunmem
karar asamasında da cok gerılıyorum bu yuzden..

sız de böle mısınız ? bu kdr degıldır dımı, en dogru karar ıcın yapıyorum ben bunu.

Arkidişler benım garıp sorunum war sanırım, eskıden kendı kararlarımı kendım alan bı kızdım böle kucukken 13-16 yas arası,
ama mesela ablam süreklı anneme sorar o sölemeden hareket etmez sureklı sorar cok dalga gecerdm bende aynı oldum

eskıden en kötu karar kararsızlıktan ıyıdır derdım,
ama hata yaptıgımı gore gore ya demek yanlıs baskalarına sormalıyım dedım ve artık anneme ona buna şuna herkese sorup sonra en dogru gelenı yapıyorum,

mesela bı iş gorusmesıe gıttım 500 kısıye soruyorum gırsem mı dıye,
cogunluk ne derse onu yapıyorum

bazen bırı bısey ıstıo onu yapıyorum aama ıstemeden yapıyorum

neden böle yım ben nası duzeltılır sızce? kendıme guven meselesı degıl guvenım var
ama bısey yapıyorum sonra herkes bööö naptın yıne pasta yıne hatalısın dıye tepeme cıkıor

mısal son işime gırdım gırene kadar kımse bısey demedı işe bı gırdım herkes aılem anem babam ablam vs ustume cullandı salak pasta yıne ne ıse gırdın ne aptalsın falan dıye canımı okudular,
herkes bsey soyluyo ben hep kendı bıldıgımı mı okuyayım nası yapayım

sız nası yapıyosunuz? hayatınızda kararları nası verıyosunuz

canim bende bazi seyleri sorar danisirim ama kararlarimi gene kendim alirim
en dogru karari gene sen verirsin sonucta
sonucta 15-16 yasinda bi kiz degiilsin
en kücük örnek cnm sana esim calismama karsidi bende hayir okuyup calismak istiyorum dedim simdi bana destek cikiyor ...
gene kendi bildigimi yaptim demek istedigim suki herseyi baskasina sorarsan herzaman dogruyu yapmis olmazsin a.s :1hug:

X