her şey üzerime üzerime geliyor bıktım artık herşeyden

esra510

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
437
6
96
Diğer
mrb kızlar yine ben okadar boğuluyorumki evliliğimde her şey artık okadar aynıki 15 yıldır değişen hiç bir şey o kadar acizmişimki evliliğimnde hiçbir şeyi değiştirememişim oysa içimde hep bir umut vardı ama değişen koca bir hiç kısaca şöyle özetleyim 2 görümce 3 kayın büyük görümce diğer gelinlerle arsı açıldımı bana yanaşır beni köprü olarak kullanır genelde gelir yer içer bir güzel hizmetini yaptırır gider küçük görümce ise paraya sıkıştımı aklına geliriz gelir alacağını alır ve gider büyük kaynım kaşıkla verir kepçeyle geri alır ortanca kaynım tam bir taklitçi evinden işine kadar hatta eşinin tıpa tıp bana benzemesine kadar en küçük kaynım ise tam bir baş belası eşime çok söylemişimdir nüfusuna al bari oda nasıl olsa oğullarımızdan çok yararlanıyor imkanlarımızdan hemde parmapının ucu hiç bir şeye değmeden 3,4 ayda bir gelir 4,5 milyar borç alır sadece adı borç çünkü o borçlar hiç bir zaman ödenmez ve eşimde herseferinde verir bu böyle 15 yıldır gidiyor biz çoluk çocuk perişan oluruz 3 kuruş fazla kazanalım diye ama eşimin hiç gözü görmez bu emekleri ama benim aileme gelince birden uyanık kesilir en basiti daha yeni oldu amcam çok sıkıştı çek vardı elinde uzun vade çeki alda bana nakit ver dedi ve çocuğu lösemi çok acil ihtiyacı vardı 3,500 tl idi çeki aldı kdv bilmem nesi var dedi 3,000 olarak verdi çek günü geldi şirket sahibi batmış çeki ödemiyor ve bana ilk sorduğunda ben sakın alma demiştim benim ailemle ticaret yapmasını kesinlikle istemiyorum beni çok yıpratıyor çünkü bu durum yine onaylamamıştım ama çeki aldı ödenmeyincede ar amcanı getirsin parayı diye hergün beni delirtmesi inanın artık tartışmak bile istemiyorum lafları hareketleri artık canımımı okadar yakıyorki şu an bile ağlayarak yazıyorum en son bardağı taşıran son damla ise büyük oğlumun tırnak batması oluştu eşime doktora götürelim ilerlemesin dedim tabi dinleyen kim götürmedi banada izin vermedi yok bir şeyi diye bu ilerledi ve tırnak çekildi sonuç çocuğumun çektiği acı benim yine kendi kendime konuşmam oldu eşim yine her zamanki gibi bildiğini okudu neyse doktor 10 gün sonra kontrole getirin dedi ama sabah saatlerinde gelin dedi en geç 11 kadar oluyormuş öğleden sonra ameliyatları varmış ve ogün geldi bir kaç gün öncesinde eşime söylemiştim gitmişken film izleriz hani şu evim sensini hatta işyerinde kızlarlada konuşuyorduk önce kim izleyecek diye şakalaşıyorduk eşime öylemiştim oda kabul etmişti hatta facemdede şarkısını paylaşmıştım işyerinde hergün dinliyorum oda görüyor ne kadar gitmek istediğimi neyse o gün geldi eşime hadi gidelim dediğimde çok erken 1,2 saat sonra gidelim demişti ki hastane zaten 1, saatlik yol ve ben ona söylediğimde zaten saat 10 du ben yetişirim dedi ve saat böyle böyle 12 oldu yetişemeyiz doktor zaten yoktur dediğimde biz bu arada ilçede oturuyoruz hastane özel hastane ve ilimizde zaten gerek yok burda baktırırız benim vaktim yok boşuna gidiyoruz falanlar bende inat ettim o zamanda beni dinlemedin çocuğu zamanında götürmedin şimdide kotrole götürmüyorsun gideceğiz dedim biz o bir saatlik yolu tartışa tartışa gittik bıktım artık beni ve çocuklarını 2, plana atmasından ben eşimin önceliği olmak istiyorum onca fedakarlığımın karşılığında çok şeymi istedim kızlar :43::neyse gittik doktor tabikide yoktu 2 saat sonra gelecekmiş bu başladı bağırıp cağırmaya ben isterdimki o 2 saati bana ayırsın o çok istediğim filmi izleyim aşkım sandığım adamla teklif etmesini bekledim çünkü zaten dönüşümüz evimize varmamız 2 saati buluyordu baktım söylene söylene çıktı hastaneden oğlum baba boşuna dönmeyelim hadi sinemaya gidelim 2 saat dolar zaten buraya kadar gelmişiz desede o dinlemedi ay ne kadar safmışım yolda gidiyoruz ben halen daha bana sürpriz yapar döner diye bekliyorum nerde öyle insan boş hayallere kapılmışım o zaman yarın gideriz dedim doktorun çocuğu görmesi lazım çünkü 9 dikişi var alınacak bu hiç dinlemiyor bağırıp çağırıyor ben bizim ordaki hastaneye götürcem sizle uğraşamam onca işin gücün arasında diyede söylenip dutuyor bende sakın o hatayı yapma bu sefer seni dinlemeyeceğim çocuğumu doktoru görecek dedim ama nafile yine her zamanki gibi kendi kendime konuşmuşum bildiğini okudu götürdü burdaki hastaneye dikişler alındı bende sinirlendim beklemedim onu o yağmurun altında saatlerce yürüdüm arkadaşımın dükkanına uğradım bu beni aramış bulamaduı tlf çalıyor ben açmıyorum sonra oğlumu aradım olduğum yeri söyledim arkadaşıma çaktırmadan evimize döndük ve bu olayların üstünden 10 gün geçti artık bardak taştı galiba kızlar okadar batıyorki bana tahammül edemiyorum eski toleransımı gösteremiyorum ona hep iş hep borçlarını dinlemekten bıktım baş başa vakit geçirememizden onun her zamanki gibi bize ayıracak vaktinin olmamasından bu evliliği tek başıma sırtlamak tan yoruldum artık ha buarada işyerindeki kızlar filmi izledi gıcık gıcık bana anlatıyorlar ben gitmicem bu filme her gördüğümdede eşim aklıma gelecek bana verdiği değer gelecek aklıma :43::43::43:şarkısıda heryerde denk geliyor evde arabada başlıyorum ağlamaya:43::43::43:o kadar tek başına kalmaya ihtiyacım varki bazen keşke şu 21 aralık doğru olsada ölsem diyorum herşeyden çok bıktım uzun oldu kızlar sadece özet geçtim binde birini okuyanlardan yorum yapanlardan allah razı olsun şimdidennn

canım çok üzüldüm yaşadıklarına. odun bu erkekler anlamazlar ki seni, ne kadar uğraşırsan uğraş yine boş. ben 2 yıllık evliyim baktım ki yontulmuyo, hep benim dediğim olsun diyo dava açtım boşanıyoruz. evimi tuttum hayatıma bakıyorum, çocukta yapmadım güvenmedim çünkü, şu anda ona harcadığım enerjiyi başka şeylere harcıyorum ve çok mutluyum. cnm kaç çocuk var? onu bence son kez uyar çocuklarına ve sana ilgisizliği devam ederse çok sevdiği ailesinin yanına gönder onu. mutlu mesut yaşasınlar.

Çok şey beklemiyoruz aslında eşlerimizden...
Küçük bir öpücük...
Güzel bir söz...
El ele çıkıp dolaşmak...
Biraz huzur...
Biraz mutluluk...

Sonuç kocaman bir boşluk...
Ya kv ya kp ya görümce ya da bilmem kim?
Bunlar yüzünden yitip giden hayatlar...

canım çok üzüldüm yaşadıklarına. odun bu erkekler anlamazlar ki seni, ne kadar uğraşırsan uğraş yine boş. ben 2 yıllık evliyim baktım ki yontulmuyo, hep benim dediğim olsun diyo dava açtım boşanıyoruz. evimi tuttum hayatıma bakıyorum, çocukta yapmadım güvenmedim çünkü, şu anda ona harcadığım enerjiyi başka şeylere harcıyorum ve çok mutluyum. cnm kaç çocuk var? onu bence son kez uyar çocuklarına ve sana ilgisizliği devam ederse çok sevdiği ailesinin yanına gönder onu. mutlu mesut yaşasınlar.

2 çocuğumuz var artık ciddi ciddi bende boşanmayı düşünüyorum onunla evlilik esaret se bıktım bu esir hayatından

Çok şey beklemiyoruz aslında eşlerimizden...
Küçük bir öpücük...
Güzel bir söz...
El ele çıkıp dolaşmak...
Biraz huzur...
Biraz mutluluk...

Sonuç kocaman bir boşluk...
Ya kv ya kp ya görümce ya da bilmem kim?
Bunlar yüzünden yitip giden hayatlar...

okadar güzel özetlemişsinki okurken çok duygulandım evet biraz ilgi biraz o çok değerli zamanından istemiştim ama sonuç yine hüsran yine gözyaşı ve hayal kırıklığı:14::14::14::14::14::14::14:

biz el kızları hicbir zaman o adamların diğer yarıları olmayacağız biz ancak el kızıyız...... ve hicbir zaman aileleri olmayacağız çünkü onların kanını taşımıyoruz birimiz gider birimiz geliriz nede olsa....... :47::47::47::47::47::47::47:

okadar güzel özetlemişsinki okurken çok duygulandım evet biraz ilgi biraz o çok değerli zamanından istemiştim ama sonuç yine hüsran yine gözyaşı ve hayal kırıklığı:14::14::14::14::14::14::14:
Çünkü ben de aynı şeyleri istiyorum ve buraya bakıyorum hep aynı seyler sadece isimler farklı...

Canım sen artık dolmuşsun ve taşmışsın, tırnak mevzusu aslında çok önemli değil çünkü biz kadınlar erkeklere göre daha fazla önemsiyor büyütüyor bazı şeyleri. Yani bulunduğunuz ilçedeki devlet hastanesinde dikişleri aldırmak abartılacak gibi değil. Ama seni üzen önemsenmediğini hissetmen çok iyi anlıyorum. Bunu sinirlenerek bağırarak dile getirme, daha sakin bir şekilde duygularını belli et. Çünkü erkekler haksız oldukları zamanlar hemen bağırmaya başlıyorlar ve üste çıkıyorlar. Kavga ederek çözme sorunlarını. Bir de beklediğin hassasiyeti çoğu erkek yapmıyor, çoğumuz hayal kırıklığına uğramışızdır bu konuda. Ben boşanacak kadar büyük bir sorun görmedim, ailesi sorunluymuş ama emin ol her ailede var bu problemler. Benim çevrede gördüğüm her ailede bir kişi diğerleri tarafından sömürülüyor maddi manevi, o sömürülen de hiçbir zaman uyanmıyor ta ki onlardan bir tokat yiyinceye kadar. Anladığım kadarıyla çalışıyorsun, ben şöyle bir çözüm bulmuştum kendimce. Evin harcamalarına karışmıyordum eşim madem başkalarına veriyor önce evini geçindirsin diye, kendi paramla da kendime kıyafet vs alırsam alıyordum kalanını biriktiriyordum. Sen de böyle yapabilirsin.

hemde nasıl dolmak ,taştım bile bakalım her şey düzelecekmi yoksa yine eski hamam eski tas mı olacak bende merakla bekliyorum umarım eşim kendine çeki düzen verir yoksa hiç bir şey bu saatten sonra gözümde değillllllll:50:

ha bu arada çalışıyorum ama elime öyle ahım şhım bir para geçmiyor çocuklara okul harçlığı verecek kadar geçiyor kasa eşimde her şey onun istediği gibi oluyor yıllardır olduğu gibiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

erkek milletinin çoğu böyle odun ve enayi işte.fazla birşey beklemeyeceksin onlardan:23:
senin ne hissettiğini ne kadar dolduğunu anladım canım
Allah eşine böyle erkeklere akıl fikir versin

bir şey demiyor ama tavırlarından ben böyleyim beni böyle kabul et diyor sanki birde ne bensiz yapabiliyor nede benle öyle bir durumdayız süre istiyor 1 yıl daha zaman tanı diyor ama artık dayanacak gücüm kalmadı kızlar:19:

1 yilda ne degisecekmis.Vahiy mi inecekmis kendisine??(tovbe Yarabbim) sinirlerin lacka oldu artik.insanin da bir sabri bir dayanma gucu var.

hemde nasıl dolmak ,taştım bile bakalım her şey düzelecekmi yoksa yine eski hamam eski tas mı olacak bende merakla bekliyorum umarım eşim kendine çeki düzen verir yoksa hiç bir şey bu saatten sonra gözümde değillllllll:50:

15 senede çeki düzen vermemiş hala mı umutlanıyorsun?

üzgünüm ama kendini kandırıyorsun zaten 15 sene beklemişsin kendine acaba acaba diye diye...

bundan sonrası demek ki tam tak etmemiş sana hala, çekeceksin ömür geçecek, sen nine olacaksın bi köşede sessiz sessiz oturacaksın

kocan belki o zaman akıllanacak çünkü artık yaşlandığı için ona bakmamandan korkacak, yalnız kalmaktan korkacak, onun için sana iyi davranacak

sense hala bu adamın yanında hayatını harcadığın için pişman pişman iç çekeceksin

kendini kandırma.

Back