• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey üst üste geliyor

Oo sorma, dışarıya çok kallavi bir şirketiz biz de evet. Milletvekilleri gelir, işadamları vs. ağırlarız.
Ama içerisini bi biz biliyoruz işte...
Bizde de öyle toramanlar seviyor bizi,
İş desen ben de tüm kontrol bende olsun istiyorum o yüzden diğerlerinin yapmadığı işi de kontrol edip yapmaya çalışıyorum.Sonuç, kocaman bir nanikkkk ,ayyy neyse gazlamayalım birbirimizi şimdi ,şükür işimiz var diyip hep oturuyorum totomun üstüne çünkü :KK53:

Doktor kontrolünden geldim.
Bebek için her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu, ama grip sebebiyle akıntı şiddetinin değişebileceğini, istirahat gerektiğini söyledi. Yine de biz önlemlerimizi alalım dedi.
Kesede ufak bi yırtık ihtimaline karşı (Görülmezmiş), bir süre dinlen - zorlama, kendini tamir eder dedi.
Enfeksiyon riskine karşı da birkaç ilaç.

Bi de hapşırıklarla vb. altına kaçırıp fark etmeme durumu olabilirmiş.
"Ya hiç öyle bi şey yaşamadım ben, işememişimdir ya altıma" da dedim hatta :)
"Daha önce hiç hamilelik de yaşamadın, nereden biliyorsun?" dedi birkaç olay anlattı.
Bu da benzer sorun yaşayanlar için örnek olsun.

Patronlarla ufaktan konuşup, en olmadı raporu suratlarına dayarım artık.
Çok sıkacak, stres yaptıracak olurlarsa da hiçbir şey candan önemli değil, istifamı sunarım.
Destek olduğunuz için teşekkür ederim kızlar, artık biraz daha sakinim.

Bebek için her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu, ama grip sebebiyle akıntı şiddetinin değişebileceğini, istirahat gerektiğini söyledi. Yine de biz önlemlerimizi alalım dedi.
Kesede ufak bi yırtık ihtimaline karşı (Görülmezmiş), bir süre dinlen - zorlama, kendini tamir eder dedi.

"Daha önce hiç hamilelik de yaşamadın, nereden biliyorsun?" dedi birkaç olay anlattı.

Çok sıkacak, stres yaptıracak olurlarsa da hiçbir şey candan önemli değil, istifamı sunarım.
geçmiş olsun canım o alta kaçırma fena ya kaç haftalık senin bebiş

geçmiş olsun canım o alta kaçırma fena ya kaç haftalık senin bebiş

16 hafta bitti.
İdrar kaçırma yok eminim. Doktora da söyledim kokladım gelen sıvıyı, idrar kokusu yoktu.
Gribim diye koku mu alamadım yoksa diyorum ama hiç başıma gelmedi böyle bir şey daha önce :/

yani. hiçbir şey senden, bebeğinden önemli değil.

16 hafta bitti.
İdrar kaçırma yok eminim. Doktora da söyledim kokladım gelen sıvıyı, idrar kokusu yoktu.
Gribim diye koku mu alamadım yoksa diyorum ama hiç başıma gelmedi böyle bir şey daha önce :/
yani son haftalarım da oldum öyle ben ama senin ki daha küçük

16 hafta bitti.
benimde 22 haftada oldu idrar yada suydu ama alttan kontrol edince; çok şükür sorun yok beni korkuttun demişti doktor.....idrarı anlarsın ama bu su olayının naslı diyeyim aktığını anlamazsın peçete falan tut ped olmaz anlayamazsın çünkü...ama doktor sorun görmediyse yoktur bir sıkıntı bence...tekrar geçmiş olsun dinlen bol bol....

bebeğin hayırlısıyla gelsin inşallah :KK46: işyerine de rapor ver dur. raporluyken de pislik çıkarmazlar sanırım. olmadı ver istifanı. senin sağlığından önemli değil

yani son haftalarım da oldum öyle ben ama senin ki daha küçük

İlk hamilelik olunca her şey farklı, her işaret anormal görünüyor. Yaşamamışlığın bilinmezliği, bilinmezliğin korkusu işte. Diğer ihtimal de griple birlikte akıntı artışı. Yani kesedeki su olmasın da, altıma işemiş olmaya razıyım.

benimde 22 haftada oldu idrar yada suydu ama alttan kontrol edince; çok şükür sorun yok beni korkuttun demişti doktor.....idrarı anlarsın ama bu su olayının naslı diyeyim aktığını anlamazsın peçete falan tut ped olmaz anlayamazsın çünkü...ama doktor sorun görmediyse yoktur bir sıkıntı bence...tekrar geçmiş olsun dinlen bol bol....

Teşekkür ederim. Ya doktor her şey olması gerektiği gibi, bebeğin sıvısında bi azlık göremiyorum dedi. Herhangi bir risk ortamı oluşmaması açısından, yırtık varsa da dinlenmen gerekir zaten, diyerek istirahat verdi öyle.
Galiba doğurana kadar rahat yüzü yok bana...

İlk hamilelik olunca her şey farklı, her işaret anormal görünüyor. Yaşamamışlığın bilinmezliği, bilinmezliğin korkusu işte. Diğer ihtimal de griple birlikte akıntı artışı. Yani kesedeki su olmasın da, altıma işemiş olmaya razıyım.

Teşekkür ederim. Ya doktor her şey olması gerektiği gibi, bebeğin sıvısında bi azlık göremiyorum dedi. Herhangi bir risk ortamı oluşmaması açısından, yırtık varsa da dinlenmen gerekir zaten, diyerek istirahat verdi öyle.
Galiba doğurana kadar rahat yüzü yok bana...
anlattığına göre anormal bir durum yok cnm....stres den uzak bol dinlen bencede....her hafta hastanedeydim ama şükür şimdi sağlıklı, diş çıkmasını bekliyoz,geçiyor bu günler...Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.....

bırak onlar çıkarsın seni ,ver raporu itiraz edemezler zaten doğum iznine kadar idare et bence,hatta çıkartıldığın için iyi bir tazminat alırsın,he aman uğraşamam dersen bişey diyemem

Benim de planım son aya kadar çalışmak, sonra doğum izniyle ayrılmaktı. Ne rapor ne bi şey, onlar da mağdur olmasın diyordum. Ztn rapor işi olacak, evde rahat bırakmayacaklarını biliyorum, online olup şuna bakar mısın diyecekler paso...
Ama kendimi daha büyük bir stres ortamına sokmamak adına, istifamı verir geçerim can sıkan bir şeyde artık. Tazminat gözümde olmaz, bugün çok korktum çünkü anlatamam :(

Benim de planım son aya kadar çalışmak, sonra doğum izniyle ayrılmaktı. Ne rapor ne bi şey, onlar da mağdur olmasın diyordum. Ztn rapor işi olacak, evde rahat bırakmayacaklarını biliyorum, online olup şuna bakar mısın diyecekler paso...
Ama kendimi daha büyük bir stres ortamına sokmamak adına, istifamı verir geçerim can sıkan bir şeyde artık. Tazminat gözümde olmaz, bugün çok korktum çünkü anlatamam :KK43:

anladım cnm ,neyse canın sağolsun sağlıkla al bebeğini kucağına.

Şu aralar tüm işverenlerın ortak sorunu bu sanırım Maaş verememek :( Yaklasık 10 Yıldır calısırım hic boyle birseyle karsılasmamıstım! Sizin kredinizle ve hamile halinizle bu durumu yasamanıza üzüldüm..

Karşınıza alıp mutlaka konuşun.Size sürekli bu sıkıntıyı yansıtacaklarsa Yeni iş arayıslarına başlarsınız.

Kısa kesmeye çalışacağım, sadece anlatmaya ihtiyacım var.
İş yerinde takdir edilen, sevilen biriyim ve işimi, henüz belki öyle bir performans beklenilmediği halde daha da ileriye taşıyarak yaparım. Ancak ilk iş tecrübemden bu yana bildiğim-gördüğüm bir şey varsa "Senden beklenmeyen işi, iyilik olsun diye bile yaparsan, o iş artık senin işinmiş gibi algılanır" durumu.

Ancak işinde mükemmeliyetçi biriyim, iyi olmadığını düşünürsem rahat uyuyamam. Patronun talebine gerek kalmadan, kendisini ileri taşıyan, hata kapatan, günü kurtaran olmuşumdur çoğu kez. İşimde inisiyatif alabiliyorum.

Ancak şu ara hamişlik durumlarıyla birlikte, biraz kendimi geri çektim. İşi aksatmadım, her şey yolunda, ama öncelik sıram değişiyor - değişmeli. Çünkü zor bir hamilelik yaşıyorum. Belli etmiyorum ama, çok zor. Bazı sağlık problemleri, stres vb.

Taa en başında, işe başlarken uzun uzadıya konuştum patronlarımla, çünkü işe girmem için günlerce telefonla arandım. Yani bu iş için rica -minnet - ısrar istendim arkadaşlar. Ben de bazı şartlar getirdim. Maaş konusunda olmazsa olmazlarımın sözünü aldım. Sabit bir gün için düzenli verilmeli, aksatılmamalı, tam verilmeli. Bunun sebebini de açıkladım; para konuşmak mizaç olarak beni yıpratıyor, düzenli olsun, "Neden eksikti, neden zamanında olmadı" vb. konuşmak beni işten uzaklaştıran bir şey.

Ve sağlık konusunda hassasiyetlerimi bildirmiş biriyim, "Beni tanıyorsunuz, sağlık konularını işten kaytarmak için kullanmam. Ama işimi de sağlığımın önüne geçirmem" dedim.

Üstelik kredi çektim düzene güvenerek, bunu da söyledim. "Rica ederim aksatmayın"
Bunu neden söylüyorum, çevrece çok saygın, önemli bir yer ve fakat aynı zamanda maaşlar konusunda gevşek bir yer de.

Maaş alacağım gün öğreniyorum, muhasebecimize direktif verilmiş "Ayın 30una kadar maaş ödemeleri askıya alınmış" ... Bunu da muhasebecimiş şöyle söylüyor "Yaa çok pardon, sana söylemeyi unuttum, 10 gün önce böyle kesin bi emir geldi" ... Sorun değil dedim kapattım ama, dişlerimi sıkıyorum. Bir yandan da gevşemeye çalışıyorum hamişim. 16 haftam bitiyor + zaten sinirli biriyimdir. Sağlık problemim de zor kontrol edilen bir şey, duygusal çalkalantıya gelemem.

Çok sinirlendim. Aradım patronları, ulaşamadım.
2 gün ulaşamadım patronlara, dün sabah direktif mesajı alıyorum bi de "Şunu şöyle yap" gibisinden.
Şaşırdım. Hiç huyu olmayan adam (patron), sabahın körü uyanmış, işime karışıyor.
Aynı şeyi bu sabah da yaptı, direktif veriyor... Yahu benden talep ettiğin şey, benim ekstradan yaptığım bir şey zaten. Ben onu yapmasam, farkında bile olmayacaktın öyle bir şey yapılabileceğinin (Grafik işleri vb.)

Ya tamam patronsun da, bu nedir, ne değişti?
Maaşı vermedim diye çekineceğine, ben bu kadını diller dökerek işe aldım diye hayıflanacağına bu durumdan, gelmiş bir de bana patronluk taslıyor. Ben ise krediyi ayın 20sinde kendimi zora sokarak, planda olmayan şekilde ödeyeceğim.

Buraya kadarını salla... Bunların hiçbirisi önemli değil.
Ama 2 gündür gribim ve gittikçe ağırlaşıyor. Arıyorum adamlara ulaşamıyorum.
Ve sinirlendim bu durumlara, bununla birlikte akıntıdan farklı olarak su geldiğini hissettim. Doktorumu aradım, ameliyattaymış, öğleden sonra gelin dedi... Umut ediyorum ki bebeğime bir şey olmamıştır.

Çok sinirliyim. Söz insanın namusudur. Sen maaş düzenim hakkında söz vermiş bir adamsın ve bu yaşadığımız 2. sorun. İşi ben istemedim senden, geldin sen istedin. Hamile olduğumu, bunu zor yaşadığımı görüyorsun ve şu zamana kadar 1 gün rapor almış insan değilim. İşimi tam yapıyorum, 2 gündür patronculuk oynuyorsun nereden estilerse. Ve dönüp ulaşmaya çalışıyorum, meşgule veriyorsun...

Offf... Sinirliyim. Sinirleniyorum. Korkuyorum.
Öğleden sonra doktor randevum var, sıvım mı azaldı, su mu yoksa basit bir akıntı mı...
"İşinize başlarım" diyip her şeyi atmama az kaldı.
Klasik patron. Maaş yatmaz yada zamanında zam olmaz. Yada zam ayı yaklaşınca az zam vereceği zamanlarda. Sen eksiksin bak herşeyi ben hatırlatıyorum diyebilmek için bunları yaparlar. Hakettiği laf ben o degidiginizi hep doğru yapıyorum ama siz karşılığında maaşımı gününde veremiyor sunuz. Ama denemiyor ışte. Senin artık yapacağın kendi işin dışında herşeyden elini çekmek m görev tanımın neyse sadece onu yapmak.

Sizi ricayla ise aldilar diye pamuklara sarilmayi mi bekliyordunuz..
Ayrica -"Birak yari yolda gorsunler"
-"Ben birakirsam bir bolum komple karisir
"
cumlelerinizden de kendinizi gereginden fazla onemsediginizi goruyorum.
Sonucta sizin isinizi yapabilecek baska insanlar da var..

Size bir ornek vereyim bi arkadasim egitim mezunuydu ve ozel bir kursta calisiyordu. Patronu ise ilkokul mezunu egitim bilimleri-formasyonla alakasiz cahil bir insandi. Ama babadan kalma tarlasini satip kurs acma gibi bir sans vermis ona mevla. Bu patron dersinden cikan arkadasimi yanina cagirip hocahanim dersi soyle soyle anlat, kursiyerlere boyle davran, ogrenci psikolojisi boyle boyledir diye arkadasima isini ogretmeye kalkmis.
Yani bu hicbir konuda donanimi olmayan patron amca bir ogretmene direktif vermeyi nasil dusunuyor ve nerden bh cesareti buluyor??
Babasindan kalan tarlayi ekip bicemeyecek kadar 'bos' bu adam patron cunku...
Hicbirimiz bulunmaz hint kumasi degiliz..
Affina siginarak...

Sizi ricayla ise aldilar diye pamuklara sarilmayi mi bekliyordunuz..
Ayrica -"Birak yari yolda gorsunler"
-"Ben birakirsam bir bolum komple karisir
"
cumlelerinizden de kendinizi gereginden fazla onemsediginizi goruyorum.
Sonucta sizin isinizi yapabilecek baska insanlar da var..

Size bir ornek vereyim bi arkadasim egitim mezunuydu ve ozel bir kursta calisiyordu. Patronu ise ilkokul mezunu egitim bilimleri-formasyonla alakasiz cahil bir insandi. Ama babadan kalma tarlasini satip kurs acma gibi bir sans vermis ona mevla. Bu patron dersinden cikan arkadasimi yanina cagirip hocahanim dersi soyle soyle anlat, kursiyerlere boyle davran, ogrenci psikolojisi boyle boyledir diye arkadasima isini ogretmeye kalkmis.
Yani bu hicbir konuda donanimi olmayan patron amca bir ogretmene direktif vermeyi nasil dusunuyor ve nerden bh cesareti buluyor??
Babasindan kalan tarlayi ekip bicemeyecek kadar 'bos' bu adam patron cunku...
Hicbirimiz bulunmaz hint kumasi degiliz..
Affina siginarak...

İşimi yapabilir, ancak kimse ben gibi yapamaz, güvenim bu sebeple yerinde bir güven.
Elbette kendimi önemseyeceğim, yaptığım iş tasarım hanımefendi. Bir yere kadar öğretilebilir, bu zaten tekniktir, ancak gerisi sanattır, kişiseldir, kişinin kendi imzasını barındırır. (En fazla taklit edilir)

Yazı dili, bir yere kadar açıklayıcı oluyor maalesef, ben o işten şu an ayrılsam, yerime birini alabilmeleri nereden baksanız 2-3 aylarını alır. Bu da onlar için büyük kayıp..
Sözlerim, sadece iş niteliği için söylenmiş sözler değil, disiplin - güvenilirlik için de söylenmiş sözler. Daha fazla açmak istemiyorum pozisyonumu.

Demek istediğini anladım, ama benim durumum basit bir ego değil. Emeğin karşılığını bulamamak + verilen sözlerin yerine getirilmemesi.

Beni ricayla aldılar diye değil, -dikkatli okumadınız sanırım- hassas durumlarım olduğu için pamuklara sarmalamaları lazım. Çünkü bunu en ince ayrıntısına kadar anlatıp söylediğimde karşımda patron değil "Sen yeter ki başla" diye eğilip bükülen iki insan vardı. Belki şu zamana kadar hiçbir şeyleri gözüme görünmedi ama hamile halimle, bu yapılmamalıydı.
İşim 8de başlıyorsa, ben sabah 7de aranmamalıyım mesela. Benim pazar günüm tatilse, pazar günü aranmamalıyım. Mesaim bitiyorsa 6da, Akşam 10da aranmamalıyım. Şu an aranmamalıyım çünkü zor bir hamilelik yaşıyorum ve bu insanları yarı yolda bırakmamak için değil izin, rapor hakkımı dahi kullanmıyorum.

Bu ego değil. Bu saf bir öfke...
Karşımdaki ilkokul mezunu olabilir, insan olduktan sonra bunu sorun etmem. Akıl akıldan üstündür, benim diplomalarım, onun hayat tecrübesinin yanında sıfırdır yeri gelir. Aradığım şey, sadece sözlerini tutan insanlar ve gören gözler...
Kıymetimin bilinmediği yerde de durmam olay o.
Sağlığımı çiğnemeye başladılar, bu kadar verici biri daha ancak 1 sene dayanır, buraya da yazayım.

Back