Her şey üst üste geliyor

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.557
598
Kısa kesmeye çalışacağım, sadece anlatmaya ihtiyacım var.
İş yerinde takdir edilen, sevilen biriyim ve işimi, henüz belki öyle bir performans beklenilmediği halde daha da ileriye taşıyarak yaparım. Ancak ilk iş tecrübemden bu yana bildiğim-gördüğüm bir şey varsa "Senden beklenmeyen işi, iyilik olsun diye bile yaparsan, o iş artık senin işinmiş gibi algılanır" durumu.

Ancak işinde mükemmeliyetçi biriyim, iyi olmadığını düşünürsem rahat uyuyamam. Patronun talebine gerek kalmadan, kendisini ileri taşıyan, hata kapatan, günü kurtaran olmuşumdur çoğu kez. İşimde inisiyatif alabiliyorum.

Ancak şu ara hamişlik durumlarıyla birlikte, biraz kendimi geri çektim. İşi aksatmadım, her şey yolunda, ama öncelik sıram değişiyor - değişmeli. Çünkü zor bir hamilelik yaşıyorum. Belli etmiyorum ama, çok zor. Bazı sağlık problemleri, stres vb.

Taa en başında, işe başlarken uzun uzadıya konuştum patronlarımla, çünkü işe girmem için günlerce telefonla arandım. Yani bu iş için rica -minnet - ısrar istendim arkadaşlar. Ben de bazı şartlar getirdim. Maaş konusunda olmazsa olmazlarımın sözünü aldım. Sabit bir gün için düzenli verilmeli, aksatılmamalı, tam verilmeli. Bunun sebebini de açıkladım; para konuşmak mizaç olarak beni yıpratıyor, düzenli olsun, "Neden eksikti, neden zamanında olmadı" vb. konuşmak beni işten uzaklaştıran bir şey.

Ve sağlık konusunda hassasiyetlerimi bildirmiş biriyim, "Beni tanıyorsunuz, sağlık konularını işten kaytarmak için kullanmam. Ama işimi de sağlığımın önüne geçirmem" dedim.

Üstelik kredi çektim düzene güvenerek, bunu da söyledim. "Rica ederim aksatmayın"
Bunu neden söylüyorum, çevrece çok saygın, önemli bir yer ve fakat aynı zamanda maaşlar konusunda gevşek bir yer de.

Maaş alacağım gün öğreniyorum, muhasebecimize direktif verilmiş "Ayın 30una kadar maaş ödemeleri askıya alınmış" ... Bunu da muhasebecimiş şöyle söylüyor "Yaa çok pardon, sana söylemeyi unuttum, 10 gün önce böyle kesin bi emir geldi" ... Sorun değil dedim kapattım ama, dişlerimi sıkıyorum. Bir yandan da gevşemeye çalışıyorum hamişim. 16 haftam bitiyor + zaten sinirli biriyimdir. Sağlık problemim de zor kontrol edilen bir şey, duygusal çalkalantıya gelemem.

Çok sinirlendim. Aradım patronları, ulaşamadım.
2 gün ulaşamadım patronlara, dün sabah direktif mesajı alıyorum bi de "Şunu şöyle yap" gibisinden.
Şaşırdım. Hiç huyu olmayan adam (patron), sabahın körü uyanmış, işime karışıyor.
Aynı şeyi bu sabah da yaptı, direktif veriyor... Yahu benden talep ettiğin şey, benim ekstradan yaptığım bir şey zaten. Ben onu yapmasam, farkında bile olmayacaktın öyle bir şey yapılabileceğinin (Grafik işleri vb.)

Ya tamam patronsun da, bu nedir, ne değişti?
Maaşı vermedim diye çekineceğine, ben bu kadını diller dökerek işe aldım diye hayıflanacağına bu durumdan, gelmiş bir de bana patronluk taslıyor. Ben ise krediyi ayın 20sinde kendimi zora sokarak, planda olmayan şekilde ödeyeceğim.

Buraya kadarını salla... Bunların hiçbirisi önemli değil.
Ama 2 gündür gribim ve gittikçe ağırlaşıyor. Arıyorum adamlara ulaşamıyorum.
Ve sinirlendim bu durumlara, bununla birlikte akıntıdan farklı olarak su geldiğini hissettim. Doktorumu aradım, ameliyattaymış, öğleden sonra gelin dedi... Umut ediyorum ki bebeğime bir şey olmamıştır.

Çok sinirliyim. Söz insanın namusudur. Sen maaş düzenim hakkında söz vermiş bir adamsın ve bu yaşadığımız 2. sorun. İşi ben istemedim senden, geldin sen istedin. Hamile olduğumu, bunu zor yaşadığımı görüyorsun ve şu zamana kadar 1 gün rapor almış insan değilim. İşimi tam yapıyorum, 2 gündür patronculuk oynuyorsun nereden estilerse. Ve dönüp ulaşmaya çalışıyorum, meşgule veriyorsun...

Offf... Sinirliyim. Sinirleniyorum. Korkuyorum.
Öğleden sonra doktor randevum var, sıvım mı azaldı, su mu yoksa basit bir akıntı mı...
"İşinize başlarım" diyip her şeyi atmama az kaldı.

maalesef bu patronlar hep aynı iyi olanları da vardır elbet ama bana hiç denk gelmedi. ne yaparsan yap hiçbir şey senden ve karnındaki minikten önemli değil. kafana takma diycem ama illaki takıyor insan

yapma canım böyle bak ben çalışmadım bu konu da akıl veremem patronun dengesiz biri belli ki ama hem kendi sağlığını hem bebişin sağlığını tehlikeye etme stres yapıpta inşallah bişeyiniz yoktur dr hayırlı haberle gel

maalesef bu patronlar hep aynı iyi olanları da vardır elbet ama bana hiç denk gelmedi. ne yaparsan yap hiçbir şey senden ve karnındaki minikten önemli değil. kafana takma diycem ama illaki takıyor insan

İster istemez takıyor.

İnşallah. Amin.

patron şirketinde bende çalıştım bir süre ve evet bu tarz sıkıntılar oluyor ne yazikki

daha kurumsal bi yerde çalışma imkanınız varsa bebekten sonra bir daha dönmeyin derim..

özel sektör malesef,çok büyük kurumsal bir firma bile olsa bazı şeyleri bahane ederek aksatmalar yapabiliyor.Oyüzden verilen sözlere güvenmemek lazım.Hiç bişey sağlığınızdan kıymetli değil heleki hamile iken gidin raporunuzu alın,istirahatinizi yapın

Sadece patronlar degil her insan istedigini yaptirana kadar totonuzdan ayrilmaz. Nasilsa ise almis sizi istedigini kabul ettirmis bu saatten sonra yuz vermemesine sasirmamak lazim.

Belki muhasebeden bilgi alsaydiniz maddi olarak kendinizi ayarlardiniz veya psikolojik olarak.

Hic yipratma kendini
Al raporunu bak keyfine

Bu anlık bir çözüm. Üstelik rahat bırakacaklarını da sanmıyorum.
Evden müdahale edebiliyorum işlerime, internet bağlantısı var, programlar kendi pclerimde var.
Evde günlerce yatsam dahi, telefonlarım susmayacaktır.
Bi de surat yaparlar... "Biz seni dinlendirmiyor muyuz?" diye. Çok çeşit insanlar.

Anlik da olsa cozum bulmalisin canim bebisinin iyiligi icin, ben 37. Haftama kadar calistim hep sinir harbiyle, ustelik bunu yapan da patron degil mudurumdu yani.

patron şirketinde bende çalıştım bir süre ve evet bu tarz sıkıntılar oluyor ne yazikki

daha kurumsal bi yerde çalışma imkanınız varsa bebekten sonra bir daha dönmeyin derim..

Zaten kurumsal... Çok açmayayım.
Ama soğuttular işte, bebek sonrası ben de diyorum, çalışmayayım orada.
Hatta şimdi bile şeytan diyo "Bırak yarı yolda, görsünler" ... Ben bırakırsam bir bölüm komple karışır.

İlk bi sorunumuz olmuştu, tatil konusunda. Adamlar pazar günü de azcık ilgilensen, idare edilmiyo sensiz olayına getireceklerdi. Kabul etmem bunu, işinize gelirse deyip resti çektim. Sonra seslerini çıkaramadılar.
Ama hala üzerime geliyorlar, bu ne cesaret anlayamıyorum.

seni okadar iyi anlıyorum ki aynı sıkıntıları yaşayarak 5 sene sabredebilmiştim, özveriyle ,kendi işimmiş gibi...Ama kıymet bilmez bu tip patroncuklar,kendi ceplerine para girsinde çalışan ne olursa olsun....o yüzden nefret ettim özel sektörden ve ayrıldım evdeyim şimdi ,kafam kulağım rahat,hani şu muhasebeci var ya birde onun işini yapıyıordum,kendim dahil gelene yok gidene yok adamda aldı villalar kurdu kollejler....bende dahil herkesi kandırdı, kredileri ödeniyor şirket giderleri diye diye cebini doldurmuş meğer...........hakka geçiyorlar böyle ama işte insan modeli ve özel sektörün kötü örnekleri.....

yazık ya benimde iş yerindeki şartlarımda c.tesi pazar tatil hiç bi şekilde işe gelmem iş kabul etmem tel açmam.
he biizmde kurumsal ama maaşlar bu ara çok aksıyor oda malum her şirket ufak çaplı bi kriz içinde..

anlıyorum sizi sonuna kadar da haklısınız eğer çalışmak zorunda değilseniz bırakın hem bebeğiniz hemde sizin psikolojiniz için o şirket sıkıntı yaratacak gibi duruyor.

Bizimki de kurumsal sözdee,kurumunu yediğim,dışarıya çok büyük şirket,içeriyi bize sor.
Bir an aynı yerde mi çalışıyoruz dedim ama bizim sıkıntı farklı,her işyerinin var işte sıkıntıları.
Sakin ol bebişin her şeyden daha önemli.Geçmiş olsun

patronlara patronculuk oynuyor diye kızma hakkınız yok ki. para konusunda evet haklı olabilirsiniz ama zaten yaptığım işt, bana neden söylüyor demeniz saçma geldi. adam patron yani sonuçta. iki kere mesaj atmış, emir vermiş diye patronculuk oynuyor diyorsunuz. bence sizi rica minnet işe istediler diye bu tavırdasınız.

Oo sorma, dışarıya çok kallavi bir şirketiz biz de evet. Milletvekilleri gelir, işadamları vs. ağırlarız.
Ama içerisini bi biz biliyoruz işte...

Patronun beni işe alırkenki beklentisine 1 diyelim.
Bana söylenilmeden yaptığım iş 10.

Ayrıca yaptığım işten anlamıyor. Nasıl yapacağız, bu yapılır mı diye bana soran adam,
durduk yere, zaten yaptığım şeyleri sanki yapmıyormuşum gibi hatırlatma gereği hissediyorsa, buna patronculuk oynamak denir.

beklentiyi aşıp aşmamak isizn probleminiz. kimse size biz senden bir değil on bekliyoruz dememiş ki. siz yapmışsınız.

ayrıca dediğim gibi adma patron. patronculuk oynasa da oynamasa da.

bence bu konuda daha fazla kendinizi doldurmayın.

Hı hı tamam doldurmam.

Galiba bu gidişle bırakacağım. Çünkü gerçekten canımı sıkmaya başladılar.
Bakalım, hayırlısı...

Doktor randevuma gidiyorum, şans dileyin kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…