• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her şey üst üste geliyor kafayı yiycem !!

thyanel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
172
4
96
İstanbul
daha 2 ay önce bartholin kisti ameliyatı oldum, her şey normale döndü dikişlerim düzeldi şişliğim indi başka bir şikayetle doktora tekrar gittim bu kez çikolata kisti çıktı 7.7cm! önce ilaç tedavisini denemek istiyorum gelişme olmazsa laparoskopiyle alıcaz dedi. tamam dedim ufak bir operasyon önemli değil daha verdiği ilacın 2. günü bartholin kisti tekrarladı! bilenler bilir çok ağrılı ve kesilip içinin boşaltılmasından başka çözümü olmayan bir kist türü bu. pardon 1 çaresi daha var: bartholin bezinin tamamen alınması. bu bez cinsel ilişki sırasında gelen sıvıyı üreten bez. ben daha 23ümdeyim ve böyle bir şey olursa hep sorunlu bir cinsel yaşamım olacak. bunlar yetmiyomuş gibi bir de göğsümün üzerinde koskocaman mantar çıktı 5. kez! canım o kadar sıkkın moralim öyle bozuk ki anlatamam çıldırmak üzereyim tabiki allah daha beterinden korusun ama bu kadar üst üste gelmek zorunda mı her şey. üstüne üstlük iş görüşmelerimden de sürekli olumsuz cevap alıyorum veya hiç cevap alamıyorum. bunaldım artık.

bir de burda okuduklarım canımı çok sıktı doktor bana laparoskopi dedi ama çoğu arkadaş açık ameliyatın daha iyi olduğunu söylüyor. hiç doğum yapmamış olanlarda açık ameliyat tercih ediliyomuş çünkü yumurtalıkların zarar görme riski varmış, biri böyle yazmış. en korktuğum şeydir çocuk sahibi olamamak. çikolata kistinin de bartholin gibi genellikle tekrarlayan bir kist olduğunu yazanlar da var. bu gün tekrar doktora gidip hepsini sorucam ama bu laparoskopiyle ilgili tecrübeleri veya bilgileri olan arkadaşlar yazabilir mi? bir de bartholin kisti boşaltılan ve tekrar etmeyen ya da bezin tamamen alınmasıyla sonuclanan arkadaslar var mı? varsa o bezin eksikliğini çok hissediyorlar mı çok problem yaşıyorlar mı? of yazın bişeyler nolur ya senağlama

canım ınan cok uzuldum keske bırseyler bılseydımde sana yardımcı olabılseydım emınım sana yardımcı olacak arkadaslar cıkacaktır lutfen moralını yuksek tut acıl sıfalar dılıyorum

ben laparoskopının daha ıyı oldugunu bılıyorum tum karın acılmıyor enfekte rıskı daha az dıye bılıyorum
ya gecmıs olsun zor

merhaba oncelıkle gecmıs olsun benımde bartholın kıstım var ayrıcana yumurtalıklarımda yasadıgım sureklı bır enfeksıyonum bartholın kıstımı henuz aldırmadım cunku yeterlı buyumesını beklıyo doktorum belkı ınanmıyacaksın ama aksam sısıyo sabah doktorumu arıyorum gıttıgımde ınıyo ah bu korku belası ıste herneyse doktorum bana eger amelıyt ıle alırsa bunun tekrarlıyacagını soyledı farklı bır yontem kullanacagını ve bırdaha asla bunun teklamayacagını soyledı bu yontem bartholın kıstı yeterınce sısınce ıcını bosaltıcagını ve bır fıtıl yerlestırecegını soyledı kırksekız saat sorada fıtılı alacagını soyledı kıstın fıtile yapısık cıkacagını ve bunu gorecegımı bırdahada asla tekrarlamayacagını garantıledı doktoruna bır sor sanırım doktorumun adını yazmam dogru degıl yoksa hemen verırdım adını bır gorusurdun sana anca bu kadar bılgı verebılıyorum sımdıden gecmıs olsun

ameliyatların hepsi geçti gitti. bartholin kistim henüz tekrarlamadı. çikolata kistim apandistimle beraber aynı anda patladı ve ben o halde evde 1 gece geçirdim, ertesi sabah hemen ameliyata.. laparoskopik oldu ama sanki açık olsa daha sancısız olurdu gibi çünkü 4 yerden girdiler, ufak ufak 4 ayrı dikiş demek bu da. ayrıca gaz sancısı çok çektim. tabi bu benim apandistin de işin içine girmiş olmasından kaynaklanmış olabilir. hemen bikaç gün sonra faranjit oldum daha yeni yeni geçiyor onun ilaçları bitmeden bu kez vajinal mantarla ugrastım onu da atlattım. şimdi sırada ne var diye merakla bekliyorum.. sonuç: 4 ayda 6 kutu antibiyotik, 50nin üzerinde iğne (yarısı antibiyotik), 2 anestezi ve kutu kutu sayamayacağım kadar çok ilaç. bitmiş vaziyetteyim vücut direnci diye bir şey yok. ki ben asla hasta olmayan bir insandım, hastanede işlerin nasıl yürüdüğünü bile bilmezdim o derece. kendinize dikkat edin. "bana bir şey olmaz" dünyanın en büyük yanılgısı.

Back
X