daha 2 ay önce bartholin kisti ameliyatı oldum, her şey normale döndü dikişlerim düzeldi şişliğim indi başka bir şikayetle doktora tekrar gittim bu kez çikolata kisti çıktı 7.7cm! önce ilaç tedavisini denemek istiyorum gelişme olmazsa laparoskopiyle alıcaz dedi. tamam dedim ufak bir operasyon önemli değil daha verdiği ilacın 2. günü bartholin kisti tekrarladı! bilenler bilir çok ağrılı ve kesilip içinin boşaltılmasından başka çözümü olmayan bir kist türü bu. pardon 1 çaresi daha var: bartholin bezinin tamamen alınması. bu bez cinsel ilişki sırasında gelen sıvıyı üreten bez. ben daha 23ümdeyim ve böyle bir şey olursa hep sorunlu bir cinsel yaşamım olacak. bunlar yetmiyomuş gibi bir de göğsümün üzerinde koskocaman mantar çıktı 5. kez! canım o kadar sıkkın moralim öyle bozuk ki anlatamam çıldırmak üzereyim tabiki allah daha beterinden korusun ama bu kadar üst üste gelmek zorunda mı her şey. üstüne üstlük iş görüşmelerimden de sürekli olumsuz cevap alıyorum veya hiç cevap alamıyorum. bunaldım artık.
bir de burda okuduklarım canımı çok sıktı doktor bana laparoskopi dedi ama çoğu arkadaş açık ameliyatın daha iyi olduğunu söylüyor. hiç doğum yapmamış olanlarda açık ameliyat tercih ediliyomuş çünkü yumurtalıkların zarar görme riski varmış, biri böyle yazmış. en korktuğum şeydir çocuk sahibi olamamak. çikolata kistinin de bartholin gibi genellikle tekrarlayan bir kist olduğunu yazanlar da var. bu gün tekrar doktora gidip hepsini sorucam ama bu laparoskopiyle ilgili tecrübeleri veya bilgileri olan arkadaşlar yazabilir mi? bir de bartholin kisti boşaltılan ve tekrar etmeyen ya da bezin tamamen alınmasıyla sonuclanan arkadaslar var mı? varsa o bezin eksikliğini çok hissediyorlar mı çok problem yaşıyorlar mı? of yazın bişeyler nolur ya senağlama
bir de burda okuduklarım canımı çok sıktı doktor bana laparoskopi dedi ama çoğu arkadaş açık ameliyatın daha iyi olduğunu söylüyor. hiç doğum yapmamış olanlarda açık ameliyat tercih ediliyomuş çünkü yumurtalıkların zarar görme riski varmış, biri böyle yazmış. en korktuğum şeydir çocuk sahibi olamamak. çikolata kistinin de bartholin gibi genellikle tekrarlayan bir kist olduğunu yazanlar da var. bu gün tekrar doktora gidip hepsini sorucam ama bu laparoskopiyle ilgili tecrübeleri veya bilgileri olan arkadaşlar yazabilir mi? bir de bartholin kisti boşaltılan ve tekrar etmeyen ya da bezin tamamen alınmasıyla sonuclanan arkadaslar var mı? varsa o bezin eksikliğini çok hissediyorlar mı çok problem yaşıyorlar mı? of yazın bişeyler nolur ya senağlama