Her şey karmaşık geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
546
123
Öncelikle ailem. Senelerce ailemin maddi sıkıntısı babamın içkisi derdi tasasi anne babamin kavga gürültüsü bozulan psikolojim, çok çalışkan parlak bir öğrenciyken iş hayatında bir türlü dikiş tutturamama nereye girsem 6-7 ay çalışıp bir şey çıkması son olarak psikolojikmen çöküş ve istifa Edip 4 aydır evde kendimi toparlamaya çalışmam...

Konuya gelirsek annem aşırı kendini cahil biri kendini geliştirmeye kapalı zaten psikolojisi de iyi değil kendini dış dünyaya kapatmış onunla beraber büyürken karamsar şüpheci biri olup çıktım fakat farkında.olmadim hep anneme acimakla üzülmek le mutlu etmeye çalışmakla geçti ömrüm öğrenciyken de çalışıyordum evi ben düzelttim birkaç eşya filan alıp. Terapi sürecinde tek suçlunun babam.olmadigini annemin değişmek gelişmek için hicbirsey yapmadığının farkına vardirildim. Sürekli söylenen birisi herşeyin kötü yanını görür resmen ruhum çürümüş onun yanında aynı bende herseye kötü bakan biri olup ciktm. Yemek yaparken bile söyleniyor begenmiyorsunuz yok bilmem ne internet kullanamadigi için yeni birşey de denemez çok garip içine kapalı bir insan. Annesi herşeye meraklı kendini geliştirmeye çalışan kişilere o kadar ozeniyorm ki çünkü anne sizi çok etkiliyor. Babam zaten hep sorumsuzdu. Sorumsuzun önde gideni ve annemi iyice sindirmiş. Sadece benim lafımı.dinler biraz olsun kardeşimi de saymaz. Yaşlandıkça aklı basmaya başladı iş begenmedi yıllarca doğru düzgün çalışmadi. Oturduğumuz ev hiç değişmedi hala sobalı 2 oda düzgün mutfak dolaplarinin bile olmadigi bir evde yaşıyoruz. Kiralar başını almış gidiyor babam katiyen taşınmak istemiyor kendine güvenmiyor. Bende guvenmiyorm kendime artık dogru dürüst tutundugum.bir isim.yok ne.olacak belirsiz şuan. Bu yüzden kendimi hep eksik hissettim arkadaşlarıma karşı ezik hissettim malesef çoğu şey içimde kaldı. En yakın arkadaşımın da ailesi sorunluydu lakin odası vardı maddi olarak onlar iyiydi o yüzden onda eziklik kompleksi oluşmadı tabi aksine ukala biridir kendi de kabul eder. Çocukluktan beri arkadaşız biz dosttuk lakin zamanla ondan soğudum içimi çok sorguladim neden diye o da çok yormustu onun yaşamı bana dert oldu resmen patronuyla yasak aşk yaşaması onun umursamazken benim yıpranmam çünkü bana göre çok yanlıştı hiçbir zaman yakıştıramadım yinede yanında oldum tek dostum dediğim gibi ama içimdeki soğukluk gitmedi. Ve ne zaman tartissak sorun bende görünüyor o bana karşı aynı samimi ben soğuk duran sorun yaratanmisim olarak aksediyor. Sevgilisi oldu mesela şuan evlenmek isteyen zengin biri yine sinirim bozuluyor çünkü parası için çocuğa atladığını düşünüyorum belki öyle değil ama şu patron olayından sonra para için neleri sineye cektigini gördüm kalbimden bu soğukluk gitmiyor biryanda çocukluğumdan beri tanıdığım güvendiğim.kisi var herşeyimi bilen ...

Pes etmedim etmeyecegim öncelikle psikolojikmen kendimi toparlamaya çalışıyorum çünkü ben iyi olmazsam her şey boş herkes boş. Karşıma düzgün bir erkek çıkmıyor çıksa bile artık hazır hissetmiyorum hevesim kaçtı son dönem yine herkesten. Bu eve kimseyi getirmek bile istemem ailemi bu devirde bu şartlarda yaşamamı yadirgayacak çünkü biliyorum. Ben bile kizginken babama bunca sene içip içip elde var 0 Ken el niye yadırgamasin. Annem kendini yalnizlastiran biri herkes için kötü düşünüyor enerjimi çekiyor dengesiz hareketleri var. Ama bu evde yaşamak zorundayim mecburen. Ne daha ferah bir eve gidebiliyoruz ne başka bir gelişme.. ruhum daraliyor ben artık kimseye sevgi duyamıyorum annem kardeşim arkadaşım hiçbirine karşı..

Okuduklarımdan tek anladığım yaşadığınız hatta hissettiğiniz her şeyin suçlusu diğer insanlar sizin için.
Arkadaşınız haklı,eğer yaşadığı şey sizin için kabul edilemez bir şey ise konuşmayı bırakın o zaman kıza içten içe kin duyacağınıza.Çok tuhafsınız gerçekten,konularınızın büyük kısmını gördüm,çok negatif bakıyorsunuz olaylara karşı.Yanlış anlamayın ama değiştirmek için çabalamıyorsanız bakış açınızı,sadece sızlanmak oluyor bu yaptığınız.

Öncelikle insanları suçlamayı bırakmalısın.
Hayatındaki bütün olumsuzlukları birilerine yüklemek büyük hata. Bardağın hep boş tarafını görmek yerine biraz da dolu tarafına bakmayı dene. Mesela annem böyle bir insan olmak istemiyor ama sindirilmiş birisi de. İnsanlara yüklenmeyi bırak. Bende senin kadar olmasa da bozuk bir ailede maddi sıkıntılar içerisinde büyüdüm. Küçücük taşta kardeşime bakmak annemi toplamak zorunda kaldım. Ama hiçbir zaman kendi kendime "herşeyi suçlusu annem/babam/hayat" demedim. Herşeyi bu kadar dramatize etmeye gerek yok.

İnsan ailesinden etkileniyor ister istemez ama sen kendini geliştirmeye bak iyi bir iş bul çalış anneni bol bol gezdir bence sosyal hayata kat biraz. Herşeyin bir zamanı var ama evinden barkından utanma. Sen yaşamını güzelleştir. Umarım ileride karşına iyi biri çıkar ve mutlu olursun. İleride de sen çok iyi bir anne ol

Negatifligimin sebeplerini atlattım neyim tuhaf Allah aşkına bu şartlarda siz olsanız nasıl olurdunuz acaba ? Ve herkesi çok ince düşündüğüm için onemsedigim için zamanında bu haldeyim şuan . Biraz umursamaz olsam bu hale getirmeyecektim.kendimi tabiki suçlu benim

Annene benzemek istemiyorsan lütfen sen de kendini geliştir canım. Okuduklarımdan anladığım çok depresif bir ruh halin var.

Annemle gezmeyi denedim keyif almıyorum ki diyorum ya enerjisi insanı tüketiyor

Olay negatif olmanız değil.Sürekli bu tavrınızı korumanız.
Her insan zaman zaman kötü günler yaşar,mutsuzluğunuzun sebebi için karşınızdaki insanları suçluyorsanız madem biraz samimi olun ve çıkarın bu insanları hayatınızdan.Onu yapamam bunu yapamam deyip negatifliğe devam etmeniz sızlanmak oluyor.

Sorun da o zaten kimi çıkaracağım anne babamı kardeşimi mi ? Tabiki çıkaramam. Arkadaşı cikarabilirim belki evet ama.iyi günlerin hatrina bu da olmuyor

Sorun da o zaten kimi çıkaracağım anne babamı kardeşimi mi ? Tabiki çıkaramam. Arkadaşı cikarabilirim belki evet ama.iyi günlerin hatrina bu da olmuyor

Öncelikle anne babanızı artık kabullenin oldukları gibi.
Annem şöyle böyle diyorsunuz da o kadın bu saatten sonra değişmez.Onun huyuna gidin ama her söylediğini yapmayın mesela.
İş konusunda üzüldüm,umarım bulursunuz bir an önce,aramaya devam.

Kendinize guzel bir is bulun. Surekli neden cikiyorsunuz isyerlerinizden sorun nedir? Sonra da nasil bir evde yasamak istiyorsaniz oyle bir ev kiralayin kendinize. Her şey sizin elinizde..

Evet şuan ağlamak üzere yazdık.bunlari annemle tartıştık yine onun inadı garipliği yüzünden
Benim annem de böyleydi. Çok tartışırdık ama baktım ki olmuyor söylediklerine hı hı deyip geçtim. Ya da sen haklısın dedim.
Düşüncelerini çürütmek yerine anlamaya çalıştım. Akla mantığa sığacak şeyler değildi çünkü.

Önce anneni babanı olduğu gibi kabullen. Sonra tedavine devam et. Maneviyata yönel ve bol bol dua et . Şu şöyleydi bu böyleydi diye düşünmenin sana bir faydası yok. Önüne bakman lazım.

Seni anlayabiliyorum. Zor bir durumdasın ve bunun farkındayım. Öncelikle Allah yardımcın olsun tez zamanda hayatını güzelleştirebileceğin gücü sana versin.

Fakaaat ; ne derler biliyor musun? Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Sen benim başıma kötülükler geldi herşey çok kötü ben ne yapıcam diye ağlasan sızlasan oturduğun yerde sana sihirli bir değnek değmez asla. Sen ne yapacak edecek içindeki gücü toplayacak ve hayatını güzelleştirmek adına ne yapabilirsin ona bakacaksın.

Sana birinci tavsiyem şu bahsettiğin arkadaşınla görüşme çünkü onla görüştükçe kendini onla kıyaslayacak enerjin daha da çekilecek. Sanırım tek arkadaşın o diye ısrar ediyorsun ama bence onu her yerden engelle yaşantısını da görme ve böylece neden onda var bende yok psikolojisinden bir kurtul.

Daha sonra mesleğini sevmediğinden bahsetmişsin farklı iş alanlarına yönelebilirsin. İlla mesleğini yapmak zorunda değilsin. Bende mesleğimi yapmıyorum mesela şuan ve herkes bana deli diyor biz olsak şöyle böyle falan:)) boşver takma sevdiğin şeyler bul onu yap sevmeden çalışmak zordur çünkü zaten para da kazanamazsın o şekilde veya senin dediğin gibi bir kaç ayda işten çıkar dikiş tutturamazsın. Ama eğer sevebileceğin bişe bulursan belki güzel de kazanır hayatına değişiklik katarsın. Maddiyat önemli çünkü maddi gücünü eline aldıkça güçlü olan sen olacaksın ve etrafında senle olmak isteyen insanlar çoğalacak emin ol.

Son tavsiyem ise aileni suçlama hem suçlu bulsan ne olacak tamam diyelim onlar suçlu ee eline ne geçicek işte ailem yüzünden böyle onlar yüzünden şöyle deme sen kendini kurtarmaya bak .

Kendinize guzel bir is bulun. Surekli neden cikiyorsunuz isyerlerinizden sorun nedir? Sonra da nasil bir evde yasamak istiyorsaniz oyle bir ev kiralayin kendinize. Her şey sizin elinizde..

Şansa öyle oldu. Cikarildim isyeir kapandı filan en son ben istifa ettim psikolojikmen çökünce. Öle dmeekle olmuyor aile yapım ayrı eve çıkmama da müsait değil babam.kiyamet koparir

Ben senin diğer eski konularınıda hatırlıyorum. Zor bir hayatın var gel sürekli pozitif mutlu ol diyemem. Her şeyi boşver anneni kardeşini arkadasını hayatta senden önemlisi yok inanki. Kimseyi takma evin kötü diye seni aşagılayan insan gerçekten karaktersizdir. Düzgün hayat arkadası bul zengin olması gerekmez Seni sevip mutlu etmesine önem ver. Her buluştuguna evlilik gözüyle bakma. İyice tanı mantıgına yatan kişileri önce dost ol olumsuz konular anlatma yanlarında sürekli güzel şeylerden bahset. Evlilikten bahsetme. Bol bol yürü kitap oku. Bu hayatta milleti mutlu etmek için ugraşma. Önce kendini mutlu et.

Değerli yorumun için teşekkür ederim. Biliyorum sizlanmanin faydası yok zaten psikolojimle uğraşıyorum kaygı durumumu normalleştirme ye çalışıyorum bunun için uyguladigim metotlar var.

Arkadaşı çıkaramıyorum.. neden ? Çünkü zor gunlerimde hastalandigimda ruhsla çöküntülerde yanımda olan oydu sadece. Tek kalan arkadaşım da o. Şuan yeni çevre ediniyorum lakin bilemem kim nasil olacak.. açıkçası çekiniyorum ben aramızı bozup sonra pişman olmaktan kaybetmiş hissetmekten. O mesela başkaları ile arkadaş ol gez toz et diyor bana bağımlı değil hayatımın merkezinde kendim varım diyor egoludur kendisi biraz. Sende öyle yap diyor lakin ben baya onla içselleştirmişim kendimi zamninda ortada bişey yok görünüyor ama benim içime sinmeyen ne var bilmiyorum işte . Yapamıyorum onla ilişki kesmeyi suçlu ve hatalı olan ben ölürüm ve cesaretim yok.
Başka alanlar düşündüm ama aklıma gelen birşey yok malesef meslek olarak seveceğim.. hala bulamadım :/ mecburen kendi alanımla ilgili iş bakacağım yine.

Haklısın zamanında hep başkalarını mutlu etmeye çalıştım hataymis işte... Tanıştığım kişilerle birşey olmuyor zaten mesela biri var benden hoşlanıyor belli memur filan dün bulustuk bişey hissetmiyorum acaba hislerimi mi kaybettim ne bileyim eli yüzü düzgün ama yok yani içime o sıcaklık gelmiyor böyle olunca üzülüyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…