- 13 Eylül 2014
- 1.268
- 3.443
- 133
- 29
- Konu Sahibi misssteacherr
-
konunu okuduktan sonra dırekt dedım abdulazız bayındır dır o dıye zatn o adama bakma sencanım zaten bu hocaları dinlediğim için böyle düşünmeye başlamıştım. 2012 yılı mıydı neydi Abdülaziz diye bir hoca çok güzel açıklamalar yaptı Kuran ayetleriyle.. ama diyanet kabul etmedi bunu ve cevap da vermedi.. şimdi kime uymak gerekir ? siz hangisine uyuyorsunuz ?
Canım çok şekersin valla. Ne ince düşünüyorsun öyle.keşke bekleseler.. alimler için de üzülüyorum o kadar insanın günahı
ben nureddın yıldız hocaya uyuyorum bu gıbı konulardacanım zaten bu hocaları dinlediğim için böyle düşünmeye başlamıştım. 2012 yılı mıydı neydi Abdülaziz diye bir hoca çok güzel açıklamalar yaptı Kuran ayetleriyle.. ama diyanet kabul etmedi bunu ve cevap da vermedi.. şimdi kime uymak gerekir ? siz hangisine uyuyorsunuz ?
Canım çok şekersin valla. Ne ince düşünüyorsun öyle.
Ben çok rahat bir insanım galiba...bak yine kendimdem soğudum şimdi.
konunu okuduktan sonra dırekt dedım abdulazız bayındır dır o dıye zatn o adama bakma sen
ben de hassasım da imsak çok erken ve direkt namazı kılıp uyuyor bizimkiler. vakit girmemişken kılınması ne kadar doğrunasıl bir zamandayız gerçekten insan kime güvenecegini bilemiyor. ahir zaman
Ama namazı kılmaları için beklemeleri gerekiyor. O ezan namaz için değil ki.
bu konular din alimlerince arastirilip oyle karar veriliyor. Diyanet ozellikle imsak ve sabah namazi vaktini tespitte astronomik arastirmalar sonucunda belirler ve buna dayanarak vakitleri duyurur. milyonlarca insanin vebali soz konusu bi durumda ince eleyip sık dokuduklarindan emin oldugum icin bu tur suphelerin yersiz oldugunu dusunuyorum
Benim de aklima Türkiye'nin bir ili 16.38 dk tutarken bir ili 17.37 dk tutuyor ve sacma buluyorum.
Ya da kışın 12 -13 saat oruç tutuyoruz simdi 17 saat bana cok mantiksiz geliyor.
Gunlerin uzamasi cevabi pek tatmin edici degil ama yapacak bir sey yok çünkü adam gibi cevap veren kimse de yok
katılıyorum din denilen şey insanların elinde oyuncak oldu ne yazıkkı
maalesef öyle.. en dogrusu diyanete yüklemek sorumlulugu sanırım :) fetvayı veren onlar ne de olsa
Oruç için sıkıntı yok sonuçta daha erken bir saat ama namaz konusunda fetvalarının bu yönde olduğunu sanmıyorum.
NedenDİNİkonu açmak yasak canım
kurallar gereği
Hmkurallar gereği
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?