• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her ramazan ayında aynı konuya takılıyorum :(

Renkli ayirma suresi ufuktaki gunes ile zifiri karanligin kesistigi noktayi temsil etmektedir, meseleyi yuzeysel ele alirsaniz dediginiz sonuc cikar fakat 200 yil once de ayni saatte imsak oluyordu. Takvimler dogrudur diyor Nureddin hoca.
Ben takvime uyuyorum. Elimden baska bir sey gelmez çünkü. .

Herkes dini âlim demiş ama bize yıllarca islamda ulema sınıfı yoktur din Allah ike kul arasındadır diye öğretildi

Orucun kabul olur ya da olmaz diye kimse ahkam kesmesin onu Allah bilir

Alıntılamışsınız ayeti eğer farklı tercümeleri yoksa gayet net ve anlaşılır o hocayı bu tarikatı değil aklınızı kullanın

Diyanet onu demiş bunu demiş de net değil zira daha başkanının makam arabası bile tartışılıyorken ne kadar güvenilir bir kurum bilemem

Beyaz iplik siyah iplik meselesi sahabenin de aklına takılmış, hatta dolunay olduğu bir gece sahur yapamamış. Aslında cevaplarinizdan anladığım kadarıyla oldukça bilinclisiniz, burdan bilgi almak yerine ilmihallere bakin.... Sonucta icinize sineni yapin....Ne kadar fetva alirsan al kalbine Daniş demisler....
Ayrıca kuran meali okynmakla alim olunmuyor, daha arapçayı bilmiyor, edille -i şerriyye desem hönk der....kuran boyle diyor diye fetva veriyor... İlme bari saygı duyun....( bu kısım size değil, bu yönde yorum yapanlara....)

kuzey kutbunda her gün yaklaşık 56 saniye gece yaşanıyormuş, o süreçte iftar ve sahurlarını yapıp namazlarını kılabilirler (mi acaba). sadece 21 haziranda gece yaşanmayacakmış, o tarihte 48 saat idare edecekler artık...
Bu yaşıma kadar bunu düşünmemiştim. Ya orda müslümanlar yaşoyor olsaydı yada bir müslüman aklıma esmiş oaraya gitmiş diyelim ne olacak? Hayr gerçekten bilmediğim ve hiçbir fikrim olmadığı için soruyorum. Resmen sistemde kusur gibi hiç aklıma gelmemişti okuyunca aaa dedim:)

Bu yaşıma kadar bunu düşünmemiştim. Ya orda müslümanlar yaşoyor olsaydı yada bir müslüman aklıma esmiş oaraya gitmiş diyelim ne olacak? Hayr gerçekten bilmediğim ve hiçbir fikrim olmadığı için soruyorum. Resmen sistemde kusur gibi hiç aklıma gelmemişti okuyunca aaa dedim:)

var tabi olmaz mı, mesela norveçin kuzeyindeki yerleşim yerlerinde de yaklaşık 22 saat gündüz yaşanıyor, yani 22 saat oruç tuttacak ordaki müslümanlar, 2 saattte de artık Allah ne verdiyse :)

Biz de sabah ezandan sonra namazımızı kıldık bugun zahide ile yetiş hayat programında hoca dedi ki ezan okunsun aceleniz vara 20 25 dk sonra kılın yoksa 40 dk sonra dedi çünkü sabah namazı vaktini denk getirmek için dedi tekrarını izle istersen canım

Back
X