• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her kurala uyuyormusunuz?

Henüz hamileyim bebeğim yok ama benimde uymadığım kurallar var, mesela canım çektiğinde yarım bardak kola içiyorum yada sütüme azıcık nescafe ekleyebiliyorum.

bende tum tatılımde eskıden çocuklara neler verıyorduk bırşey olmaz..

Ağzına koyalım gıbı sozlerı duydum..Ama oğlum 4 bucuk aylık sadece o doktorun ıznıyle su verıyorum anne sutu dısında...

Bızım koyde 80 yaşında ınsanlar ne tansıyon ne kalp ne şeker hıc rahtsızlıkları yok..Neden eskıden cok sağlıklı hormonsuz beslendıklerı ıcın..

Ben bebeğımı karnımda 9 ay tutmak ıcın neler yaptım.....

Şımdı de onun sağlıgını etkıleyecek bırsey yapmam..

aldığımız ete bıle bır madde koyuyorlar..daha ağır gelsın dıye.

Bız mecburen yıyoruz ama oglum dah kucuk ona şuan zararlı hıc bırşey vermem..

Oğluma sağlık ocağında kı hemsıre yogurtla ek gıdalara başla dedı..Evde yapacaksın dedı.

hemen bır yerlerden sut buldum..Yogurt bulamadım ayranla mayaladım tuttu valla..

Ama doktorum kaka yapamıyordu ıkı çay bardağı su ver dedı..Gercekten verdım her gun yaptı..

Ek gıdaları sordum ben 6 aya kadar alerjık durumlar olabılır tavsıye etmıyorum sutun yetıyor..

oğlumda 6400 kılosu aman aman kılosuda yok ama doktoruma guvenıyorum...

etrafımdakı seslere kulağımı kapatıyorum ben...

eskıden çocuklar sımdıkı cocuklar bır değil.....

bende her kurala uymuyorum her emzıgı cekyata düştüğünde yıkamıyorum...o zaman omrum musluğun onunde gecer..ama beslenmesıne dıkkat edıyorum..

küçücük bebeğe kola içirmek çok hayret ettim:1no2:
benim kızım iki yaşında şu an
bebekken çok dikkat ettim herşeyine
bağışıklık sistemi de çok kuvvetli kolay kolay
hastalanmaz.allaha şükür.
bir yaşından önce kesinlikle inek sütü vermedim.
tuza,şekere başlamadım.
çorbalarını veyoğurdunu günlük yapardım.
bütün çocuk doktorlarıda aynı şeyleri tavsiye etmiyorlarmı???

her kurala uyamayız tabi ama mantık süzgecinden geçirmek lazım bazı şeyleri eski zmanlarla şimdiki zaman bir değil o zman herşey doğal ve sağlıklıydı şimdi öyle mi?
eskiden sütü de direk değil belli oranda suyla karıştırıp veriyorlarmış kola fanta falan da yokmuş tabi. walla ben kendim içmiyorum çocuğuma da aklı erip kendi alana kadar içirmeyi düşünmüyorum onun tadını da öğrenmeyiversin
temizlik konusunda ben de çok takıntılı değilim mikroplara da alışsın ki bağışıklık sistemi kuvvetli olsun

kızlar kola verıyoruzda bır bardak vermıyoruz heralde tattırıyoruz
hıc korkmam valla ne yersem yedırıyorum. 8aylık 11kılo oğlum
artık bızımle sofrada yedırıyorum patlıcan harıc

benim kız nazi kampında desenize ben tüm kurallara uyarım eşimde diyo çocuğu fanusta çiçek gibi yetiştiriyorsun diye ama napıyım benim de huyum bu

:1shok: :1shok: :1shok: :1shok:
kızlar fanta kola ne öyle yaaaa. çocukların dişleri çıkar çıkmazmı çürüsün. yazık valla çocuklar abur cubura şimdiden alışmasın tadını bilipte nolcak kolanın bırakın bilmesin.:tomato:

bravo arkadaşım yazacaklarımın aynını yazmışsın.cola fanta ne cesaret şimdi şöyle bi baktırıyoruz sadece tadına sonra oluyo o cocuklar obez fast foud cocuğu.cola normal bi yetişkin için bile nekadar tehlikeli hem kafein var hem karbondioksit hem fosforik asit daha tam olgunlaşmamış kemikler bi güzel erir.daha yavru onlar yaaa nasıl kıyıyorsunuz anlamadım yanii.

ben de çok kuralcıyım doktor şunu ver bunu yedir dese bile internetten ordan burdan araştırıp ondan sonra veririm. verdiği ilacı bile eczacıya falan sorarım bi keresinde doktor bebeğime kortizonlu bi merhem yazmış ayakderisi kuruyor diye. kullanmadım tabi. ondan sonra doktora da %100 güvenmem bizimkide nazi kampında her yerde kızım kilo alamıyor diye ağlanırım ama zayıf olması yanlış besleyip şişirmekten iyidir bence..

annem bizi nasıl beslediyse ben de öyle yapcam.meyve püresi.et suyu.günlük ev yapımı yoğurt.vs. herşey verilebilir bence.tabiki ayına göre.

her şeyi birebir uygulayamam ama dr.dediklerini yapıyorum özellikle ilçaç konusunda mecbur kalıyorum vermesem ilaçlarını kızım iyileşemez ve daha kötüye gider diye ama yeme içme konusubnda zaten kızım bu kuralı zaten bozdu beni emmeyerek bende mama veriyorum 4.aya girincede başlayacağım bazı şeylere emmediği için en azından kendisine yedireyim bari ....

herzman tabıkıde uymuyorum kurallara oglum onun ıcın yaptıgım yemöeklerın hıc bırını yemıyor bende bızım yedıklerımızden yedırıyorum onlara bayılıyor napalım eskıden bızde ole buyumusuz heyy yavrum hey zaman farklılastıkca ınsanlar cok pımpırıklı oluyo sınır oluyorum ole ınsanlara hatta ben gecen gun ogluma mantı bıle yedırdım bayıldı bayıdı tadına

yedır tabı ne olcak yemeyıp cılız gucsuz kalmasından ıyıdır hareketlenınce zaten kılo verıyolar yasemıncım en ıyısı yedır cnm

Benim kızım dondurmayı ilk denediğinde kahkahalar atmıştı çok komikti:)))
Dondurmayı bizde denedik ben yerken kızımda istedi vermeyince ağlamaya başladı sadece değdireyim bişey olmaz dedim ama oldu alerji yaptı dr çok kızdı 1 yaşına kadar bebeklerde süte hayır dedi şimdi bizimle yemek istesede korkuyorum ve kurallara harfiyyen uyuyorum
hatta bu ayına kadar hiç mama kullanmadık hep anne sütü aldı kızım ve devam ediyoda bazen aç kaldığını hissediyorum ama sırf dr hayır dediği için mama vermiyorum yavrum biraz mızmız oluyor ama senağlama

eslemcım ara sıra alerjı yapıyor bebeklerde zaten yedırmıyoz verdınmı devamını ısterler tattırıyoruz.
gecmıs olsun annesı buyuyunce doyasıya yer

eslemcım ara sıra alerjı yapıyor bebeklerde zaten yedırmıyoz verdınmı devamını ısterler tattırıyoruz.
gecmıs olsun annesı buyuyunce doyasıya yer
teşekkür ederim canım haklısın verdikce devamını istiyor bu aylarda sanırım sadece tatdırmak gerekiyor .
ilk sayfayı okuyup öyle yorum yapmışdım konu değişmişse kusura bakmayın annişler

konu degısmedı cnm aynıda bebısler azgın bır kere verınce hep vermek lazım barana bı kere yalasın dıye uzattım kulahın dıbı elımde kalmıstı sorma. aglıyo bırde nasıl

ya bişey sorcam her güne taze çorba yapmak gerekiyo degilmi? dünden tarhana çorbam var onu içirsem bişey olumu? bide içine normal ekmek dogruyorum ben bebek ekmegi almadım

Back