• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her kurala uyuyormusunuz?

Schirin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.013
7
156
43
Kocaeli
ya ben merak ediyorum her kurala uyuyormusunuz? mesela 1 yaşından küçüklere süt verilmiyor hic dedinizmi önceden veriyorlarmış hicbirşey olmamış ve verdinizmi? yada tuzlu yemek verilmiyor çorba falan verdinizmi hic? benim oglum makarna falan yemek istiyor az veriyorum tatsın diye kanmıyor daha fazla istiyor yada havuç patates kabak haşlıyorum onu yemiyor ama mercimek çorbasına bayılıyor 2. kaşıga kadar sabredemiyor.. ee tuzsuz sevmiyor tabiki bu yüzden mamaya agırlık verdim ben her zaman kurallara uymuyorum arada fanta bile verdim hatta bugün kaşarlı yumurta yedi çocuk sofra görünce çıldırıyo maşaAllah ne yapcam bilmiyorum acemiligi atamadım üstümden sizde kaçamak yapıyormusunuz?

cnm eskıden bunlarmı varmıs mamalar fılan annem bız ne yıyosak onu yedınız dıyo bn ne ısterse verıyorum sut harıç kansız dıye oda yoksa verırım. ver korkma kolada ıcırıyorum tadımlık ama tabı devamını ıstıyo cunkı bogazına kacmıcakseyler zarar vermıycek seyler ver cnm korkma eskıden koyde kadın sutu yokmus mercımek corbasının suyunu verıp buyutmus bak işte oda cocuk bızımkıde
koylerde mama nerde

Arada ufak tefek kaçamaklar herkes yapıyordur mutlaka belli sınırlar dahilinde mesela ben dondurma yalattırdım bir-iki kere ama asitli içecekler vermedim fanta cola bu tarz içecekler bunlar zararlı olur canım ya daha çok küçükler

yanlız bırsey dıyım mı kıslar bebekler dondurmaya bayılıyor. bnm oğlum nasıl aglıyo vermeyınce barım barım bagırıyo

Benim kızım dondurmayı ilk denediğinde kahkahalar atmıştı çok komikti:)))

dondurma denemedim henüz ama oglum sofra kurulunca hiç rahatlık vermiyor çok aglıyor geçenlerde babası salatanın suyundan verdi devamını istiyor.. benim yediklerime fazla degilde babasının yediklerine taktı oglum hiç yedirmiyor onu agzına bakıyor ne yiyo diye:) tuzluda böbrekler süzmezmiş o yüzden vermek istemiyorum tadımlık veriyorum sadece bu yüzden mamaya agırlık verdim

ay aynen bizim kızda hiç durmuyor ne yediğimi anlamıyorum sabah bende az kaşar verdim yedirmedim sadece bir iki çekti sonra yutar diye geri çektim bazen o ağlayınca şöyle sofraya bakıyorum varmı vereceğim bir şey diye tuz olduğu için veremiyorum ama bazen kafam bozuluyor acı biber turşusu takılıyor gözüme nedense :jeyyar:

6.ayda vermıstım bn.
cnm bebekler sofrayaılgı gosterdıgı an ek gıda verılırmıs bılıyomusunuz. bır doktorun yazısında okumustum verın dıyodu

Benim kızım dondurmayı ilk denediğinde kahkahalar atmıştı çok komikti:)))

bende verınce dılını degdırıp kacırdı sonra hepsını agzına sokcam dıye ugrastı elınden aldım gozumu kaldı ne cocugumun elımden dustu yıyemedım bır aglıyo gıttım yenısını aldım verdım dayanamadım valla:CüvCüv:

mayalama cnm hazır yogurt al tıkveslı alıyorum meyve purelıyorum bısı olmaz al sana meyvelı yogurt soklanmıs meyvelerden daha ıyı cnm degılmı bnde mayalayamıyom cıvık oluyo

bizim doktorun yazısındada eğer mikroplu değilse dondurma boğazlarda iltihap falan yapmazmış yararlı olduğunu yazııyordu

hehehe teyzem ablama tarhana çorbası vermiş 4 günlükken

şimdi 28 yaşında...hala yaşıyo korkmayın bişey olmaz:D

tüm kurallara uyacak olursak stresten patlarız,bazen kuralları da bozmak gerekiyo...önemli olan çocuğa zarar verecek şeyler yapmamak,sonuçta beslenme alışkanlıkları bu dönemde kazanılmaya başlar ve gelişir,dikkat etmek lazım..

ben yoğurdu kendim mayalayıp meyve katıp ya da sade olaraka veriyorum,ama hiç mi hazır yoğurt vermedim tabi ki verdim,mecbur kalınca veriliyo....ev yoğurdu yedirmeye özen gösteriyorum,süt vermiyorum,kolayı da mümkün oldukça içmemesini sağlıycam,nereye kadar başarırız bilmiyorum,bi arkadaşımdan duymuştum kola şişesine pekmez koyup suyla karıştırıp kola diye veriyomuş çocuğuna :jeyyar: mantıklı aslında,tabi çocuk kanarsa...a.s geçenlerde de biz dondurma :icecream: yerken emziğine batırıp kızıma da verdim,hoşuna gitti bikaç kez yaptım,yani nerde ne yapacağımızı bilirsek kurallar o kadar da sorun olmaz diye düşünüyorum...

benim kız nazi kampında desenize ben tüm kurallara uyarım eşimde diyo çocuğu fanusta çiçek gibi yetiştiriyorsun diye ama napıyım benim de huyum bu

:1shok: :1shok: :1shok: :1shok:
kızlar fanta kola ne öyle yaaaa. çocukların dişleri çıkar çıkmazmı çürüsün. yazık valla çocuklar abur cubura şimdiden alışmasın tadını bilipte nolcak kolanın bırakın bilmesin.:tomato:

valla şoktayım bende:) kızlar allahınızı severseniz minicik mideleri o berbat asitli içeceklerle tanıştırmayın şimdiden! o içecekleri biz lavabo açmakta kullanıyoruz... deneyin çok işe yarıyor... çocuklarınızın beslenme alışkanlığını siz oluşturuyorsunuz.... ilerde elinden kola şişesini bırakmadıklarında onlara değil, kendinize kızmalısınız.... ayrıca yoğurt konusundada doktorumuz özellikle dışarıdan meyveli yoğurt vermeyin dedi.... ben kendim evde mayalıyorum ve meyve ile karıştırıyorum... tuz ve şeker konusuda çok önemli bana göre... en fazla tadımlık olacak şekilde yemeliler.... onların damaklarında tatlar yeni oluşuyor... o yüzden dikkatli olmalıyız.... mesela bende şekerli olarak bebe bisküvisi veriyorum, ama ekstra şeker kullanmıyorum hiçbir mama için... tuzuda sadece çorbalarda bir çimdikten bile az kullanıyorum... mesela tarhanada hiç kullanmıyorum... alışmasınlar... zaten hormonlu ve kanserojen berbat yiyeceklerle temellerini oluşturmaya çalışıyoruz... bari en iyilerini seçelim öyle değil mi? tabi yinede sizin seçiminiz....hepinize sevgilerimle......

kızlar benim oğlum 7 aylık oldu..sizce pekmeze başlamalı mıyım?sizler veriyor musunuz?su ile karıştırıp mı veriyorsunuz ?bir de kaç kaşık veriyorsunuz?

bende uyamıyorum her kurala annem yemek sularından veriyor tuzlu diye vermek istemiyorum ama kendi için hazırlanan yemekleri hiç yemek istemiyor yani her kurala uyulmuyor

Back