Bebek Beslenmesi Her konuda deneyimlerim...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KUPAKIZI44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
94
0
Arkadaşlar merhaba.. Benim şu an 9,5 aylık olan bir oğlum var. Onu büyütürken karşılaştığım sorunları paylaşmak istedim sizlerle. Oğlum ne yazık ki sadece 3 ay emdi, o da yarım yamalak. Hep mama takviyesi oldu yani. Nedeni ise, oğlum ilk doğduğunda sürekli ağlıyordu. Gece 4'e kadar ağlıyordu bazen. Hep gaz dediler. Doktora götürdük o da gazdır dedi. Ama inanın uyanık olduğunu her an ağlıyordu. Sürekli ıkınıyordu ağlarken de. Böyle olunca biz de gaz sandık. Bu durumda benim psikolojim çok bozuldu, uykusuzluk, yorgunluk derken süt de kesildi zaten. Daha sonra başka bir doktora götürdüm, hemen idrar tahlili istedi ve sonuçta idrarda enfeksiyon çıktı. Meğer ondan ağlıyormuş yavrum. Bir ilaç verdi,1 hafta kullandık ve geçti çok şükür. Şimdi ki aklım olsaydı, bir elektrikli pompa alır, o emmese de çeker öyle verirdim, hem süt de kesilmemiş olurdu.
Bu arada 5 aylığa kadar kilo alımı süperdi, ama 5 aylıktan sonra azalmaya başladı. Ek gıdalara da başladık bu arada. Ama sağlık ocağında da söylemişlerdi, 6 aydan sonra daha az kilo alır, hatta bazı aylar hareketler artacağı için almayabilir diye... Öyle de oldu. Ek gıdaya alışması da kolay olmadı. İştahı da kesilmeye başladı. Zorladığımda ise kusuyordu malumunuz. Doktora götürdüğümde kan damlasının oranını artırın demişlerdi. Kusma için damla, vitamin şurubu vermişlerdi. Bu arada devit 3 de devam ediyor tabi. Son 1 aydır da bazen az bir şey balgamlı olmak üzere sürekli kusuyordu. Bazen yemekten 15-20 dakika sonra, bazen de yemek sırasında daha birkaç kaşık yemiş olmasına rağmen kusuyordu. Artık öğün saatleri benim için kabus saatleri olmaya başlamıştı. Eşimle de sürekli tartışıyorduk, moralim çok bozuktu. 1 hafta önce sabah uyanıp mama verdiğimde yine kustu ve ben çıldırmak üzereydim. Eşimi aradım "Nolur gel, başka bir doktora götürelim, bu böyle olmaz" dedim. Neyse eşim geldi, Malatya'da çok tanınmış bir doktor varmış, tavsiye üzerine ona götürdük. Gerçekten çok farklıydı. Hemen idrar tahlili, kalp grafiği ve ultrason istedi. Organlara, mideye filan baktı. Allah'a şükür bir sorun yoktu. Hangi ilaçları ne kadar kullandığımı sordu. Özellikle kan ilacına çok kızdı. "Bu çocuğun kakası simsiyah olmuştur. Kan ilacının sadece 5 damlasını vücut emer" dedi ve bütün ilaçları keseceksiniz dedi. Devit 3 de dahil. Vitamin dediğiniz ilaçlarda da diğer ilaçlarda da mutlaka kimyasal, koruyucu vs var dedi. Bize beslenmeden banyo ve uyku saatine kadar her şeyi yazılı bir şekilde verdi. Bir de şaşırdığım bir şey söyledi. Bebek mamasına çok kızdı. İnek sütü ile ilgili söylenenler tamamen mama firmalarının işi dedi. Ve artık taze (hazır değil) inek sütü kullanacaksınız dedi. İnek sütü ve unla mama yapın verin dedi. Ve her türlü çorba, özellikle de sütlaç verin, az miktarda tuz ve şekerden kesinlikle korkmayın, vücudun ona da ihtiyacı var dedi. Özellikle de bir mamanın reklamı var ya, bebeğin önüne kocaman şişede süt koyup, çocuğunuzun her gün bu kadar süt içmesi gerek ama bu imkansız falan diyor. O reklama çok kızdı. Sonuçta mamaların içeriğinde de süt var dedi. Bu arada ilaçlardan bu çocuğun midesi bozulmuş, hatta bakteri üremiş olabilir diyerek supraks diye bir ilaç verdi. 1 hafta kullanacağız. Gerçekten 5 gündür kullanıyorum ve bebeğim kendine geldi, kusması kesildi. (maşallah) Sizlerle de paylaşmak istedim tüm bunları...

paylaşım için sağol malatyada hangi doktora götürdün bende kızımı götüreyim

teşekkürler paylaşımın için. devit 3 diye bahsettiğin ilaç nasıl birşey. hergün verdiğimiz d vitamini damlası mı yoksa biraz daha üst olanı var o mu acaba?

Bu her türlü çorbaya nezaman başladınız siz?
Normal paket sütüyle unumu pişirip mama yaptınız ? Normal kaşık mamalarından vermedinizyani?
Bu şekilde aylık kaç kg aldı bebişiniz?

Canım Malatya'da çevreyolunda hastane. Mavi Nokta'ydı eskiden sanırım, şimdi ismi değişmiş, Park Melid olmuş. Burada görev yapıyor Abdulkadir Gül doktorun ismi.

yok bildiğimiz devit 3. Yazın zaten gerekmez dedi, kışın da güneşte yarım saat çocuk gezdirilirse veya güneş alırsa hiç gerek yok dedi.

Bu her türlü çorbaya nezaman başladınız siz?
Normal paket sütüyle unumu pişirip mama yaptınız ? Normal kaşık mamalarından vermedinizyani?
Bu şekilde aylık kaç kg aldı bebişiniz?

Ben doktora gideli henüz 10 gün oldu. Ondan önce de 6 aylıktan itibaren yayla çorbası, tarhana, sebze çorbası veriyordum. Ama kaşık mamalardan da çok denedim. Bebelac-aptamil filan bunların kaşık mamalarını denedim. Ama benim bebeğimin tatlıyla arası pek yok. Mesela yayla çorbasını çok seviyor. Doktorun söylediği, tamamen doğal vereceksin. Yani her türlü kendi yaptığın çorba dedi. yayala, sebze, mantar, bakliyat, özellikle de tarhana. Bir de arkadaşlar bu aşure yapılırken şeker koymadan önceki hali var ya, ona yoğurt katıp, robottan geçir ve ver dedi. çok besleyici dedi.

canım oncelıkle gecmıs olsun hemne toparlar bebısın annesı merak etme Aynı seylerı bende yasamıs bı anne olarak benım kızmda 40 gun eme bıldı 40.gunumde sutum kesıldı ve sut gelmedı eksı sut geldı emzıremdım doktorda m... markalı mamayı verdı olcusunle verıyordum ama kızım 5 dakıka gecmeden acıkıyrodu allahdan huysuz bı bebk degıldı acıkınca sadece cıyaklıyordu bıgun mam yaparken tadının nasıl oldunu merak edıp bakdımda tok olan karnım acıkdı ve anladımkı mamadan gıtım 1 kılo nısasta aldım oncelerı bıberondan gecıcek kıvamda sutlu mama yaptım ama ıyıce pısırdım sut ve nısastayı yakmadan dıbı azda olsa sarana kadar sonra ılıtıp ıcırdım kızıma aynen sızınd oktorunuz gıbı benım kızımında doktoru bıze hıc ılac vermedı sadece bır adet fıtıl surup falan vermedı e usuturse ne verıcem dedım okusrurse ne ıcırcem deıdmde ıhlamur kaynat bal koy ballı su ıcır balgamını alır demısdı ıyıkıde demıs allahıam sukur hıc bır tane surup ıcırmeden buyutum 2 aylık oldunda kahvaltı yaprklen ınanmazsın belkı ama peynır beyaz peynırı kucuck agzına surerdım yerdı sımdık yazınca o halerı aklıma geldı sız sız olun anne adayları yada anneler sakın hazır mama kullanmayın hazır mama cocugun kemını gelıstırmıyor tam tersıne aa kılo almsı dıoruz ama sole bı tutup sıkın bak puf puf sankı mayalı hamur kıvamında oluyro cocugun etı artık bebegın buyumus ona taze meyve suyu sıkabılrısın muzlu sut verebılrısın oglenlerı gece yatmadan bazen gunluk sıkılmıs mevsım meyvesı verıdım kızım kızın dogdundan elma portakal bol olurdu kucuk bıberonlardan almısdım onunla verıyrodum muzlu sut yap oglen karnı tok yatar corbalarada gecebılrıısn

canım sen sen ol sakın bebegıne robotan bısye gecırıpde verme yemeklerını yoksa cıgneme duyusunu gelsıtıremz cevremde okadr cok kısı varkı cocugu okula basladı hala herseyı robotan gecırenmı dersın 4 yasına gelmsı kızımla yasıt cocuk bıle hala yemeklerı robotan gecırılıp yıyor tavugu yıyebılecegı kıvamda dıt ver ne bılım baklıyatı ole yap bolerek ver bırde dedın su asurelık bugday varya onu guselce pısır varsa mısırda koy ıcıne ayıklayıp ıyıce pısınce aynı yayla corbası gıbı yap yumurta un yogurt ıle terbıyele yanı sonra ustuende az yag ıle nane kızdır ıcır okadr besleyıcı ve okadar tok tutucukı benım kızcem bayılıyor ben evde bes kıloluk tencereye yapıorum ıkımzı aksam akadr bıtırıyoruz soguk soguk yazın ıyı oluyor

çok haklısın canım. aslında evet, ben de pütürlü vermeye başlasam iyi olacak. ara ara deniyorum ama. daha sıklaştırayım. sağol.

.kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk. doktor ve .kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk. mama firması. nefret ediyorum böyle şeylerden. duydukça sinir krizine giriyorum.. bi avukat olsaydım hepsinin canına okurdum... yazık değil mi onca yavruya... Allah cc öteki tarafta hepsinin hesabını soracak!

paylaşımınız için çok teşekkür ederim..benim oğlum şimdi 7.ayını doldurdu..bende hiç hazır mama vermiyorum evde kendimize pişirdiğim sebze yemekleri çorba yediriyorum az tuzlu yaparak...sabahta cicibebe bisküvi,tulum peyniri,pekmez,tereyağ karıştırıp yediriyorumm..bunun yanında uyurken falanda beni emiyor..şimdi inek sütü vereyimmii kızlar yaa,???

merhaba
doktoruma bu soruyu sordum ve
inek sütü içim olarak 1 yaşına kadar yasakmış, özelliklede ailede alerji varsa ama az az bazı besinlerine katabilirmişiz
birde mümkün olduğunca katı yağlardan yavrularımızı koruyalım; illede zeytin yağı, illede zeytin yağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…