her gun patates puresıyle beslenıyorum sizce kötumu?

osge01

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
887
7
mıde bulantım yuzunden bişey yıyemıyorum o yuzden hergun haşlanım patates ,sut, kaşar karıştırıp yıyorum sureklı ve çok zararı olurmu 10 haftalığım şuan

oooo bende çok severim. ama hergünde yemek olmaz canım makarna da yiyebilirsin, çorba içebilirsin.... ayrıca patates salatasıda yapabilirsin arada hem yeşillik yemiş olursun.

Allah korusun bi kabiz olursan cok zorlanirsin.migde bulantilarina baska cozum bulmani tavsiye ederim.su anda o bulantilar bendede var hafif tuzlu seylerle bastirmaya calisiyorum.ve tabiki kabizlikta var.valla her gun agliycak duruma geliyorum ne yapsam fayda etmiyo.en sonunda doktordan ilac istiycem.bence sen seviyorsan hergun degilde arada ye.

mıde bulantım yuzunden bişey yıyemıyorum o yuzden hergun haşlanım patates ,sut, kaşar karıştırıp yıyorum sureklı ve çok zararı olurmu 10 haftalığım şuan

Bence kabızlığın yoksa dert etme ilk zamanlar düzenli beslenilemiyor bulantılar nedeniyle.Bulantıların geçtiğinde daha güzel beslenirsin.Ama yiyebiliyorsan günde birkaçta meyve yemeye çalış.Ve bolbol suyuda ihmal etme.
Patatese yumurta kırıp yemeyi denedinmi hiç oda güzel oluyor hemde yumurtada tüketmiş olursun.

Canım sana özelden mesaj göndermek istedim ama mesajın kapalıymış.Kabızlık sorununu bende çok yaşadım hamileliğim boyunca.Aç karna portakal iyi geliyor bana.Yada aç yiyemezsende tok karınada olsa hergün iki portakal yesen düzene girer sanırım.Bulantın çoksa dr dan ilaç yazmasını iste mutlaka.

zaten birkaç hafta sonra bulantıların geçer,rahatça her şeyi yersin.Onun için şuan sorun olacağını sanmıyorum,hiçbir şey yiyememekten iyidir.

kaabızlık benım küçüklüğümden beri var ama hamıleyken sıkıntı çekmedım çok fazla patates püresi kabızlık yapacak kadar katı yemıyorum 5 haşlanmış patates bır kase kaşar 2 bardak sutu ıyıce mıkserden geçiriyorum mama gibi oluyor hem süt hem de kaşar olunca içim bıraz rahat yağ eklemıyorumda ama kılo yaparmı korkum o kılo almaktan çok korkuyorum ben ya

Sagol canim ama portakal da migdemi cok yakiyor.ben fransada yasiyorum burada ozel bir su varmis doktorum onu tavsiye etti.biraz olsun rahatlatti.yinede tavsiyen icin tesekkur ederim

ilk 3 ay bebeğer zararı olmuyor yemek yiyememenin. ben oğluma hamileyken aylarca peynir ekmek yedim. günde bir bardak su ya içiyordum ya içmiyordum. millety hamileyken ceviz balık filan yer. ben asla öyle bişey yemedim. ayrıca sağlıklı bir bebeğe kavuşacaksan kilo almanın ne önemi var. neden kiloyu takıyorsun. unutmayın ki sağlıklı bir bebeğe kavuşabilmek için 50 kilo almaya razı yüzlerce insan var. inan ki doğumdan bir hafta sonra başlangıç kilomdan sadece 1 kilo fazlaydım :)

Ne demek bir zararı olmuyor?
Beyin gelişiminin büyük çoğu ve zekayla ilgili şeyler hamileliğin ilk aylarında gelişir.
Fiziksel olarak bi zararı pek olmasa da çocuğun zekasını büyük ölçüde kötü beslenme etkiler.

Son düzenleme:

doktorlarımdan ve tecrübelerimden öğrendiğimi söylüyorum. ilk aylarda bebek annenin depolarından beslenir diyorlar. uzman tvye bakın kağan kocatepe.

evli olmadığına göre doktorsun anlaşılan

doktorlarımdan ve tecrübelerimden öğrendiğimi söylüyorum. ilk aylarda bebek annenin depolarından beslenir diyorlar. uzman tvye bakın kağan kocatepe.

evli olmadığına göre doktorsun anlaşılan
Evli olup her çocuk doğuran da tıpçı kadar bilgi sahibi oluyor anlaşılan.
Ayrıca bu tecrübeyle öğrenilecek bişey değil.
Çocuğun zekasının hangi oranda geliştiğini nasıl anlamayı planlıyorsunuz?

Var belli ki bir bildiğim ve söylüyorum.
Ve ben bebek beslenmez demedim iyi okursanız.

senin ne dediğini pek anlaşmış değilim ama oğlum 4 yaşında ve Allaha şükür gayet zeki. ben bi 6 ay neredeyse peynir ekmek dışında pek az şey yedim. su içmedim doğru düzgün. insan yeyip içemiyorr, sürekli kusuyor. ve bunu pek çok hamile yaşıyor. insanlara karamsar sözler söylemekle elimize birşey geçmez.

Ne karamsar sözü söylemişim ki ben?
Zeka gelişimi ilk aylarda olduğu için haftada en az iki kez balık yemenin ceviz tüketmenin oldukça yararı vardır.
Ben balık ceviz yemezseniz çocuğunuzun zekası geri olur demedim ki(Allah korusun) siz bana çocuğum oldukça zeki diyorsunuz.
Maşallah yavrunuza bahtı güzel olur inşallah.
Ama tıbben bunun yararlı olduğunu her doktor söyler ve her kitapta da yazar zaten.
Benimde şuan yengem hamile tüm kontrollerinde doktor üzerine basa basa kendini zorlayarak yemesini söyledi.
2 ayı yeni doldu. Sürekli kusar kokudan vs rahatsız olur ama çocuğuma yararı var diyerek zorluyor kendini ve yiyor.
Yeter ki bebeğine azıcık yararı olsun diye..

Son düzenleme:

bana hiçbir doktor kendini zorla ye demedi. tartışmaya gerek yok. Allah herkesin bebeğine sağlık sıhhat zeka versin. ama yengene helal olsun yiyebiliyorsa. ben ağzıma lokma koyamıyordum. diş fırçası bile alamıyordum. hastanede yatıp serum aldım. bunları yemek mutlaka çok faydalı ama yiyemeyene de zararı yok. uzun lafın kısası bu.

Tabi ki bulanti ve kusma hamileligin ilk aylarinda zor bir donem.ama kusucam diye bir sey yememek cok anlamsiz.ilk 3 ay onemli bebgin beyin gelisimi oluyor.bu durumda saglikli beslenmemnin yarari var tabiki.icinizdeki can siz ne kadar duzenli ve saglikli beslenirseniz bebeginiz de o kadar besin alir.(tabi istisnalar olabilir)

ben kusmuyorum ama iştahım sıfırlandı hamilelelikte.ve herşeyden tiksindim hersabah kahvaltıda simit+ceviz+labne peynir yiyorum.yumurta,süt,et,yağlı besinler yemekler midemi allak bullak edip varolan iştahımda gidiyor.domatesi tuzlayıp limonlayıp yemek iyi geliyor.ayva ve portakal düzenli yiyorum.kırmızı et yiyemediğim için bugun yeşil mercimek yapıcam.haşlıycam yağsız yiycem arada ıspanak yapıyorum bir damla sıvı yağ +ıspanak+pirinc hem hafif hemde folik asit değeri ortada olan bir besin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…