Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mıde bulantım yuzunden bişey yıyemıyorum o yuzden hergun haşlanım patates ,sut, kaşar karıştırıp yıyorum sureklı ve çok zararı olurmu 10 haftalığım şuan
Allah korusun bi kabiz olursan cok zorlanirsin.migde bulantilarina baska cozum bulmani tavsiye ederim.su anda o bulantilar bendede var hafif tuzlu seylerle bastirmaya calisiyorum.ve tabiki kabizlikta var.valla her gun agliycak duruma geliyorum ne yapsam fayda etmiyo.en sonunda doktordan ilac istiycem.bence sen seviyorsan hergun degilde arada ye.
Canım sana özelden mesaj göndermek istedim ama mesajın kapalıymış.Kabızlık sorununu bende çok yaşadım hamileliğim boyunca.Aç karna portakal iyi geliyor bana.Yada aç yiyemezsende tok karınada olsa hergün iki portakal yesen düzene girer sanırım.Bulantın çoksa dr dan ilaç yazmasını iste mutlaka.
Ne demek bir zararı olmuyor?ilk 3 ay bebeğer zararı olmuyor yemek yiyememenin. ben oğluma hamileyken aylarca peynir ekmek yedim. günde bir bardak su ya içiyordum ya içmiyordum. millety hamileyken ceviz balık filan yer. ben asla öyle bişey yemedim. ayrıca sağlıklı bir bebeğe kavuşacaksan kilo almanın ne önemi var. neden kiloyu takıyorsun. unutmayın ki sağlıklı bir bebeğe kavuşabilmek için 50 kilo almaya razı yüzlerce insan var. inan ki doğumdan bir hafta sonra başlangıç kilomdan sadece 1 kilo fazlaydım :)
Ne demek bir zararı olmuyor?
Beyin gelişiminin büyük çoğu ve zekayla ilgili şeyler hamileliğin ilk aylarında gelişir.
Fiziksel olarak bi zararı pek olmasa da çocuğun zekasını büyük ölçüde kötü beslenme etkiler.
Evli olup her çocuk doğuran da tıpçı kadar bilgi sahibi oluyor anlaşılan.doktorlarımdan ve tecrübelerimden öğrendiğimi söylüyorum. ilk aylarda bebek annenin depolarından beslenir diyorlar. uzman tvye bakın kağan kocatepe.
evli olmadığına göre doktorsun anlaşılan
Evli olup her çocuk doğuran da tıpçı kadar bilgi sahibi oluyor anlaşılan.
Ayrıca bu tecrübeyle öğrenilecek bişey değil.
Çocuğun zekasının hangi oranda geliştiğini nasıl anlamayı planlıyorsunuz?
Var belli ki bir bildiğim ve söylüyorum.
Ve ben bebek beslenmez demedim iyi okursanız.
Ne karamsar sözü söylemişim ki ben?senin ne dediğini pek anlaşmış değilim ama oğlum 4 yaşında ve Allaha şükür gayet zeki. ben bi 6 ay neredeyse peynir ekmek dışında pek az şey yedim. su içmedim doğru düzgün. insan yeyip içemiyorr, sürekli kusuyor. ve bunu pek çok hamile yaşıyor. insanlara karamsar sözler söylemekle elimize birşey geçmez.
Ne karamsar sözü söylemişim ki ben?
Zeka gelişimi ilk aylarda olduğu için haftada en az iki kez balık yemenin ceviz tüketmenin oldukça yararı vardır.
Ben balık ceviz yemezseniz çocuğunuzun zekası geri olur demedim ki(Allah korusun) siz bana çocuğum oldukça zeki diyorsunuz.
Maşallah yavrunuza bahtı güzel olur inşallah.
Ama tıbben bunun yararlı olduğunu her doktor söyler ve her kitapta da yazar zaten.
Benimde şuan yengem hamile tüm kontrollerinde doktor üzerine basa basa kendini zorlayarak yemesini söyledi.
2 ayı yeni doldu. Sürekli kusar kokudan vs rahatsız olur ama çocuğuma yararı var diyerek zorluyor kendini ve yiyor.
Yeter ki bebeğine azıcık yararı olsun diye..