- 27 Şubat 2011
- 4.831
- 713
- 363
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim kızım 22 aylık kayu kayu sayıklıyo herşeyde kayu hatta ananesi kayu terlik almış onlarla uyuyo ben çalişiyorumannem bakıyo kızıma. annemde kayunun cd sini almış kızıma izlettiriyo aslında bende sevmiyorum.annemle konuştum pepe var onu izlesin aslında tv izlemesinin taraftarı değilim 19 ay ben baktım kızıma tv seyrettirmedim sayılır ama müdahale edemiyorumda pek sürekli yanında olmadığımdan 2-3 gündür kendisi kayu yok pepe diyo bakalım pepe daha ona hitap ediyo kavramları öğrenme açısından kayuda şiddet yok ama söylenildiği gibi aile çok gerçek dışını yansıtıyor.
Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler devamını bekliyorum...
tüm bu olumsuz maddelerın ve haberin ayrıntısına şu linkten ulaşılabilir;
Pedagog Psk.Dan. Sevil Yavuz - Çocuklarda Caillou(Kayu) çılgınlığı ve olumsuz etkileri - Milliyet.com.tr
öyle saçma şeyler var kii..
Eskıden hımen falan vardı..onu bıle garıp bulurdum çocuk halımle..ama şimdi hımenı mumla arıyorum vallahı..
Koyayım öğrencılerımden bırını tv önune ne varsa ızler..
Tvde seçicilik yok..halbukı çocuklara bu bilinç verılse,işlense yaşamdakı seçimlerıne yön verebılen bıreyler olmasına katkı sağlanmış olur..
Ama bızımkıler koy çocuğu tvye gıt komşuya..ıstısna dışında kaç aile denetım yapıyor bu konuda?
Ben öğrencılerıme trt çocuktakı pepe,çufçuflar,gece bahçesi vb şeylerı ızlettırıyorum..o da ılk başlarda zor oldu..ailede denetım yok..zor oldu..en sonunda kendım ızledım hergun,anlattım sınıfta bakın dun pepeye ne oldu ızledınız mı dıye..izleyenlerle paylaştık..çocujların hoşuna gıttı onlarla ortak yaşantım olması..şimdi anlatıyoruz hergun bırbırımıze:)
haa bu arada ızleyen varsa pepe yenı sezonda dede ve nınesıyle olacakmış:)
ne olur kumandayı verıp kaçmayalım çocuklarımıızn yanından..
bende çizgi film izlemeye bayılan bir anne olarak yorumlarınıza katılıyorum. ancak pepe içinde çok doğru olmadığını söyleyebilirim.özellikle dede ve ninesiyle başlayan yeni bölümler rezalet adeta. ki bununla ilgili TRT'ye kaç tane uyarı yazısı yazdım bhatırlamıyorum bile. hemen aklıma gelen bir örnek mesela " pepe okuldan gelirken yolda muz bulur ve çantasına koyar ne eve gittiğinde bunu gören olur ne yanlış olduğunu söyleyen " ve pepede bu tarz çok yanlış yapılıyor bu sebeple ben onuda çocuklara uygun bulmuyorum. ve size kesinlikle katılıyorum hocam eğer çocuk tv karşına oturtulucaksa bile yanında mutlaka bir büyük olup yanlışı kötüyü yorumlamı ve mümkün olduğunca sınırlı kalmalı çocuğun izledikleri.
çok güzel bi başlık olmuş...
bire giden oğlum var, durum hikaye ve masal kitapları içinde aynı bence, ama öğretmeni ödev veriyo, kitabı okuyup anlatmak zorunda
hele masallar facia, üvey anneler korkunç falan, üvey annesiyle yaşayan bi çocuk için travmatik
yanlız haberin altındaki yorumlardan bi kaçına katılmadan edemeyeceğim, kayu ya gelene kadar demiş...
mesela bakugan çılgınlığıda var ve o çizgifilmde tüm film boyunca herkesin yüzünde kızgın ve öfkeli bi ifade var tamamen şiddet içerikli yani
bi de haberleri, ve haber sonrası dizileri çocuklarla beraber izliyolar o hepten korkunç
bunları eleştirincede, ama gerçek hayat bu çocuk gerçek hayattan uzakmı kalsın diyolar
ama alakası yok, çocukların algısı yetişkin gibi değil ki, soyut algıları yokki, belkide çocukların büyüyünce gerçek hayat algısı başka olcak, neden anne babasının gerçek hayat algısını kopyalasın...
mesela dizi frgmanlarında bile kadınlar süreki tokat yiyo, itiliyo kakılıyo, çocukların kafasında da kadınlara kötü davranılmalı algısı oluşuyo fragmanlar daha etkili hatta kısa olduğu için
müge anlıya hiç gelmeyelim o program kesinlikle çocuklarla izlenmemeli
Ben 19 yaşındayım ve seviyorum çizgi film seyretmeyi
Annem sen çocuk musun dese de , ben çizgi filmlerin çocuklar için olduğunu düşünmüyorum.
Öyle hayret verici diyaloglar var ki...
Son zamanlarda pek izlemiyorum diyaloglar aklımda kalmamış.
Ama hiç unutmadığım bir diyalog var ki Cartoon Networktaki Skunk Fu'da geçen
Bu hareketin adı çıplaklığın oynaklığı
Dipnot: Cartoon Network Şirinler'i yayınlıyor. Ben sabah Tnt'de seyrettim .
keşke sizin gibi öğretmenler çoğalsa.duyarlı ve itinalı.maşallah çok hoşuma gitti uygulamanız.benim çocuğum yok ama olursa dikkate alıcam söylediklerinizi.Allah yolunuzu açık etsin.
zaten amaç ticari rant , boşuna mı o çizgi filmlerin gösterilerine türkiye ye getiriyorlar.o garıp çizgı fılmlerın kanallara bedava dağıtım olduğunu düşünuyorum zaman zaman..o merak var içimde..her şey rant..
yazık çocuklara..
zaten amaç ticari rant , boşuna mı o çizgi filmlerin gösterilerine türkiye ye getiriyorlar.
o çizgi filmler bedava değil hiç elin yabancısı telif hakkı almadan yayınlatır mı ?
Ben yıllardır Trtnin Ay Savaşçıları adlı çizgi filmi yayınlamasını bekliyorum lakin kanal telif hakkı almıyor. Neden bilemiyorum.Ha bu arada bu anime çocuklar için uygun olmayıp orjinali Trt tarafından sansüre uğramıştır.
benım soyledığım merakta ironıydı zaten..bu nedenle rant dıyorum..
nedense japon tarzı bu çizgı filmler çekırge sürüsü mısali ekranlarda..
erkek çocuklarına yönelık olanlarda şiddet,kız çocuklarına yönelık olanlarda zayıf olmak ve beğenılmeın şart olduğu olguları yoğun bır şekılde verılıyor..
çoğu kurumbunu denetlemıyor..rant vb çeşitli şirket bahanelerı vardır anlarım..ama ebeveynlerın denetımsızlığı?? bu nokta çok daha hassas..en buyuk eksiklik bu..
hocam aslında cevabı kendiniz vermişsiniz. erkek, kız ayrımı yani daha çocukluktan bazı kalıplar aşılanıyor.büyüdüklerinde de o toz pembe dünyada kalıyor malesefki ebeveynler.(sözüm meclisten dışarı ) özelliklede erkekler.kadın tüm evin yükü altında hele birde çalışıyorsa vay haline.erkek deseniz zaten önce aile sonra bu berbat çizgi filmler aracılığla sadece boş şeylerle donatılmış durumda. sonuçta bu yakındığımız tablo oluyor malesefki.çünkü çocukla ilgilenecek kimse kalmıyor evde.ilk sorun burdan başlıyor ikincisi ise denetlemede. bizim sadece saçmalayan bir denetim kurumumuzun olduğu malumunuz. peki diceksinizki hiç mi şikayet edilmiyor yada edelim. ordada politika işin içine giriyor. yani bir düşünsenize çizgi filmlerin bunlar yerine eğitimi öğretimi amaçladığı ne güzel olurdu diymi. ama o zaman alttan gelen nesilin gözü açılır ki buda pek çok kişinin işine yaramaz.çünkü çocukluktan eğitilen bir toplum bilgiye aç olur, bilinçlenir, sorgular, üretir. şuda bir gerçek bu ülkede çok büyük bir denetim mekanizması var hocam ancak ilerlemek için değil.bizler, sizler gibilerse asbel kader aralarından sıyrılanlar oluyoruz ki korkarım sizin adınıza inşallah sizide denetlemezler. çünkü gerçekten sizler gibi eğitimcilere ihtiyacımız var.