31 yaşına kadar her ay 3-4 gün süren kusma, ateş, göğüs ağrısı, sırt ağrısı, gaz sancısı yaşayıp sonucumun fmf (Akdeniz Ateşi) olduğunu öğrendim. adet dönemlerine denk gelmesinden kaynaklı ömrümce devayı kadın doğumda aradım. acillerde arveles iğne yapılıp geri gönderildim (ilaçlar etki etmiyor bu arada, sadece biraz sizi sakinleştiriyor). doktor doktor gezdim, senin bir şeyin yok cevabını ya da midende gastrit var o yapıyor cevabını aldım. kadın doğum da kist var o yapar dedi. her ayımdan ortalama 3 günüm hasta geçti. o ağrı öyle korkunç bir şey ki ne yapsan geçmiyor. 3-4 günün sonrasında hiç birşey yokmuş gibi hayatınıza devam ediyorsunuz. atak sırasında çok şükür dahiliyede sıra bulup gittim ve midemden olduğuna inandırıldığım için şikayetimi anlatır anlatmaz mide değil bu dedi. zaten olay ondan sonra çözüldü. genetik test ile de kesinleşti. şimdi kolsişine başladım. doktorumun tavsiyesiyle beslenme düzeni oluşturdum. hala her ay atak geçiriyorum. besinlerin atak üzerindeki etkilerini anlamak için yolum çok uzun.. atakları tetiklememesi için bulduğunuz çözümler nedir? ben şekeri hayatımdan tamamen çıkardım. beyaz un ve yağ çok az. paketli aburcubur hiç yok. salça soğan gibi asit içerikleri azalttım. asitli içecekler ve meşrubat hiç kullanmıyorum. 1 yıldır sigara içmiyorum. alkolü bıraktım. ilaçlarımı günde 3 olacak şekilde düzenli kullanıyorum. atak geçirmeyeceğim günlerin hayaliyle yaşıyorum..