Hepatit b yardım lütfen

azemheval

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
658
1
41
merhaba
uzun zamandır doktorum konusunda şikayeterim vardı bunuda sizlerle paylaştım dün sabah yeni bir dr randevu alıp sabah ona gittim bebeğim 5 aylık olmuş gayet sağlıklıymış onu görünce çok mutlu olsum ultrasonda sonra 3 lü testime bakıp gayet iyi dedi ardından geçmişte yaptırdığım ilk testlerin yanımda olup olmadığını sordu bende yanımda dedim bakar bakmaz hepatit b taşıyıcısı olduğumu söyledi çok şaşırdım donup kaldım( 6 aylık evliyim ve evlenirken bu testlerin hepsini eşimde bende yaptırdık)
BULGULARIM
HBSAG: 250.000
ANTİ HBS 0,39
ANTİ HCV 0.05 çıkmış bana sorular sordu bulgulara dair hastalığın hiç biri yok gayet sağlıklı , oldum olası olmam gerekenden daha fazla kg , gözlerime baktı tenime vs hiç bişey yok dedi ilk dr bir sorunolmadığını gayet testlerimin normal olduğunu söylediğini söyledim dedi ozman pzt hepsini tekrar yaptıralım dünden bu yana araştırmadığım site kalmadı :KK43: ağladımda çok lütfen yardım

canım yaa,çok geçmiş olsun.umarım hepatit b taşıyıcısı değilsindir.bende 28 haftalık ikizlere hamileyim.eşim hepatit b taşıyıcısı.ikizlere hamile kalmadan önce ilk 2 doz aşımı olmuştum.ama son dozu kalmıştı.hamile olduğum için yapılmadı.gebelikle birlikte hepatit testimde yapıldı ve vurulan ilk iki aşının vücudumda koruyucu bir etki oluşturduğunu (bağışıklık) söylediler.sonuç olarak bana ve bebeklere bir zararı olmuyacakmış.zaten doğar doğmaz bebeklere hepatit b (sarılık) aşısı yapılıyor.bebeğinin açısından herhangi sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
ama eğer sende gerçekten hepatit b varsa,en kısa zamanda eşininde testi yaptırıp aşılarını olması gerekir.hepsatit b de tedavini olduktan sonra sana veya çevrene hiçbir zararı olmaz canım.tek olumsuz yanı kan ve organ bağışı yapamıyorsun.
hiç canını sıkma yani.eşim 10-11 yıldır hepatit b taşıyıcısı.2 yıldır çok güzel sorunsuz bir evliliğimiz var.hepatit b taşıyıcılarının normal bir vatandaştan hiçbir farkı yok.bebeğine aşıları yapılacağı için bir tehlike arz etmiyor.normal bir annenin yapabileceği herşeyi rahatlıkla yapabileceksin.için rahat olsun,sıkıntı etme.

bu arada iyice emin olmak için yarın,kendi dr dan ayrı başa bir hastaneye daha başvur bu test için.hem emin olursunuz hemde için rahat eder.

canım yaa,çok geçmiş olsun.umarım hepatit b taşıyıcısı değilsindir.bende 28 haftalık ikizlere hamileyim.eşim hepatit b taşıyıcısı.ikizlere hamile kalmadan önce ilk 2 doz aşımı olmuştum.ama son dozu kalmıştı.hamile olduğum için yapılmadı.gebelikle birlikte hepatit testimde yapıldı ve vurulan ilk iki aşının vücudumda koruyucu bir etki oluşturduğunu (bağışıklık) söylediler.sonuç olarak bana ve bebeklere bir zararı olmuyacakmış.zaten doğar doğmaz bebeklere hepatit b (sarılık) aşısı yapılıyor.bebeğinin açısından herhangi sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
ama eğer sende gerçekten hepatit b varsa,en kısa zamanda eşininde testi yaptırıp aşılarını olması gerekir.hepsatit b de tedavini olduktan sonra sana veya çevrene hiçbir zararı olmaz canım.tek olumsuz yanı kan ve organ bağışı yapamıyorsun.
hiç canını sıkma yani.eşim 10-11 yıldır hepatit b taşıyıcısı.2 yıldır çok güzel sorunsuz bir evliliğimiz var.hepatit b taşıyıcılarının normal bir vatandaştan hiçbir farkı yok.bebeğine aşıları yapılacağı için bir tehlike arz etmiyor.normal bir annenin yapabileceği herşeyi rahatlıkla yapabileceksin.için rahat olsun,sıkıntı etme.

çok teşekkür ederim canımsın
sorma dünden bu yana neyim yaşıyormuyum yaşamıyormuyum bilmiyorum taşıyıcı olduğumu söyledi ama düşünüyorum kan verdim evlenmeden, evlilik testlerimde hiç sorun yoktu ne olduysa 6 ay içinde oldu:KK43: düşünüyorum manikürden diçciden, eya kan alırkenmi oldu .

rica ederim canım benim.sonuçta şu hamilelik döneminde hepimiz geriliyoruz.en ufak şeyleri bile büyüterek kafamıza takıyoruz.senin hepatitin dediğin gibi genel bir yerden bulaşmış olabilir.ama iyice emin olmak için 2 ayrı yere başvur test için.eğer kesin hepatit çıkarsa da dr ona göre bir tedavi yöntemi uygular.ama dediğim gibi eşinde yaptırsın o testi.sen de beslenmeni düzenliyebilirsin.içki ve sigara durumun varsa bırak.daha çok bebeğini ve karaciğerini koruyacak besinlere yönel.zaten hamileliğinin yarısından çoğu bitmiş.hiiiçç sıkıntı etme,dr seni her konuda yönlendirir.ne evliliğinizde bir sorun çıkar ne de bebek bakımında.zaten sana tedavi gerekiyorsa,ya hamileliğinde başlarlar tedaviye yada doğumdan sonra.buna dr karar verecektir.içini ferah tut lütfenn.benden yada sokaktaki herhngi bir vatandaştan farkın yok.kendini hastalıklı olarak görme sakın.zaten sadece cinsel yolla ve kan yoluyla bulaşan bir hastalık.yani grip olsan daha çok tehlikeli olursun.tekrar geçmiş olsun.
yarın bizlerle de test sonuçlarını paylaşırsan sevinirim.unutmaaaa.sen mutlu ol ki bebeğinde mutlu olsunn.

dün testlerimi tekrar yaptırdım, pozitif çıktı ama değerlerin düşük olduğnu bu dönemde hiç birşey yapılamıyacağını söyledi eşimin sonuçları temiz çıktı ve aşılı olduğunu söyledi doktor banada diğer testlerimin ve ayrıntılı ultrasonun hepsinin yolunda olduğunu söyledi...
içim rahat etti ...

çok sevindim vallaa.tekrar geçmiş olsun.artık kalan 4 ayını da rahat bir şekilde geçirirsin.allahım cümlemize de hayırlı doğumlar nasip eder inşallah.

canım geçmiş olsun. öncelikle korku stres yasak bize:)allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
eğer taşıyıcı isen bebeğinin bu hastalığı ancak doğum esnasında kapma riski var bunu bilmelisin. onun dışında gelişim geriliği filan olmaz erken doğum da.korkma sakın.doğumda da kesin geçecek diye bi şart yok!!
ola ki bebeğe doğumda hepatit b virüsü geçti o zaman bebeğe doğumdan sonra belli süre içinde 2 doz enjeksiyon yapılır ve bebek çok uzun süre bu hastalıktan korrunur.
ben de 5 aylık hamileyim ve stres üzüntü inan bu hastalıktan çok etkiler bebişini.Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:Saruboceq: uzun oldu galiba:)umarım bi nebze faydam dokunur..

çok sevindim vallaa.tekrar geçmiş olsun.artık kalan 4 ayını da rahat bir şekilde geçirirsin.allahım cümlemize de hayırlı doğumlar nasip eder inşallah.

canımsın iyiki varsınız kendi aileme veya çevreme anlatamdım bu konuyu ama burda rahatlıkla sizlerle paylaşıyorum iyiki varsınız:) benimde içim çok rahat etti..:teytey:

canım geçmiş olsun. öncelikle korku stres yasak bize:)allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
eğer taşıyıcı isen bebeğinin bu hastalığı ancak doğum esnasında kapma riski var bunu bilmelisin. onun dışında gelişim geriliği filan olmaz erken doğum da.korkma sakın.doğumda da kesin geçecek diye bi şart yok!!
ola ki bebeğe doğumda hepatit b virüsü geçti o zaman bebeğe doğumdan sonra belli süre içinde 2 doz enjeksiyon yapılır ve bebek çok uzun süre bu hastalıktan korrunur.
ben de 5 aylık hamileyim ve stres üzüntü inan bu hastalıktan çok etkiler bebişini.Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:Saruboceq: uzun oldu galiba:)umarım bi nebze faydam dokunur..

bunları okudukça kendimi daha çok huzurlu ve mutlu hissediyorum hem kendim için hemde bebişim için cumartesiden bu sabaha kadar içim içimi yedi ama şimdi rahatım faydan olmazmı inan yazdıklarını okuyunca yüzümde tebessüm oluştu ynlız olmadığımı bilmek , ve bebeğimin etkilenme olasılığının düşüklüğünü öğrenmek rahatlattı beni: Allahım sağlıkla meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin hepimiz tüm anne adayları sorunsuz sitressiz keyifli bir 9 ay geçirmesini diliyorum...:nazar:

Korkma mesela ben taşıcıyım bu üçüncü hamileliğim 4000 perde çıktı test sonucum bebeğe birşey olmuyor doğar doğmaz aşısı serom takılıyor bulaşmıyor bebeğe ama seninkisi taşıcılıkmı kronikmi

Korkma mesela ben taşıcıyım bu üçüncü hamileliğim 4000 perde çıktı test sonucum bebeğe birşey olmuyor doğar doğmaz aşısı serom takılıyor bulaşmıyor bebeğe ama seninkisi taşıcılıkmı kronikmi
11 sene önceki konuyu bulmayı nasıl başardınız merak ettim?

X