İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Hepatit B taşıyıcısıymış

DerinSu

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
20.776
47
arkadaslar merhaba.konuyu inş dogru yere açmışımdır.bir arkadasımın yakını(erkek)hepetit taşıyıcısı çıkmış.yani karacigerinde rahatsızlık varmış.doktor tamamen tedavi edilmesinin mümkün olmadıgını söylemiş.üstelik hastalık yeni daha ilerlemiş bir durum da yok.acaba bir bilginiz var mı gerçekten çaresi yok mu bu hastalıgın?internetten arastırdım istedigim bilgiyi tam alamadım.sizden ricam bu hastalıgı olan birileri oldu mu hiç etrafınızda?nasıl baş ettiler. tedavi olabildi mi.bilginiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.teşekkürler.

çok geçmiş olsun canım..
yardımcı olmak isterdim ama tam bir bilgim yok..
ama taşıyıcı olanların ara ara sarılık gibi hastalandığını, tedavi edildiğinde geçtiğini biliyorum.
tamamen geçmiyor yalnız.

canım hepatit rahatsızlıklarında devlet olaya el kouyor zaten tamamiyle masraflarını devlet karşılıyor tedavisi olmaz olur mu tabiki var. iğnesi hapı her haltı var.. başka bir doktora görünsün hepatit hastalıkları taşıyıcı olarak kalmaz genelde karaciğerini etkiler Allah korusun ilerde siroza da çevirir. bunn için doğru düzgün bi doktra görünüp tedaviye erkenden başlamanın önemi çok büyük..

çoook geçmiş olsun.

arkadaşım bunda telaş yapacak bişey yok.bende 17 yaşındaydım sarılık geçirdim ve hala taşıyıcıyım.üstünden 24 yıl geçti ve ben yılda bi kez tahlil yaptırıyorum her ihtimale karşı.arkadaşında sanırım böle bi durum var taşıyıcı dediğine göre.ama şuan hepatit b hastası ise tedavisi var korkulacak bişey yok.

çok ama çok teşekkür ederim arkadaslar.bide bulaşıcıymış yaa.joy cum seninki de bulaşıcı mıydı?etrafındakilerle sevdiklerinle bir sorunun oldu mu bulaşır falan diye uzak kalmak gibi?

bende hepatit b taşıyıcısıyım - 6 ay de bir kan testlerim oluyor,taşıycılık dışında hiç bir sorunum yok,doğumda bebeğe geçmesin diye imunoglobulin yaptırdım.ama ben hastalık filan geçirmedim,zaten düzenli olarak doktora gidip testlerini yaptırırsa(her defasında farklı testler oluyor)hiç sorun çikmaz,eğer en ufak birşey çikarsa ki inşallah çikmaz hemen mudahale ederler,ama mutlaka testlerini yaptırmalı,ve doktor istemezse kendisi doktordan karaciğerin ultrasonu istesin.
Geçmiş olsun canım.

.bide bulaşıcıymış yaa.
evet doğru,fakat öyle düşündüğün gibi değil - cinsel ilişkiyle,kanla,filan işte.Ayrıca onun aşıları var - eskiden 3 doz uygulanırdı,sonra da antikor oluşup-oluşmadığını yine kan testiyle öğrenebilir.Binlerce insanlar taşıyıcı olduğunu bilmiyorlar.
Bide stresten,sıkıntıdan uzak durmalı,onlar kötü etkileniyor.

evet doğru,fakat öyle düşündüğün gibi değil - cinsel ilişkiyle,kanla,filan işte.Ayrıca onun aşıları var - eskiden 3 doz uygulanırdı,sonra da antikor oluşup-oluşmadığını yine kan testiyle öğrenebilir.Binlerce insanlar taşıyıcı olduğunu bilmiyorlar.
Bide stresten,sıkıntıdan uzak durmalı,onlar kötü etkileniyor.

çok sagol arkadasım.arkadasım çok üzülüyor.bu yazdıklarınızı okumasını saglayacagım.biraz olsun rahatlar belki.ALLAH RAZI OLSUN ilgilendiginiz için.

Tedavisi vardir bence ki baslangicmis daha, ama etrafindaki insanlar muhakkak asi olsun bence...
Korkutmak istemem, ki ben hemsireyim ama bize okulda hepatit b nin en bulasici hepatit türü oldugunu ögrettiler.
Öpüsmeyle bile bulasiyor.... kiz arkadasi falan varsa oda muhakkak asi olsun derim ben...

Hepatit C, cinsel yolla ve kanla bulasan tür ve asisi yok...
ama hepatit a ve b tükürüklede bulasabiliyor, ve asisi var...

bu benim bilgim, yanlisim varsa affola...

eğer sadece taşıyıcı ise,ve hastalık falan geçirmediyse,şuan da kendini kötü hissetmiyorsa birilerine bulaştıracağına küçük bir ihtimal.ama yükarıda yazdığım gibi - mutlaka doktora gitmeli.

Eşimin işyerinden erkek arkadaşı evlenirken lazım olan sağlık raporunu alırken hepatit taşıyıcısı olduğunu öğrenmişti. Ben telaşla hemen eşime aşı yaptırtmıştım.
Ancak doktor evlenmesinde hiçbir sakınca olmadığını söylemişti. Arkadaşlarına bulaştırma riskininde olmadığını belirtmişti doktor. Bizimkide boşuna aşı olmuş oldu böylece.
Hatta evlendiler ve bir sorunda çıkmadı. Evleneli 1 seneden fazla oluyor hatta.

Tedavisi vardir bence ki baslangicmis daha, ama etrafindaki insanlar muhakkak asi olsun bence...
Korkutmak istemem, ki ben hemsireyim ama bize okulda hepatit b nin en bulasici hepatit türü oldugunu ögrettiler.
Öpüsmeyle bile bulasiyor.... kiz arkadasi falan varsa oda muhakkak asi olsun derim ben...

Hepatit C, cinsel yolla ve kanla bulasan tür ve asisi yok...
ama hepatit a ve b tükürüklede bulasabiliyor, ve asisi var...

bu benim bilgim, yanlisim varsa affola...

sagolasın canım benim.iyi oldu söylediklerin.teşekkür ederim.öptüm seni.yani birine geçerse mi aşı olması gerek yoksa geçmeden mi?

Eşimin işyerinden erkek arkadaşı evlenirken lazım olan sağlık raporunu alırken hepatit taşıyıcısı olduğunu öğrenmişti. Ben telaşla hemen eşime aşı yaptırtmıştım.
Ancak doktor evlenmesinde hiçbir sakınca olmadığını söylemişti. Arkadaşlarına bulaştırma riskininde olmadığını belirtmişti doktor. Bizimkide boşuna aşı olmuş oldu böylece.
Hatta evlendiler ve bir sorunda çıkmadı. Evleneli 1 seneden fazla oluyor hatta.

sagol canım.yani bu insan arkadasımın sevgilisi oluyor.arkadasım kendisine geçeceginden korkmuyor.çok seviyorlar birbirlerini.sadece onun üzülmesine üzülüyor.bilirsiniz bu gibi durumlarda hastalar kendini çeker insanlardan.onda da öyle bir psikoloji oluştu sanırım.arkadasımın tek canını sıkan doktorun tedavisi yok demesi.ama sanırım doktorun dedigi de sizin dediklerinizle aynı.yani sürekli tedavi ve kontrol altında olduktan sonra korkulacak birşey yok.ama iyi bakmazsa kendine ve senelerce ihmal ederse çok kötü sonuçlar olur diye anladım ben.inş dogru anlamışımdır.:sm_confused:

kendisi aşı olamaz zaten,tutmaz çünkü,ama yakınlarına ailesine eşine filan söyleyebilir,yaptırsınlar,ama yine de o kadar büyütmesin,kendini sıkıntıya sokmasın,çünkü a ve c gibi o kadar zararlı değil.
ayrıca benim bildiğim(doktorum anlatmıştı) aktif ve pasif oluyormuş.inşallah arkadaşında pasif çıkar,o zaman kimseye birşey bulaştıramaz.

kendisi aşı olamaz zaten,tutmaz çünkü,ama yakınlarına ailesine eşine filan söyleyebilir,yaptırsınlar,ama yine de o kadar büyütmesin,kendini sıkıntıya sokmasın,çünkü a ve c gibi o kadar zararlı değil.
ayrıca benim bildiğim(doktorum anlatmıştı) aktif ve pasif oluyormuş.inşallah arkadaşında pasif çıkar,o zaman kimseye birşey bulaştıramaz.

inşallah dedigin gibi olur tatlım yaa.çok ama çok teşekkür ederim.öptüm

canım bende bir hepatit b taşıyıcısıyım midemin rahatsızlığı için gittiğim hastanede testlerden öğrendim ilk başlarda çok kötü oluyor insan ama dr çok rahatlattı dikkatli olursam herşeyi çamaşır suyuyal yıkarsam ve etrafımdaki bana yakın olan insanlar (özelliklede eşim ve çocuklarım)aşı olması gerektiğini bunu devletin karşıladığını ve benimde senede bir intaniye bölümünde tahlil ve kontrol yaptırmam gerektiğini söyledi aşılar yapıldı dikkat ediliyo ama tabiki biraz ürkütücü sonuçları var ama dikkatli olunduğunda ve çok kilo alınmadığında hastalığın seyri sadece taşıyıcı olarak kalıyor çünkü karaciğerin yorulmaması lazımmış umarım arkadaşında bu konuda dikkat ederse hiç bir sorun olmaz çok geçmiş olsun

slm canım ben doğduğumdan beri hepatit b taşıyıcısıyım merak etme eğer vücüy antikor üretiyosa sorun yok antikor üretmiyosada hapı var hergün alması gereken ama bi üniversite hastanesinde tam anlamıyla test yaptırsın onlar yönlendirir allah şifa versin a.s.

canım hepatitin tek tedavisi olabildiğince iyi dinlenmek iyi beslenmek karaciğerden gelen bir sorun olduğu için ilaç kesinlikle yasak aspirin bile taşıyıcı diyosun eğer sadece taşıyıcı ise etrafına bulaştırır buda ancak kan ve cinsel yolla bulaşır hepatit b ama taşıyıcalr ömür boyu kanda kalıyor geçmiyo ama hastayada zarar vermiyor..tabi bunu en iyi hekim bilir ama ben de böle bir hastalık geçirdim ve çok fazlasıyla iyi araştırdım... zaten doktor söler hem taşıyıcı olup hem karaciğere zarar veriyosa bi tedavi şekline bakılır ama sadece taşıyıcıysa öle ömür boyu gider ama tekrar üstüne basa basa sölemek istiyorum en iyi şeklini doktor sölemesi lazım...

Bulasmadan asi olmalari lazim tatlim bulasmasin diye...
aslinda herkesin olmasi lazim, cok önemli bi asi bence

2 sayfada kac kisi yazmis, bende oldum diye ondan pay bicelim...

X