Hepatit B Taşıyıcısı Olanlar Lütfen Destek.. :(

bahts9490

Buralar yanar, sen olmadan..
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
8
3
3
Merhaba.. Bu hastalığı taşıdığımı 2010 yılında iş için evrak hazırlarken öğrendim. Ama bana hastanede bunun ciddiyetinden hiç söz edilmediği için üstünde durmadım. Ciddiyetinin farkına vardiktan sonra kontrollere gitmeye başladım yaklaşık 2 senedir düzenli olarak gidiyorum. Bu zamana kadar yaptırdığım testlerde bir problem çıkmamıştı. Fakat bir hafta önce aldığım sonuçlarda HBV-DNA degerim 5804 çıktı (bilmeyenler için.. olması gereken en fazla 2000) doktorum diğer kontrolü ocak ayına aldı böyle devam ederse biyopsi yaptirman gerekecek dedi o günden beri kendimi bunalimlardan bunalimlara atıyorum düşünmekten kafayi yicem benim gibi değerleri yüksek çıkanlar biyopsi ihtimali olan ya da daha önce yaptiranlar yorumlarınizi bekliyorum lütfen içimi rahatlatın biraz..

Aşılıyım ama hastalıkla ilgili bilgiye sahip değilim, Geçmiş olsun, tedavisi mümkün olan bi hastalık için kendini bunalıma sokma, zira bütün hastalıklarda moral en önemli etken.

Benim eşim de hepatit b taşıyıcısı.
Çok bilgi sahibi değilim ama doktorunuz diyet vermedi mi? Diyetle değerlerin düzeldiğini biliyorum. Moralinizi bozmayın. Allah şifa versin

annemde babamda taşıyıcı...yıllık kontroller ve karacıgerde yaglanma dısında cok sukur bı ugraastırıcısı yok dıye bılıyorum..bende aşılıyım ama son asıyı yaptırmadılar unuttular falan...en yakın dostum hepatıt.dıp dibeyız yıllardır..bulaşssa bulasırdı.bardagından ıcıyorum o derece...korkma yani...engınar ye en bolundan vee su....bsy olmaz rahat ol..

Senin en yakın arkadaşın yine. Benim kocam.
Şap şup öpüyorum

asi tam olarak koruyo mu kizlar? bnm cok samimi bi arkadaşım tasiyici..bide bn asinin tutup tutmadigina dair test yaptırmadim.

Babam 20 yildirdir hepatit b bizede cok sukur bulasmadi. Ama dr gitmeyi cok ihmal etti. Bu yuzden biraz sorunlar yasadi. Igne kullandi. Sen henuz yeni basindasin. Kontrollerini aksatmadigin surece hic bisey olmaz. Allah sifa versin.

Benim eşim de hepatit b taşıyıcısı.
Çok bilgi sahibi değilim ama doktorunuz diyet vermedi mi? Diyetle değerlerin düzeldiğini biliyorum. Moralinizi bozmayın. Allah şifa versin
Amin.. Uzak durmam gereken şeylerin listesini verdi tabi doktorum ama bi arkadasimin babasında bu hastalık bulaştıktan 4 sene sonra siroz a çevirdi ne kadar dikkat ettiyse de bu virüsü nasıl hareket edeceği belli olmuyor. İcimde günden güne çürüyen bişey var ve bunun tam bi tedavisi, kesin bi çözümü yok ben onun bunalımındayım. Tabi bundan daha kötü hastalıklarla mücadele edenler var onlara göre bu hiçbir şey biliyorum ama bu da benim hayatımdaki en büyük problem..

Ben de nikah için yaptırdığım kan testlerinde hastalığı geçirerek bağışıklık kazandığımı öğrendim...

Gayet iyi anlıyorum canım. Psikolojik olarak yıpranman çok normal ama üzmemeye çalış kendini. Stres en büyük etkenlerden biri hastalıklarda biliyorsun. Moralini bozman sana bir fayda sağlamayacak, o yüzden düşünmemeye çalış. Elbette değerlerin kötü olduğu zamanlar da olacaktır, şimdi olduğu gibi ama biraz kendine dikkat ettin mi düzelir inşallah.
Benim de genetik bir hastalığım var, eğer atak geçirirsem psikolojik olarak çöküyorum gerçekten ama üzülmenin bir faydası yok işin gerçeği, bu hastalıklar ömür boyu bizimle. Onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz. Allah şifa versin.

Haklısın başka ne söylenebilir ki zaten.. Benim de bunları baskalarindan duyup biraz olsun rahatlamaya ihtiyacim vardı çok teşekkür ederim allah senin de yardımcın olsun canım.. Bütün hastalara şifa versin..

Reactions: 2k1
Ben de nikah için yaptırdığım kan testlerinde hastalığı geçirerek bağışıklık kazandığımı öğrendim...
Hmm.. Bak işte her bünye farklı karşılıyor bu virüsü.. Hala neye göre vücuda yerleşip kalıyor neye göre hastalık şeklinde gelip bi süre sonra geçiyor bilinmiyor hemen hemen her doktor aynı şeyi söylüyor.

Herkese bulaşmıyor zaten. Geçen sene bir yaşlı teyzenin sirozdan öldüğünü öğrendim. kocasına bizzat sordum sizde varmı diye. adam bende yok dedi. adama yıllarca bulaşmamış. sonuçta aşının var olmadığı dönemlerden beri evliydiler.bana bir üniversite hasnesinde diş tedavisi sırasında bulaştı uhtemelen. çümkü yaklaşık 2 ay sonra tenim ve gözlerimde sarılık farketti kardeşim ama ne yazıkki önemseyip doktora gitmediğimden dikkatle dinlenemedim hatta bira bile içtim. şans.
Esas olarak kan yoluyla bulaşıyor ama demek değil ki cinsellikle de kesinlikle bulaşmaz. siz önlemnizi alın.

Canım benim o arkadaşının babası muhtemelen yılların taşıyıcısı ve bilmeden de zaten kraciğerine olanlar olmuştur. belki hastalık teşhis edildiğinde HBV dna yükü milyonlarcaydı. Siroz yolu açıktır. sen kendini onunla kıyaslama. bağışıklık sitemini yüksek tut. imutor 100 mg seni güçlendirir. d vitamini ve b12'ye öenem ver. Canan karatay d vitamini 100 üstünde b12 için 1000 civarı olmalı dedi. ben ona güveniyorum. bir çok söylediği bilgi avrupada zaten uygulanıyor. ayrıca vitamin desteği al. bunlarla hasta olmaz bağışıklığın artar. virüste üreyecek ortam bulamaz. bunların karaciğerine bir zararı da yok. ben kendi doktorlarıma bunları kullanıp kullanamayacağımı defalarca sordum. Bir sıkıntı yok. Şu an hamileyim ve tüm bunlar sayesinde 1 senedir şeytan kulağına kurşun hasta olmuyorum ve bebeğimi sağlıkla kucağıma alacağım.
Sağlıkla kal kendine dikkat et. merak etme uzun bir ömür seni bekliyor ayrıca virüs yükü 2 milyon olupta sağlıkla yaşayanları da gördüm. bu arada benim imutor ve vitaminlere başlamadan önce grip aktivitem artmış ve dna yüküm 1500 ıu civarına çıkmıştı hatta bir ara sınır değer 2000 ıu'yu bile aşmıştı. bunları kullandıktan sonra 84'e indi.

Eğer hastalığınız devam ediyorsa 15 dk içinde kurtulabileceğinizi bilmenizi isterim

Eğer hastalığınız devam ediyorsa 15 dk içinde kurtulabileceğinizi bilmenizi isterim
Bu hastalık ya da taşıyıcılıktan nasıl kurtulunabilir ki?tıp dünyası buna çare bulamadı.siz 15 dakika içinde kurtulmak mümkün diyorsunuz.lütfen bunun nasıl olduğunu buradan yazın bu kadar kişi size dua etsin.

Asıl amacımız zaten dua almak. eski testleri yanınızda getireceksiniz kendi yapımım olan 1 bardak bitkisel karışımı bir defaya mahsus hasta içecek ardından duasını okuyarak hastadan birkaç damla kan alacağım 15 gün sonra test yaptırıp sonucu bana yollayacaksınız. hanımefendi Allah yeryüzünde bir ilim unutulursa bu ilmi bazı kullarına verir, lutfeder bugüne kadar çok sayıda insan şifa buldu karar sizin ayrıca tıpta çaresi olmayan psikolojik hastalıklarada garantili tedavi yapıyorum örneğin şizofren ve bipolar isterseniz size hastalarımdan birinin tedavi öncesi ve sonrası sonuçlarını yollayabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…