Hep ikilemde kalıyorum yorumlarınızı bekliyorum..!

goldgirl89

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
9
0
16
İstanbul
Arkadaşlar merhaba ;
Öncelikle uzun süredir bu siteyi takip ediyorum fakat henüz yeni üye oldum özellikle bir derdim var kısmını hergün mutlaka okuyordum.Bu konuyu açmak için uzun süre düşündüm.Anlatacaklarım biraz uzun olacak ama sabrınız için şimdiden teşekkür ediyorum.Benim sıkıntım eşimin ailesinin hiç bir şekilde bizimle ilgili konularda bize destek vermemesi.Nişanımızdan tutun düğünümüze kadar kredi çekerek herşeyimizi hallettik ve hatta bana taktıkları altınların bile parasını birlikte ödedik.Evlendiğim 1 sene oldu eşim hiç bir şekilde ailesinin bunları yapmak zorunda olduğunu düşünmüyor.Yaparsada yapmazsada allah razı olsun diyor.Ama ben bunu kabullenemiyorum.Benim aileminde durumu pek iyi değildi fakat babam kredi çekerek yine de her istediğimi yaptı.Eşim tek çocuk olduğundan dolayı kayınvalidem sürekli rahatsız edici bir biçimde kıskançlıklarını yapıyor.Ortam ayırmadanev,düğün,bayram sürekli gözü üzerimde ne giydiğimde veya nasıl makyaj yaptığımda.Konuyu fazla dağıtmadan açıklayıcı bir biçimde bitirmek istiyorum.Ben bu 1 sene süre zarfında eşimle ailesi yüzünden haklı olduğum halde çok tartıştım hatta beni dövdü.Ben çalışan ve eşimden maddi konuda daha fazla kazanan bir bayanım.Bunu dert etmiyorm sonuçta kesemiz ortak olarak bakıyordum taa ki bu yaşadıklarıma kadar.Sonuç olarak ben eşimle barışmış olsamda bu olayları unutamıyorum ve en ufak bir şeyde bunları öne sürüyorum.Ben boşanmayı düşünüyorum ama oturup yalnız kaldığımda acaba sorusu hiç aklımdan gitmiyor ? Sizce bu evliliği bitirmelimiyim yoksa devam ettirmeli miyim ? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

aileler yardımcı olmak zorunda değil sonucta ikinizde calısıyorsunuz yaparsınız kendı ailendende beklentın olmamalı,eline iş vermeleri en büyük hediye bana göre eşin bu konuda haklı ama ama sana el kaldırması kesinlikle büyük bir hata ve bir yapan arkasınıda getirir karar senın boşan boşanma demem 1 yıllık evlisin cocugun yok

barışsan bile unutamadıktan sonra ve her tartısmada önünüe geldikten sonra o evliliğin bir anlamı kalmıyor bana göre

Bu devirde hemen hemen herkes kendi düğününü kendi yapıyor canım bunlara takılma.Benimde nişan, düğün hepsini eşimle ikimiz yaptık aynen sende olduğu gibi takılarımı bile biz alıp ödedik.Eşimin aileside maddi, manevi hiç destek olmadı ve benimde kv ilk 1 yıl aşırı kıskançlık yaptı ama ben sabrettim, kazandım.Şimdi 5 yıllık evliyim.Senin evliliğindeki bence en büyük sorun eşinin sana el kaldırmış olması bu unutulacak birşey değil ve arkası gelir mi diye düşünür illaki insan.Bence daha çok yeni evlisin eşinle konuşup kırgınlıklarını dile getir, zamanla herşey rayına oturur.

Haklısın doğru söylüyorsunuz ama o şiddet gösterdiğinde açıkcası bende biraz ağır kelimeler sarfettim bi nevi tartışmaya zorladım diyebilirim ama bu olayın haricinde eşimin bana karşı herhangi bir ters hareketi olmadı açıkçası evine bağlı beni sevdiğinden de eminim sadece bu olaydan dolayı çok fazla takılıyorum yorumunuz için teşekkürler

ne olursa olsun karsısındakine üstelikte eşine bir erkek el kaldıramaz kaldırmamalı ,sen hakaret ettiğin için hatalı olabilirsin ama o daha büyük hata yapmış ve yarın öbürgün en ufak bir tartısmada tahammül edemeyecek ve yine vurmaya kalkacak ya evınızı ocagınızı ayırın uzak bir yere taşının birde öyle deneyın bakalım

O zaman biraz zaman bırak.Zaten evliliğin ilk 1 yılı çok zordur, alışma süreci falan.Emin zamanla aşarsın bu sorunu.Boşanmayı düşünmek için bile çok erken

Kayınvalidemden uzakta oturuyorum hatta sık sık görüşmeyiz bile eşim o olaydan sonra defalarca özür diledi unutmam için tatile götürdü ama bilmiyorum kalbimin bir yerine saplandı ve gitmiyor.Sizinde başınızı ağrıttım kusura bakmayın

senin bile emin olamadığın bişeye biz nasıl ad koyabilirizki boşan yada boşanma diye. ama şuna katılıyorum aileler artık hiçbir şeye karışmıyor. bende 15 günlük evliyim ve emin ol aynı yollaradn geçtik ama ben bunu hiçbir zaman eşimin yüzüne vurup sorun yaratmadım. çok şükür herşeyimiz var.
şu bir gerçek ama ben ailesi hakkında ileri geri konuşsam belki oda bana neler yapardı bilemiyorum ki aynı şey benim içinde geçerli oda aileme laf söyleyemez.
velhasıl sen kocanı bir kere affetmişsin şimdi bence unutmaya çalış. sen seni dövdüğü gün o evi terketmeliydin bunu göze alamadıysan eşinin iyi taraflarını görüp onlarla avut kendini arkadaşım...

Canım benim bu zamanda çok zor erkeklerin tek başına bir şeyler veya ailerinin yardımı bende yeni evlendim yani 1seneyi geçti
aynı şekilde evin tek oğluyla evlendim hiç bir kırık iğne dahi almadılar teklifte bile bulunmadılar ben yine saygımda kusur etmedim eşimde bu duruma çok üzüldü
tartışmamız olduğunda benimde aklıma geliyor ama eşimde biliyor neyin ne olduğunu onu suçlayamam onunda suçu yok yada devamlı ailesini dile getiremem napsın ailesini bu saatten sonra atamaz satamaz... Yani tek bu senin başında degil ama dayak olayı iyi değil eğer devam edersebu huyuna al karşına konuş değişmezse tabiki boşan hele çoçuk felan yok ortada... Herşey eşya para degil arada sevgi saygı varsa herşeyin üstesinden gelirsiniz. önceden analarımız nelere katlanmış ...............
Sana hakkında hayırlısnı diliyorum

Teşekkürler yorumlarınız için bunları okumak daha sağlıklı düşünmemi sağladı sanırım evi terketme olayına gelince evi terkettim fakat sırf ailem üzülmesin diye onların yanına gitmedim çünkü ailem böyle birşeyi kesinlikle kabullenemez 2 gün 10 senelik bir arkadaşımda kaldım daha sonra eşimle dışarıda görüştükten sonra eve döndüm.

canım seninle yaşıtız sanırım ama ben senden daha önce evlendim 5 yıl olacak bizimki :) başta ailesine neden laf söyletmez biliyormusun? sen onun hayatında bir yıldır varsın ama onlar belki 20 belki daha uzun zamandır ve onlar senden daha çok emek vermiştir emin ol ama bak aradan bir iki sene daha geçsin birlikte yaptığınız şeyler emekleriniz arttıkça sevginiz ve değeriniz de artacaktır, sen ona gerçekten değer verebilirsen oda ailesinden çok senden destek gördüğünün farkına varacaktır, benim eşimde kayınvalidemle ilgili birşey söylediğimde de sonuçta annem napabilirim en fazla diyordu, haklı olduğunu sonradan anladım napabilirdi ki onun kalbini kırınca mutlumu olacaktı? ben o annesiyle görüşmese mutlumu olacaktım? hayır, kötülükten kötü sözden kalp kırmaktan kimseye ama kimseye hayır gelmezki biraz mesafe koyduk biraz da uyarılarda bulundu eşim bana her konuda karışmasınlar diye, onun kocası benim başkası karışamaz dedi ama ben yalvardım annene kötü birşey söyleme,ama ben seninle evlendim annenle değil dedim oda aynısını gitti söyledi, ağlamış başta ama sonra oda anladı şuan siz mutlu olun yeter diyor çünkü iyi bir insansanız mutlaka kazanırsınız, şimdi öteki gelinimde senin kadar iyi olsun yeter diyor :) zamanla düzelecek şeyler vardır evet ama düzelmeyen ve kötüye giden şeyler de vardır, ikisi arasındaki ayrım çok basit, iyi niyetli Allah tan korkusu olan insan düzelir zamanla öfkesi yatışır, hatalarını kabullenir ve özür diler ; ama kötü niyetli inançsız ve kıskanç kimselerin kötülüklerinin sınırı yoktur onlardan uzak durun derim. Eşiniz hatasını anlamış bence sizin değerinizi de görmeye başlayacaktır eminim belki çocuk için biraz zamanınız var fakat boşanmayı düşünmeyin bence.

Sanırım içimi en çok rahatlatan sizin yorumunuz oldu çok teşekkür ederim ben kesinlikle ailesiyle görüşmesine birşey demiyorum çünkü benim ailem de beni görmeden yapamaz ben biraz ketun bir yapıya sahibim sorunlarımı hep kendi içimde yaşarım hani bir tabir vardır kan kusarım ama kızılcık şerbeti içtim derim o yüzden düşünmek beni çok daralttı bu tarz konuların mahrem olduğunu düşünerek kimseylede paylaşamıyorum o yüzden bunları okumak gerçekten çok iyi geldi.

bence ayrılma her evde tartışma kavga olur hem eşinde pişman olmuş özür dilemiş tekrar tekrar eski konulara dönmeyin

o özellik bende de mevcut, dertlerimle kimseyi boğmam kardeşlerime anlatırım bazen ama onları üzmemek için de kısmen anlatırım. okulda arkadaşlar herkese bir faydan dokunuyor dediklerinde o kadar mutlu oluyorum anlatamam, dışarda bizim dertlerimizi bile mutluluk görebilecek insanlar var hayat herkesi farklı sınıyor işte bazen çektiğim sıkıntılara bile üzülmüyorum beni olgunlaştırdı inancımı sağlamlaştırdı ve bencilliğimi egomu bitirdi diye. Bu sorunları aşmak benim için daha zordu benim yaşım sizden küçüktü annemi kaybetmiştim ve kendi kendimi çok yıprattım ama ilişkimiz yıpranmadı aksine güçlendi o günleri hatırlayıp artık hiç kavga etmiyoruz diyorum eşime sen çok olgunlaştın diyor ama ben onun çok değiştiğini düşünüyorum o da daha anlayışlı artık, ailesiyle aram şuanda iyi onlarda iyi insanlar ama başta kabullenmek çok zor, bu dönemi atlatacağınızı düşünüyorum, hepimiz insanız ve hiçbirimiz mükemmel değiliz kalbinizi kırsalar da eşinize kızmayın bu yüzden benim babam da çok hoş şeyler yapmadı biz evlendikten sonra eşimden borç istedi geri vermedi ben yerin dibine geçtim ama eşim birkere başıma kalkmadı bu durumu ben mahcup oldum özür diledim onun adına bana kızdı özür dilicek bişey yok dedi konu kapandı bazen bırakın yardım etmeyi aileler köstek bile olabiliyor ama babam yani ne diyebilirim ki konu kapandı gitti, onun annesi de birşey söylese gülüp geçiyorum en fazla, tartışmamaya çalışıyorum.

Benimde öyle yapmam gerekiyor sanırım beni üzen sadece davranışları sanki eşimin ailesi yokmuş gibi biz 1 sene nişanlı kaldık 1 senedir evliyiz 1 senede tanışma dönemimiz oldu ilk tanıştığımda hiç birşey yoktu yere göğe sığdıramıyodu kayınvalidem hediyeler alıp yolluyordu ama nişandan sonra ne olduysa oldu kıskançlık girdi araya

nişanın düğünün yapılalı 1 sene olmuş
ikinizde çalışıyorsunuz hatta senin maaşın eşinkinden daha iyi

ne diye bunların konusu yaparak evliliğinizi sarsıyorsunuz ki
eşiniz haklı bence, ailesinin taktığı bilezikleri eşim yaptı durumları yoktu bende destekledim bir kere bile lafı yapılmadı aramızda

neden huzur bozmak için çabalıyorsunuz
kıskançık size karşı tutumları ayrı ona birşey diyemem ama olmuş bitmiş bir şeyi sürekli senin annen senin ailen düğün para bilezik dersen
soğukluk girer araya

şiddet olayı ise çok başka keşke yaşanmasaydı inşallah hatasını anlamıştır bir daha tekrarlanmaz ama tavsiyem kendi kendinize huzurunuzu bozmayın
bitmiş gitmiş birşey gündeme getirerek elinize birşey geçmez

Teşekkür ederim yorumunuz için bunların cevabını kendime verebilseydim eğer sizlerden yorumunuzu talep etmezdim hatalı davranıp davranmadığımı anlayabilmek için sizlerin yorumuna başvurdum bir nevi evlilikte olağan şeyler mi diye anlamak için.Pskolojik olarak rahatlamamı sağladı tek ben yaşadım bunları zannediyordum sadece.

birşey eklemek istedim beni sinir eden ve üzüldüğüm en önemli şeydi kayınvalidemin yaptığı, kendimi küçümsenmiş hissediyordum ben çok fazla katkı yaptığım halde eve, oğlumun evi oğlumun parası lafını çok yapardı, çok üzülürdüm benim katkım eşimden de çok oldu bazen ama ben anlatmadım bile bileziklerimi bozdururken rahmetli annemden kalanları bile bozdurduğumu eşim biliyor bunu birtek,annesi ve teyzesinin o lafları beni çok kırmıstı eşime söylemiştim birgün oda misafirlerin yanında (teyzesi ve kuzeni vardı) annesine, prettywoman olmasa ben bu evi alamazdım dedi, hala kredi ödüyoruz ve destek oluyorum eşime her konuda. O günden sonra sizin eviniz hatta senin evin demeye başlamıştı kayınvalidem, mümkünse biraz bekleyin eşinizde insan mutlaka tepki koyacaktır ama siz tepki koyduğunuzda kötü olursunuz hem eşiniz hemde ailesiyle. Alttan alttan söylemek lazım bazen kırıldığınız noktaları ki iyice anlasın, kavga ederken kimse kimseyi anlamıyor ben bunu yaklaşık 2 sene yaşadım.

tabiki insan en çok bunlara kırılıyor son bir hafta içinde bir olay yaşadık sanırım o da anladı artık bazı şeyleri kredi çekip ev alacaktık annesinden kefil olmasını talep etti banka çıkarmıyordu yoksa krediyi annesi kabul etmedi kefil olmayı bir ondan sonra yıkıldı zaten bende kesinlikle bu konu hakkında konuşmadım benim sıkıntım maddiyatta değildi aslında çok şükür evlenmeden öncede sonra da hiç birşeyden mahrum kalmadı aile yapısının farklılığından sanırım maneviyat olarak mesela 1 senedir evliyiz kayınpederim 1 sefer telefon açıpta nasılsın oğlum diye sormamıştır eşime bu tuhafıma gidiyor insan evladını hiç mi özlemez zamanla kabullenicem artık bende :)

boşver etmesinler ne olacak canım köstek olmasınlar da demekki öyle karakterde insanlar sen de bunu sorun etme neler var ne aileler var eşin bu şiddet işinin devamını getirise kötü asla durma boşan derim ama yapmıyosa boş yere yuvanı yıkma mükemmel aile ve erkek bi tek dizilerde oluyo hem yakışıklı hem çok seven zengin değer veren falan filan.Allah daha beter şeyler vermesin seviyosan devam et ama içinde bşişey kalmadıysa kendine de eziyet etme birde kafa kaırşıklığı süresinde korunmana dikkat et hamilelik için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…