• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep aynı konu üzerine soru soruyorum kusura bakmayın ama yine yardımınıza ihtiyacım var.. lütfen önce empati sonra cevaplar.

Pardonbakarmisiniz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
120
15
13
Şimdiye kadar uzak şehirlerde yaşıyorduk şimdi ailelerimiz ile aynı sehirdeyiz. Eşim buraya geldiğinden beri kimse kendi arabasını kullanmaz oldu eşimin ailesi her işine eşimi çağırıyor. Bahaneleri ise evlerinde şoför yok. Arabaları var ehliyetleri yok ama abilerinin var 7 kardeşler. Şu son 15 gün kayın validemin hastane işleriyle uğraştık. Sağlık ve anne olunca konu, hiç bişey demedim annesidir elbette götürüp getirecek. Ama ablaları özel işlerine de çağırıyor artık. Vay efendim bizi köye götür , vay efendim şuraya misafirliğe götür vs ... Bu durumdan rahatsızım eşimi alıp karşıma uzun uzun konuşurken herşey iyi anlıyor onaylıyor ve evet bizi o duruma getirmem diyor. Ama telefonu çaldığı an unutuyor. Ben ömür boyu böyle kontrol edemem ki. Çocuğum bronşit oldu kaç gündür acillerdeyiz bunca işin gücün arasında ablalarini köye götürecek. Bende istemsizce kötü oldum surat yaptim ve kötü olan ben oldum üstüne azar yedim. Arabaları var bulsunlar başka şoför gitsinler bıktım usandım artık. Ben ömür boyu kontrol edemem çok yıprandım buraya tasindigimizdan beri. Esime acımıyorlar sanane bundan demeyin eşimin yüzünü göremez olduk. Siz olsanız naparsiniz? Yada ne demeliyim nasıl bir tepki koymaliyim anlamıyorum düşünemiyorum artık.

Tabiri caizse eşinizin kafasına vura vura öğretmekten başka yol yok gibi. O da öğrenmeye açık biriyse yani 😅 ben de hiç hoşlanmam emrivakilerden. Biri ehliyet aliversin bı zahmet

Şimdiye kadar uzak şehirlerde yaşıyorduk şimdi ailelerimiz ile aynı sehirdeyiz. Eşim buraya geldiğinden beri kimse kendi arabasını kullanmaz oldu eşimin ailesi her işine eşimi çağırıyor. Bahaneleri ise evlerinde şoför yok. Arabaları var ehliyetleri yok ama abilerinin var 7 kardeşler. Şu son 15 gün kayın validemin hastane işleriyle uğraştık. Sağlık ve anne olunca konu, hiç bişey demedim annesidir elbette götürüp getirecek. Ama ablaları özel işlerine de çağırıyor artık. Vay efendim bizi köye götür , vay efendim şuraya misafirliğe götür vs ... Bu durumdan rahatsızım eşimi alıp karşıma uzun uzun konuşurken herşey iyi anlıyor onaylıyor ve evet bizi o duruma getirmem diyor. Ama telefonu çaldığı an unutuyor. Ben ömür boyu böyle kontrol edemem ki. Çocuğum bronşit oldu kaç gündür acillerdeyiz bunca işin gücün arasında ablalarini köye götürecek. Bende istemsizce kötü oldum surat yaptim ve kötü olan ben oldum üstüne azar yedim. Arabaları var bulsunlar başka şoför gitsinler bıktım usandım artık. Ben ömür boyu kontrol edemem çok yıprandım buraya tasindigimizdan beri. Esime acımıyorlar sanane bundan demeyin eşimin yüzünü göremez olduk. Siz olsanız naparsiniz? Yada ne demeliyim nasıl bir tepki koymaliyim anlamıyorum düşünemiyorum artık.
Sizin yapacak hiç şeyiniz yok boşuna da uğraşmayın eşiniz bile isteye her çağırana koşuyor.

Eski konularini bildigim icin yaziyorum. Senin kocadan-gorumceden-kaynanadan daha cok cekecegin var. Adam agresif bir tip. Bir an once aile destegi alman ve bu tiplerden kurtulman lazim. He bunu yapabilir misin bilemiyorum.

Bence sizin bir evlilik terapistine gitmeniz gerekiyor. Belli ki konuşarak bi yere varamıyorsunuz. Yardım almanız lazım. Bi ömür ruh hastası olursunuz böyle devam ederse. Ailesiyle sizin aranızdaki dengeyi koruyamıyor. Allah yardımcınız olsun. Zor bir durum . Veya çocuğu alın ailenize gidin uzaklaşın biraz aklı başına geldiğinde doğru hareket edecektir.

Bizim de yakin oturdugumuz görümcem boşaninca benzer durum yaşamiştik kabus gibiydi ya.
Her haftasonu bir iş uydurup bulup eşimi cagiriyordu yok evde şu eksik bu bozuk şu yapilacak yok havaalanjna gidecek vs vs ilk başta hadi dedim yeni boşandi bir sey demedim kardesi sonucta destek oldu ama baktim her haftasonu hic ara vermeden eşimi tutsak eder oldu. Dedim bu böyle olmaz erkeksiz bir is yapamiyorsa gitsin evlensin senin iki tane evin olamaz bu cozum bul ya da huzur bulamayiz evde.

Eşim de sıkılmıştı zaten cunku mokunu cikartmisti gorumcem aradiginda bazen telefonlari acmadi bazen de işim var dedi zamanla gorumce de vazgecti.
Esiniz çözüm bulmuyorsa evde huzurlu ortam vermeyin konusarak anlamiyorsa tabi. 🙄

• Beğen
Reactions: Gao
Esiniz anlamiyorsa ablalarina soyleyin gerekirse kotu olun her islerine kosmamasi gerektigini ogrensin bir sekilde artik bu cekilecek dert degil

Ben olsam şöyle yaparım araba kullanmayı öğrenirim kendi arabamızı ben alırım.. onların arabasını da eşim alır nasılsa her yere ben götürüyorum diye. Baba arabası elden gidince birden bütün kardeşlerin şoför olası tutar

Benzer bir durum yaşıyorum bu kadar abartlı olmasa da ve bu halde bile benim sinirime dokunuyor. Üstteki arkadaşın dediği gibi ehliyetiniz yoksa alın siz kullanın arabayı. Ben kullanabildiğim için önünü kesiyorum eşiniz laftan anlamıyorsa başka yolu yok gibi bu böyle sürer gider rahata alışmışlar.

İki kere yazmışsınız. Şu cümleyi kullanmayın bir daha eğer ona da söylüyorsanız : Ben ömür boyu kontrol edemem, ben kontrol mü edicem. Kolaylıkla yanlış anlaşılabilir.

Yüzünü göremiyorsunuz. Çocuğu var. Siz varsınız. Bunları söyleyin. Plan yapın, bozdurmayın. Bozarsa söylediklerinizi hatırlatın. Zor işiniz. Az da değiller

Teşekkür ederim herkese.. inanın böyle biri olmak istemiyorum eşimin de fıtratı bu heralde cevap veremiyor ne bana ne onlara, son raddeye gelince bana saydiriyor tabii o ayrı mesele..ikimizden birine stresten bişey olacak diye korkuyorum artık. Açık açık söyledim ben böyle bir eş böyle bir baba istemiyorum. Biraz ağırlığın olsun istedikleri an orada olamayagini bilmeliler dedim. Tamam gitmicem dedi ama şuan benim zorumla gitmiyor ben kızdım son noktayı koydum diye gitmiyor. ben onu bağlamışım da istese de yerinden kipirdayamiyor gibi. Şuan bir anlamı yok beni bu duruma getirmemesi gerekmez mi? Neden ben bu konuşmaları yapmak zorunda kalıyorum ki? Neden bunları düşünüp konuşmak bana kalıyor kendi neden bunu dusunemiyor çok rahatsız olduğumu bile bile her seferinde sesini çıkaramıyor

Back