Çocuk Hastalıkları hep ağlayan bebek...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

selinim25

Başlangıç:95 Guncel;76.5 Hedef;65
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
1.791
1.094
333
arkadaşlar eşimde bende daha evlenmeden bir çocuğumuz olsun istedik.çok şükür 4 ay sonra hamile kaldım...
kızım 44 günlük ama doğduğundan beri ağlıyor...şöyle yatırıp ta sadece baktığını uyanıkken ağlamadığını görmek nerdeyse imkansız...
gücümüz kuvvetimiz kalmadı bu başka hiç bir şeye benzemiyormuş.gazı var evet ama çıkarıyorda ama hep gazı var...öyle yoruldum ki anlatamam.iyi olayım diyorum susturamıyorum kötü hissediyorum bir tek aşağı yukarı sallayınca susuyor o da kollarımızı kopardı. şu an kollarımı hissetmiyorum...dün öğlen 2 den gece 2 ye neredeyse hiç uyumadı...
ne olur bir akıl verin kırkı çıksın geçer dediler geçmedi ne yapacağım bilmiyorum...

Doktora goturdunuz mu.. yada ismini tasiyaman bebekler ağlar derler ne derece dogru bilemiyorum ama yasanmis seyler varmis..

10 günlükken götürdük aç bebek dedi mama verdi o zaman gögsüm yarıktı emziremiyordum şimdi emiyor hatta fazla emince kusuyor.adı beyza taşıyamayacağı bir anlamı yok aslında beyaz temiz kadın demek...

10 günlükken götürdük aç bebek dedi mama verdi o zaman gögsüm yarıktı emziremiyordum şimdi emiyor hatta fazla emince kusuyor.adı beyza taşıyamayacağı bir anlamı yok aslında beyaz temiz kadın demek...

Masallah ismide eminim kendi kadar cok guzeldir. Senin icin anca namazlarimdannsonra dua edebilrm canm pek bilgim yok neden aglar ile ilgili :( internetten doktor sitelerinden cevaplanmis sorulara bak istersen uzmanlar tarafindan.

arkadaşlar eşimde bende daha evlenmeden bir çocuğumuz olsun istedik.çok şükür 4 ay sonra hamile kaldım...
kızım 44 günlük ama doğduğundan beri ağlıyor...şöyle yatırıp ta sadece baktığını uyanıkken ağlamadığını görmek nerdeyse imkansız...
gücümüz kuvvetimiz kalmadı bu başka hiç bir şeye benzemiyormuş.gazı var evet ama çıkarıyorda ama hep gazı var...öyle yoruldum ki anlatamam.iyi olayım diyorum susturamıyorum kötü hissediyorum bir tek aşağı yukarı sallayınca susuyor o da kollarımızı kopardı. şu an kollarımı hissetmiyorum...dün öğlen 2 den gece 2 ye neredeyse hiç uyumadı...
ne olur bir akıl verin kırkı çıksın geçer dediler geçmedi ne yapacağım bilmiyorum...
Çok zor bende yaşadım biliyorum ama inanın bugünlerde geçecek. Ağladiğımda kurutma makinesi, yada elektrik süpürgesi açabilirsiniz o seslerle biraz sakinleşecektir yada kucağınıza alıp sol kulağına hafifçe ninni,şarkı söyleyebilirsiniz sakinleşecektir. Kolik olabilir bebeginiz doktorunuza danışarak uygun gördüğü gaz damlasını alıp kullanabilirsiniz. Ağladıkça emzirebilirsiniz gazı yoksa emip sakinleşecektir. Gaz için ben doktorumun önerisiyle nurse harvey's kullanmıştım sakinlestiriyordu , bitkisel bir şuruptu.
Üzülmeyin lutfen, çok yorucu biliyorum ama şu an derdini anlatamıyor herşeyi ağlayarak belirtiyor zamanla uykusu düzene girip,ortama alışınca düzelecektir merak etmeyin. Doktorunuza da danışıp genel bir muayene yaptırabilirsiniz.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Sevgiler.

3-4 ay beklemen gerekiyor canım.malesef başka da çaresi yok.ben de oğlumda yaşadım.çok zor birşey gerçekten.o ilaçların hiçbirini verme.hiçbirinin faydası yok.hatta artırıyor.böyle gazlı çocukların bağırsakları sindirimi zor olduğundan gazlanıyor.bir de başka şeyler verildiğinde sindiremiyor yine gazlanıyor.inan gece 3te uyuyunca sevinirdim.haftada mutlaka 2-3 gün sabah 7ye 8e kadar uyumazdı.3 aylıkken yavaş yavaş azaldı.4 aylıkken tamamen bitti.şimdi 5 aylık gece 11 oldumu uyur.sadece 2 kere uyanıp emip geri uyuyor.gündüz desen belli saatlerde yine uyuyor zaten.o günler de gelecek merak etme.ama işte bugünleriniz de böyle geçecek.

canım bebeğin kolik olabilir
blogcuanne nin arşivini okuyorum bu ara onun bebeği de kolikmiş
yaptıklarını anlatmış blogunda haziran ve temmuz 2010 entrylerine bir bak
harvey karp diye bir adamın yöntemini anlatıyor
kundaklama sssh tarzı seslerle avutma
en önemlisi de gerekise sürekli kucakta tutma
4 aydan önce hiçbir bebek kucağa alışmaz diyor
istediği her zaman emzirme
gerekirse beyaz gürültü cd si kullanma ya da işte şu kurutma makinesi vs sesleri
sen bir internetten araştır
blogcuanneye de bak derim

bir de o kadar küçük çocukların sırt üstü yatmasının bellenemeyeceğine dair bişler okumuştum
ana kucağı veya arabası gibi bir şeylerde biraz daha dik yatırmayı dene

ahhh tatlım seni çooook iyi anlıyorum...benimde 7 aylık bebeğim var ve ilk 3 ay hiç uyumadım kafamı kapılara falan çarpardım eşim işe gittiği için yatakları ayırdım, maalesef bunu bitene kadar çekeceksin..yavrum kimbilir nekadfar acı çekiyor o nedenle ağlıyor...sana önerilerim çocuğunu sıcak tut aptamil mama verebilirsin içinde hazım için şeyler var, pilates topuna otur çocuğunuda kucağına al ve zıpla kolların bu sayede yorulmaz ve o uyuyyunca sende uyu sadece çocuğuna verebileceğin zamanlar..yapacak birşey yok bunlar en kolay çağları hayırlısıyla büyüt ve 2 günde bir ılık banyo yaptır ters yatır sonra bebekler için klasik müzik var onları dinlet biogaia var yararlı prebiyotik ilaç değil onuda verebilirsin 3 damla etkili oluyor bunlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah yardımcın olsun canım senin kadar şiddetli değildi ama bizde kolik yaşadık sürekli kucakta gezmek isterdi ağlardı susturamazdım ama gece uyuyodu 11 12 gibi uykuya dalıyodu gaz ilacı var sab smipleks çok iyi geldi bize öğlen 3 gibi veriyordum gece ağlaması olmuyordu yada daha az oluyordu onunla rahat etmiştik bide otur koltuğa dizine yüzü koyun yatır kızını hafif hafif zıplat oda çok iyi geliyor saç kurutma makinası sakinleştiriyor ama bana sanki korkuyo gibi gelmişti kendini kasıp damaklarını sıkmıştı bidaha açmadım ben sabret geçicek 4 aylık olsun çok güzel günlerin olucak uyuycak gülerek uyanıcak agucuk yapıcak sana inşallah annesi öpüyorum ikinizide

Allah yardımcin olsun canım arkadaşlar çok.güzel izah.etmişler üzerine diyecek söz.yok. benim bebeğim de çok aglardi günde 2 saat uyusam şükrederdim. inşallah bu günleri kolaylıkla atlatırsin.. bu arada ben de gaz için zinco kullandım doktor tavsiyesiyle bizi biraz olsun.rahatlatt bir de arkadaşlarin dedikleri gibi kucağına almaktan çekinme o bu.aleme alisma evresinde güvende hissetmeye ihtiyacı var sana ihtiyacı var ben bebeğim her ağladığında emzirdim başka türlü.susmuyordu ancak o şekilde kendini.güvende.hissediyordu hep laflar isittim her aglamaya alma kucağa alısacak falan hiç de öyle olmadı.. tekrar Allah yardımcin olsun. kolaylıklar dilerim

3 aydan sonra rahatlarsınız
benim oglanda 3 ay aglardı cocuktan resmen korkuyordum :)

Allah bagislasin kuzeniminde oglu surekli aglardi dogduguna sevinemediler bile 2 kisi bile aksama kadar zor bakiliyodu aksam ailesinden baskalari gelip bakimina yardim ediyolardi surekli sallanan bir besikte salladilar gece bile nobetlese salladilar 24 saat yani gercekten cok zor kolikti bebek allah yardimciniz olsun benim oglumda gazli bir bebekti 1 aylikken basladi 4 aya dogro gecti bazen doktorun verdigi gaz ilaclari agriyi kesip cocugu rahatlati doktorunuza danisip bi deneyin isterseniz

Alah sabır ve kolaylık versin inşallah.benimde iki kez ikizlerim oldu .büyükler kızdı biz eşiyle 1,5 sene uyku nasıl bir şeydir onu unuttuk çocuklar 1,5yaşında uyumaya başladılar .ve derken ikinci ikizlerime hamile kaldım .3,5 yıllık evlilik veeeeeeee 4 çocuk küçüklerim şuan 3yaşında hala gece en az 4 defa kalkarım artık psikolojimi siz düşünün inşallah bu günlerde geçecek :48:

Bebeğinizi güle güle büyütün.

Aynı şeyleri ben tam 7 ay yaşadım. Gün aşırı acildeydik, uykusuz, sefil geziyordum hep. Doktor kolik demişti kızıma.

Gece gündüz uyumazdı, saç kurutma makinesiyle uyutuyordum ben, dr önermişti.

bugünlerde geçecek inşallah, benim cadım şu an 1. sınıfa gidiyor:16:

canım böyle çocuklar annesini sonradan çok rahat ettiriyor.yemesi içmesi kolay oluyor.Allah kolaylık versin gececek bu gümnlerde

canım bebeğin kolik olabilir
blogcuanne nin arşivini okuyorum bu ara onun bebeği de kolikmiş
yaptıklarını anlatmış blogunda haziran ve temmuz 2010 entrylerine bir bak
harvey karp diye bir adamın yöntemini anlatıyor
kundaklama sssh tarzı seslerle avutma
en önemlisi de gerekise sürekli kucakta tutma
4 aydan önce hiçbir bebek kucağa alışmaz diyor
istediği her zaman emzirme
gerekirse beyaz gürültü cd si kullanma ya da işte şu kurutma makinesi vs sesleri
sen bir internetten araştır
blogcuanneye de bak derim

bir de o kadar küçük çocukların sırt üstü yatmasının bellenemeyeceğine dair bişler okumuştum
ana kucağı veya arabası gibi bir şeylerde biraz daha dik yatırmayı dene

söylediklerinizin hepsini denedim zaten şşşşşşşşşşşş sesinde susuyor bir tek ve hep kucakta dua edin lütfen

ahhh tatlım seni çooook iyi anlıyorum...benimde 7 aylık bebeğim var ve ilk 3 ay hiç uyumadım kafamı kapılara falan çarpardım eşim işe gittiği için yatakları ayırdım, maalesef bunu bitene kadar çekeceksin..yavrum kimbilir nekadfar acı çekiyor o nedenle ağlıyor...sana önerilerim çocuğunu sıcak tut aptamil mama verebilirsin içinde hazım için şeyler var, pilates topuna otur çocuğunuda kucağına al ve zıpla kolların bu sayede yorulmaz ve o uyuyyunca sende uyu sadece çocuğuna verebileceğin zamanlar..yapacak birşey yok bunlar en kolay çağları hayırlısıyla büyüt ve 2 günde bir ılık banyo yaptır ters yatır sonra bebekler için klasik müzik var onları dinlet biogaia var yararlı prebiyotik ilaç değil onuda verebilirsin 3 damla etkili oluyor bunlar

inanın bütün psikolojim bozuldu kendimi hiç bu kadar güçsüz yorgun ne yapacağını bilemez hissetmemiştim...

söylediklerinizin hepsini denedim zaten şşşşşşşşşşşş sesinde susuyor bir tek ve hep kucakta dua edin lütfen

rutin belli bir saatte ağlıyorsa kolik olabilir. başka bir sıkıntısı da olabilir. tekrar bir doktora götürüp her şeyin yolunda olduğundan emin olun. zaten normalde de bebekler ilk aylarda gaz sıkıntısından çok huzursuz olurlar kolikle birleşince iş iyice zorlaşır. çoğu kişi yaşıyor bunları. kolik durumunu internetten araştırın. sallanmak (hamak tarzı beşik olabilir), saç kurutma makinası bir de kolik müzikleri var bunları deneyebilirsiniz. dünyaya adapte olmaya çalışıyor bebiş daha onun işi de zor:(( çocuk büyütmek tamamen sabır olayı ve geçecek sürekli kendinizi telkin edin. annenizden, kayınvalidenizden yardım alabiliyorsanız mutlaka değerlendirin.

öncelikle tam teşekküllü bir muayeneden geçirin kulak ağrısı olup olmadığı konusunda öncelikle siz kendiniz bir kontrol yapın çünki bu durumlarda en sık neden bu oluyor :( zor dönemler bunlar kolay gelsin

Back
X