Hemşirelik Okumak Yardım Edin Lütfen :(

spechles

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2017
8
3
merhabalar ben moda tasarım mezunuyum 2 yıllık ama mezun olup sektöre girdiğimde sektörün kötülüğünü görüp işlerin işleyişinin çok korkunç oldugunu görüp bu meslekten vazgeçtim . Ve aslında hep hayalim olan hemşireliği okumak istedim sizlere sorum şu seneye başlasam 25 yaşında mezun olabiliyorum hemşirelikten sizce çok mu geç hemşire olanlar varsa geç mezun olmuş tecrübesiz biri iş bulabilir mi lütfen derdime bir cevap verin sizi seviyorum
 

Yeni mezunların iş bulması her türlü kolay değil ama üniversite mezunlarının önü daha açık bence 25 çok geç bir yaş değil hem üniversite okuyunca yüksek lisans da yaparsınız bence okuyun ben de hemşireyim
 

peki kpss şansım nedir mülakat vs var mı orada yaş sorun olur mu sizce sonuçta geç bir yaş ve sıfır tecrübe bu arada çok teşekkür ederim cevabınız için..
 
peki kpss şansım nedir mülakat vs var mı orada yaş sorun olur mu sizce sonuçta geç bir yaş ve sıfır tecrübe bu arada çok teşekkür ederim cevabınız için..

Mülakat bize de geldi ama tam bilgim yok o konuda bence yaş orda sorun olmaz tecrübeyi de edinceksiniz neticede çalışarak özelde veya devlette rica ederim
 
Merhaba...arkadaşlar...bende Moda Tasarımı mezunuyum ön lisans okudum..
fakat alan değiştirip sağlık okumak istiyorum neden derseniz,yukarıda arkadaşımın anlattığı sebepler tam olarak doğru,ve ben yaş olarak sizden çok daha büyüğüm,daha önce 12 yıl kostüm tasarımı yaptım,hazır giyim ile hiçbir ilgisi yoktur, hiç bir piyasa bilgim yok,sektör berbat durumda ,sizin dürüst ve başarılı olmanız işe alınma sebebi olmuyor! MALESEF!!

HEMŞİRELİK kalbimi çalan bir meslek insanlar a yardım etmek ,onların acılarını paylaşmak ,,,,inanın ne YAŞ faktörü nede bu yola girerken karşıma çıkabilecek sıkıntılar umrumda degil .... BENİM GİBİ DÜŞÜNEN VE BU MESLEK İÇERİSİNDE YER ALAN ARKADAŞLARIMLA FİKİR ALIŞ VERİŞİ YAPMAK İSTİYORUM...Benimle fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
 
kesinlikle geç değil. hem seviyorsun hem de bölümün iş olanağı iyi. bence hemen çalışmalara başla
teyzem hemşirelikte yüksek yaptı yardımcı doçent. maaşı iyi . üni bitirdikten sonra istediğin bölümü seçersin istersen yüksek yaparsın. güzel meslek
 
Henüz mülakat yok gelecek diyolar ama ben hiç sanmıyorum. bende hemşirelik bitirdim gerçi evlilik hamilelik çocuk derken henüz atanamadim ama olucak bigun illa o yüzden dert etmiyorum. 25 yas hiç geç değil bizim sınıfımizda çok daha büyük kişiler de vardı 25 yas da ne var ki hatta söyle düşün 30 yasinda 5 yıllık hemşire olcan. Bu çok normal. Istersen 30 yasinda hemşire ol buda normal. Bunun geç kalması olmaz bence bende 23 yasindayim suan 25 yasinda ise baslamayi dusunuyorum cocuklari biraz daha büyütüp :))
 

canım benim aynı dertten muzdarip olanımızda varmış şükür.. hayat bizi yanlış yerlere getirdi belkide ama bu bir süreç deyip istediklerimizi gerçekleştirmeliyiz.. eninde sonunda toprak olucaz yada yaşlanıcaz o zaman denemedik dememek için şimdi bir deneyelim olmazsa olmaz , olursa hayalimiz gerçek olur böyle bakalım böyle gelsin inşallah...
 
Ben hemşirelik okumak isteyen biri olarak tüm araştırmalarım sonucunda sağlık alanında en vazgeçilmez bölüm olduğunu gördüm.yaşı yok ..insanlara yardım etmeyi istiyorsan Duygu olarak tatmini çok yüksek.
 
Özel hastanelerde genelde yaş şartı oluyor. Artık özel hastanelerde işe girebilmek çok çok zor. En azından benim için öyle oldu. Çünkü hemşire olan insan sayısı çok artmış durumda. Eskiden hemşireleri daha okurken çağirirlarmis hastaneler. Şimdi ise o kadar çok başvuran ve işsiz hemşire var ki. Hastaneler seçim yapıyor artık. Ve torpil ön planda. Torpil varsa özel hastanelerde çalışmak çok kolay.

Ama kpss'ye girersin. O zaman diğer mesleklere göre lisans okuyan bir hemşirenin şansı şu an için çok çok fazla. Hem üniversite hastaneleri açıktan atama ilanlarıyla çok fazla lisans hemşire alıyor. KPSS puanıyla. Bazı özel şartlar isteyen üniversite hastaneleri de oluyor. Yoğun bakım ünitesinde 2 yıl deneyimi olmak vb. gibi. YÖK 'e bağlı olduğu için daha çok buralara sağlık bakanlığı'na yerleşemeyenler işsiz kalmamak için başvurup çalışıyor. Ya da memleketinde olmak istemesi vb. etkenlerle. Ama YÖK olduğu için burda tayin hakkı falan verilmediği için, ancak istifa ile başka hastaneye geçebileceğin için, üniversite yönetiminin insiyatifinde olduğun ve şartların sıkı tutulduğu için sağlık bakanlığı her yönden avantajlı olduğu için tercih ediliyor. Bazı üniversite hastaneleri mülakat da yapıyor. 19 Mayıs üniversitesi gibi. Ama genelde mülakatsiz.

Sağlık bakanlığı da KPSS ile alıyor. Şimdilik bu yıl için mülakat yok, ama mülakatın geleceği söyleniyor. Her an kapıda olabilir. Bu konuda net bilgim yok söylenti olarak kaldı ve hala hemşirelik mezunlarının korkulu rüyası. Alım sayılarından ve puanların kaça düştüğünden bahsedeyim biraz da. 2016 KPSS sınavıyla yapılan ilk sağlık bakanlığı atamasında toplam 840 tane lisans hemşire alındı. Bu ilk kadrolu atamaydi. Artık sağlık bakanlığı kadrolu atama sayılarını düşüreceğini, sözleşmeli alacaklarını ve 4+2 sistemine geçildiğini duyurdu çoktan bu yıl. Yani sözleşmeli atamalar yapılacak artık ve sözleşmeli atamalarda atandığın taktirde, atandığı yerde 6 yıl kalma zorunluluğu getirildi. Tayin, eş durumu gibi hiçbir şekilde yer değiştiremiyorsun. Bacayişten emin değilim. Yani kadrolu devlet memurunun sahip olduğu haklar verilmiyor. Çünkü sözleşmelisin. Yalnızca sağlık durumu ile yer değiştirme olabiliyor. Ama zamanla bu şartların esnetileceği düşünülüyor. Yani benim bildiklerim bunlar, yanlış biliyor olabilirim. Benim dediklerim sadece kaba taslak bilgiler. Atandıktan sonra bir yolu bulunur bana göre, yer de değiştirmenin. Sadece sistemden anladiğimdan bahsediyorum. 4+2 demek de 4 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra aynı yerde 2 yıl daha çalışırsan kadroya geçiriliyorsun. 6 yıl sonunda tayin, eş durumu hakkin doğuyor. Neyse bunların hepsi teferruat. Önemli olan atanmak.

2016 KPSS ile yapılan ilk atama kadrolu idi. 2016/6 ataması. 840 lisans hemşire atandı. Puanlar en düşük 79,9 ile Hakkari Yüksekova kapattı sanırım. Yer Şırnak da olabilir. Ama puanı doğru hatırlıyorum.
2016/7 ataması sözleşmeli atamaydi. 1260 lisans hemşire atandı. Puanlar da 74,9'la en düşük Şırnak Beytüşşebap aldı.
2017/3 sözleşmeli atamasında toplam 2075 lisans hemşire atandı. Puanlar da en düşük 72,72 ile İstanbul ok meydanı eğitim araştırma hastanesi aldı.
2017/5 atamasında sağlık bakanlığı toplam 12500 sağlık personeli aldı. Bu da sözleşmeliydi. Ve alınan lisans hemşire sayısı 6368 idi. Puanlar da en düşük 69'a düştü. Ama nere aldı bilmiyorum. Siz internetten 2017/5 ataması yazarsanız net bilgi öğrenebilirsiniz. Bu yapılan en son atamaydi. Şu an için mülakat yok. Sadece atananlar birkaç ay güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması için bekliyor. Bu soruşturma atandıktan sonra zaten her kuruma yapiliyormuş. Olumlu olma şartı var. Bilginize.

Benim bildiklerim bu kadar. Hakkımızda hayırlısı olsun. Sadece kaba taslak bilgiler. Araştırmalar sonucu elde ettiğim bilgiler değil. Yine de fikir olur belki size.

Yani sağlık bakanlığında ve üniversite hastanelerinde şansın hem diğer sağlık branşlarından çok fazla hem diğer mesleklerden. İş bulma açısından. Ama her yönden zorlu ve yıpratıcı bir meslek olduğu aşikar.
 
Son düzenleme:
arkadaşım 2 yıllık bittirdi
kız aöf yazıldı ama hemşirelikte aç kalmam işimide yapabileceğime eminim derdi

24 yaşında başladı
şimdi 28 uzun zamandır görüşemiyoruz ama çok memnundu
hep iyiki dedi

önemli olan kararlı olman
 
Hemşirelik bölümünü kazanmak çok mu zor benim sayisalim kötü bir iki yil calissam kazanabilir miyim suan 23 yaşına giricem
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…