hemşirelik mi öğretmenlik mi?

sweetyy401

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2015
5
0
28
merhaba ablalarım, bu yıl üni sınavına gircem ama bi konuda kafam çok karışık. tabiki meslek seçimi. Allah izin verirse ben hemşirelik istiyorum hem kandan falan öyle etkilenmiyorum ama çevrem bana baskı uyguluyor. zaten annem babam öğretmen olmamı istiyor hemşirelik zor iş bi sürü insanla muhattap olacaksın, hastalık var,nöbet var , tatili yok, çalışma saatleri fazla, evlenip çocuğun olduğunda çok zor gelir hem sonda falan takıcaksın hastaların altını falan temizliceksin balgam, idrar vs. öğretmenlik 2 ay tatil haftasonu tatil kolay diyorlar. dersane hocamda şöyle demişti öğretmene herkes saygı duyar ama hemşireye ne doktor ne hasta ne hasta yakını kimse saygı duymaz doktorun ayak işlerini yapıp durursun demişti
açıkçası bunları duyunca bende korkmaya başladım ama yinede gönlüm hemşirelikten yana sizlerin fikri nedir?

Öğretmenliğin de zorluğu var. En az 30 öğrenci, her birinin velisi vs.. Yani onda da uğraşılacak insan çok. Sen ne istiyorsan onu ol. Mesleği yapacak olan sensin.

Hemşirelik okuyup bakanlığa bağlı yerlerde masa başında da çalışabilirsin. Sağlık sektöründe her zaman atanma var, devlette çalışmak istiyorsan çok rahat atanabilirsin. Ama öğretmenlikte de atandıktan sonrası kolay gibi ama atanana kadar yıllarca bekleyenler var. Şimdiki aklım olsa sağlıkla ilgili bir bölüm okurdum.

Olay sadece kandan etkilenmek değil karakterinle ilgili biraz daha düşün, hemşire olarak da saygı görebilirsin, öğretmen olarak da, ama iki işi de iyi yapamazsan saygı görmezsin. Bir bayan için en uygun meslek saftalarına inanabilirsin ama her bayan için her meslek uygun değil; kendini gerçekleştirebilecekleri mesleklerle mutlu olur kadınlar.

Öğretmenlik tabiki daha rahat ama atanmasi artik cok cok zorlasiyor hele ki 4 sene sonrasi icin daha da zorlasacak. Ama hemsirelikte is skntisi yok saglik sonucta. Ama herseyden onemlisi sevdigin istedigin meslegi secmen... benim babamda tam tersi ogretmen olmami asla istemiyordu ama ben inat ettim ogretmen oldum... dedigim gibi bir ogretmen olarak ogretmenligin 4 sene sonrasi icin is garantisi hic ama hic yok malesef

canım bu konuda kimseyi dinleme. yani herkesten fikir al ve olumlu olumsuz özelliklerini ölç tart. hayat senin hayatın mutsuz olacağın bir işe sakın girişme. ayaklarının her sabah geri geri gitmesi korkunç olur çünkü.
aöa öğretmenlik gerçekten iyi bir meslek şimdi Allah var :) en azından yarın evlenince öyle olduğunu anlayacaksın. hemşirelik zor nöbeti var yorgunluğu var....

Öğretmen işsiz kalır, atama bekler. Hemşire mezun olduğu gibi atanır. En azından şimdilik...

Kimsenin fikrini alma. Ogretmenin de isi kolay değil. Ogrenciler eskisi gibi değil. Onlara gore saygi=korku. Bizler ogretmenimiz cagirsa bile odalarina giremeyen nesiliz. Simdi pat diye girip 'bu okulun mudur yardimcisi ne ise yariyor' diyeni duydum. Hemsire tanıdığım yok. Onun da zorlukları coktur

öğretmenlik daha rahat evet hemşirelik gibi değil.hastalarla iç içe olmak her insanın kaldırabileceği bişey değil bence.özellikle ağır hastaları görmek bile benim psikolojimi bozuyo.alışıyolardır belki de ve çalıştığın yerle de alakalı.ama hemşirelikte atama sıkıntısı yok.öğretmenlikte atanamadığını düşünürsen o zaman çok daha kötü olur.ikisininde avantajı ve dezavantajı var.saygınlıkta sadece meslekle olmaz karakterinle alakalı.bunları düşünmeden her ikisininde artılarını eksilerini değerlendir kendine göre.

Canim ogretmene de saygi kalmadi ondan suphen olmasin. Hatta saglik calisanlarina karsi uygulanan siddetle ilgili olarak son yapilan calismalarla saglik calisanlarinin prestij8 daha iyi. Ogretmenlikte sana sahip cikmayan bir bakanin var bir defa bunlar bir kenara ama calisma sartlari olarak ogretmenlik derim. Bir de su var coxuklari sevmiyorsaniz tahammul siniriniz dusukse sakin ogretmenlik secmeyin.
Isini severek yaparsan zo4 da olsa kolay gelir. Ama zoraki yaparsan o is bir saat da olsa bitmek bilmez iskenceye donusur.
Bu arada bana da tam tersi baski yapmislardi saglikci olmam konusunda herkes bana saglik m.l. secmem icin israr etmisti. Simdi ogretmenim

Hemşire ol ama hemşireliğinde zor ve kolay bölümleri var nasıl desem dahiliye ayrı acil ayrı , kendini rahat bir bölüme aldırırsın iyi olur ögretmenlik sıkıntı ya kpss işi zor yani seni bunaltır.

Ben de bu yıl sınava hazırlanıyorum arkadaşım.
Aynı sorunları yaşıyorum.
Ben de veteriner olmak istiyorum ama bütün ömrünü hayvanlarla mı geçireceksin olmaz diyorlar.
Babamın kuzeni var psikolog onunla konuştum o da sonuçta sen yapacaksın bu mesleği, istemediğin bir mesleği yaparsan ileride zorluk yaşarsın.
Ki zaten her işin zorluğu var.
Ama istediğin bir mesleği yaparsan zorlukları bile güzelce aşarsın.
Sen kalbinin sesini dinle.
Sen işinde iyi ol, gerisi önemli değil.
Ben de veteriner olmak istiyorum ama eğer olamazsam çevre mühendisi.
Bana çevre mühendisliğinde de iş yok makine, inşaat falan seçeceksin diyorlar.
Ama ben mutsuz olmak istemiyorum, hayallerimin peşinden koşmak istiyorum.
Sen de böyle yap arkadaşım.
İnsanlar çok şey söylüyor.
Kalbinin sesini dinle, unutma bir ömrünü etkileyecek bir karar bu.

Öğretme aşkı olmayan bir öğretmen olmanızdansa, başkalarının düşüncelerini umursamadan kendi kendine saygı duyan bir hemşire olmanız daha mantıklı değil mi?

canin ne istiyorsa onu yao ... hayallerinin yarim birakilmasina izin verme .. sana ogretmenlikde iki kat maa$ verseler hemsirelige gore ( varsayyorum maa$ aynidir herhalde ) sen yinede mutlu olamazsin içinden geleni yapamdigin için

çocuklarla zaman geçirmek özeldir
seviyorsan terapi olurlar sana, elbette ki mesleğimi...öğretmenliği tavsiye ederim

yetenek, ilgi de önemli tabii
şansın açık olsun canım, gönlünce olsun her şey

Şimdi akılcı bir tercih için soruyorsan sağlıkla ilgili bir alandan mezun olmak özellikle hemşirelikten, atanman kolay olur. Sen de hemşirelik istiyorsun madem, hayallerinin peşinden gitmelisin. Saygınlığa gelince, bu kişinin kendi elinde olan bir şey. Çalışıp ayakları üzerinde durabilen her insana saygı duyulur, bu iş tuvalet temizliği de olsa. Çünkü işin pisliği değildir önemli olan, çalışıp alın terinle paranı kazanmaktır.
Öğretmenlik her zaman "kadın için ideal" bulunan meslektir. Tabii ki çocukları topluma yetiştiren her öğretmenimiz çok kıymetli. Ama hem atanması bu devirde zor hem de istemediğin bir alansa sırf tatili için, rahatlığı için dirsek çürütmek doğru değil.

Tesekkur ederim yorumlarınız icin ve sanırim hemsireligi sececegim hem cocuklarla ugrasmak hic bana gore degil ben daha cok insanlara yardim etmek istiyorum. Ve aklim hemsirelikteyken baska meslegi secemem :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…