Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yoğun bakımda hele çocuk yoğun bakımda çalışanlar çok para almalı gerçekten keşke şartları iyileştirseler kimse görmüyor ben 16 saat gram uyumadan 10 dk hızlıca yemek yeyip kosturuyordum eve gidince deli gibi ilaçları çalışıyordum , neden? Birine olurda zarar vermekten ödüm kopuyordu....bir gün yine bebek fenalaştı doktor bağırarak acilen ..... İlacı 2 mg İntravenoz yoldan yap dedi( normalde doktor order verir öyle yaparız ama acil durumlar hariç) doktor hadi çabuk diye bagirirken ben orda doktora guvenmedim telefonumu açtım ( notlar hazırlamıştım alfabetik sırayla ilaçları çalıştığım notlarım hepside kilogram başına kaç mg yapılır ayrıntılı bilgiler mevcut ) bir okudum ilaç kilogram basina 0,1 mg yapılır yazıyor bebek 2 kg sadece ... Doktorun bana dediği acilen 2 mg yap...dedim doktor hanım kg başına 0.1 mg yapılır eminmisiniz? Aaa öyle miymiş sasirmisim ! Dedi....Canına kastın mı var ? Bu dünyada hangi meslek yapılmaz desen ilk beşte bu mesleği sayarım.sadece çalışmak yetmiyor aşırı bir el becerin olmalı.yaşlı insanlarda ve bebeklerde damar yolu açmak imkansız kadar zor birşey. Başına bir de bu imkansızlıkta telaşlı ve gıcık hasta yakınları olacak.mesleğin hakkı 50.000, hemşire arkadaşların aldığı net 11.000. Üstelik lisans eğitimi olmasına rağmen önlisanslara göre döner sermaye alıyorlar.eczacı ve doktor gibi yüksek banttan almıyorlar.çok az bir maaş farkı oluyor sadece.yol yakınken vazgeç.
Hangi mesleğe geçtiniz yine sağlık alanında mıYoğun bakımda hele çocuk yoğun bakımda çalışanlar çok para almalı gerçekten keşke şartları iyileştirseler kimse görmüyor ben 16 saat gram uyumadan 10 dk hızlıca yemek yeyip kosturuyordum eve gidince deli gibi ilaçları çalışıyordum , neden? Birine olurda zarar vermekten ödüm kopuyordu....bir gün yine bebek fenalaştı doktor bağırarak acilen ..... İlacı 2 mg İntravenoz yoldan yap dedi( normalde doktor order verir öyle yaparız ama acil durumlar hariç) doktor hadi çabuk diye bagirirken ben orda doktora guvenmedim telefonumu açtım ( notlar hazırlamıştım alfabetik sırayla ilaçları çalıştığım notlarım hepside kilogram başına kaç mg yapılır ayrıntılı bilgiler mevcut ) bir okudum ilaç kilogram basina 0,1 mg yapılır yazıyor bebek 2 kg sadece ... Doktorun bana dediği acilen 2 mg yap...dedim doktor hanım kg başına 0.1 mg yapılır eminmisiniz? Aaa öyle miymiş sasirmisim ! Dedi....
Ben onu yapsaydım bebek ölecekti .. az kullanılan bir ilaç hatta hiç kullanmamıştım o ana kadar... çok şükür çalışıp not almışım ...
Çocuk Yoğun bakımda çalışmak bana çok şey kattı ama şartlar o kadar ağır ki ve kimsenin umrunda değil halbuki isteseler şartlar uygun hale insani hale gelebilir ama yapmıyorlar ...bununla ilgili neler yapılır kafamda projeler var ..belki ilerde fırsatım olursa öneri sunarım ..
Şu anda hemşirelik yapmıyorum başka mesleğe geçtim bu arada
Bebek yasadi mi nedense çok merak ettim...hayatınızın hatasını yaptiracakmis size neyse ki kendinizi dinlemissinizYoğun bakımda hele çocuk yoğun bakımda çalışanlar çok para almalı gerçekten keşke şartları iyileştirseler kimse görmüyor ben 16 saat gram uyumadan 10 dk hızlıca yemek yeyip kosturuyordum eve gidince deli gibi ilaçları çalışıyordum , neden? Birine olurda zarar vermekten ödüm kopuyordu....bir gün yine bebek fenalaştı doktor bağırarak acilen ..... İlacı 2 mg İntravenoz yoldan yap dedi( normalde doktor order verir öyle yaparız ama acil durumlar hariç) doktor hadi çabuk diye bagirirken ben orda doktora guvenmedim telefonumu açtım ( notlar hazırlamıştım alfabetik sırayla ilaçları çalıştığım notlarım hepside kilogram başına kaç mg yapılır ayrıntılı bilgiler mevcut ) bir okudum ilaç kilogram basina 0,1 mg yapılır yazıyor bebek 2 kg sadece ... Doktorun bana dediği acilen 2 mg yap...dedim doktor hanım kg başına 0.1 mg yapılır eminmisiniz? Aaa öyle miymiş sasirmisim ! Dedi....
Ben onu yapsaydım bebek ölecekti .. az kullanılan bir ilaç hatta hiç kullanmamıştım o ana kadar... çok şükür çalışıp not almışım ...
Çocuk Yoğun bakımda çalışmak bana çok şey kattı ama şartlar o kadar ağır ki ve kimsenin umrunda değil halbuki isteseler şartlar uygun hale insani hale gelebilir ama yapmıyorlar ...bununla ilgili neler yapılır kafamda projeler var ..belki ilerde fırsatım olursa öneri sunarım ..
Sağlık meslek lisesinde öğretmenim şu anda... hemşirelik çok güzel meslek ama değeri bilinmiyor malesef , elime firsat geçerse veya biraz daha kendimi geliştirebilirsem ... Şartların iyileşmesi ve daha insani şartlar altında çalışsınlar diye öneriler yazılar yazmak istiyorum....yeni öğretmen oldum önce bir buraya odaklanmam lazım ama aklımın bir köşesinde hep bu varHangi mesleğe geçtiniz yine sağlık alanında mı
Şükürler olsun kendimi asla affetmezdim ben artık nasıl yaşanır onu bilmezdim galiba yani düşünmek dahi istemiyorum.. yaşadı çok şükürBebek yasadi mi nedense çok merak ettim...hayatınızın hatasını yaptiracakmis size neyse ki kendinizi dinlemissiniz
Öğretmenliğe geçiş artık yoktu diye biliyorum nasıl geçtinizSağlık meslek lisesinde öğretmenim şu anda... hemşirelik çok güzel meslek ama değeri bilinmiyor malesef , elime firsat geçerse veya biraz daha kendimi geliştirebilirsem ... Şartların iyileşmesi ve daha insani şartlar altında çalışsınlar diye öneriler yazılar yazmak istiyorum....yeni öğretmen oldum önce bir buraya odaklanmam lazım ama aklımın bir köşesinde hep bu var
Çok sevindim teşekkürler cevap için.Şükürler olsun kendimi asla affetmezdim ben artık nasıl yaşanır onu bilmezdim galiba yani düşünmek dahi istemiyorum.. yaşadı çok şükür
Ben de ağzım yandıktan sonra meslek değiştirdim zaten. Özellikle dediğin gibi dozların çok önemli olduğu hassas bölümlerde başına gelmeyen kalmıyor.tecrübesizlikten ya da dalgınlıktan bir hata yapsan ömür boyu uğraşacağın durumlarla bile karşılaşabilirsin.maalesef aldığın maaş doktor ya da eczacı değilsen diğer herkesle aynı.değmez bence de.bu sorumluluğa komik rakamlar. Ben staj yaparken dahiliye servisi o kadar yoğundu ki.bacaklarımın ağrısından eve gidemezdim.bacak ağrısından evde ağlardır.üstelik benimle beraber 10,15 tane daha stajyer vardı.hemşireler bir hastaya kan takardı bırakın 15 dakika arayla takip etmeyi, kan gitmediği zaman açmaya bile uğraşmaz, aman bu da mı gitmemiş deyip, hopp kan serumun çöpe atarlardı.onlara da suç bulamıyorsun.bir de ben sadece yetişkin insanlarda damar yolu açabiliyordum.o bile moralim yerindeyken.hafif moralim bozulsun kafam birşeye takılsın o gün hayatta açamazdım.kay gibi gözüküyor ama baya beceri istiyor.damar yolunu açıyorsun, kan alacaksan ucuna enjektörü dayıyorsun sonra kanı alıp, tekrar serumun ucunu takıyorsun.o bile kolay değil kan olabikiyor heryer.ki bir de beni yaşlı ve bebek hastaların olduğu yere verdiklerini düşün.40 yıl çalışsam da damaryolu açmayı beceremedim.bir de jafif utangaç bir insanım, soğukkanlı olup, arkadaşlardan da yeteeince yardim isteyemedim.arkamdan beceriksiz falan diyecekler diye.bir de hasta yakınlarımız izlerken bu zor görevi yapmak zorundasınız.kitaplarla olmayacak şeyler var.Yoğun bakımda hele çocuk yoğun bakımda çalışanlar çok para almalı gerçekten keşke şartları iyileştirseler kimse görmüyor ben 16 saat gram uyumadan 10 dk hızlıca yemek yeyip kosturuyordum eve gidince deli gibi ilaçları çalışıyordum , neden? Birine olurda zarar vermekten ödüm kopuyordu....bir gün yine bebek fenalaştı doktor bağırarak acilen ..... İlacı 2 mg İntravenoz yoldan yap dedi( normalde doktor order verir öyle yaparız ama acil durumlar hariç) doktor hadi çabuk diye bagirirken ben orda doktora guvenmedim telefonumu açtım ( notlar hazırlamıştım alfabetik sırayla ilaçları çalıştığım notlarım hepside kilogram başına kaç mg yapılır ayrıntılı bilgiler mevcut ) bir okudum ilaç kilogram basina 0,1 mg yapılır yazıyor bebek 2 kg sadece ... Doktorun bana dediği acilen 2 mg yap...dedim doktor hanım kg başına 0.1 mg yapılır eminmisiniz? Aaa öyle miymiş sasirmisim ! Dedi....
Formasyonu seneler önce almıştım 5-6 yıldır alım yapmiyorlardi son alımda 9 kişi aldılar 7. Olarak atandım elhamdülillahÖğretmenliğe geçiş artık yoktu diye biliyorum nasıl geçtiniz
Ögretmenlikle karşılaştırınca nasıl. Ögretmenlik bana da çok çok iyi geliyor özellikle tatilleri
Öyle bir şey yok nerde çıktı bu fikriniz çok enteresan , ben Hacettepede çalıştım ve orada hemşireler çok değer görüyor çalışma şartları çok yoğun ama doktorlar vile hemşirelere sorarak iş yapıyor çünkü hemşireler ilaçların kaç mg yapılacağına kadar herseye hakim..doktorlar ise sürekli sirkülasyon içinde olduğu için hakim değiller doğal olarak ....zaten sürekli eğitim veriliyor orada...ama özeldeki hemşireleri bilemem orası dediğiniz gibi olabilirHer işi sen görürsün ama getir götürcü gibi muamele görüceksin. İstersen yap yine
Öyle bir şey yok nerde çıktı bu fikriniz çok enteresan , ben Hacettepede çalıştım ve orada hemşireler çok değer görüyor çalışma şartları çok yoğun ama doktorlar vile hemşirelere sorarak iş yapıyor çünkü hemşireler ilaçların kaç mg yapılacağına kadar herseye hakim..doktorlar ise sürekli sirkülasyon içinde olduğu için hakim değiller doğal olarak ....zaten sürekli eğitim veriliyor orada...ama özeldeki hemşireleri bilemem orası dediğiniz gibi olabilir