Genel Cerrahi Hemoroid ve makat çatlağı

Ruh-u Revan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2024
9
5
28
Merhaba hanımlar yeni üyeyim ve bu platformdaki ilk konumu yardım almak amaçlı paylaşıyorum belki bu durumu yaşayan ve bir çözüm bulan birileri vardır.
Uzatmadan konuya gireyim ayrıntılar için kusura bakmayın 😊Hemoroid ve makat çatlağı sorunlarım var son birkaç aydır bir problemle karşı karşıyayım. Gün içinde tuvalete çıkıyorum bir süre sonra normal ihtiyacımı karşılamak için tekrar lavaboya gidince peçetede lekelenme görüyorum makat çevresinde sanki tam temizlenmemiş gibi halbuki tertemiz bir şekilde çıkıyorum hatta her zaman duş bile alırım, ama sonrasında her dışkılama sonrası bu durumu yaşıyorum o gün içinde azala azala kirlenme geçiyor. Bazen her gün bazen de iki günde bir mutlaka tuvalete çıkıyorum ve sürekli bunu yaşamak beni psikolojik olarak rahatsız ediyor çamaşırımda herhangi bir bulaşma yok ama kendimi sürekli pis hissediyorum takıntılı da bir insanım mikrop kapacak gibi hissediyorum sürekli çamaşır değiştiriyorum psikolojik olarak bu durum beni çok yordu çok rahatsızım böyle bir durum yaşayan bilen bir çözüm bulan biri varsa dönüş yapabilirse çok sevinirim. Doktora da gittim üç farklı krem verdi kullanıyorum ama şu ara kabızlık da yaşıyorum çok hareketsiz bir yaşamım ve düzensiz bir beslenme rutinim var kremler kabızlık problemi olunca sanki işe yaramıyor sil baştan başlıyor gibi hissettiriyor. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim ☺️💕

1 aydır ben de cebelleşiyorum henüz tam anlamı ile iyileşme olmadı ilk zamana göre daha iyi beslenme düzenimiz bağırsak floramız düzelmeli

Çok kötü bir beslenme düzenim var aynı zamanda da çok hareketsiz bir yaşamım. Bunları düzene koymaya çalışıyorum umarım düzelir çok bunaltıcı bir durum gerçekten 😔

Perşembe günü hafif cuma gününden beri şiddetli hemoroid ağrısı çekiyorum acile gittim daflon,anestol, procto verdi şiddetli ağrım için iğne istedim oldum hicmi fayda etmez, sıcak oturma banyosu, vazelin çok ağrım acım var ne yapicagimi şaşırdım yatsan yatamiyor kalksan kalkamiyorsun nefesim kesiliyor bu ağrıdan sabahladim yine sabah, acıyla uyuyum dedim acıyla 1 saat uyumuşum acıyla uyandım Rabbime dua ettim başka çözüm yolu kalmadı 😰😰😰

Merhabalar bilgi amaçlı yazmak istedim
Benim hemoroid değilmiş ağrım Anal apseymis günlerce o ağrıyı çekmişim evde sızıntı yaptı hastaneye gittim drenaj yaptılar drenaj sonrası fistül gördüler onun ameliyati için hastanede yatıyorum Rabbim herkese şifalar versin inşallah

Perşembe günü hafif cuma gününden beri şiddetli hemoroid ağrısı çekiyorum acile gittim daflon,anestol, procto verdi şiddetli ağrım için iğne istedim oldum hicmi fayda etmez, sıcak oturma banyosu, vazelin çok ağrım acım var ne yapicagimi şaşırdım yatsan yatamiyor kalksan kalkamiyorsun nefesim kesiliyor bu ağrıdan sabahladim yine sabah, acıyla uyuyum dedim acıyla 1 saat uyumuşum acıyla uyandım Rabbime dua ettim başka çözüm yolu kalmadı 😰😰😰

Benim hemoroid değilmiş ağrım Anal apseymis günlerce o ağrıyı çekmişim evde sızıntı yaptı hastaneye gittim drenaj yaptılar drenaj sonrası fistül gördüler onun ameliyati için hastanede yatıyorum Rabbim herkese şifalar versin inşallah
Allah şifa versin canım çok geçmiş olsun şimdi görüyorum inşallah iyisindir bu ağrılı sürecin geçmiştir

Allah şifa versin canım çok geçmiş olsun şimdi görüyorum inşallah iyisindir bu ağrılı sürecin geçmiştir
Allah razı olsun rabbim kimseye yaşatmasın bir gün hastanede yattım ordan anneme geçtik ağrılarım çok şükür geçti apse yarasının kapanmasını bekliyoruz bu süreçte hergun hastaneye gidip pansuman yaptırıyorum yara kapandıktan doktorlar emin olduktan sonra mr ve kolonoskopi sonrası peri anal fistül ameliyati olucam inşallah lütfen benim gibi evde ağrı çekmeyin hastaneniz yakınsa hemen gidin bende o ağrılı süreç travmaya sebep oldu aklıma geldikçe ağlıyorum 😢😢😢

Allah razı olsun rabbim kimseye yaşatmasın bir gün hastanede yattım ordan anneme geçtik ağrılarım çok şükür geçti apse yarasının kapanmasını bekliyoruz bu süreçte hergun hastaneye gidip pansuman yaptırıyorum yara kapandıktan doktorlar emin olduktan sonra mr ve kolonoskopi sonrası peri anal fistül ameliyati olucam inşallah lütfen benim gibi evde ağrı çekmeyin hastaneniz yakınsa hemen gidin bende o ağrılı süreç travmaya sebep oldu aklıma geldikçe ağlıyorum 😢😢😢
Çok şükür bu tarz bir sorunum yok kolonoskopi yaptırdım zaten sonucunda hemoroid çıkmıştı benim derdim şu anlık lekelenme problemi, bazen tuvalet sonrası ağrı sızı oluyor kabızlık varsa ama geçiyor rahatsızlık vermiyor leke problemini hâlâ çözemedim yeniden bir doktora görünmek lazım galiba tekrardan geçmiş olsun ilginiz için teşekkürler😊❤️

Çok şükür bu tarz bir sorunum yok kolonoskopi yaptırdım zaten sonucunda hemoroid çıkmıştı benim derdim şu anlık lekelenme problemi, bazen tuvalet sonrası ağrı sızı oluyor kabızlık varsa ama geçiyor rahatsızlık vermiyor leke problemini hâlâ çözemedim yeniden bir doktora görünmek lazım galiba tekrardan geçmiş olsun ilginiz için teşekkürler😊❤️
Geçmişler olsun kontrolleri ihmal etmeyin bendede sızıntı gibi lekelenme oluyor fistül ameliyati gerekecek sanırım 25 Eylül'de tekrar mr cekicekler önceki mr ve kolonoskopi temiz çıktı emin olmak için yine yapicaklar hayırlısı olsun hakkımızda rabbim dermansız dert vermesin

Ameliyat için devlet hastanesinin aramasını bekliyorum inşallah yakın zamanda ararlar basit fistül ameliyatı dedi doktor korkmana gerek yok dedi

Drenaj Cok zorlu bı ıslem
Anestezi vermiyorlar ama verenler de olabiliyor tabı ama etkisi hak getire
Nasıl dayandınız

Merhaba bende de şişlik var ama doktor normal dedi şimdi tekrar şişti apse oduğunda nasıl bir ağrı oluyor dayanılmaz mı

X