Hemoroid - anal fissür olanlar buyurun buraya yalnız değilsiniz

evvkusu

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2013
11
0
6
34
Adana
Arkadaşlar yardım edin 3 yıldır bu illeti çekiyorum. geçen yıl hamileydim hamileliğimde geçti 9-10 ay hiç bişey yoktu taki loğusalığımın 20. gününde kabusa döndü tuvalet seanslarım ve 6 aydır geçmek bilmiyo. ne yaptıysam çözümü yok içmediğim ilaç sürmediğim pomad kalmadı. yediğime içtiğime de dikkat ediyorum ama yok yok yok geçmiyo hep var benden bi parça oldu. şikayetimi anlatacak olursam bezelye büyüklüğünde şişlik var 4-5 çatlak var her tuvaletimi yaparken mutlaka kanamam oluyo kabız olmasam bile yinede acı çekiyorum. sonum ameliyat gibi görünüyo ama o da çözüm değilmiş tekrar ediyo diyolar hem bebeğim şuan 6 aylık ameliyat olursam onunla nasıl ilgilenirim bilmiyorum. kötü durumdayımmm. bu illeti çekenler bana bi yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleme:
Canım bısey denetıcem sana ama aynı etkiyi gosterırmı bilmiyorum. 1tane sigara ıc. Karın agrısıyla tuvalete çıkarsın. Ben eskiden sigara kullanırdım bu sorunum yoktu sigarayı bıraktım felaket oldum. Haftada 1 tane sigara ıcıyorum delu gıbı çıkıyorum ayıptır demesi. Ilgınc ama bana oyle ıyı gelıo

tuhafmış :) ben normalde 2 yıldır sigara kullanıyorum zaten ama söylediğin gibi bi etki yapmadı hiç...

canım öncelikle geçmiş olsun...hemoroid illetini yaklaşık 7 yıldır çekiyordum utandığım için dr gidemiyordum geçtiğimiz temmuz ayında artık yeter dedim ve dr gittim keşke daha önce gitseydim dedim...doktorum çok iyiyidi beni çok rahatlattı ve o gün lazerle aldı hemoroidimi...hastanede 1-2 saat kalıp çıktım
ilk 1 haftam çok kötüydü ama sonrasında çok rahatladım.keşke daha önce gitseydim diyorum..

bence hiç belkeme ve dr git...lazer olursan çok daha rahat oluyor...bebeğine de bakabilirsin rahatça..

Arkadaşlar bende de fissür var internette araştırma yaparken şöyle bir yazı buldum. acaba faydası varmı bilen arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum. yan etkisi falan olabilirmi????

Merhabalar yaklaşık on yıllık anal fissür hastasıydım ve şimdi iyileştim. Nasıl mı? Şöyle;

1. Eczaneye gittim ve bir adet fleet enama(plastik bir kap içinde sıvı bir ilaç) ve 20 adet Bepanthen Krem aldım
2. Evde fleet enema ilaç kutusu içindeki ilaçı lavaboya döktim ve ilaç kutusunu iyice yıkadım.
3. bir tane bepanthen kremin %90'nı fleet enama ilacının boşalttığım kutusuna doldurdum.
4. Bepanthen krem tüpü içinde kalan %10'luk kısmı makatımın dışına ve çok acı vermediği zamanlarda içine elimle sürdüm.
5. sürerken bir taraftanda masaj yaptım.
6. İçine bepanthen krem konulmuş fleet enema kabı sayesinde bepanthen kremi makatımın içine boşalttım.
7. bunu günde iki defa ve on gün süresince yaptım.
8. ilkini akşam 12 de yaptım ve sabah tuvalete gittim. ikincisini ise sabah tuvaletinden sonra yaptım ve akşam 8 gibi tuvalete gittim.

Sonuç ? : 10 gün sonunda anal fissürüm iyileşmişti.
Bu tedaviyi kimden öğrendim ? : Bepanthen kremi masaj yaparak sürmem gerektiğini Prof Dr. Nihat Bengisu söylemişti. Fleet enama kutusuna doldurmak ise bendenizin fikri
Benden başka deneyen var mı ? : Evet ailemden bir kişi daha denedi ve sonuç aynı
Bana özel olan bu konuyu niye paylaştım ? : Çünkü hastalığım boyunca internette gezinir ve deliler gibi çözüm arardım. Kendi çözümümü bulmuşken paylaşayım dedim.
Önereceğim doktor var mı?: Prof Dr. Nihat Bengisu ve Operatör Doktor MEVLÜT TOPBAŞ

Son Söz: Yemeğe dikkat etmek ve özellikle sabah kahvaltısında bal, zeytin yemenin ve çay içmenin çok faydasını gördüm.
Geçmiş olsun

teşekkür ederim canm.. doktora gidicemde şimdilik beklemedeyim eşim işten yeni ayrıldı maddi sıkıntımız var şuan mecbur onu bekliyorum şimdilik ılık su banyosuna başladım bide glyvenol procto kullanıyorum şimdilik şikayetlerim azaldı gibi umarım geçer.. bide ben tam olarak ne olduğunu bilmiyorum anal fissürde olabilir hemoroidte ama belirtiler anal fissür olduğnu gösteriyo

canım ben deneyip sana söylemek isterdim sonucu ama emzirdiğim için öyle kafama göre bişeyler yapmaktan korkuyorum istersen bi doktora danış derim

kızlarrr bal sürün
inanın bana dua ediceksiniz
mucize gibi bişey bu
iyi gelince de herkese tavsiye edin

kızlarrr bal sürün
mucize gibi bişey bu

bal derken tam olarak anlatır mısın benim tam aklıma yatmadı da
eğer gerçekten geçiriyo olsa doktorlar neden ameliyata başvursun ki bal sür geçer demez mi

Canlarm bende anal fissur oldum tamamen uyuttular sonra hemen uyandim aksam uzeri ciktm hastaneden ilk gun biraz agri azcik kanama oldu ama ameliyattan cikinca totomun icine bi tampon tikamislarki anlatamam iste onu cekerlerken biraz bagirdm..simdi hamileyim yine ilk zamanlar kabizliktan az bucuk kanamam oluyodu korktum ama gecti simdi iyiyim fakat bende bi kasinti kaldiki felaket bazen mahfediyor

Bende de 2 aydır var yanıyor kanama yapiyo çok kötüyüm ne yapacağım bilmiyorum doktora gitmeye korkuyorum bana yardim edin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bendede var kızlar hemoroid.ve çekmeyen bilmez ağrısını.öyle günler oluyor ki ağlayarak yapıorum tuvaletimi.ve oturamıyorum

Sorma cnm bende hamileyken oldu Acı felan yoktu doğumdan sonra afedersiniz wc de acımaya başladı ara ara az kan vardı ben eczaneden hemoclin diye bi ilaç aldım cok rahatlatıyor bi dene istersen

Ya gercekten bepanthen tam olarak iyileştiriyor mu bende hamileyken oldu hiç kabızlık yaşamadım hamileyken ama oldu doğumdan sonra da hiç kabızlık yaşamadım acımaya başladı şimdi de bazen acıyor ben hemoclin diye bi ilaç aldım makatın içine doğru sıkıyosun şırınga gibi rahatlatıyor ama geçirmedi

Arkadaşlar bende 3 gün önce (perşembe günü) anal fissür ameliyatı oldum. Uzun yıllardır çekiyordum. Acısı gerçekten çok kötü. Tuvalete bile gitmek istemiyordum. En sonunda dayanamadım 3 doktor gezdim. 3'ü de kronikleştiği için ameliyat dedi. Devlet hastanesinde spinal anestezi ile oldum. Korkudan bayılacaktım. Stresten, korkudan öldüm bittim. Bir gece önce yatışım yapıldı. Lavman yaptılar. Sabahtan ameliyata aldılar. Ben ağlaya ağlaya girdim ameliyathaneye. Genel anestezi istedim. Ama 10 dk için ağır narkoz veremeyeceklerini, bu yüzden benimiçin daha acılı bir ameliyat olacağını söylediler. Mecburen spinal anestezi kabul ettim. Ama iyiki de spinal anestezi yaptırmışım. Ben kendime ameliyat oldum demiyorum bile. Hiçbir ağrı, sızı olmadı. Belden yapılan iğne tıpkı koldan yada kalçadan yapılan iğneler gibiydi. Anında belden aşağısı uyuştu. Doktor hangi ara geldi, hangi ara ameliyatı yaptı anlamadım. 10 dk sürmedi bile. Doktoru giderken gördüm, ee bitti mi ki dedim. Meğer olmuş bitmiş. Ağlayarak girdiğim ameliyathaneden gülerek çıktım. Sonda taktılar. Hissizlik olduğu için idrarımı yapamadım. Takarken acımadı, çıkartırken biraz acıdı ama dayanılmayacak birşey değil. Dün taburcu oldum. Ne bel ne de baş ağrısı oldu. Ameliyat yerim dahi ağırmıyor. Bugün yürüyüş yaptım, ev işi yaptım. Çok rahatım. Bugün tuvalete çıktım ilkkez Allahım yok böyle bir rahatlık. Kronikleşen fissürlerde medikal tedaviyle uğraşmayın sakın. Boşa erteleyip daha da kötüleştirmeyin. Korkulacak hiçbirşey yok. Vallahi başından böyle kolay olduğunu bilseydim bukadar beklemezdim. Çektiğim o kadar acıya değmezmiş.

Doktor MEVLÜT TOPBAŞ diyorum ameliyat değil 20 dakkalık bir işlemmiş komşumuz olmuştu çok iyi oldu birde geçen gün int. okudum her akşam kuru incir ve kuru kayısı 4 er tane 1 saat kadar suyun içinde beklettikten sonra yenilecek ve pomat yerinede zeytinyağı sürülecek kesin çözüm budur yazıyırdu kolay istersen dene geçmezsede mevlüt topbaş tek çözüm geçmiş olsun

kızlarrr bal sürün
mucize gibi bişey bu

başta tereddüt ettim ama sonunda bal sürdüm her büyük tuvaletimden sonra krem gibi nohut büyüklüğünde sürdüm ve inanılmaz derecede azalma oldu şuan %60 iyileşti diyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…