• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Hemoroid Ameliyatı

duygucuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
20
1
86
Eskişehir
Sevgili Dostlar,
Yaklaşık 6 aydır hemoroid rahatsızlığı çekiyorum. En sonunda cesaretimi toplayarak 15 gün evvel doktora gittim. Gittiğim doktor Kızılay Tıp Merkezinde çalışan oldukça yaşlı, çoktan emekli olmuş bir Genel Cerrah. Proctolog krem, Proctolog fitil ve Bekunis adında da bir hap verdi. 10 gün kullanıp kontrole gittim. Ancak pek bir faydası olmadı. Doktorum basur memesine bir lastik takıp boğarak tedavi önerdi. Ancak ben doktorun çok yaşlı olması ve bu operasyonu kendi muayenehanesinde yapmak istemesi nedeniyle korkuyorum. Doktorumun yaşı itibari ile elleri titriyor. Acaba daha başka bir doktora da başvurmalı mıyım? Çünkü doktor bende bu ameliyatı gerçekleştiremeyecek kanısı uyandırdı. Ancak yeni bir doktora gidip, yeniden oramı açıp tekrar muayene olmak ta istemiyorum. Acaba doktor beyin yapacağı bu ameliyatla, bu dertten kurtulabilir miyim? Bu ameliyat zor mu? Koyduğu teşhis doğru mu?
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Doktorun yaşlı olması bilgisiz yada beceriksiz olduğunu göstermez ama için rahat etmiyorsa başka doktora da gözük. Açmaya herkes utanır fakat sağlık daha önemli. Ben de yakınlarda ameliyat olucam fakat benimki lastikle boğma değil cerrahi yöntemle olacak doğal olarak çok korkuyorum ama her gün dayanılmaz acıları çekmektense ameliyatı göze aldım. Her yolu denedim geçmedi, doktor da ilaçla tedavi olmicanı söyledi ameliyat şart oldu yani. :a015:

Sevgili arkadaşım,
Ben de ameliyatı duydum ama bu lastik takarak boğma yöntemini hiç duymadım. Acaba çok eski bir tedavi şeklimi bilemiyorum. Ayrıca Doktor bey çok ağır. Muayenesi bile yaklaşık yarım saat sürdü. Secde pozisyonunda yarım saat o şekilde bekledim. Ameliyatı ise kimbilir ne kadar sürede yapar endişem ondan.

aaa muayeneyi yarım saatte yapıp o kadar süre seni beklettiyse o zaman endişe etmen normal bence hemen başka doktora gözük. Bir sitede hemoroid çeşitlerinden bahsetmiş sayfanın en altında hangi çeşidin hangi yöntemle tedavi edilebileceğini yazmışlar Lastik bant ligasyonu şeklinde tedavi de var site şu girip bakabilirsin hemoroidklinik.com/hemoroid_hemoroid.html

Son düzenleme:
Baktım canım. Galiba bana önerdiği yöntem. Dediğim gibi doktorum çok yaşlı diye endişe ediyorum. Ancak tecrübesine de güveniyorum. Başka doktora da gidip tekrardan o korkunç muayeneyi olmak ta istemiyorum. Tekrar kendi doktoruma bir görüneyim, eğer memnun kalmazsam başka bir doktora daha görünürüm diye düşünüyorum. Teşekkürler ilgine arkadaşım.

Geçmiş olsun öncelikle husursuz olmuşsunuz belli haklısınız aslında doktorun güven vermesi çok önemlidir.
Yıllarca bende çok çektim bunu en sonunda lazer yöntemiyle yaktırdım sonuç iyi oldu meme başlarından lazerle kesiyorlar duymuyorsunuz bile bende 3 tane vardı şimdi rahatım.
Tabi sıfırlama gibi birşey olmuyor hafif kabarıklıl kalıyor yinede bence bunu da araştırın derim tavsiye ediyorum çünkü.

Doktorum lazer yöntemine hiç değinmedi. Makatımın içini ışıklı bir aletle ve parmağıyla muayene ederek, bir tek lastikle boğma yöntemini tercih etti. Belki de lazer sistemi yeni bir yöntemse bilmiyor da olabilir. Tekrar muayeneye gidince lazer yöntemini de soracağım. Teşekkürler arkadaşım.

Doktorum lazer yöntemine hiç değinmedi. Makatımın içini ışıklı bir aletle ve parmağıyla muayene ederek, bir tek lastikle boğma yöntemini tercih etti. Belki de lazer sistemi yeni bir yöntemse bilmiyor da olabilir. Tekrar muayeneye gidince lazer yöntemini de soracağım. Teşekkürler arkadaşım.

Lazeruzun bir süredir yapılan bir işlem ben özelde yaptırmıştım 2005 yılında biraz maliyeti oluyor tabi .
Çıktığı yerden yakılarak yapılıyor bu sonrada dikiş atılıyor duymuyorsunuz bile ilk önce iğne yapıyırlar meme başlarına acısı yok inanın

Rica ederim duygucuk aynı sorunları çektiğim için seni anlıyorum ve yardımcı olabildiysem ne mutlu.
ank06 bende lazerle ameliyat düşünüyorum şu an hastahane ve doktor araştırması yapıyorum lazerin maleti yaklaşık ne kadar bilgin varmı?

Rica ederim duygucuk aynı sorunları çektiğim için seni anlıyorum ve yardımcı olabildiysem ne mutlu.
ank06 bende lazerle ameliyat düşünüyorum şu an hastahane ve doktor araştırması yapıyorum lazerin maleti yaklaşık ne kadar bilgin varmı?

Ben özelde yaptırmıştım o zaman yaklaşık 350 lira tutmuştu genel cerrahi doktoruydu şimdiki fiatları bilmiyorum açıkcası.
Şimdi anlaşmalı özel hastanelerden yararlanma imkanlar var bence onları araştırın derim hem fiat da alırsınız.

benim araştırdığım kadarıyla boğma yöntemi ağrı veren bir yöntem. memeyi boğarak kendi kendine düşmesini sağlıyor bu da çok sancı veriyormuş. bu yöntem nette var gözünüzden kaçmış olabilir bir araştırın...ve bence başka bir doktora görünün, ben de muayene oldum bayan bi doktor buldum zar zor, özel hastanede. yan yatarak muayene oldum ve 5 dk bile sürmedi kendimi kötü de hissettirmedi doktorum. ve benim de 2,5 seneden beri bu rahatsızlığım var ve bana ameliyatı önermedi, yeme düzenimi tamamen değiştirmem gerektiğini söyledi...ameliyatın bazı yan etkileri oluyormuş, makatta darlık gibi, bu da anal fissüre yani çatlağa neden oluyormuş ki bu da çok ağrı veren bir rahatsızlık. birinden kurtulurken diğerine yakalanma riski var yani :S

Peki yakılınca iyileşmesi zaman alıyor mu? Büyük abdest yaparken ve teharetlenirken acı hissediliyor mu? O bölgenin temizliği açısından mikrop kapma riski yaratır mı? Eğer lazeri tavsiye ediyorsanız ben de bu yöntemi tercih edeyim. Çünkü lastikle bağlamak bana çok saçma, imkansız ve çok başarılı olacakmış gibi gelmiyor arkadaşlar.

Sevgili micra,
Bayan Genel Cerrah maalesef bulunduğum yerde yok. O yüzden erkek bir doktora gitmek zorunda kaldım. Yaşlı erkek doktora gittim ki, belki muayenede biraz daha rahat olurum diye. Benim duyduğuma göre de muayeneyi yan döndürerek yapan doktorlar varmış. Ama benim doktorum, yan pozisyonda beni muayene etmedi. Zaten Muayene odasına girer girmez daha şikayetlerimi söyler söylemez, altını soyun, muayene masasına çık, secdeye geçer gibi yap dedi. Üstüme örtmeye çarşaf bişey vermedi. ısmimi, yaşımı, şikayet sürelerimi hep o durumdayken sordu. Zaten ışıklı aletide 15 dakikada hazırladı. Sürekli arkama geçip oradan konuştu ve o aleti orada hazırladı. Işıklı aleti de neredeyse 10 dakika içimde tuttu. Alet içimdeyken de ne hissediyorsun, acı var mı diye sorup durdu. Gerçeği söylemek gerekirse çok rencide oldum. Ayrıca arada bir muayene esnasında da çok açık espiriler yaptı, fıkra anlattı. Yazıp yazmama konusunda tereddütlerim vardı; acaba tacize mi uğradım diye düşündüm. O yüzden epey kendimi kötü hissettim. ınşallah yanılıyorumdur, dedem yaşında 60 larında bir doktor kendisi. Acaba ben mi abartıyorum bilemiyorum ki?

Son düzenleme:
Peki yakılınca iyileşmesi zaman alıyor mu? Büyük abdest yaparken ve teharetlenirken acı hissediliyor mu? O bölgenin temizliği açısından mikrop kapma riski yaratır mı? Eğer lazeri tavsiye ediyorsanız ben de bu yöntemi tercih edeyim. Çünkü lastikle bağlamak bana çok saçma, imkansız ve çok başarılı olacakmış gibi gelmiyor arkadaşlar.

Biraz sürüyor tabi dikişler 1 haftada atıyor kendiliğinden.
Lazer yapıldıktan sonra 1 gün tuvalete çıkılmasına izin vermiyor dikiş olduğu için.sonra rahat bir şekilde çıkabiliyorsunuz.
Zaten antibiyotik vermişti bana birde krem verdi onunla pansuman yaptım her wc ye girdiğimde.
Bencede bu yöntemi deneyin derim ama buna doktor karar verecek tabi boyutu vede durumu hakkında sizi yönlendirir.

Benim için ameliyatın şart olduğunu söyledi doktor o yüzden cerrahi ameliyat yerine lazeri tercih ediyorum. Anlaşmalı hastaheneli araştırıyorum bulamazsam doktor adı aldım muayenehanesine gidip orda olucam 500-700 civarı diyormuş.Anlaşmalı hastane bulursam daha iyi olacak.

Duygucuk doktor beni muyene ederken yan yatırdı ve 5 dk bile sürmedi. Yazdıklarını okudum acı varmı demesi normal olabilir fakat şuna çok kızdım ne biçim doktormuş o yaşlı başlı olmasına rağmen tanımadığı bir bayan yanındayken açık saçık espiri yapılırmı :oklava:

Ameliyatta ilk başta uygulanacak bir yöntem gibi gelmiyor bence ilk önce yeme düzeninizde ciddi değişikliklere gidin ve bitkisel kürler ile durumu daha normal hale çevirmeye çalışın ,ameliyat sonra dışkı kaçırma ,gaz kaçırma gibi durumlar ve o bölgede görüntü farkı gibi durumlar olabiliyormuş,doktor olayına gelince bence kesinlikle değiştir

Benim için ameliyat zorunluydu birkaç doktora muayene oldum hepsi de ameliyat şart dedi. Ameliyat oldum herkese tavsiye ederim. Hergün o acıyı çekmektense 5-6 gün dayanmak daha iyidir.

Back