• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemoglobin yüksek ferritin düşük

Clkssm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
67
Puanlar
98
Hemogolobin üst sınırı 14.5 benimki 14.6
Ferritin alt sınır 10 benimki 5.6
Demirbağlama kapasitesi üst sınır 370 benimki 332
Yemek yedikten sonra kalp çarpıntısı uykudan ani uyanıp kalp çarpıntısı yaşama. Sürekli üşüme ellerde ayaklarda üşüme tırnaklarda morarma vücutta ağrılar miğdede bağırsakta sürekli gaz olması şişkinlik var benim gibi olan ve değerleri düzelip iyileşen var mı?

demir ilacini mutlaka c vitamini iceren birseyle ye demeye geldim:)
ben bos bos iciyordum eylulden ocaga anca 5ten 15e yukseldi. sonra dikkat ettim c vitamini ile ac karnina icmeye basladim 1 ayda 15ten 20ye cikti..
o yuzden tek tavsiyem bu:)

ben bos bos iciyordum eylulden ocaga anca 5ten 15e yukseldi. sonra dikkat ettim c vitamini ile ac karnina icmeye basladim 1 ayda 15ten 20ye cikti..
geçmiş olsun demir 5e düşecek kadar ne hastlalığınız var ki?

Yemek yedikten sonra kalp çarpıntısı uykudan ani uyanıp kalp çarpıntısı yaşama. Sürekli üşüme ellerde ayaklarda üşüme tırnaklarda morarma vücutta ağrılar miğdede bağırsakta sürekli gaz olması şişkinlik var benim gibi olan ve değerleri düzelip iyileşen var mı?
sizin bir teşhisiniz yok mu? tiroidle filan ilgili?
bu değerlere bakıp kimse bişey demedi mi? ne kullanıyorsunuz?

geçmiş olsun demir 5e düşecek kadar ne hastlalığınız var ki?
ben kendimi bildim bileli hep kansizdim cocukken annem pekmezle pesimden kosardi
5 ile uzun yillardir yasadim dedigim gibi yeni yeni 20ye cikarttim.
artik daha saglikli besleniyorum. aile evinde sabah kahvaltiya, ogleye, ikindiye, aksam yemeginden once, yemekten sonra, gece yatmadan hep yeni cay demlenirdi iki sekerle bardak bardak icerdim. aile evinden ayrilinca caya son verdim, belki o da etkilemistir arttirmada :)

Demir ilacımın içeriğinde aynı zamanda c vitami de var. Ben IV olarak 2 kere demir takviyesi aldım doktor gözetiminde ona rağmen ferritin geriledi.

sizin bir teşhisiniz yok mu? tiroidle filan ilgili?
bu değerlere bakıp kimse bişey demedi mi? ne kullanıyorsunuz?
Tiroid değerlerim normal hemoglobin eritrosit yüksek ferritin takviyeye rağmen düşüyor sürekli d vitaminim düşüktü takviyeyle yükseldi aynı zamanda magnezyum kullanıyorum günde 3 kez

ferritin çok zor yükseliyor. şimdiden doğru şeyleri yapmanız laızm ki depolarınız dolsun.
ben şunu anladım yiyecek içeceklerden almak çok zor artık organik üretim kalmadı besinlerin değerler yerlerde geziyor yani istersen 10 kilo ıspanak ye alamıyorsun
sıradan demir ilaçları da işe yaramıyor çünkü emilmiyor.
özel teknoloji üretimler lazım demirin lipozomal veya laktoferrin formlarını almak ancak işe yarıyor bağırsaktan emilmesi için
bunları kendim araştırdım sen de bi bak istersen doktorlar çünkü dümdüz demir hapı verip gönderiyor anlamadan dinlemeden o da işe yaramıyor
conalt markasına bi bak canım hem lypowell ürünü var hem de iron ürünü var ikisini üretenden allah razı olsun senelerce o kadar ilacın yapamadığını yaptılar.
bunu öneren eczacıya çok dua ediyorum
eczacılar bazı doktorlardan daha iyi gerçekten hastayı anlıyor...

ferritin çok zor yükseliyor. şimdiden doğru şeyleri yapmanız laızm ki depolarınız dolsun.
ben şunu anladım yiyecek içeceklerden almak çok zor artık organik üretim kalmadı besinlerin değerler yerlerde geziyor yani istersen 10 kilo ıspanak ye alamıyorsun
sıradan demir ilaçları da işe yaramıyor çünkü emilmiyor.
özel teknoloji üretimler lazım demirin lipozomal veya laktoferrin formlarını almak ancak işe yarıyor bağırsaktan emilmesi için
bunları kendim araştırdım sen de bi bak istersen doktorlar çünkü dümdüz demir hapı verip gönderiyor anlamadan dinlemeden o da işe yaramıyor
conalt markasına bi bak canım hem lypowell ürünü var hem de iron ürünü var ikisini üretenden allah razı olsun senelerce o kadar ilacın yapamadığını yaptılar.
bunu öneren eczacıya çok dua ediyorum
eczacılar bazı doktorlardan daha iyi gerçekten hastayı anlıyor...
Teşekkür ederim araştıracağım inşaAllah.

Neden düşük diye bakıldı mi ? Benim ferritinim 4tü, sebebi midemde helicobacter pylori varmış, sizde sürekli gaz şişkinlik var diyorsunuz. Onu tedavi ettikten iki ay sonra düzeldi, o mikrop varken içtiğim vitaminlerde yeterli emilim sağlanamadığı için etkili olmamıştı. Geçmiş olsun

Neden düşük diye bakıldı mi ? Benim ferritinim 4tü, sebebi midemde helicobacter pylori varmış, sizde sürekli gaz şişkinlik var diyorsunuz. Onu tedavi ettikten iki ay sonra düzeldi, o mikrop varken içtiğim vitaminlerde yeterli emilim sağlanamadığı için etkili olmamıştı. Geçmiş olsun
Benimde tahminim o yönde zararlı bakterilerin miğde bağırsak ekseninde çoğalması kana karışmadan demirin onlar tarafından yenilmesi. Lakin kafamı karıştıran 11 olan ferritinim iki kere damardan demir serum şekilde aldığım halde 5.6 ya gerilemesi

Benimde tahminim o yönde zararlı bakterilerin miğde bağırsak ekseninde çoğalması kana karışmadan demirin onlar tarafından yenilmesi. Lakin kafamı karıştıran 11 olan ferritinim iki kere damardan demir serum şekilde aldığım halde 5.6 ya gerilemesi
Dr bu duruma ne diyor

Dr bu duruma ne diyor
Dr um bana açıklamadı nedenini sadece tedaviye devam ettiriyor. Diyet+spor bide takviye gıdalar la devam ediyoruz.Adet döneminde çok kan kaybettiğimi düşündü. Bilmiyorum kafam çok karışık ferritin düşüp hemoglobin yüksek acayip geliyor bana.

Back
X