• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hemen okuyup cevap verin lütfen gerçekten acil

adiyef

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
548
5
96
42
Konya
şuan benim adetimin 3.günü.doğum kontrol hapı almalıydım geç kaldım.bütün ay ne yapcam ben.doğum kontrol hapı illa adetin ilk günü mü kullanılır.sonra kullanılsa da olurmu.bunu bilen varsa,nasıl kullanılıyorsa ne olur cevaplayın.hiç böyle kullanan var mı

ilk defa kullanıyorsan adetin ilk günü alman lazım..ben ilk başlayacağım zaman gittiğimde 5.günü başlayın demişlerdi sağlık ocağındaki hemşireler.bende 5. gün başlamıştım.ama doğru olan ilk gün başlamakmış.bi dahaki ay kullanmaya başlasan bu ay kendin korunsan olmaz mı?_

ben ilk kullanmaya başladığımda evet adetimin ilk günü başladım doktorum öyle söyledi ilk gün başlicaksın ilk kullanmaya başladığında demişti:delphin::delphin:

ben hiç ilaç fln kullanmıyorum ve ne olduğunuda bilmiyorum ya ben ne kadar cahilim akannehir

benim doktorum adetin 3. günü başlatmıştı.ama doğum kontrol haplarının ilk ay koruma oranı düşük risk var o yüzden mutlaka ek bir korunma yönetimi de kullanmamı söylemişti.

Prospektüste sanırım 3 ya da 5. gün de başlayabilrisiniz diyordu,ben 3. gün başlarım genelde,ilk gün alın denmesi etkisini daha fazla arttırdığı için diye biliyorum,ek bir yöntemle başlayabilirsiniz bence.

Ha birde doğum kontrol hapları asıl 2.kutudan sonra korumaya başlıyor ,tabi yine de siz en iyisi bir doktora ya da bu konuyla ilgili daha uzman birilerine sorun isterseniz.

Doğum kontrol hapların gerekli günlerde kullanılması lazım bidğim kadarıyla, çünkü günler yazılı biliyorsunuz.

ılk defa başlamıyorsanız eğer neden 3. gün başlıyorsunuz o kısmı anlayamadım. Belki de kullandığınız ilaç öyledir ama benim bildiğim 5. günü başlanıyor.

eşimle korunmaya karar verdik yeni.geri çekilme yöntemiyle korunuyorduk önceden.şimdi bu ay başlamalıydım.ama geciktim işte.her ihtimale karşı ertesi gün hapı da adım ama ay boyunca kaç kere de onu kullanabilirimki.inşallah dediğiniz gibi işe yarar.gidip birazdan alıcam.çok sağolun

eşimle korunmaya karar verdik yeni.geri çekilme yöntemiyle korunuyorduk önceden.şimdi bu ay başlamalıydım.ama geciktim işte.her ihtimale karşı ertesi gün hapı da adım ama ay boyunca kaç kere de onu kullanabilirimki.inşallah dediğiniz gibi işe yarar.gidip birazdan alıcam.çok sağolun

Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir ki...
Ertesi gün hapı da insanı çok sarsan bir ilaçtır... Çok zorunlu olmadıkça 1 kez bile kullanmamanızı tavsiye ederim....
Hapla korunmaya karar vermiş olsanız ve adetin 1. günü hapınızı içmiş olsaydınız bile bu korunma sağlamazdı, çünkü doğum kontrol hapları kullanılmaya başlandıktan 1 ay sonra tam olarak korumaya başlar....

Eczaneden 1 kutu Prezervatif alıp kullanmak çok mu zor sanki de kendinzi bu kadar hırpalıyrsunuz ertesigün hapı gibi zararlı şeylere niyetleniyosunuz anlamıyorum....

Siz şimdi hapa başlayın ama aynı zamanda da prezervatifle korunun.. 1 a sonra da zaten hap koruyuculuuna başlar prezervatifi bırakır sadece hapla korunmaya devam edersiniz....

Ertesı gun hapını ayda en fazla 1 kez kullanmanız gerekıyor, yanı sızın durumunuz ıcın uygun bır yontem degıl. Fakat arkadasların da belırttıgı gıbı prezertavıf kullanabılırsınız, bu kadar gerılmek yerıne. Gerı cekılme gıbı rısklı bır durumdan cok daha etkılı olacagı kesın.

denizbaris, bıldıgım kadarı ıle ertesı gunu hapı aynı ay ıcınde bır defadan fazla kullanıldıgında sorun teskıl edebılıyor. Yanlıssam duzeltın lutfen.

.

Hayatım aynı ay içerisinde 1den fazla kullanıldığında tehlikeli... Ama tek bir seferlik kullanımda da tüm adet döngüsünü bozup bi şekilde vücuda zarar veriyor.... Ertesi gün hapı denen şey ne işe yarıyor düşük yaptırmaya... Yani hemen ilişkiden sonra içiyorsun ve döllenmiş yumurtayı düşük yapıyorsun...
Anlayacağın çok da masum bişey değil... Asla doğum kontol yöntemi olarak düşünülmemeli....

Hayatım aynı ay içerisinde 1den fazla kullanıldığında tehlikeli... Ama tek bir seferlik kullanımda da tüm adet döngüsünü bozup bi şekilde vücuda zarar veriyor.... Ertesi gün hapı denen şey ne işe yarıyor düşük yaptırmaya... Yani hemen ilişkiden sonra içiyorsun ve döllenmiş yumurtayı düşük yapıyorsun...
Anlayacağın çok da masum bişey değil... Asla doğum kontol yöntemi olarak düşünülmemeli....

Bu acıdan hıc dusunmemıstım. Bılgı ıcın tesekkur ederım.

Biraz geç oluyor ama olsun.doğum kontrol hapını adetinin ilk beş günü başlaman lazım.eğer 5 günden sonra başlayacaksan ilk hafta ek bir yöntem (kondom olabilir)kullnaman lazım.

İlk 5 gün içinde başlanabiliyor. ben 5.günü başlamıştım.

Peki bu ertesi gün hapı döllenmiş yumurta varsa ve onu düşürüyorsa yani eğer yumurta döllenmiş ise biraz kanama ya da lekelenme yaparmı eğer yapmıyorsa döllenmiş yumurta yok demek midir bilginiz varmı merak ettim şimdi.

canım şöyle ki, ilk gün başlarsan koruma hemen başlıyor. ama 2. ve 5. günler arasında başlarsan ilk 7 gün ek bir yöntemle korunman gerekiyor. ilacın içinde yazıyordu.

Back