• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hem sindiriminiz dzelsin,hem stnz artsn ister misiniz?

sevgili bhk yulaf ezmesini aldım ama ben bir çorba kaşığını yulafı bir kase yoğuta katıp öğleyin yiyorum uygunmu yani ne kadar kullnıcaz bu yulafı sabah yemek şartmı

sevgili bhk yulaf ezmesini aldım ama ben bir çorba kaşığını yulafı bir kase yoğuta katıp öğleyin yiyorum uygunmu yani ne kadar kullnıcaz bu yulafı sabah yemek şartmı

çorba kaseleri olur ya,
ben yarısına kadar yulaf dolduruyorum.
gerisine de istediğin kadar süt.

sabah yemek sadece sindirim açısından daha fazla etki etmesini sağlıyor.
yoksa süt açısından her saat yenebilir bence..

peki sindirim açısından alişkanlık yapıyormu yemediğimzi zaman eski halimize dönermiyiz ayrıca herşey için teşekkürler

peki sindirim açısından alişkanlık yapıyormu yemediğimzi zaman eski halimize dönermiyiz ayrıca herşey için teşekkürler

onu bilemiyorum açıkçası ama lifli gıda sonuçta,öyle düşün..
yediğin zaman faydasını görürsün.
yemezsen yine eski düzen...

bişey değil canım ayrıca...

yulafın unundan bebeğime muhallebi yapıyordum ben de ama kendim yemek hiç aklıma gelmemişti teşekkürler tatlım zaten diyetteyim yarın sabah deneyeyim tarifini a.s.

sade yiyemeyenler içine elma, tarçin ,kuru üzüm, kuru kayısı ,kuru erik vs katarak yemeyi denesinler..
enfes oluyor..,

canım süt artrma konusunda sorduğun soruya cevap verememiştim çünkü benim bu iş için rezeneden başka kullanığım bişey yok.
önerilerin için sağol.
ama ben bu yulafı geçen yıl denemiştim ve yiyememiştim. bi de senin tarifle deneyeyim bari
çok öptüm
Şeniz Şeniz

merhaba arkadaşlar bende doğum yapalı 4 ay oldu uzun zamandır katılamıyordum bugün aranıza katılabildim nihayet.bende ilk iki ay sütüm yetmediği için yemediğim kalmamıştı psikolojim bozulacaktı nerdeyse nihayet ikinci ay sadece süt vermeye başladım.en başta gereken şeyin sabır olduğunu bilyordum öyleydide çok şükür.size ısırganotu tohumunuda tavsiye edebilirim süt artması için

ısırganotu tohumunu balla yiyebilirsiniz çay olarak içebilirsiniz ama daha önemliolan varki oda bol su içmek bol su içince hem sütünüz artıyo hemde sindirimede ii geliyo.günde 3 litre içmenizi tavsiye ederim böylece kolay kilo da verebilirsiniz

Bende aldım ama tatsız tuzsuz bişey un yiyomuş gibi geldi bana, içine küçük küçük elma doğradım yine yiyemedim ama şimdi içine bu normal kahvaltılık gevreklerden katıyorum bir çay kaşığıda bal koyuyorum çok güzel oluyo yiyemeyenler bir de böyle deneyebilir isterlerse.

ben içine elma doğradım ve tarçın ekledim enfes oldu... sade yiyemedim... bi de bişey sorcam ülker kellogs mısır gevreği yiyebilir miyiz emzirirken? diet ürün ya emin olamadım.

bugün bi arkadaş mısır gevrekleri sütü azaltıyor dedi bana.
neye dayanarak dedibilmiyorum tabi..

bugün bi arkadaş mısır gevrekleri sütü azaltıyor dedi bana.
neye dayanarak dedibilmiyorum tabi..

mısır emzirilirken önerilmio ya ondan sanırım, mısır sütü azalltıyomuş... benim dediğim de mısır değil buğday gevreğiymiş zaten ama dedim ya diet ürün diye emin olamadım yaaaa... meyvelisinin tadı da çok güzel bu arada...

http://www.etietieti.com/lezzetreceteleri/yulafli_tarifleri.asp
sitesinde çeşitli yulaflı tarifler bulunmakta.Hamileliğimde düzenli olarak yulaf ezmesi tüketiyorum.Hem süt ile hem de yoğurt ile.ıçerisine kuru kayısı, elma,muz dilimleri,ceviz,badem de yakışıyor.

Ayrıca yulafla ilgili internetten edindiğim bazı bilgiler aşağıdaki gibi:

Saglik iksiri: Yulaf ... Ozellikle Cocuk Beslenmesinde....

Stresle mucadele etmek, her dem genc kalmak, gunun yogun temposunu yorulmadan yasamak istiyorsaniz adresiniz yulafli yiyecekler olmali. Sagliktan guzellige pek cok derdin devasi olan yulafi, ozellikle soguk kis gunlerinde sofranizdan eksIk
etmeyin.Cinliler yulafin zindelik verici ozelliklerini binlerce yil once kesfetmisler. Antik Romalilar onu enerji depolamak icin sofralarindan eksik etmemisler. Savasci Vikingler efsanevi fiziki guclerini yulaf ezmesi ile hazirlanan 'porridge' adli kahvaltilik yiyecege borclu olduklarini sIk sIk dile getirmisler.
'Bitkisel protein' de denilen yulafta bol miktarda protein, lipid, lif, mineral tuzlar, vitaminler ve B grubu vitaminleri bulunuyor.Yulaf, pek cok derdin devasi olan bir tahil. Duzenli olarak tuketildiginde vucudu tazeleyip adeta yeniden yapilandiriyor. Yuksek dozdaki enerji verici ozellikleri nedeniyle sinavlara hazirlanan ogrencilere, bebek bekleyen anne adaylarina, sporculara, soguk havalarda cok usuyenlere, sIk hastalanan kucuk cocuklara, buyumekte olan cocuklara ve nekahat donemindeki hastalara birebir geliyor. Yulaf, hucrelere enerji tasinmasinda, dokulara kan araciligi ile oksijen transferinde ve zarar goren yasli hucrelerin yenilenmesinde son derece etkili bir besin. Ayrica zehirli kursun, kadmiyum ve krom gibi agir metallerle birlesip bu maddelerin vucuttan atilimini sagliyor. Moskova Devlet Universitesi bilim adamlari, yulafin cok degerli bir kocakari ilaci olmaktan ote gercek bir saglik iksiri oldugunu belirterek Ruslarin uzun yillardan bu yana kursun zehirlenmelerine karsi yulaf unu kullandiklarini ifade ettiler.
Yulaf piyasada un, ezme, yulaf tanesi, yulaf ekstresi (ozu),musli ve kahvalti gevregi olarak satiliyor. Un halindeki yulafile ekmek, tatli ve tuzlu hamurisi cesitlerihazirlayabilirsiniz. Ya da koftelere ilave edebilirsiniz. Kahvalti gevregi seklinde ilik sute ilave ederek yiyebilirsiniz. Ezme seklindeki yulafla degisIk muhallebiler hazirlayabilirsiniz. Yulaf unu ile guzellik kremleri hazirlayabilir, yulaf ekstresi ile
saglik banyolari yapabilirsiniz.
Gune iyi baslamak icin sutle karistirilmis yulafli musli yiyin. Ogle ogununde besleyici, doyurucu ayni zamanda hafif yulaf koftesi (5 corba kasigi un, 5 corba kasigi yulaf unu, 1 yumurta ve tuzu karistirip kizgin yaga kasik kasIk ilave ederek kizartin) yiyebilirsiniz. Aksamlari rahat bir uyku cekmek ve kadifemsi bir cilde kavusmak icin banyo suyuna yulaf tanesi ilave edin. Yatmadan once yulafli cayla saglik depolayin.
Yulafin kimlik karti
* Yulaf oldukca kalorili bir tahil. 100 graminda 390 kalori bulunuyor. Oysa ayni miktar pirincin kalorisi 354, makarnanin ki ise 346. Bol miktarda nisasta icerdigi icin degerli bir karbonhidrat kaynagi.
* Yulaf, kaslari tazeleyen 'lisina' denilen bir protein ve sinirlerin islevini duzenleyen yuksek dozda B grubu vitaminleri iceriyor.
* 'Iyi' yaglar acisindan cok zengin. Icerigindeki 'oleik asit' denilen yaglar, sinir hucrelerinin duzenli bir sekilde islemesi icin son derece yararli.
* Yulaf mineral acisindan da cok zengin: 100 graminda 53 mg kalsiyum, 405 mg fosfor, 4.5 mg demir ve 268 mg potasyum bulunuyor. Ayrica degerli bir magnezyum deposu.
Kolesterolunuz yuksek ise Yulafta bulunan yag asitleri 'iyi yaglar' olup zindelik veriyor ve kolesterolun yukselmesini onluyor. Icerigindeki lifler sayesinde kandaki kolesterolu dusuruyor.
Yulafta kolesterole cok benzeyen bitkisel molekuller, kotu kolesterol alimini en aza indirgiyor. Bu nedenle asiri yagli beslenme sozkonusu oldugunda yulafin icerigindeki fitosterol maddesi kandaki asiri yaglanmayi engelliyor. Yani yulaf bir tur yag giderici. Eger kolesterolunuz yuksekse yulafi sofranizdan
eksIk etmeyin.
Adet donemi sIkintilarini gidermek icin Ani kisilik degisimi, asiri sinirlilik, uykusuzluk, melankoli, asiri tatli yeme arzusu... Pek cok kadin adet doneminde hormonal dengesizlikten kaynaklanan bu sorunlardan yakiniyor.
Cozum icin kahvalti ve ogle ogunlerinde yulafli yemekler yiyin. Yulaf, tiroid bezinin islevine yardimci olup, ostrojen hormonunun uretimini dengeliyor. Yulafin zengin iceriginde bulunan magnezyum minerali, alt karin bolgesindeki kas gerilimini en aza indirgeyerek sanciyi azaltiyor. Fosfor, adet oncesi ve
sirasinda sIk karsilasilan konsantrasyon gucsuzlugunu ve unutkanligi onluyor. Adet sIkintilarindan
sIkayetciyseniz adetten 1 hafta once ve adet boyunca yulaf agirlikli beslenin. Gunde iki porsiyon yemek ideal.Nekahat donemindekiler icin Nekahat donemindeki hastalar icin yulaf cok yararli bir besin.
Vucut bitkin oldugu zaman yulaf, her turlu fiziksel ve beyinsel yorgunlugu giderip zindelik veriyor. Cok enerjik bir besin oldugu halde son derece hafif ve hazmi kolay. Yulaf, vucuda dogru miktarda karbonhidrat, B grubu vitaminleri, demir, fosfor ve kalsiyum saglayarak kas ve kemikleri guclendiriyor. Disleri koruyor ve sinir sisteminin duzenli calismasina yardimci oluyor.

Iltihapli hastaliklara karsi
Her turlu iltihapli hastaliklara karsi yulaf iyi geliyor. Ister sicak sute ilave ederek icin, isterseniz yulaf lapasi (1 su bardagi yulaf ununu 2 su bardagi suda eritip koyu muhallebi kivamina gelinceye kadar kisIk ateste pisirin. Ilininca bolgeye uygulayip uzerini ilik havlu ile kapatin) hazirlayip hastalikli bolgeye uygulayin. Larenjit ve bogaz agrisi gibi solunum yollari enfeksiyonlarina, sigaranin yol actigi bogaz
rahatsizliklarina ve bronsite iyi geliyor. Ozellikle kucuk cocuklarin bronsit hastaliginda goguse ve sirt bolgesine uygulanan sicak yulaf lapasi rahat nefes almayi saglayip, balgam sokturuyor ve oksurugu kesiyor. Yulaf, rahatlatici etkisi nedeniyle midenin de dostu. Yulaf cayi hazirlamak icin 1 tutam
yulaf tanesini bir fincan kaynar suya ilave edip 20 dakika bekletin. Suzup balla tatlandirip icin.
Tiroid bezi rahatsizliklarina karsi
Guatr hastaligina yol acan tiroidin duzenli islevi icin yulaf ideal bir besin. Tiroid bezi yavas calistigi zaman bitkinlik, soguga karsi dayaniksizlik ve cabuk usume gibi sorunlarin ortaya cikmasina neden oluyor. Tiroid ile birlikte kan dolasimi da yavasliyor. Halsizlik ve basdonmesi gibi sorunlar
ortaya cikiyor. Bu konuda sikayetleriniz varsa kahvaltida her gun duzenli olarak yulafli yiyecekler tuketin. Ciltteki kizariklik ve kasintilara karsi Yulaf, cildi yumusatici ve rahatlatici etkisi sayesinde
ciltteki kizariklik ve kasintilari gideriyor. Yulaf tanesi ilave edilmis sicak banyo suyu, bebeklerdeki pisIk sorunlarini ve ciltteki dermatit ile iltihaplanmalari gideriyor. Bunun icin 1 cay bardagi yulaf tanesi veya yulaf ununu 1 kucuk tencere sicak suya ilave edip karistirin. Kaynatip suzun ve sorunlu
bolgeye uygulayin. Yulaf, sabunun yol actigi cilt tahrislerine ve ani hava degisimlerine maruz kalan cildi de koruyor. Bunun icin sorunlu bolgeye yulaf lapasi uygulayin.
Diyabet ve karaciger yorgunluguna karsi
Saglik sorunlari olanlarin ozel diyetler uygulamalarigerekiyor. Ozellikle tiroid bozuklugu ve kanda asiri yag birikmesi nedeniyle ortaya cikan karaciger yorgunlugu sozkonusu oldugunda diyet, yulaf agirlikli olmali.Yulaf, seker diyetinde de mutlaka yer almasi gereken bir tahil. Cunku sodyum ve seker acisindan fakir. Pektin ve emicelluloz (bu madde vucuda giren sekeri yakalayarak konsantrasyonunu
azaltiyor) sayesinde kan sekerini dusuruyor.
Soguktan catlayan eller icin
Dis etkenlere birebir maruz kalan cilt ve ellere kis aylarinda ekstra bakim uygulamakta yarar var. Soguktan catlayan ve kizaran ellerinize yulaf lapasi surun.1cay bardagi yulaf ununu 2 cay
bardagi suda eriyinceye kadar karistirip hafif muhallebi kivamina gelinceye kadar kisIk ateste pisirin. Soguyunca cildinize surup 3-4 dakika bekletin ve ilik suyla durulayin. Elleriniz yumusacik olacaktir. El kremi kullanmiyorsaniz kis aylarinda bu uygulamayi 3 gunde bir yapmayi ihmal etmeyin.
Uykusuzluga karsi
Ninelerimiz, rahat uyumak icin yastiklarinin icini yulaf tanesi ile doldururlarmis. Bugun ise 2 su bardagi yulaf tanesi veya yulaf unu ilave edilmis sicak banyolar, rahat ve saglikli bir uyku sagliyor. Banyo suyuna dilerseniz eczane, dogal urun satan magaza ya da baharatcilardan satin alacaginiz yulaf ekstresini de ilave edebilirsiniz.

Epilasyondan sonra
Epilasyon yaptiktan sonra cildinize yulaf iceren bir krem (veya yulaf lapasi) surun. Yulafin iceriginde bulunan nisastanin nemlendirici etkisi cilde kadifemsi bir yumusaklik saglayacaktir. Yulaf, tuylerin daha gec ve gucsuz cikmasini sagliyor.
Cabuk yaglanan saclara
Yulaf saclara parlaklik verip guclendiriyor. Eger saclariniz yagli ise gunde iki ogun yulafli yiyecekler
yiyin. Ornegin; kahvaltida yulafli musli, ikindi de yulafli muhallebi veya kurabiye yiyin. Saclariniz icin15 gunluk yulaf kuru uygulayin. Yemek aralarinda yulafli cay icin. Istahsiz ve sIk hastalanan cocuklar icin
Kucuk yaramazlar gunboyu asiri enerji harcarlar ama genelde abur cubur ile karinlarini doyururlar. Anneler, ozellikle okula giden cocuklarinin nasil beslendiklerini kontrol etmekte zorlanirlar. Besin degerleri cok yuksek olan yulaf, ozellikle buyumekte olan enerjik yapili ve sIk hastalanan cocuklar icin
son derece onemli bir besin. Yulaf, buyume hormonu olarak bilinen, 'auxina' hormonunun uretimine katkida bulunuyor. Yulaf, icerigindeki zengin aminoasitler (protein sentezi icin cok gerekli olan maddeler) bitkisel proteinler ve nisasta sayesinde vucuda uzun sureli bir enerji sagliyor ve vucudun tum
islevlerinin mukemmel bir sekilde duzenlenmesine yardimci oluyor. Icerigindeki kalsiyum ve fosfor ile cocuklardaki kemik olusumunu hizlandirarak kemik ve disleri guclendiriyor. Fosfor ayrica yag ve protein metabolizmasi icin de gerekli.

Alıntıdır..

Back