TECRÜBE geldi haniiiiiiiiimşakkıdı
öncelikle hayirli kolay dogumlar diliyorum...
ilk kizim 5 yil önce epidural normal,ikinci kizim 29 gün önce spinal sezeryanla dünyama geldi cok sükür.
ilk kizim dogacagi güne kadar yan yatiyordu,sezeryan icin gün verdi drum,sezeryana gidecegim gün tesadüf bu ya suyum geldi,bende banyo yapmadan hastaneye gitmem diye tutturdum..ben cok sicak suyla banyo yaparim,banyoda o sicak suyun etkisiyle bebegimin resmen döndügünü hissettim,esim inanmadi tabi,hastaneye gittik,dr sezeryan icin hazirliklarin tam oldugunu son kez ultrasonda bakacagini söyledi veeee ultrasonda bakinca gercekten kizimin normal dogum pozisyonu aldigini gördü ve sezeryani iptal etti,sancim gelmedigi icin suni sanci verdiler ve 27 saat sonra kizim kollarimdaydi...yani son anda bile dönebiliyor bebis..
ikinci kizimda dogumdan 2-3 hafta öncesine kadar normal yoluna girmisti ve hersey normal görünürken hooop döndü ve yan yatis pozisyonu aldi:)))
ama kizim normal tarihinden 3 hafta önce mecburen sezeryanla dogmak zorunda kaldi cünkü benim saglik problemim vardi vücudum daha fazla hamileligi kaldiramayacak durumda oldugundan dr 37.haftada doguma karar verdi,eee kizim yan yattigi icin mecburen spinal sezeryan oldu...
ben sezeryandan sonra 1 hafta aci cekerken benimle ayni gün sezeryan olan ve yan odada kalan bayan dogum biter bitmez kalkip bir de beni ziyarete gelmisti,halimi görünce aciyip bana ve bebegime bakmisti yani yardimci olmustu:)))
her dogum birbirenden farklidir...her vücudun agri esigi,iyilesme süreci ve süresi farklidir...benim anlattiklarim sadece benim vücudum icin gecerlidir...o sebeple kesinlikle kendini hicbirseye sartlamamalisin,kim ne derse desin yasamadan bilemezsin,o sebeple dogumun nasil olursa olsun kendini bebisine odakla,kavusacagin anin tadini cikar...
sana göre hangi dogum sekli kolay dersen; kesinlikle normal dogum derim alttan dikisli olmama ve etkili ikinamadigim icin dogumun zor olmasina,uzamasina ragmen..cocuk dogdugu an bende yeniden dogmus gibi oldum ne agri ne sizi yepyeni biri olmustum sanki...sezeryanda ise asil aciyi dogumdan sonra yasamistim, benim agri esigim cok düsüktür,baskalarina cok hafif gelen aci bana cok agir gelir o nedenle ben cok zorlandim...
hadi kolay gelsin insallah bebisler:1hug: