Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu hem misafir hem oturma odası olarak tek bir salon için yardım

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

snowwhiteprincess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
27
2
Merhaba, ben evlendikten sonra bir kaç yıl yani ev satın alana kadar kirada oturacağım. ilk birkaç yılımız doğuda geçecek. bu nedenle çok fazla misafir de ağırlayacağımı sanmıyorum. bu nedenle ayrı ayrı misafir ve oturma odası yapmak mantıksız geliyor. (ilerde evim olunca ayrı ayrı odalar yapmayı düşünüyorum.) ilk başta tek bir salon istiyorum ama vitrin ya da gümüşlük dışında sadece konsol ve yemek masası almayı düşünüyorum. oturma için köşe+1 ya da 2 berjer mi yoksa normal bir koltuk takımı mı tercih etmeliyim karar veremedim. Köşe alırsam ilerde ev alınca onu oturma odasına koyarım ve yeni ve ayrı bir misafir odası yaparım diye düşünüyorum. bir yandan da köşe+1 ya da 2 berjer kullanışlı olur mu kiralık evde ne düşünüyorsunuz? böyle misafir ve oturma diye ayırmayan var mı içinizde? tayinciler özellikle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? köşe takımı yetersiz ve spor mu olur acaba yemek masası ve konsolla birlikte.

Köşe koltuk,kalabalık misafir geldiğinde kullanışlı olmuyor.
Herkes sıraya dizilmiş gibi oluyor.
Ama hevesin varsa birşey diyemem.Köşe merakı hastalık gibidir,bilirim:)

evet haklısın öyle bir rahatsızlık olabilir. köşe almayı ilerde oturma odasında kullanırım diye düşündüm. ama misafirim olduğunda rahat olmayacak sanırım. köşenin karşısına bir ya da iki berjer alsam nasıl olur acaba? yoksa kaba olmayan yine ilerde oturma odasında kullanabileceğim normal bir koltuk takımı mı tercih etmeliyim karar veremiyorum.

bence çok pahalı olmayan batıya gelene kadar yani yerleşik düzene geçene kadar kullanabileceğin normal bir koltuk takımı al.kiracı olduğun için gideceğin başka bir eve köşe uymayabilir.ayrıca büyük bir köşe bile alsan bence köşeler salona uymuyor.oturma odanda ayrı olmıycağını düşünürsen koltuk takımı mantıklı.yine de sen bilirsin canım...

Bence köşe takımı almalısın...Koltuk takımları gereksiz kalabalık gibi geliyor bana...Ben evim de de kçşe takımı ve berjer kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamıyorum misafir filan geldiğin de...Birde koltuk takımı ne kadar kaba olmasa da köşe takımından çok daha fazla yer kaplıyor oturacağınız ev belli değilse koltuk takımı alman riskli olur...Sporda olmaz bence ben köşe takımı konsol,yemek takımı ve masayla birlikte kullanıyorum aynen sizin dediğiniz gibi

Son düzenleme:

Kullanmıyorum tatlım...Bana çok anlamsız geliyor bir koltuk takımının alınıp senelerce bir odada eskiyip gitmesi...Misafir odası yapılıyor ama misafir geldiğinde de oturma odasında ağırlanıyor yok yere bir odayı işgal ediyor...Oturma odam da misafir odam da burası...Sadece küçük bir odamız var oraya da küçücük bir köşe takımı aldık misafir gelirse kalsın diyeEvimiz kira olacağı için koltuk takımına cesaret edemedik biz sığmaz diye daha öncede dediğim gibi koltuk takımlarının en kullanışlısı bile çok yer işgal ediyor...Ama köşe takımı öyle değil odanın şekline göre ayarlanabiliyor...Köşe takımı mı mim mobilya diye sokak arasında ki mobilyacıdan aldık...Toplam maliyeti 3500 tl civarı

Son düzenleme:

kesinlikle aynısını düşünüyorum. ben de sizin bu güzel salonunuz gibi bir salon istiyorum tam olarak ev alana kadar beni en iyi şekilde memnun edecek bir tarzda. mutlulukla oturmanızı dilerim ailenizle. :)

kesinlikle aynısını düşünüyorum. ben de sizin bu güzel salonunuz gibi bir salon istiyorum tam olarak ev alana kadar beni en iyi şekilde memnun edecek bir tarzda. mutlulukla oturmanızı dilerim ailenizle. :)

En güzelini düşünmüşün...Taşınırken eşyalar çok yıpranıyor maalesef ne kadar dikkat edilse de...Umarım gönlüne göre bulursun sende...Yeni mi evleneceksin?

Ben de kiracı olduğum için tek oturma grubu aldım.taşınırken kalabalık olmaması için.ama sabit bir şehirdeyim o yüzden yemek odası takımı da aldım.konsol ile yemek masamı oturma odası olarak kullanılan odaya koydum,salona da oturma gruplarını koydum geniş geniş oturuyorum.benim yatılı misafir ihtimalim olduğu için normal 2 kanepe 2 koltuk şeklinde aldım.
ama sizin düşündüğünüz de güzel fikir

birkaç ay sonra yeni evimize taşınacağız şu an 3+1 deyiz 2+1 e geçeceğiz eşyaların bazılarını yenilemeyi düşünüyoruz salona bir ara köşe düşündüm ama vazgeçtim biz salona yatak olabilen koltuklardan almak zorundayız oda sayımız az olduğundan köşe alsak dekoru değiştirmek istesem sıkıntı olur ki ben zaman zaman değiştiririm kızımın odasına da yatak olabilen bir kanepemiz var ya onu koyacağız ya da belki ufak bir köşe alırız yatak olabilen yine misafir için tabii sandıklı da olmaları gerekiyor ev küçük olunca depolama sıkıntı oluyor yeni evlenecekmişsin daha ilerisini de düşün

evet haklısın ama ben dediğim gibi sadece 3-5 yıllık bir dekorasyon için böyle birşey düşünüyorum sonra batıya geldiğimde, ev aldığımzda güzel bir salon ve oturma odası yapacağım. kirada oturacağım 3-5 yıl için hem yatak olabilen hem depolama yapılabilen ( dün tvde de gördüm) bir köşe grubu düşünüyorum. şöyle düşündüm de çoğu eve uyuyor köşe+1 berjer. kiralayacağımız ev belli değil ya. küçük olursa oturma grubu ve masa 1 odaya sığmalı diye düşünüyorum. ama son ana kadar düşüneceğim bakalım nasıl kullanışlı olursa öyle yaparız artık :) ama bir arkadaşım sağolsun salonunun fotosunu paylaştı yukarıda. 2 kişi için ideal bir salon çocuk olup şöyle 3 yaşına glene kadar idare eder :)) misafir de çok gelmez doğuda çalışacağımız için 3-5 arkadaş edinirsem oralarda onları rahat ağırlarım diye düşünüyorum bu şekilde :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…