Ben mama verme başka şeyden ağlıyordur diyenleri anlamıyorum /: Bir bebek altı temizse gazı yoksa ki şimdiki gaz gidericiler harika biraz da masaj yap yeter, karnı da toksa neden ağlar ki.., Eskiler tecrübedir hep söyler karnı tok altı temiz gazı yoksa uyur ağlamaz diye.. Benim kızım 80 günlük iki ay emzirdim ama 4-5 saat emzirdiğimi bilirim bazı kadınların ne yaparsa yapsın sütü artmıyor artmıyor.. İncirler mi yeşillikler mi helva mı malt içecekleri mi rezene mi kompostolar günde en az 2 lt su mu denemediğim kalmadı sütüm hep aynı,
çocuk emiyor bırakınca basıyor çığlığı... yalancı emzikle en fazla 10 dk Yarım saatte bir emzirmeye de razıyım ki günlerim öyle geçti.. yok ağlıyor... Özel doktorumuzda anne sütü mama asla asla asla verme dedi çocuk sürekli emzirmeme rağmen 3 kg dan 2600 e düştü...Sütümü sağıyorum gün içinde 60-80 cc yi geçmiyor bu arada... doktorda sonunda kabul etti bebek doymuyor aç dedi şimdi her iki saatte bir emziriyorum gün 2/3 tame 80-90 cc mama veriyorum ne ağlıyor ne sızlıyor uykusu da yerinde maşallah Çocuğun neşeli güleç bir bebek oluverdi.
Sütünüz varsa emzirin doymuyorsa mama verin ama önce emzirin anne sütünü açken alsın. Herkes sadece anne sütüyle doyurmak ister olmayınca takıntı yapmanın anlamı yok bebeği de agresifleştirmeyin. Eskidenmiş o kadınların bol bol anne sütü...Sağlıkla