Hem evlat özlemi hem çevre baskisi

Kızlar çok zor bir durum ben 3 yıllık evliyim..Nihayet tüp bebebek yoluyla Allah bize nasip etti..Benim şansım aile çevremle aynı şehirde olmayışımdı birde insanlara hiç söylemedim bebek istiyoruz olmuyor diye..Soranlara şimdilik erken derdim içim kan ağlıyarak..Ama iyikide böyle söylüyormuşum üzerimde oluşan o baskıyı kaldıramazdım çünkü çevremdeki bir çok arkadaşımı görüyorum herkese ayrı hesap veriyolar insanlar çok anlayışsız ve acımasız.. Size tavsiyem Eğer tüp bebeğe başlıyacaksınız Bir kere çok sakin bir kafayla başlayın ve bunu kimseye söylemeden yapın eşinizle sizin aranızda kalsın ki üzerinizde bir baskı oluşmasın..Ben öyle yaptım sadece ben eşim ve çok güvendiğim her zaman bana destek olan iki arkadaşımdan başka kimse bilmiyordu sonucunda Allah bize kısmet etti..İnşallah hepinize Allah yakın zamanda bu güzel duyguyu tattırır..

öznürcum doğum kontrol hapını doktorun dediğine göre rahmi dinlendirsin diye veriyomuş ve adet gününü kontrol altına almak içinmiş evet tüp bebeğe başladım bende umarım hakkımızda hayırlısı olurrr

ARKLAR BU KONUYU AÇTIM AMA BİLMİYORUM BELKİDE AYNINDAN VARDIR EGER ÖYLEYSEÖZÜR ŞİMDİDEN AMA ÇOK RAHATSIZ OLDUGUM VE Bİ ÇOK KİŞİNİNDE AYNI SORUNLARLA UGRAŞTIGINDAN EMİNİM 3 SENEDİR ÇOCUK ÖZLEMİ ,TEDAVİLER BUNUN ÜSTÜNE BİDE ÇEVREDEN SİZ TEMBEL ÇIKTINIZ :kızgın:HADİ ARTIK :1no2:SÜREKLİ HAMİLEMİSİN GİBİ SORULAR VE HELEDE GİRDİGİN ORTAMDA Bİ BEBEK VARSA TÜM GÖZLER ÜZERİNİZDE SEVMESENİZ KISKANDI ÇOK SEVSENİZ AMAN NAZAR DEGER (TABİ BU SÖYLENMESEDE SİZ ANLIYORSUNUZ SURAT İFADELERİNDEN) GİBİ SAÇMALIKLARDAN BIKTIM GERÇEKTEN GEL ARTIK BEBEGİM:1no2::emir_bebek::emir_bebek:

cnm ya bende 4 yıllık evlıyım. 3,5 yıldır bebek için çabalıyorumm.. ve ben de bu yazdıklarının aynını hemen her ortamda bırebır yaşıyorum ... artık bunaldım ve sıkıldım... hamılelık yada neden bebek yok yada çok tembel çıktınız gıbı soranlara direk şu 2 kelıme ile cevab verıyorum artık "çok meraklısın " yada "evet biz tembelız siz yapın bitane verın" diyorum
girdiğin ortamda dedin gibi bide bebek varsa vay halıne herkes "üzülme ya senınde olur" demeler "garip bakışlar" "sevsen aman nazardeğer sevmesen kıskandı gibi bakışlar"...
artık soranlara yada bana garip bakanları bişekilde terslıyorum ve elımden geldınce butarz ortamlardan uzak duruyorum
ve canım istemıyor yada ortamdakı bebeğe kanım ısınmadı ise çok ciddiyım elimi dahı sürmuyorum istedikleri kadar "kıskandı desinler yada düşünsünler" artık tınlamıyorum benım için iyi yada kötü ne düşünürlerse rabbim katkat mislini versın diyrum içimden
onlar abuk subuk düşüncekler diye ben zorunlu gıbı agu gugu yapıp bebeklerını sevmek durumda değilim :kızgın:
bu yazdıklarımda gayet samımı ve ciddiyim ben bole yapıyorum
bana ister kıskandı ister çekemedi ister surat astı desinler tın tın yanı.....çünkü anladımkı ben ne kadar bu konuda kendıne guvnlı ve ciddi duruursam ya millete yuz vermez ve mesafe koyarsam okadar susuyorlar konuşamıyorlar yanı en ufak kelıme dahı
ama ne kadar zayıf ve pasıf kalırsan okadar ustune gelıolar
kımse için kendımden ödun vermıyorum artık AKILLANDIM

üzülme sende canım "ben benım de" /"dunyada bir sen daha yokk kendı kıymetını bil" ...hihoyyyt

bızıım tek dostumuz rabbımız...bizimde yuzumuz gulecek bıgun inşallah

cnm ya bende 4 yıllık evlıyım. 3,5 yıldır bebek için çabalıyorumm.. ve ben de bu yazdıklarının aynını hemen her ortamda bırebır yaşıyorum ... artık bunaldım ve sıkıldım... hamılelık yada neden bebek yok yada çok tembel çıktınız gıbı soranlara direk şu 2 kelıme ile cevab verıyorum artık "çok meraklısın " yada "evet biz tembelız siz yapın bitane verın" diyorum
girdiğin ortamda dedin gibi bide bebek varsa vay halıne herkes "üzülme ya senınde olur" demeler "garip bakışlar" "sevsen aman nazardeğer sevmesen kıskandı gibi bakışlar"...
artık soranlara yada bana garip bakanları bişekilde terslıyorum ve elımden geldınce butarz ortamlardan uzak duruyorum
ve canım istemıyor yada ortamdakı bebeğe kanım ısınmadı ise çok ciddiyım elimi dahı sürmuyorum istedikleri kadar "kıskandı desinler yada düşünsünler" artık tınlamıyorum benım için iyi yada kötü ne düşünürlerse rabbim katkat mislini versın diyrum içimden
onlar abuk subuk düşüncekler diye ben zorunlu gıbı agu gugu yapıp bebeklerını sevmek durumda değilim :kızgın:
bana ister kıskandı ister çekemedi ister surat astı desinler tın tın yanı.....çünküallah anladımkı ben ne kadar bu konuda kendıne guvnlı ve ciddi duruursam ya millete yuz vermez ve mesafe koyarsam okadar susuyorlar konuşamıyorlar yanı en ufak kelıme dahı

üzülme sende canım "ben benım de" /"dunyada bir sen daha yokk kendı kıymetını bil" ...hihoyyyt

arkadaşım yazdıklarını okuyunca ve diger arkadaşlarınkini tek olmadıgımı anladım ama bi okadarda üzüldüm sanki bizim çektigimiz üzüntü yetmiyo gibi bide çevredeki insanlara laf anlatmak var senın gibi yapmayı çok isterdim ama o anda cvp versemde gece boynca aklımdan çıkmıyo nie böle yapıolar filan die başıma gelen bişi anlatıyım belki bilmeyenlere çok tuhaf gelebilir abartıosun diyebilirler ama ben bunu 1hafta kafama taktım bigün eltime gittim yeni dogum yaptı(allah ömür versin) bebegi severken gözüme sokar gibi bebege gelip nazarlık taktı sanki oan aklına geldi bilinçli yada bilinçsiz bilmiyorum ama çok zoruma gitmişti oan yerin dibine girmeyi bukadar istememeiştim :1no2::1no2::1no2:allah bu yolda hepimize güç versin:emir_bebek:

arkadaşım yazdıklarını okuyunca ve diger arkadaşlarınkini tek olmadıgımı anladım ama bi okadarda üzüldüm sanki bizim çektigimiz üzüntü yetmiyo gibi bide çevredeki insanlara laf anlatmak var senın gibi yapmayı çok isterdim ama o anda cvp versemde gece boynca aklımdan çıkmıyo nie böle yapıolar filan die başıma gelen bişi anlatıyım belki bilmeyenlere çok tuhaf gelebilir abartıosun diyebilirler ama ben bunu 1hafta kafama taktım bigün eltime gittim yeni dogum yaptı(allah ömür versin) bebegi severken gözüme sokar gibi bebege gelip nazarlık taktı sanki oan aklına geldi bilinçli yada bilinçsiz bilmiyorum ama çok zoruma gitmişti oan yerin dibine girmeyi bukadar istememeiştim :1no2::1no2::1no2:allah bu yolda hepimize güç versin:emir_bebek:

canım takma kafanı gerçekten ne kadar pasif kalırsan o kadar üstüne gelirler insanların sana acımasına izin verme vakti zamanı gelince olacak inşallah ben inanıyorum ve hep dua ediyorum hayırlısı olsun

saol canım inş. dualararımız
bi gün yerini bulacak :çok üzgünüm::çok üzgünüm:senağlamasenağlamasenağlama

merhabalar,bende 2 yıllık evliyim.1 yıldır çocuk düşünüyoruz ama olmuyor malesef.laroskopi ameliyatı oldum tüplerim açıldı.aşılama yaptırcaz.çevre baskısından kurtulmak için biran önce aşılama yaptırmak istiyorum benimde görümcem hamile.banada diyolar inşallah sizinde olur falan diye insan kendini iyice kötü hissediyo böyle denildikçe.inşallah allah herkeze nasip eder bir an önce.

bana ister kıskandı ister çekemedi ister surat astı desinler tın tın yanı.....çünkü anladımkı ben ne kadar bu konuda kendıne guvnlı ve ciddi duruursam ya millete yuz vermez ve mesafe koyarsam okadar susuyorlar konuşamıyorlar yanı en ufak kelıme dahı

canım soyledıklerınde gercekten cok haklısın.
bızde 14 aydır bebek ıstıyoruz ama henuz bırsey yok.
ben de ılk baslarda herkes gıbı bebek olan ortamlardan uzaklasmaya calısıyordum.gıttıgım ortamda bebek konusu varsa ezik büzük oturuyordum,ve heran sorucaklar ne cevap verıcem korkusu vardı hep bende.
sonunda bunu yendım artık senınde dedıgın gıbı bu konuda daha guvenlı ve ciddi duruyorum.birkac gun once gıttıgım bebek gormesınde oyle mesefelı davrandım kı tek kısı bıle bırsey sormadı.sanırım en guzel yontem bu.kaydirigubbakcemile3.kaydirigubbakcemile3

canlarım

AAAAhhh bu yastıklarımın ve duvarlarımın dili olsada konuşsa ne göz yaşları, ne isyanlarla , ne yalvarışlarla ile doldu.İçinizdeki yanıp tutuşan tarifi imkansız acı değil aslında özlem duygusu isteyipte olmaması .Kendinizi lanetli hissettirmek için yapılanlar .Sanki dünyadaki en kötü insan bizmişinizde Allah bizi cezalendırdı gibi yaşatılan duygular.AAhhh bu elitiler , görümceler birde kayınvalide veya kayınpederler sebep kimde olursa olsun canınızı yakmak için yüzleri laf çarpıtmaları .Çevre arkadaşlar tıkandığınız yutkunamadığınız ağlamamak için kendinizi sıktığınız zamanlar .Her adet başlangıçında neden Rabbim diye yalvarışlar.
Bazıları vardır büyükler nasıl sakınleştırmeye çalışır sizleri aramızda sayısı az böyle destek olan büyükler Rabbim onlara uzun ve sağlıklı ömürler versin.Hep korusun bu güzel insanları, ya diğerlerine cezasını Rabbim versin ki, ibret olsun .Rabbim bilir ne yapacağını 5 yıllık bir çaba sonuçunda ikizlere hamişim şimdi , umarım Allah yardımcım olurda sağlıkla alırım onları.Sizlerde en kısa zamanda başarırısınız inşallah .Rabbim hepimizin yanında olsun.Kötü insanlardan uzak ,güzel iyi niyetli insanları yanımızda bulundursun.

Sabırlı olmak ve kendi içimizde evet ben ne zaman olursa olsun başaracağım diyeceğiz.İçimizde üzüntümüzü yenip , kötü insanların yaptıklarını Allaha havale edip yeni umut çiçekleri açtıracağız.Bu umut olmasa hiç birirmiz başaramazdık, her yıkılışta yola devam enerjimizi o umut verdi ve verecekte hepimize.

aktüelcim ağzına sağlık canım duygularımızı anlatmışsın...bende 14 yıldır uğraşmaktayım ..inşallah 15. yılımda hayırlısıyla bebeğime kavuşurum ..çok şanslısın canım benim ALLAHIM HEPİMİZİ YAVRULARIMIZA KAVUŞTURSUN TEZ ZAMANDA İNŞALLAH..

pink rose bize moral olsun diye yazıyorum çok sevdiğim bi ablam tam 16 sene düşününkü 16 senede kaç aşılama kaç tüp bebek ve kaç defa doğurduktan sonra yavruları onu bırakıp gitti yada tutunamadılar okadar güzel aazmettiki 17 senesinde artık kucağında oğluyla geziyoooo sanırım bu hepimize bi örnek

meraba aktuel,çok haklısın ama insan çoğu zaman karamsarlığa düşüyo artık yoruldum çünkü.niye ben diyosun hep,bütün herşey sanki seni buluyo gelip ben umudumu kaybetmeye başladım.....

aktüel ark. gerçekten duygulara tercüman olmuşsun saolasın arkadaşlar sakın umudunuzu kaybetmeyin insan bişeyler umut etmeden yaşıyamaz

pink rose bize moral olsun diye yazıyorum çok sevdiğim bi ablam tam 16 sene düşününkü 16 senede kaç aşılama kaç tüp bebek ve kaç defa doğurduktan sonra yavruları onu bırakıp gitti yada tutunamadılar okadar güzel aazmettiki 17 senesinde artık kucağında oğluyla geziyoooo sanırım bu hepimize bi örnek

canım sağolasın .bende öyle yapıyorum azmatmekten başka çare yokki canım..etrafımdakilerin yeter artık uğraşma veren ALLAH tedavisizde verir lafları beni kamçılıyor ..bende biliyorum tedavisizde verdiğini ama elimizden geleni yaptıktan sonra ona havale etmeliyiz her şeyde böle değilmidir canım yaaa..ben böle biliyorum ama insanlar üzerimizde sadece strese sebep olduklarını niye anlamak istemiyolar benim canımı sıkan bu..hepimiz için hayırlı olsun inşşş..öpüyorum canım..a.s.

inş canım çok ağladım zamanında ama artık yeter dedim ben neden üzülü sessiz kalayım dedim kim bişey derse iki misli karşılığını alıyo ben üzülmüyorum artık karşımdakide pek umrumda değil bu saatten soonra benim amacım belli allah kısmet ederde bi çocuğum olucaksa nasibini onlarmı vericek

X