Bazı memelerin yapısının sagmaya uygun olmadığını söylüyorlar. Bebek emerken hafif bir sızı sonrası süt indirme refleksi harekete geçiyor ama aynı şey pompada olmadigi için de süt cikmayabiliyor. Ben de bazen 25 cc zor çıkarıyorum ama hiç aklıma getirmiyorum sütüm yok diye. Sen de öyle düşünme. 3.aydan sonra 260 gram aldı sadece bebeğim ve doktorun bana dediği kesinlikle sayılara takılma emzirmeye devam et oldu. Bebeğim tam o aylarda çok hareketlenmisti ona bağladı. Bütün hayvanların sütü yavrusuna yetiyor, kırsal kesimde yaşayan insanların ki yetiyor, az gelişmiş ülkelerdeki insanlarin ki yetiyor hatta formül mamalar çıkana kadar herkesin ki yetiyordu. Ne hikmetse formül mamalar çıktığından beri birden herkesin sütü yetmemeye başladı. Hepsi medyanın ve doktorların yönlendirmesi. Kendine emzirme yandaşı bı doktor bulmaya çalış bence seni desteklesin. Hiç bir zaman geç değil emzirmen için. Evlatlık aldığı cocuğunu bile emzirmeyi başaran anneler varmış. Onun için sadece kendine inan. Bı emzirme danismanindan da yardım alabilirsin. Emzirme sıklığında süresinde memeyo tutuş pozisyonunda illa bı yerde bı yanlış vardır. Bazen tam tersi çok sık emzirmek de hata olabiliyor çocuk yağlı sütü icemeden birakiyor, tazyik bitince emmek istemiyor tembellesiyor.Sevgili S sujeee
En baştan çok kötü başladı her şey. Büyük bebek, fazla yırtıklı ve kan kayıplı bir normal doğum, anestezi vs... İlk haftalar delirdiğimi düşündürecek türden bi depresyon... İsterseniz bilinçsizlik deyin. 20 günlükken bebeğim hala doğum kilosunda değildi. Verdik mamayı dolayısıyla. Aç olduğunu ben kendüm düşündüm en çok.
Bu arada deli gibi besliyorlar beni. Yemediğim şey kullanmadığım şey kalmadı. Litrelerce su vs. Bebeğim desen tüm gün memede- hala öyle. Gece de defalarca emziriyorum. İşe de başlamadım onunla olmak için. Sorun ne bilmiyorum. Sağmaya kaktığımda yok denecek kadar az. Cc vermeye değmez.
Dolayısıyla umudum falan tükendi. Ha bunu yazarken bebeğim emiyor...
Merhaba benim de 75 günlük kızım var, günde 1 kere mama veriyorum. 60.gün kontrole gittiğimizde bana mama sayısını artırmalısın dedi. Sizin kilo alımları ne kadar oldu?Bugün kontrolümüz vardı bebeğim epey bi minnoş kalmış. Mamayı artırmam lazım...of
Benim ilk oğlumda sütüm çoktu ikinci çocuğum şu an 40 günlük sütüm yok denecek kadar azdı neler yaptım hoşaflar baklavalarSevgili S sujeee
En baştan çok kötü başladı her şey. Büyük bebek, fazla yırtıklı ve kan kayıplı bir normal doğum, anestezi vs... İlk haftalar delirdiğimi düşündürecek türden bi depresyon... İsterseniz bilinçsizlik deyin. 20 günlükken bebeğim hala doğum kilosunda değildi. Verdik mamayı dolayısıyla. Aç olduğunu ben kendüm düşündüm en çok.
Bu arada deli gibi besliyorlar beni. Yemediğim şey kullanmadığım şey kalmadı. Litrelerce su vs. Bebeğim desen tüm gün memede- hala öyle. Gece de defalarca emziriyorum. İşe de başlamadım onunla olmak için. Sorun ne bilmiyorum. Sağmaya kaktığımda yok denecek kadar az. Cc vermeye değmez.
Dolayısıyla umudum falan tükendi. Ha bunu yazarken bebeğim emiyor...