Bebek Beslenmesi Hem emzirme, hem mama. dengeyi kuramıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

janejune

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
668
1.268
44
Merhaba. 3 aylık oldu bebeğim. Doğumdan itibaren süt işlerinde çok zorlandım. Mama takviyesiyle gidiyoruz. Günde sadece bir kere mama verdiğim de oldu sütümün o sıralar yettiğini düşünüp. Ama bu aralar çok mızmız, kesin aç diye strese girdim, mamayı daha cok vermeye başladım. Gece yatmadan evvel 4ölçek verdim ve kaka yapmaktan uyuyamadı çocuk. Gerçekten nasıl olacak bilmiyorum, mama dengesini kuramıyorum. Ha emmeye de bayılıyor o ayrı konu. Süt gelmese emmez di mi? offfff normal doğumdan da zor şu emzirme konusuuuu

Süt olmasa emmez. Benim bebeğimdw 3,5aylık. İlk günler sarılık oldu deyip mamaya başladık. Sarılık geçti bu sefer akşamları meme almamaya başladı. Ben hatta meme reddine gidiyor diye korktum. Sonra anladım ki garip uykusuzluktan almıyormuş. Bir de kilosu iyiyse 24 saatte bir paket margarin ağırlığında çiişli bez alıyorsan o bebek doyuyordur. Her huysuzluk açlıktan olmuyor. Bazen gazdan yapıyorlar bazen uykusuzluktan bazen kucakta gezmek istediği için. Sadece açlığa bağlama. Sütünün yettiğini düşünüyorsan mamayı bile kesebilirsin ki günde bir ya da iki kere veriyorsan hiç vermesen de olur diye düşünüyorum.

Bugün kontrolümüz vardı bebeğim epey bi minnoş kalmış. Mamayı artırmam lazım...of

Ha bi de medela calma kullanıyorum reddetmedi henüz. Meme delisi. Ama asla emzik almıyor

Çok üzülüyorum mama vermek zorunda kalan anneler için. Ve çoğu bilincsiz doktorlarin, işgüzar çevrenin baskısıyla oluyor. Her canlının sütü çocuğuna yeter. Asıl mama ve biberon kullandıkça giderek azalacak. Hala şansın varmış çocuğun küçük daha hala kurtulabilirsin mamadan. http://www.lllturkiye.org/?m=1

Şu sitedeki bilgileri biraz incele. İnternette tomrisin emzirme notları var bı de onları oku. Emzirme kampı yazısı özellikle. Sütün olduğuna inan sık sık emzir yeter. Benim de 6 aylık bebeğim var. Başlarda beni de doktorlar, cevremdekiler darladilar çocuk aç sütün yok diye ama bir sürü şey okumuş öğrenmiştim emzirme konusunda onun için kimseyi dinlemedim şu an çok şükür doyasıya emziriyorum. Yeni doğan çocuk ağlar uyumaz sürekli mızmız olur meme aranir, doğru düzgün emmeyi beceremez bunların hepsi doğal şeyler sütün olmamasıyla alakasi yok. O dönemin tipik özellikleri. Mama verince zor sindirdikleri için baygın gibi uyuyorlar doyduklari için değil.

Sevgili S sujeee
En baştan çok kötü başladı her şey. Büyük bebek, fazla yırtıklı ve kan kayıplı bir normal doğum, anestezi vs... İlk haftalar delirdiğimi düşündürecek türden bi depresyon... İsterseniz bilinçsizlik deyin. 20 günlükken bebeğim hala doğum kilosunda değildi. Verdik mamayı dolayısıyla. Aç olduğunu ben kendüm düşündüm en çok.
Bu arada deli gibi besliyorlar beni. Yemediğim şey kullanmadığım şey kalmadı. Litrelerce su vs. Bebeğim desen tüm gün memede- hala öyle. Gece de defalarca emziriyorum. İşe de başlamadım onunla olmak için. Sorun ne bilmiyorum. Sağmaya kaktığımda yok denecek kadar az. Cc vermeye değmez.
Dolayısıyla umudum falan tükendi. Ha bunu yazarken bebeğim emiyor...

Sevgili S sujeee
En baştan çok kötü başladı her şey. Büyük bebek, fazla yırtıklı ve kan kayıplı bir normal doğum, anestezi vs... İlk haftalar delirdiğimi düşündürecek türden bi depresyon... İsterseniz bilinçsizlik deyin. 20 günlükken bebeğim hala doğum kilosunda değildi. Verdik mamayı dolayısıyla. Aç olduğunu ben kendüm düşündüm en çok.
Bu arada deli gibi besliyorlar beni. Yemediğim şey kullanmadığım şey kalmadı. Litrelerce su vs. Bebeğim desen tüm gün memede- hala öyle. Gece de defalarca emziriyorum. İşe de başlamadım onunla olmak için. Sorun ne bilmiyorum. Sağmaya kaktığımda yok denecek kadar az. Cc vermeye değmez.
Bazı memelerin yapısının sagmaya uygun olmadığını söylüyorlar. Bebek emerken hafif bir sızı sonrası süt indirme refleksi harekete geçiyor ama aynı şey pompada olmadigi için de süt cikmayabiliyor. Ben de bazen 25 cc zor çıkarıyorum ama hiç aklıma getirmiyorum sütüm yok diye. Sen de öyle düşünme. 3.aydan sonra 260 gram aldı sadece bebeğim ve doktorun bana dediği kesinlikle sayılara takılma emzirmeye devam et oldu. Bebeğim tam o aylarda çok hareketlenmisti ona bağladı. Bütün hayvanların sütü yavrusuna yetiyor, kırsal kesimde yaşayan insanların ki yetiyor, az gelişmiş ülkelerdeki insanlarin ki yetiyor hatta formül mamalar çıkana kadar herkesin ki yetiyordu. Ne hikmetse formül mamalar çıktığından beri birden herkesin sütü yetmemeye başladı. Hepsi medyanın ve doktorların yönlendirmesi. Kendine emzirme yandaşı bı doktor bulmaya çalış bence seni desteklesin. Hiç bir zaman geç değil emzirmen için. Evlatlık aldığı cocuğunu bile emzirmeyi başaran anneler varmış. Onun için sadece kendine inan. Bı emzirme danismanindan da yardım alabilirsin. Emzirme sıklığında süresinde memeyo tutuş pozisyonunda illa bı yerde bı yanlış vardır. Bazen tam tersi çok sık emzirmek de hata olabiliyor çocuk yağlı sütü icemeden birakiyor, tazyik bitince emmek istemiyor tembellesiyor.

Sevgili S sujeee
Benim ilk oğlumda sütüm çoktu ikinci çocuğum şu an 40 günlük sütüm yok denecek kadar azdı neler yaptım hoşaflar baklavalar
yoğurda kimyon koyup yiyin sabah akşam bir tatlı kaşığı inanılmaz süt yapıyor hoşaf vs faso fiso deneyin görüceksiniz

X